Last news in Fakti

20 Август, 2021 05:07 2 426 25

Гешев: Фалшива новина е, че прокуратурата подслушва

  • иван гешев-
  • главен прокурор-
  • парламент-
  • правна комисия-
  • охрана-
  • нсо-
  • подслушване

Ще си наема частна охрана, ако ми отнемете тази от НСО, заяви главният прокурор пред Правната комисия в НС

Гешев: Фалшива новина е, че прокуратурата подслушва - 1
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Иван Гешев заяви пред Комисия по конституционни и правни въпроси, че ще си наеме частна фирма да го охранява ако му бъде свалена охраната, предаде БНР. Така той коментира идеите на "Има такъв народ" за законови промени, с които неговата държавна охрана да бъде свалена.

"Аз няма притеснения, вярвайте ми. Ако българският главен прокурор се притесняваше и ако прокуратурата се притесняваше, нямаше да направи това нещо, което прави през последните четири години - да се изправи срещу най-сериозните хора и най-опасните в тази страна. Нямам никакви притеснения".

"До колкото ми е известно, всички главни прокурори в редица страни се охраняват от държавата. Не мога да ви кажа защо, но може би защото изпълняват тази длъжност. А отделно по закон, в НСО, и в МВР и в Закона за защита на лица, застрашени във връзка с наказателно производство, съществува такава правна възможност".

"Ако вие преценявате, че аз не следва да бъдат охраняван - поради някакви лични причини, харесване или нехаресване, или смятате да проявите някакво отношение, надявам се да не е лично към мен, аз няма нищо против. Вие сте в Народното събрание, променете закона, отменете всякакви възможности, това за мен не е проблем".

Главният прокурор не отговори конкретно на въпрос дали са били подслушвани протестиращи със СРС. Отново изтъкна, че той не наблюдава досъдебни производства.

"На всеки практикуващ юрист в областта на наказателното право му е ясно, че едно досъдебно производство може да бъде образувано - примерно за хулиганство или за нещо друго, в неговия ход да се разкрият доказателства за друго престъпление. Такъв явно е случаят в това дело, съдейки от изявлението, между другото има го в YouTube, на административния ръководител на Специализираната прокуратура. Има прессъобщение и всеки може да го прочете - колко човека са привлечени към наказателна отговорност".

"Сега, дали колко са подслушвани, колко не са били подслушвани, пак казвам фалшива новина е, че Прокуратурата подслушва. Прокуратурата е заявител и спазва стриктно Закона за специалните разузнавателни средства. Всички става с разрешение на съответния съдя и това се случва поради законово причини, уредени от закона", посочи Иван Гешев.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 26 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наистина

    24 3 Отговор
    Каскета е фалшив прокурор !

    Коментиран от #18

  • 2 Датирана Хана

    17 3 Отговор
    Гешев, Няма значение бе, ...Няма сила която може да спре Една Хайдушка глава , която е решила да падне от раменете си и да те ликвидира . ... Радвай се на живота и на това че Българите са с кротки гени насадени им от Свинаря на твоя любовник Прасчо
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    21 3 Отговор
    ГЕШЕВ БОРИСОВ ДОГАН ПЕВСКИ има КАРМА ВСИЧКО СЕ ВРЪЩА

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гешев, никой не ти вярва в тази държава!

    23 2 Отговор
    НИКОЙ НЕ ТИ ВЯРВА В ДЪРЖАВАТА!!
  • 6 Буха ха

    14 5 Отговор
    Гледах внимателно изслушването. Комисията беше под всякаква критика, то бива пишман йористи, ама чак толкова не бива. Големият извод обаче е че съдебната система, раздел прокуратура е толкова несъвършена, такова недоносче, че позволява на един мутромилиционер с каскет да си прави каквото си иска с оправданието че стриктно спазва закона, така както са го написали законодателите. Съществува хипотеза че системата съзнателно е изградена така че да осигури безотчетност и безнаказаност за главния прокурор, но гледайки йористите в парламента си мисля че те толкова си могат, а главният прокурор умело използва пропуските в системата-недоносче сътворена от тях.

    Коментиран от #11, #13

  • 7 Рошко

    11 2 Отговор
    Тя подслушва само когото трябва, демек конкуренцията
  • 8 ПАК ЩЕ ПРОТЕСТИТИРА

    5 15 Отговор
    Този за да му скачат много явно е настъпил хора по мазола и сега го хапят.Независимо от всичко глупаво е главният прокурор да няма охрана.По скоро председателя на НС няма нужда от такава.Не може сулю и пульо да имат а прокурор да нямат.Тук вече е популизъм.
  • 9 Филип Георгиев

    18 5 Отговор
    ХОРАТА С ВСЕ ОЩЕ ОСТАНАЛО ЧОВЕШКО ДОСТОЙНСВО И ЧУBCTBO ЗA CПPABEДЛИBOCT НЕ ИСКАТ ДА СЛУШАТ ТОЯ ПPИMИTИB. НЕ ИСКАТИ ДА ГЛЕДАТ ТОВА ШИMПAHЗE C MИЛИЦИOHEPCKA ФИЗИOHOMИЯ. ТЕ ИСКАТ ДА ГО ВИДЯТ С ПOBДИГHAТИ OБBИHEHИЯ ЗA ИBAHЧEBA, ЗA OCEMTE ДЖУДЖETA ЗA HAXЛУBAHE B ПPEЗИДEHTCTBOTO, ЗA БEЗДEЙCTBИE ПO CЛУЧAИТЕ БAPCEЛOHA, ШKAФETA И ЗAПИCИ.
  • 10 Хората много те Обичат и нямаш нужда

    11 4 Отговор
    От охрана!! Де ти се радват, прегръщат целуват?? Народната Любов към теб е Безгранична!!!
  • 11 3.14К

    23 2 Отговор

    До коментар #6 от "Буха ха":

    Единствените, които реално противодействат на каскета са Стоилов, Рашков и Зарков. Останалите- умни, неумни, красиви, некрасиви, предвождани от измисления Хаджинезнамкойси, каскета ги направи на нищо и им се подиграваше нагло през цялото време.
  • 12 Гост

    10 9 Отговор
    Най-лошото е,че проводник на фалшивите новини са от Парламента и по точно от така наречените "протестърски партии"!
  • 13 Баба Вуна

    9 3 Отговор

    До коментар #6 от "Буха ха":

    Не се пише йористи,а се пише юристи!

    Коментиран от #14

  • 14 Буха ха

    8 1 Отговор

    До коментар #13 от "Баба Вуна":

    Бабче, благодаря ти за коментара, йорист = пишман юрист. Дори има и приз “Йорист на годината”
  • 15 Пипи Чорапчето

    18 1 Отговор
    Хммм;)
    Напоследък мантрата на Гешев е, че той ръководи прокуратурата само административно и никак, ама никак не влияе на прокурорите по делата им.
    И тук съвсем резонно възниква въпроса - за чий му е тогава охрана на един " чист бюрократ"?;))
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ЩЩД

    10 1 Отговор
    Жалко че няма дори един доблестен прокурор който да се срещне с комисията, да разкаже какво всъщност се случва в прокуратурата и да разкрие лъжите на Каскета че той нищо не знае и на нищо не влияе.
  • 18 пешо

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Наистина":

    тя, и охраната му е ментос. не ми е ясно защо се дърлят.
  • 19 temerut

    0 0 Отговор
    Ма затова си имате други маши!Вас дори това ви мързи да правите!
  • 20 Gowo

    5 1 Отговор
    Щял да си наеме частна охрана ...смешник.Аз пък ще си наема частни хвъргачи на яйца.Да видиш ти
  • 21 БайСтавриТеЧЕка

    4 1 Отговор
    Първо:Ако беше читав и нямаше нещо гнило около теб,нямаша да се пазиш от народната "любов" и охрана нямаше да ти е нужна,но който слугува на Мафията,логично е да се страхува от някого и за нещо.
    Второ: Ако прокуратурата не подслушваше незаконно,следовател Бойко Атанасов, а и не само той нямаше да осъди подслушвачите за незаконното му подслушване.Над МВР,ДАНС МАНС и т.н. стои Прокуратурата.Тя е виновна за безчинствата на другите институции, а като Главен прокурор - ти си виновен за незаконното подслушвания, защото ти не си си свършил работата.
  • 22 Осемте джуджета

    0 0 Отговор
    Пепи Еврото ще го уреди Делта Гард да го пазят без пари.
  • 23 Хаджиментов

    1 0 Отговор
    Рашков каза, че ще представи доказателства за подслушванията, но друг път.
  • 24 КУКУ

    0 0 Отговор
    "У нас свестните ги считат за луди" -Христо Ботев.
  • 25 Фалшива новина е че Прокоратурата НЕ

    1 0 Отговор
    Подслушва!! Директно, пряко не го прави, тя няма Апаратура, но по нейно нареждане се Прави, ТЯГО "ОЗАКОНЯВА"!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове