Last news in Fakti

17 Август, 2021 18:24 4 039 65

Прокурорът, разследвал полицейското насилие: Отказ от показания спря част от проверките

  • вероника трифонова-
  • прокурор

Вероника Трифонова обвини вътрешния министър, че не е дал точна информация по случая пред депутатите

Прокурорът, разследвал полицейското насилие: Отказ от показания спря част от проверките - 1
Снимка: Нова ТВ

Днес в Народното събрание вътрешният министър Бойко Рашков отправи остра критика към прокуратурата във връзка с разследването на полицейското насилие от протестите през лятото на 2020 г. По думите му от държавното обвинение са знаели за записите с насилие, но са ги укрили.

„Делегиран прокурор на Европейската прокуратура е поел случая и е решил веднага и бързо да прекрати преписката. Тоест, те не са имали образувано досъдебно производство, Трифонова се казва“, коментира Рашков пред депутатите.

Отправените обвинения делегираният прокурор Вероника Трифонова коментира ексклузивно в „Лице в лице“. По думите ѝ има образувано досъдебно производство, а изнесената от Рашков информация не е коректна.

„Като прокурор в районна прокуратура аз съм наблюдавала една проверка, която първоначално се е водила от СДВР. Аз съм иззела проверката от СДВР и съм я възложила на Вътрешна сигурност. Смятам, че така е правилно, а не СДВР да проверяват собствените си служители“, каза прокурорът.

Тя обясни, че за едно от пострадалите лица е образувано досъдебно производство за лека телесна повреда, като категорично отрече това да се е случило наскоро. Трифонова обясни, че е постановила да се разпитат свидетели и да се извършат експертизи, които да докажат кой е евентуалният извършител.

„За две от другите лица е постановен отказ, защото явявайки се в Дирекция Вътрешна сигурност, те собственоръчно са отказали да дадат сведения за случилото се“, уточни Трифонова, но не назова имената на пострадалите.

Трифонова допълни, че след прекратяването на проверката по тези два случая, тя е изпратила на лицата прокурорски акт, с който могат да защитят правата си.

„Не знам дали има повдигнати обвинения, защото към момента на образуване аз не съм повдигала обвинения. Не мога да съм категорична, че съм гледала същите кадри. Гледала съм сходни кадри преди повече от осем месеца. Точно заради тях съм преценила, че има данни за извършено престъпление, спрямо едно от лицата, за които е трябвало аз да се произнеса“, уточни Трифонова.

Тя уточни, че на гледаните от нея кадри не е установила да има удари срещу другите две лица, за които е трябвало тя да се произнесе.

Прокурорът допълни, че нейни колеги са водили също разследвания за превишаване на служебни правомощия от униформени по време на антиправителствените протести, но няма информация за развитието им.

Относно сниманото от униформен момиче, Трифонова заяви, че това е унизителен акт. „В случая би трябвало да се преследва като обида“, уточни тя. Прокурорът не пожела да коментира информацията, че един от наказаните полицаи е нает в Бюрото за защита на свидетели към държавното обвинение.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 31 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иво Николов

    85 9 Отговор
    Мисирка!

    Коментиран от #56, #58

  • 2 А Ц Милан

    93 7 Отговор
    Ей тази като я слушах ми стана ясно , че е гербаво-Гешева прокурорка

    Коментиран от #59

  • 3 Ох пак ли

    66 6 Отговор
    Аман от разни кифли.

    Коментиран от #60

  • 4 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    62 5 Отговор
    скоро ще се прибере в бг!

    Коментиран от #49

  • 5 ДПС -ТРЯБВА ДА СЕ ДЕПОТТИРА

    53 4 Отговор
    ПРОБЛЕМЪТ НА БЪЛГАРИЯ Е ЕДИН И ТОЙ СЕ КАЗВА ДПС ТОВА Е ЕДИНСТВЕНИЯ ПРОБЛЕМ,ДА ДЕПОРТИРАМЕ ДПС ОТ ВЛАСТТА И ДА ВИДИМ НА КЪДЕ ЩЕ ТРЪГНЕ БЪЛГАРИЯ,1000% на към по добро

    Коментиран от #17, #25, #61

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Държава

    71 1 Отговор
    Това е държавата на проверките. Непрекъснато се правят някакви проверки. Резултат - нула.

    Коментиран от #11

  • 8 Просто човек

    67 7 Отговор
    Първо, това е абсолютна глупост! Г-жо прокурор, как спите? Как гледате хората в очите? Как живеете? Позор! Позор! Позор!

    Коментиран от #20

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Тръмп

    6 64 Отговор
    Държавата затъва при управлението на Радев,а ни занимават с глупости!;)
  • 11 Гешо Иванов

    34 0 Отговор

    До коментар #7 от "Държава":

    И преписки, и преписки, много важна дейност, има данни че обществото се успокоява когато чуе че сме завели преписка.
  • 12 И кой

    47 1 Отговор
    и с какво право е отказал показания ? И ти затвори тефтера и приключи "работата" ! Това сериозно ли е ? Гавра , както с потърпевшите садистично бити и търпели смъртна уплаха , болки и цинични унижения , така и с българското общество ! Позор !
  • 13 ПЕНСИОНЕР

    4 32 Отговор
    БИТИЯ БИТ, ОН.ДЕНИЯ ОН.ДЕН! Я ОТИ НЕ СЕ ЗАВИРАМ У ШАМАРИТЕ, ДА НЕ МИ ПЛЯСКАТ ПОСЛЕ В ПАРЛАМЕНТА? ЧИЙ ГО ДИРИШ НАЙ ОТПРЕД, ДО ПАЛКИТЕ? ГЛЕЙ СЕИРА ОТДАЛЕЧ!

    Коментиран от #31, #35

  • 14 Ф акт

    35 1 Отговор
    Гешев внедрява мафиотските си калинки и в Европейската прокуратурата.
  • 15 Кьовеши

    40 1 Отговор
    Приберете си мисирката тука не я щем при нас.
  • 16 ни чул ни видял

    46 1 Отговор
    Е затва Кьовеши ни ги връщаше на килограм делегираните "прокурори"! Интересно сега, като разбере за тази дали, ще я изстреля със следващия самолет, към страната на каскетите?
  • 17 др. Иванов

    29 1 Отговор

    До коментар #5 от "ДПС -ТРЯБВА ДА СЕ ДЕПОТТИРА":

    ДПС върви с ГЕРБ това са двете мафии в България.

    Коментиран от #51

  • 18 ббнг

    37 0 Отговор
    Пострадалите са били ''посъветвани'' от милиционерите да НЕ дават показания. Кой знае какъв натиск е бил оказан върху тях. Цялата власт е в ръцете на структурите.
  • 19 бг1234

    32 1 Отговор
    тази и за чистачка не става.Само глупости говори. Срам и позор! Срам и позор и за мутрата ББ и прост..ака Гешеф
  • 20 карамфила

    29 1 Отговор

    До коментар #8 от "Просто човек":

    Гаранция е че живее по добре от теб и спи по спокойно от теб.Такива куртизанки са с импутирана съвест.Просто си е продала съвеста за по добър живот,нещо като Азис и Глория ама с вишнева тога.
  • 21 Винету

    28 0 Отговор
    Нелепи оправдания а гузна калинка... Или е страшно некадърна и не може да доведе до справедлива присъда кристално ясно дело, или е корумпирана... И в двата случая тази няма място в прокуратурата!
  • 22 Гост

    22 0 Отговор
    Докато съд и прокуротура не започнат да работят честно а не да обслужват интереси ще е така!!! Тука стана модно при гаф оставка и до там…
  • 23 olo

    20 0 Отговор
    мяза на индианка :))
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ЧИЧО

    2 8 Отговор

    До коментар #5 от "ДПС -ТРЯБВА ДА СЕ ДЕПОТТИРА":

    ДПС СА НАЙ СТАБИУНИ! ДРУГИТЕ СА ФУРНАДЖИЙСКИ УОПАТИ /СПРАВКА - СИДЕРОВ, ЯНЕВ, БАРЕКОВ, БОКЕКИЕВ, КАРАКАЧАНОВ, МАНОЛОВА, ТРИФОНОВ И Т.Н./!
  • 26 41285

    32 0 Отговор
    Трифонова много поздрави на Братиньо, така се случват издиганията в България! Трифонова от секретарка на Борис Велчев, та чак в Брюксел все така ли се оправяше газейки закона! Трифонова може да си всичко друго но не и човешко същество, срам и позор си! Трифонова да гледаш този зверски побой и да не видиш престъпление, но пък ще видиш Брюксел!

    Коментиран от #62

  • 27 неспасяеми

    17 0 Отговор
    бе бая време се обиждаха там..по към гавра ми клони на мене
    русата полицайка вместо да се занимава с момичето каквато и е работата беше заета да се показва пред колегите си какъв е ритач
  • 28 Банкянския

    16 1 Отговор
    Хвала.Хвала на таквиз прокурори-почтенни , честни , всеотдайни. Абе Вие Толупи какво искате,таз морална женица да изкара до пенсия ли като редови прокурор. Само с едно обаждане за да и продиктуваме правилното решение и я направихме Европрокурор. Хвала.Хвала за правилните решения на таз достойна жена.
  • 29 Зоро

    23 0 Отговор
    Тази признава, че е гледала подобни кадри, на тези, които цяла България видя, но според нея имало едно лице с лека телесна повреда!!!! Май късогледството и идва от ампутираната съвест!
  • 30 ббнг

    22 1 Отговор
    Когато прокуратурата реши да съсипе живота на някого, да видите как и свидетели намират, и никой не се отказва от показания, и как прокуратурата разпространява лъжи и клевети сред цялото общество с години, насъсква съседи, колеги, приятели, роднини... Бедна ви е фантазията какви неща върши прокуратурата, когато търси ''истината''. Най- страшното е, че народът ѝ вярва.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 КАСКЕТ ГЕШЕФт

    15 1 Отговор
    ДА ОТИДЕШ В ЕВРОПА , ТРЯБВА ДА СИ ВЕРЕН НА ШАЙКАТА И НА МЕН.....!
  • 33 Оставка, пача!

    19 0 Отговор
    За тази мерзост ли те катапултираха от районна прокуратура в европейската прокуратура? Как става това?!? Сведете случая до знанието на Кьовеши, тя достатъчно добре ще се ориентира какво е надробила подопечната ѝ.
  • 34 баце

    22 0 Отговор
    Явили се двама пострадали и отказали да дават показания - що ли?
    Другото било лека телесна повреда. Наказали били един, ама лекинко.
    Тая калинка ще ни я върнат в скоро време от ЕП.
  • 35 Фершелсревщне

    7 0 Отговор

    До коментар #13 от "ПЕНСИОНЕР":

    Миришеш на чернозем и скоро ше те срещне оная с косата
  • 36 Азз

    23 0 Отговор
    Трифонова, ако ги бяха убили при жестокия побой, пак ли щеше да прекратиш делото, защото убитите не могат да дадат показания? Срам и позор си за професията!
  • 37 неспасяеми

    11 1 Отговор
    на гешев случайно ако благоволи да влезе в парламента трябва да му се зададе въпрос колко платени протестъри е осъдил и кой е плащал там..стига е залягал по траншейте
  • 38 Чегърт чегърт

    18 0 Отговор
    Тая патица за награда, че е спряла разследването, е изпратена е евро прокуратурата, където да представлява държавата!?
    По същият начин Пацо терасата бе направен консул във Валенсия. Навсякъде едно и също - некадърни прости, но наши хора! Като спахме 30 г., така ще я караме - с хората от статуквото!!!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Макробиолог

    13 1 Отговор
    Ко?Отказа да дадат показания спряла проверката?Това е някакво друго правосъдие,неприложимо в цивилизованата част на Европа,събирай куфарите и в Банкя.
  • 41 Пипи Чорапчето

    16 0 Отговор
    Бившата секретарка на "братиньо" Му Велчев...
    Толкова стига за " професионалните й качества"!
    Срам сте, бе!
  • 42 Активист на БКП

    8 0 Отговор
    Куче влачи диря няма 🎃
  • 43 ЛиЛана

    10 0 Отговор
    Картинката почва лека-полека да се изяснява.

    Бият някакви напълно случайни и незнайно защо.
    Точно под камерите на НСО. (хаха, добро утро)
    Битите не искат да дават показания.
    Записа търпеливо си чака да бъде "открит".
    Адв. Хаджигенов проявява доста силен интерес по случая.
    КПКОНПИ, защо не вземе да провери тия биячи?

    Кво ще кажете?
  • 44 3.14К

    11 0 Отговор
    Тази не става за нищо.......
  • 45 XYZ

    5 0 Отговор
    Пак ли ще се наложи да почнем от 04.02.1997 г.
  • 46 Питам

    9 0 Отговор
    Какви показания, та то е очевидно ???
  • 47 Дааа

    7 0 Отговор
    НАЛИ СЕ СЕЩАТЕ,ЧЕ ВИНОВНИ СА И ТЕЗИ ДАЛИ ЗАПОВЕД ДА СЕ БИЕ И УНИЖАВА.САМО,ЧЕ ТЯХ НИКОЙ НЕ ЗАКАЧА
  • 48 Адв. Ивайло Юруков

    10 0 Отговор
    Всички, съпричастни към замазването на садистичния терор над упражняващите констируционното си право на протест, биват повишавани! Пълна гавра с народа! Доколкото помня, конкретният прокурор има твърде кратък стаж, за да бъде изобщо предлаган за такъв в Европейската прокуратура... много е жалко състоянието на съдебната ни система
  • 49 Весо Аптекаря

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    явно си гледаш в аспуха!
  • 50 Кьовеши

    10 1 Отговор
    да бие шута тая подлога на Гешев , добутана от секретарка на Братиньо до прокурор.
    Видяла записа, но не видяла полицаите да бият. Гаврата с момичето бело просто обида - измет.
  • 51 точно

    7 1 Отговор

    До коментар #17 от "др. Иванов":

    Така е, а ИТН начело с охранявания Чалгар е новия им проект.
  • 52 Кака Сийка тъпата

    7 1 Отговор
    Тая е от нашите
  • 53 chi

    3 1 Отговор
    Не се обяснявай ами си подай оставката!
  • 54 Чугуня

    6 1 Отговор
    Б.О.К.Л.У.К ДОБ.О.К.Л.У.К.А, МИЛА МОЯ МАЙНО ЛЬО, ПРОКУРОР ДО ПРОКУРОРА. ТАЗ ДЪРЖАВА ИМА НУЖДА ОТ РЕСТАРТ. ОТ ДЪЛБОК РЕСТАРТ
  • 55 Иванов

    4 1 Отговор
    Курвенскста институция наречена прокуратура трябва незабавно да се закрие. Тая институция е пробита от ибрикчии на зловонието ДПС. Следствието незабавно следва да се извади от прокуратурата. Да се уволнят всички прокурори о в рамките на шест месеца да се извърши реподбор. На следователите, които също да се прочистят да се даде статут на съдии-следователи. Това като начало и то незабавно. Уви размечтах се....
  • 56 Рашков,не е

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "Иво Николов":

    хубаво да се лъже. Така излъга и за множеството имоти, които си натрупал с пари незнайно откъде.
  • 57 Вероника Трифонова!! Тази е за

    6 0 Отговор
    Изхвърляне от Прокоратурата, и повече да не стъпи там!! Освен, като Подсъдима!!

    Коментиран от #63

  • 58 Е името на майка ти

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Иво Николов":

    Селянин.
  • 59 Комунисти и мутри вън

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "А Ц Милан":

    Как по времето на ГЕРБ се строеше и се пълнеше хазната? Сега нищо не строят хората на Радев, спряха и това което мезе започнато, а и искат пари да имат за джобни! Може би за а Ще тротинетки и хвърчила? Те обаче не се ЯДЪТ!
  • 60 Нещо ви убива, така не сте и наясно?

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ох пак ли":

    Може би прокурор от Масква, трябва да разследва опитите на Дубай за преврат?
  • 61 Все измислят някаква причина

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "ДПС -ТРЯБВА ДА СЕ ДЕПОТТИРА":

    За да си прикритие немощна да управлявате. ДПС винаги е била на страната на комундетата. Там се целуваха, прегръщаха. Имаха взаимна полза. Сега пак така ще гласуват. Но, те са с твърд електорат и затова ги търсят тайно.
  • 62 интересно

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "41285":

    Що пострадалия отказва да даде показания?
  • 63 МирчоСпасов

    0 0 Отговор

    До коментар #57 от "Вероника Трифонова!! Тази е за":

    Може, ама ако беше 10.9.44г.
  • 64 1944

    0 0 Отговор
    каскета натакова кьовеши с двеста.
  • 65 АНАЛИЗАТОР

    0 0 Отговор
    И тая , като останалите е купена от мафията на Борисов да потули и омаловажи , извършеното престъпление , спрямо мирните граждани.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове