Last news in Fakti

19 Август, 2021 11:26 3 322 48

Иван Димитров, ДБ: Трифонов да поеме отговорност пред суверена, пред който пее бунтовнически песни

  • иван димитров-
  • демократична българия-
  • итн-
  • има такъв народ-
  • народно събрание

Ако Трифонов подкрепи един кабинет, също може да бъде опозиция, ако той е толкова отговорен към суверена, може да действа радикално, припомни депутатът

Иван Димитров, ДБ: Трифонов да поеме отговорност пред суверена, пред който пее бунтовнически песни - 1
Кадър: Bulgaria ON AIR

Това е ясно от споразумението, реално ние не можем да подкрепим правителство с мандат на БСП. Третият мандат обаче е кризисен, мандат който да спаси политическата система и държавата. Всичко зависи от обстановката, в която ще бъде даден третият мандат. От това зависи според мен и подкрепата на ИТН. Ако Трифонов подкрепи един кабинет, също може да бъде опозиция, ако той е толкова отговорен към суверена, може да действа радикално. Ние сме го виждали да действа непредвидимо. Това заяви в предаването "Денят ON AIR" по телевизия Bulgaria ON AIR депутатът от "Демократична България" Иван Димитров.

"Той прави своето шоу, но се надяваме да бъде отговорен пред суверена. Този народ, пред който пее бунтовнически песни, да покаже, че може да преглътне своето его. От ИТН не харесват част от служебния кабинет, а това са хора, които са доказали, че могат да работят в криза. Такива хора ние подкрепяме, те се изправиха срещу корупцията и заслужават уважение. Народът ги припозна", смята още той.

"Не съм финансист. Работим върху бюджета, ние сме убедени, че такава актуализация е необходима. Върху него трябва да бъде дебатирано. Мисля, че вече политическите сили започнаха да узряват за това, кое е важно за държавата. Служебното правителство не може да внесе цялостен бюджет. Ще бъде тежко и безотговорно да посрещнем тези кризи без правителство", подчерта представителят на "Демократична България" относно актуализацията на бюджета.

Димитров посочи и кога е настъпила кризата в отношенията между ИТН и ДБ.

"Ние не затваряме вратите, истината е, че без ИТН не може да има правителство. Партньорски взаимоотношения никога не е имало, избрахме по-малкото зло. Това не са преговори, не е партньорство, а изнудване. Не са поставяни условия, никога от ДБ не сме предлагали министри", категоричен е Димитров.

Полицейското насилие на протестите

"Справедливостта ще я определи съдът. Дали ще бъдат наказани полицейски служите също, проблемът е, че главният прокурор не желае да бъде изслушан. Има различни начин, по които може да бъде призован. Несериозно е, всеки прокурор знае какво може и какво не може да говори", каза още събеседникът на Ганиела Ангелова.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    28 5 Отговор
    Слави ако си знае интереса ще гласува правителство ,и ще си запази най голямата парламентарна група,иначе наесен няма да влезе в парламента.

    Коментиран от #18, #22

  • 2 7/8 и си втасала

    35 2 Отговор
    Ми той пое отговорност, обяви се за опозиция на...себе си!

    Коментиран от #20

  • 3 Русенец

    29 3 Отговор
    Не може да поеме. Не е имал намерение да поема. Не е и сънувал мнозинство на избори. Дойде му като гръм от ясно небе. Голям шаш беше, като му обявиха първото място на предишните избори. Не знаеха какво да правят. Не са и мислили, да поемат такава отговорна роля. Едно е да мечтаеш, да се закачиш за баницата с кутрето си, съвсем друго е да очакват от теб, да ръководиш държава, да вземаш решения, да носиш отговорност и последствия.

    Коментиран от #21, #29, #37

  • 4 Буджаков

    9 20 Отговор
    Щом соросоидчетата от Продай България хленчят, значи нещата се движят в правилната посока.

    Коментиран от #44

  • 5 Алоу факти!!!!!

    10 1 Отговор
    Парите не миришат,нал тъй както е казал един древен римлянин,особено когато са от нужник!!!Що няма възможност за коментари в предна статия относно неистовия рев на братя Найденов и ДПС?!?Тая статия я видях първо в една бургаска медия,която е известна с тази си политика,ама вие?!?
  • 6 Пич

    12 4 Отговор
    Такива идиоти сте така наречените нови партии , че разчекахте избирателите си , до степен , да се чудят какво да правят на следващите избори... Уж идеите ви бяха приблизително еднакви , но се оказа , че и алчността ви е еднаква... За смях са наивниците , които повярваха , че сте нови , като че ли нямаха очи да видят старите ви муцуни... Оправдание да гласуват за такива , имат само слепите и глухите едновременно...

    Коментиран от #15, #24

  • 7 Българка

    19 4 Отговор
    ДБ, ИСБГНИ и БСП действат отговорно за разлика от ИТН. ИТН изначално не са искали това НС да работи и явно за това предложиха абсолютно неприемлив кабинет и то на два пъти коренно различни по състав и преоритети.
    ИТН да застане пред българския народ и да се извини, да поиска прошка за това, че ИТН се изгавриха с парламентаризма и надеждите на хората!

    Коментиран от #11

  • 8 Светослав

    10 18 Отговор
    Да се връща Бойко! Много акъли чухме, действие няма
  • 9 шкск7кщсш

    7 12 Отговор
    Не че да се заяждам, ама Трифонов като поиска подкрепа от вас, не я получи, та с какви очи сега търсите подкрепа от него? Мисля, че партиите на протеста са изпята песен, Хр.Иванов ту сам се записа в лайф излъчване че е човек на Маджо, после излезе и човек на олигарха Прокопиев, Мая Манолова пък я хванаха със запис, че води разговори с Божков. ИТН, опитаха нещо да направят, ама къде подготвени, къде не, медиите на Борисв-Пеевски и на Прокопиев ги изядоха с парцалите. ДБ и Изправи се и те им удариха по две ножки в гърба, накрая БСП им заби копието и всичко приключи.
  • 10 Пунта Канна

    6 6 Отговор
    Притеснително е как джендърите от ДБ започнаха да надигат глави.
  • 11 44444

    9 7 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    И как постъпиха отговорно като не подкрепиха кабинет? Ти да не си сляп и глух? И какво му бе на предложеното правителство? Не беше от физкултурник и пожарникар ли? Или го нямаше Хр.Иванов, който през целия си живот нищо не е работил? А на тяхно място ИТН сложиха експерти, доказани в най-големите чужди компании? Ти видял ли си ги как щяха да управляват? Защото Хр.Иванов и Мая Манолова вече сме ги виждали как са като управляват, както и БСП, след тях само катастрофа. Хайде стига сте писали глупости и не се правете на слепи и глухи а ги отворете тези очи и вижте реалността.

    Коментиран от #31

  • 12 Гърчев

    5 5 Отговор
    Наглеците от ДайБг не им ли стана ясно, че няма да управляват на гърба на Слави. Една камара пари потрошиха на с0рос за предизборна кампания... и накрая пак дърво
  • 13 Леля

    4 3 Отговор
    Ми той я пое , ама хаджигенчо поема отговорност да е министър, христаки иска да е от главе отценител на министрите , е па как да стане!????
  • 14 опа

    7 6 Отговор
    От ДБ се опитват да направят джендъризацията на българите необратим процес
  • 15 Русенец

    11 1 Отговор

    До коментар #6 от "Пич":

    Разделяй и владей. Стар принцип, работещ и до днес. САЩ са 300 милиона народ и са с 2 партии. Ние сне колкото един техен град и имаме 60 партии. В чии интерес е това? Не и в наш.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Игор

    5 6 Отговор
    Слави Тр. мове и да подведе избирателите си с либерастките си и капиталиски приоритети, които заяви чак с след изборите! Но не е длъжен да подкрепя когото и да било. Бойкикев, Курнела и Лъжигейов се виждаха министри още на първите избори, но ще почакат.

    Коментиран от #23

  • 18 Мислиш ли

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    че неговото ЕГО ще позволи това? Готов е да затрие цял народ заради егото си.
  • 19 СТ няма

    7 0 Отговор
    никакво намерение да бъде отговорен пред любимата си думичка "суверен". СТ и отговорност! Щях да се задавя, седнал на ДИВАНА! Отивам по-нататък като казвам, че и с бунтовническите си песни приключи. Ако ги има, пак ще е от дивана, за да дирижира онлайн.
  • 20 Да дА

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "7/8 и си втасала":

    ЩЕ Е ОПОЗИЦИЯ НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ПАРЛАМЕНТА
  • 21 Той

    9 2 Отговор

    До коментар #3 от "Русенец":

    затова сложи и смешници за министри, за да не мине и да не носи отговорност.
    НО САМО ТОЙ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА ТРЕТИ ИЗБОРИ

    Коментиран от #27

  • 22 Чие

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    правителство ще гласува? Той вече заяви, че няма да го направи, а подгласник-лилипут Тошко го повтори преди малко. Иначе, тц, никога не е бил умен.
  • 23 Стой та

    7 1 Отговор

    До коментар #17 от "Игор":

    гледай как СТ ще поведе избирателите си! Нали му се отдаде тази възможност. Защо не го направи, а избяга. За тази работа се искат топки, които той няма.
  • 24 Гърчев

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "Пич":

    ТОВА НЕ ПРАВИ СТАРИТЕ ПАРТИ ЧИТАВИ! И ГЕРБ И ДПС И БСП СТЕ ЗА КАУША! КВО СИ МИСЛИШ ЧЕ НАРОДА ПАК ЩЕ ПРЕГЪРНЕ ТИКВАТА ЛИ?
  • 25 Мда

    2 0 Отговор
    Иху иху, после тихо !
  • 26 ВЪН

    2 3 Отговор
    Станете първа сила и тогава имайте претенции!
  • 27 Русенец

    7 0 Отговор

    До коментар #21 от "Той":

    Преди това се опита да се измъкне от отговорност с някакво глупаво оправдание, че ще управляват само, ако имат 100% мнозинство. Нещо, което няма как да стане и на тях им е пределно ясно. После нарочно предложиха кабинет, който знаеха, че няма как да бъде приет, но пък им спечели време и прехвърлиха топката, докато измислят ново оправдание. Сега пък щели да са опозиция?!
  • 28 АМОН

    2 2 Отговор
    НЕЩАТА СА ПОВЕЧЕ ОТ ЯСНИ - няма държава.

    ДА ДОЙДАТ ТАЛИБАНИТЕ - те поне са вярващи и страхуващи се от БОГА.

    НАШИТЕ МАЙКОПРОДАВЦИ НЕ СЕ СТРАХУВАТ НИ ОТ БОГ , НИ ОТ НЕМЕЗИДА.

    ТЕ СА САМОДОСТАТЪЧНИ ЗА ДА БЪДАТ НЕРЕЧЕНИ АВГУСТА.
  • 29 тоъжоътоъж

    3 8 Отговор

    До коментар #3 от "Русенец":

    Ти да не си сляп и глух? Човека направи правителство, за първи път имахме провителство от доказани експерти, завършили най-елитните университети, работили в най-големите световни компании. Ти май си свикнал да те управлява физкултурник и пожарникар? ИТН опита да направи това, което правят в цял свят, но просто статуквото не е съгласно и не му позволи. Това е истината, виновни за нови избори са ДБ,БСП и Изправи се. Това всеки с очи и уши го разбра.

    Коментиран от #42

  • 30 SDEЧЕВ

    2 4 Отговор
    Големи мърсоли тези юристчета,като малцинство не подлрепиха кабинета на Водещата партия ИТН .Сега мнозинството трябвало да подкрепи панаирджийските партии от улицата. Това ми били десни ите са мърсоли като Изправи се Ние сме мутри
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Turchin

    2 2 Отговор
    Долу фашиста радев!!!!
  • 33 Пламен

    5 1 Отговор
    Пеенето му е предимно крадени кавъри с цинизми и ромски ритми.Ако наистина бг племето е решило такъв екземпляр да го управлява значи копае дъното
  • 34 Деса

    4 1 Отговор
    На вас от ДБ ви е лесно, все друг ви е виновен и все друг да поеме отговорност. Ама ако на вас ви се наложи да поемете такава, ще се омажете до не знам къде да не казвам с какво.
  • 35 Мишок

    1 4 Отговор
    За разлика от вас от ДБ, а и другите, Трифонов изпълнява от-до това, което си е обещал на избирателите...друг е въпросът как де, но не отстъпи на нищо. Вие не може да се похвалите със същото
  • 36 5789

    2 1 Отговор
    Абе, вие не разбрахте ли, че от тия и.т.н. нищо не става, въздух под налягане са
  • 37 Тролиш ли чадо?

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "Русенец":

    Малко първолашки, ама карай!

    Коментиран от #43

  • 38 Слави няма

    2 2 Отговор
    да гласува правителство на задкулисници! Не сте ли го разбрали още или на улави се правите! И дори това показва, че е поел отговорност! А вие фурнаджийски лопати, кога?
  • 39 looper

    1 1 Отговор
    Е, нали Трифонов беше "дългата ръка на ДПС", господин "демократ", сега защо го каните на преговори, интересчии мазни!
  • 40 Аз съм Веска

    1 0 Отговор
    Силно реагирам на начина по който С. Т
    . ВЪВЕДЕ БЪЛГАРИТЕ ВЪВ БУНТОВНИЧЕСКИ РЕЖИМ.
    СМЯТАМ ВЪЗРОЖДЕНСКИТЕ НИ ПЕСНИ КАТО СВЕТОВНО ЦЕННОСТНО БОГАТСТВО ДА БЪДАТ ЗИТЕНИ ОТ ЗЛОУПОТРЕБА СЪС ЗАКОН.
    НЕЩО КАТО ДУХОВНО НОУХАУ, което нацията ни предоставя на поробени народи.
    С. Т. Може и да не е наясно, но свободата ще се пръкне и при Куку бенд. Самонапомпали са се срещу тиранията му.
    Гледайте и се двете на това, което ще се случи.
  • 41 Лала ленд

    0 0 Отговор
    А ДБ кога ще вземат да поемат отговорност за театъра, който разиграват пред всички? Та нали те самите се опитаха да играят двойна игра.
  • 42 Русенец

    0 2 Отговор

    До коментар #29 от "тоъжоътоъж":

    Правителство не се прави със служители от фирми, а с политици с опит и акъл. Може да не си сляп и глух, но определено виждаш и чуваш само това, което ти подадат, без грам мисловна дейност от твоя страна.
  • 43 Русенец

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "Тролиш ли чадо?":

    Пробвай ти, щом можеш по-добре. Докога ще наричате неудобните ви истини, тролене?

    Коментиран от #47

  • 44 Много тролове

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Буджаков":

    на ДБ тук,яко плащат олигарсите с откраднати от нас пари ! ДБ - троянските коне на олигарсите и Сорос.
  • 45 Бойко

    0 0 Отговор
    Мачкай Баце!
    Славчо е паталогичен страхливец. А дано и българите от Англия, Германия, Щатите...... да го проумеят!
    Тоя комик Славчо ни вкарва в беля! От страхливец политик НЕ СТАВА!
  • 46 Гопето

    0 0 Отговор
    ДБ пак търсят вината у някой друг, добре че от тях не зависи нищо, че не знам до къде щяхме да го докараме.
  • 47 Хейтенето

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "Русенец":

    не е истина, а чиста комплексарщина! Но ако те успокоява, наричай си глупостите "истина"! 😃
  • 48 Петър

    1 0 Отговор
    ДБ се опитват всячески да добутат нещата така, че да предложат правителство, без да имат нито моралното право, нито изборен резултат за това.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове