Last news in Fakti

17 Август, 2021 17:04 2 589 36

Искат хартиеният билет във Варна да стане 2 лева

  • хартиен билет-
  • варна-
  • градски транспорт-
  • младен иванов

Целта на общинското предприятие "Транспорт и автоматизирани системи за регулиране на уличното движение" е пътуващите да минат на електронни карти, което ще спести опашките, които се образуват пред машините за издаване на билети

Искат хартиеният билет във Варна да стане 2 лева - 1

Общинското предприятие "Транспорт и автоматизирани системи за регулиране на уличното движение" предлага хартиен билет за пътуване с градските автобуси във Варна да стане 2 лева, съобщи днес неговият директор Младен Иванов, цитиран от БТА. Целта е активно пътуващите да минат на електронни карти, което ще спести опашките, които се образуват пред машините за издаване на билети.

Предложението за двойно увеличение на цената е валидно, ако хартиеният билет за пътуване 60 минути, бъде купен от машината в автобуса или от шофьора, допълни Иванов. Ако пътникът ползва интернет сайт или мобилно приложение, стойността ще бъде 1,20 лева за един час возене и 1,60 лева за 90 минути.

Дружеството предлага да поевтинеят абонаментните карти. Тези за учениците ще останат на цена 15 лева за всички линии на градския транспорт, но вече ще важат от дата до дата, а не за съответен месец. Картите за пенсионерите също ще станат електронни. За една линия за един месец цената ще бъде 2 лева, а за същия период, но за всички линии - 8 лева.

Ще бъдат въведени персонализирани абонаментни карти, които ще са със снимка на притежателя, и ще бъдат значително по-евтини от настоящите. Освен това вече ще има карти за период от 6 месеца и от една година, като последните ще бъдат на стойност 520 лева.
Иванов допълни, че предложението за промените в цените предстои да бъде разгледано от общинските съветници и, ако те искат, дружеството е в готовност да въведе семейни и уикенд билети за пътуване с градския транспорт.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Reееее

    42 2 Отговор
    наглооо, в София са по-евтини

    Коментиран от #25

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Просто човек

    44 0 Отговор
    Портних, мръсен гербаджийо, я направо 5 лева го направете...по-кръгло е...

    Коментиран от #16

  • 4 Гого

    27 2 Отговор
    По добре да се возим на таксита, особено ако сме няколко човека.

    Коментиран от #33

  • 5 Ахам

    24 1 Отговор
    Какви опашки бре ологофрени?А?
  • 6 Пенсионера

    31 0 Отговор
    къде се крие тоя плъх Портник, мина празника и хом, дигаме цените, а пенсиите, кога ??

    Коментиран от #8

  • 7 човек от народа

    11 9 Отговор
    и 5х2 лв. да стане не ми пука ! ще си карам колицата с евро 6, а из центъра ще си ходя пеша.
  • 8 ДоПенсията

    10 4 Отговор

    До коментар #6 от "Пенсионера":

    купи си 5 G смартфон от 2000лв. и с приложението щи излиза 1,20 .
  • 9 Българин

    15 1 Отговор
    Направо 10, к'во си играете на дребно!
  • 10 Аз имам билетче от...

    14 0 Отговор
    4 стотинки с печат 6 ст. от времето когато започна вдигането на цените на градския транспорт в сОФето

    Коментиран от #34

  • 11 ммм

    14 4 Отговор
    Варненските социалисти искат да смучат от българите...
  • 12 Който е съюзник на Русия е богат с

    9 3 Отговор
    Химически елементи добивани в Русия Който е враг на Русия е богат на напечатани шарени хартийки
  • 13 пенсионер

    16 0 Отговор
    И НИЕ, ДЯДОВЦИТЕ И БАБИТЕ, КОИТО НЯМАМЕ ИНТЕРНЕТ И КАРТИ, КАКВО ЩЕ ПРАВИМ !???

    Коментиран от #24

  • 14 Джо

    12 0 Отговор
    А хартиения самолет колко?
  • 15 Рико

    9 1 Отговор
    За летовниците плажовете и градският транспорт трябва да са безплатни. Те са си го платили през курортните такси. Свалят те на летището, не те закарват в морето. Пътят до там, щом се наричаш курортен град, трябва да бъде за сметка на града.
  • 16 Портних

    5 4 Отговор

    До коментар #3 от "Просто човек":

    Чудесно предложение! Съгласен съм! Направете инициативен комитет и заповядайте на следващото общинско събрние!

    Коментиран от #26

  • 17 ха ха ха

    14 2 Отговор
    Чудят се как да вкарат електронните разплащателни средства, за да могат да ви контролират и следят в бъдеще!
  • 18 Ицето Кирчев

    14 1 Отговор
    Даже е малко. Трябва да е от петачка нагоре, та да може варненските агнета да се нахаплярят на разни СМС-чета. Телекомите и те трябва хляб да ядът.
  • 19 Ало

    14 0 Отговор
    Портних луд ли си ве мой
  • 20 Jacques Yves Moineau

    10 0 Отговор
    Хахаха , искам да видя баща ми (на 78 години) с електронна карта.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Мюмюн

    11 1 Отговор
    Кви 2 лева бе, аланкоолу-кой са вози у тез аутобуси-саму заблудени пинсиунери рану сабахлен, трагнали сас туби за вуда, кат ги питаш ко праят у 6 часа-зяпат кат утървани. После нашти чавета са возат бизплатну ут владиславуву кам максуда на гости да утиват. Туй то у градскиа аутотранспорт-по дубре е сас каруци и магарита, зяпаш насам натам, береш си жилязу, кот намериш, нещу келепир да падни....чист ваздух, айляк варви кончиту-ко повичи да искаш. А тез мис.ки.ни трагнали да овеличават билетат- ай с.и.к т.и.р. отука. То толкоз бомби и ракети по праздникат на варната нямаше и по новата гудина бе.....викам си, край-талибанити дойдоха и гармят на поразия. Кучитата ми са скриха пуд ваншниа ке.н.е.ф, а магариту си би камшика и два дена гу тарсих из сокацити.
  • 23 нннн

    2 0 Отговор
    Ид...ти.

    Коментиран от #31

  • 24 Сульо

    4 3 Отговор

    До коментар #13 от "пенсионер":

    Ще умрете или ще влезете в 21 век.
  • 25 мнение

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Reееее":

    остани си в София
  • 26 МАФИЯ НА ББ

    9 1 Отговор

    До коментар #16 от "Портних":

    ВЪВ ВАРНА ИМА ПАРАЗИТНА СОФИЙСКА ФИРМА КОЯТО ПРИБИРА ПАРИТЕ ОТ БИЛЕТИТЕ. ТЪК КАТО ОБЩИНА ВАРНА И КОМПЮТЪРНИТЕ ФИРМИ ВЪВ ВАРНА СА НЕУКИ И НЕ МОЖЕЩИ И НЕ МОЖАХА ДА ПУСНАТ СИСТЕМАТА КУПЕНА С ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ , Я ВЗЕХА СОФИЙСКА ФИРМА КОЯТО ЯКО ДЕРЕ ОБЩИНАТА И ОБЩИНСКИЯ ТРАНСПОРТ. ОБЩИНСКИЯ ТРАНСПОРТ Е НА ЗАГУБА ЗАРАДИ ПАРАЗИТИТЕ. ЗА ДА ИЗЛЕЗЕ СМЕТКАТА ХОП БИЛЕТА 2 ЛЕВА. 1 ЛВ ЗА ПАРАЗИТИТЕ И 1 ЛВ ЗА ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ ВАРНА.
  • 27 На кратко

    6 1 Отговор
    Предстои саботаж на градския транспорт и отказ в максималната възможна степен от него.
  • 28 Абе умен съм ве

    3 0 Отговор
    И 10 да стане, Варна ще си остане най-западналият град.
  • 29 след глупостите

    3 1 Отговор
    Ще ги направят не 2 , а 20 лв. , защото са на пълна загуба откакто махнаха кондукторките.
    Хората се тъпчат в средата на автобуса, за да си вземат билет. Изнервят се, става бавно, трудно се разминават, машините често блокират. И така, докато трае суматохата, огромна част от пътниците изобщо не си купуват билет.Контрольорките гък не смеят да кажат, не спорят и за маските. Просто фиктивно се работи. Имитация. .8393

    Коментиран от #30

  • 30 българин

    0 4 Отговор

    До коментар #29 от "след глупостите":

    Отдавна трябваше да ги махнат в кой век живеем..а и не са ги махали, тея същите са сега контроли. Въпроса е да стане не само модерно, но и да не надуват толкова цените.

    Коментиран от #35

  • 31 ⚜️Илюминат⚜️

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "нннн":

    Що не намалите електронния , а увеличавате хартиения? Ефекта ще е същия !!!
  • 32 Алабала

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Освен това вече ще има карти за период от 6 месеца и от една година, като последните ще бъдат на стойност 520 лева.
    Ало умниците от общината ,кой пътува с автобус най бедните и пенсионерите пак искате да грабите и без това бедният Български работник.Кой от тези по горе описани може да плати карта за цяла година 520 лв. Годината има 52 седмици по 5 дни без отпуските и болничните са 260 работни дни.Работещите бедни и сега си плащат по 520 лв за цяла година.Хванете тези който пътуват без билети най вече милите ви гласоподаватели от ромски произход.Който налитат на бой ако контролъора опита да ги застави да си купят билет.Опашките не са ви проблем машините който сте инсталирали в автобусите са пълен боклук с най скапаният RAM албански реотани като гласоподавателите ви.
  • 33 Алабала

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гого":

    Верно ако се обеденим в едно сайтче за по добра организация за споделено пътуване в квартала. Може 4 или 5 човека за всеки по един ден със собствените си атомобили може и със споделено такси въпрос на предпочетание.
  • 34 Да дааа

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Аз имам билетче от...":

    И двойното билетче от 6ст. което се дупчеше от двете страни. Червените шкоди с ремъркета който се лашкаха и никой не се притесняваше че може да се откачи.Имаше ред и дисциплина пътник без билет отнасяше 10 лв глоба при заплати 120лв ако откажеш да платиш целият автобус в най близкото районно управление.
  • 35 Тъпан

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "българин":

    Личи че си с онлайн обучение.
  • 36 Ева

    0 0 Отговор
    И всеки месец ще ходя на майна си да си купувам електронна карта.Хартиената си я купувах до нас,но го закриха пункта.! Какъв е този рекет,безобразие
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове