Last news in Fakti

23 Август, 2021 15:33 3 589 84

Гешев иска КС да обяви за противоконституционно да го викат в Народното събрание

  • иван гешев-
  • конституционен съд-
  • народно събрание-
  • главен прокурор

Приравняването на орган на съдебната власт, каквато е прокуратурата, на органи, които са под пряк парламентарен контрол, е недопустимо нарушаване на баланса между властите, пишат от държавното обвинение

Гешев иска КС да обяви за противоконституционно да го викат в Народното събрание - 1
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Иван Гешев е внесъл в Конституционния съд на Република България искане за обявяване на противоконституционност на чл.24 и на част от чл. 86, ал.1 и ал.4 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание (ПОДНС), посочиха от прокуратурата. В искането се сочи, че те противоречат на разпоредбите на Конституцията за принципа на разделение на властите и независимостта на съдебната власт.

Съгласно чл. 24 от ПОДНС „най-малко веднъж на всеки три месеца“ в Комисията по конституционни и правни въпроси на НС се провежда обсъждане с участието на главния прокурор във връзка с прилагането на закона и дейността на прокуратурата и разследващите органи. Това задължение е предвидено само за главния прокурор, но не и за председателите на върховните съдилища, което поставя въпроса за равнопоставеността между различните органи в съдебната система и за пропорционалността на нормата, пишат от държавното обвинение.

Компетентността на Народното събрание по отношение на съдебната власт, в частност на прокуратурата, е точно определена в чл.84, т.16 от КРБ и е ограничена до изслушване и приемане на годишния доклад на главния прокурор и на други обобщени и аналитични доклади за дейността на прокуратурата по прилагането на закона, противодействието на престъпността и реализирането на наказателната политика, което допринася и за постигане на публичност и прозрачност в работата на прокуратурата, смятат оттам.

В решение № 6 от 6 юни 2017 г. по к.д. №15/2016 г. Конституционният съд е посочил, че: „Основният закон ясно е установил пределите на сдържащите действия на законодателя по отношение на прокуратурата като част от съдебната власт - до годишните доклади, както и други доклади, които са с предмет, съобразен с изискването всяка власт да остане в границите на осъществявана от нея конституционно възложена власт“, допълват от прокуратурата.

В искането на главния прокурор до КС се посочва, че разпоредбата на чл.24 от Правилника за организацията и дейността на НС недопустимо „разширява“ конституционно предвидения контрол на законодателната над съдебната власт, нарушава баланса между властите в противоречие с чл.8 и чл.117, ал.2 от КРБ и излиза извън системата на контрол и възпиране на отделните власти.

Другата разпоредба – на чл. 86, ал.4 и ал.1 от ПОДНС в частта относно отправянето на препоръки и отчет за изпълнението на препоръките към прокуратурата също „разширява“ и допълва по недопустим начин разпоредбата на чл.84, т.16 и на чл.117, ал.2 от Конституцията.

В решение на КС №5 от 17 май 1995 г. се посочва, че с оглед разделението на властите по смисъла на чл.8 от Конституцията, от кръга на лицата, по отношение на които Народното събрание или съответната комисия могат да задължат длъжностно лице да се яви и да отговори на поставени въпроси, следва да отпаднат: президентът, вицепрезидентът, конституционните съдии и всички магистрати. Съгласно Конституцията съдиите, прокурорите и следователите се подчиняват само на закона, отбелязват още от държавното обвинение.

Приравняването на орган на съдебната власт, каквато е прокуратурата, на органи, които са под пряк парламентарен контрол, е недопустимо нарушаване на баланса между властите и противоконституционно навлизане на законодателната власт в правомощия, дадени от Конституцията на органи на съдебната власт, подчертават от прокуратурата.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 44 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брееей

    147 8 Отговор
    Каква е тази длъжност, която е над НАРОДА на България излъчил представителите си в НС? КС да обяви за противокоституционно искането и да потърси сметка на наглеца!

    Коментиран от #47, #65, #77

  • 2 Еееее

    109 8 Отговор
    Кой иска да ходи в парламента, за да му задават неудобни въпроси? Нито Боци, нито Гешев, нито Шиши! Тия без въпроси са в ЦСЗ!
  • 3 Неадекватен

    94 9 Отговор
    Не в народното събрание, а в ЦС Затвор.
  • 4 Е нееее

    81 7 Отговор
    Волът като рие , го хвърля на гърба си !
  • 5 МАЧКАЙ ГИ🐛🐛🐛🐛

    12 86 Отговор
    ГЕШЕФ💪💪💪
  • 6 гост

    90 7 Отговор
    на куково лято ша стане , тоя още си мисли че мафия е на власт
  • 7 Народа

    79 7 Отговор
    Гешев.....ОСТАВКА!!!
  • 8 Каскет

    82 6 Отговор
    и тебе ще те разкостят. Тъпите мутри не разбрахте, че вечно царуване няма. А и само да те светна ако още не си разбрал но в тези среди и хора с които си се забъркал изходите са два: куршум или затвор.
  • 9 Танасова

    48 5 Отговор
    нали щеше да пише нова конституция ?
  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    66 9 Отговор
    ИВАН ГШЕВ е мутра престъпник като
    БМБ
  • 11 Sieg

    76 11 Отговор
    Цяла България не го иска тоя ГЕШЕВ, грам чест и достойнство няма това нищожество.

    Коментиран от #17

  • 12 шиши

    54 9 Отговор
    туй да не ти е концерт по желание бе ?
  • 13 Факт

    41 7 Отговор
    Статията трябваше да се казва ГЕШЕВ ИЗРАВНИ РЕЗУЛТАТА С АВТОГОЛ, защото преди това писахте как е повел на НС, с явяването си.
  • 14 МАЧКАЙ, ГЕШЕВ,.. МАЧКАЙ ТАЯ ..

    9 49 Отговор
    КО'М'УН'Я'ГО-ФАТМАШКА ДС-МА'ФИЯ И Г'Н'АС!
    ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ЕВРОПА И СВЕТА СМЕ С ТЕБ!
    АРЕСТ, СЪД И...ВЪ'ЖЕ,...ЗА ФАТ'МА'ЦИТЕ ДЕБИ'ЛНИ ОТ...БКП

    Коментиран от #58

  • 15 Иван Грозни

    45 6 Отговор
    Какви са тия недосегаеми съдии и тем подобни величества, че няма да се подчиняват на НС. Затова няма съдебна система в РБ защото всеки един от тях мисли, че може да обръща закона както е удобно нему/който плати повече/. Та нали НС създаде такива закони чрез които да съществуват и плюскат народните пари до безкрай. Следователно може да създаде и други закони с които да узапти корумпираните прокурори и съдии.

    Коментиран от #70

  • 16 Българка

    33 9 Отговор
    "КРБ и e oгрaничeнa дo изcлушвaнe и приeмaнe нa гoдишния дoклaд нa глaвния прoкурoр и нa други oбoбщeни и aнaлитични дoклaди зa дeйнocттa нa прoкурaтурaтa пo прилaгaнeтo нa зaкoнa, прoтивoдeйcтвиeтo нa прecтъпнocттa и рeaлизирaнeтo нa нaкaзaтeлнaтa пoлитикa, кoeтo дoпринacя и зa пocтигaнe нa публичнocт и прoзрaчнocт в рaбoтaтa нa прoкурaтурaтa, cмятaт oттaм."
    Престъпната мутра- милиционер чете Конституцията, както дяволът- библията. И наистина Гешев не трябва да бъде питан в НС, а разпитван от следователи и истински прокурори за всичките извращения, гнусотии и съучастие в ОПГ с мафията
    Гешев е позор! Оставка и затвор!

    Коментиран от #18

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Стефчо, заеви тия Тра'вис Мурафети

    9 24 Отговор

    До коментар #16 от "Българка":

    Тия ги ПРОБУТВАЙ на..Фатмако-Соро'спи'йските Г-ей вечеринки
  • 19 Уйке

    37 4 Отговор
    Абе тоя буклук за господ ли се има? Ами желанието му да бъде над всички и всичко, трябва да обедини дебелите глави в НС веднага да се обединят и да го махнат! Те такова дебело око и дебелокожо чудо не е било!
  • 20 Българка

    38 7 Отговор
    Прокуратурата НЕ Е ОРГАН НА СЪДЕБНАТА ВЛАСТ, ТЯ Е СТРАНА В СЪДЕБЕН ПРОЦЕС. По логиката на каскетурата адвокатите, които са другата страна в съдебния процес също могат да изявят аналогични претенции.
    Прибирайте долната т.ар в затвора, че опорочи до безкрай всичко, до което се докосне и всичко, което коментира!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Рикон

    40 4 Отговор
    А за Цар не искали да го обявят ? Цар Ванката Гешев!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Пенди

    29 4 Отговор
    Ела на село, бе! Ела, че тука едни гласоподаватели откраднаха три кокошки!
  • 25 Поговорка за каскет!

    34 4 Отговор
    Прост човек и силен вятър няма какво да ги спре!
  • 26 разума

    6 22 Отговор
    Правото е сериозна наука и не трябва да бъде оставяно в ъцете на дилетанти и безкнижници като Слави и другите аватари на БСП.
  • 27 Згешев! Всичко се трупа !...

    27 5 Отговор
    Скоро при бай Ставри,ти и толупа !
    В една група !
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Aide

    9 18 Отговор
    Партиите на протеста мълчаха като пръцнали в автобуса пред Гешев. Слаби въпроси, жалко непознаване на закона от страна на правната комисия По-страшното е, че същите некадърници ще пишат нови закони, които ние ще спазваме. Гешев може да е всялакъв, но от това, което видях, е компетентен и образован.

    Коментиран от #55

  • 31 мале мале

    30 5 Отговор
    Каскет , то властите са си разделени , но има йерархия и в Конституцията пише , че сме парламентарна република , искаш ли направо да отменят Конституцията и да напишат каскетска република . Наглец , колко и да с дърпаш , накрая ще те махнат , защото си напълно неадекватен и непригоден за юрист , камо ли за главен прокурор , а и това не знам защо ни е , ами не вземат да я разкарат тази длъжност барабар с теб.
  • 32 и не само

    2 1 Отговор

    До коментар #28 от "ДБ=ДПС=ГЕРБ":

    Напротив, тези са толерирани.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 ТОЧКА на кипене

    22 2 Отговор
    Гешев вече прекалява... трябва да се въдворява !
  • 35 Sieg

    23 5 Отговор
    Хората на ГЕРБ са като тумор за държавата. ЧЕГЪРТ-ЧЕГЪРТ-ЧЕГЪРТ

    Коментиран от #38

  • 36 Аскет

    22 4 Отговор
    Омръзна ми от тоз каскет
    Напълно не е в ред

    Коментиран от #42

  • 37 каскета

    19 4 Отговор
    Тоя е по-луд от Татарчев и Филчев взети заедно.
  • 38 М*у*Р за БКП

    4 9 Отговор

    До коментар #35 от "Sieg":

    Те изчвгъртат ма*на фите,...пасивняко
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Ами ето

    18 4 Отговор
    основание да бъде привикван - цитирам члл84, ал.16, виж и ал.17 от Конституцията на Република България - "Народното
    събрание може да изслушва иприема и други доклади на главния прокурор за дейността на прокуратурата по прилагането на закона,
    противодействието на престъпността и реализирането
    наказателната политика"
    -това ако не е довод, че НС ИМА ПРАВО да го вика на изслушване, кое е?

    Коментиран от #48

  • 42 Опелото

    5 4 Отговор

    До коментар #36 от "Аскет":

    Ако ти е омръзнало ..връзвай си сезала откачалник
  • 43 луд за връзване

    13 2 Отговор
    Каскет и над каскета Господ , ама последния не е доказан научно. Абе Каскет , нали ти се каза да не посягаш прекалено към мултитемпературния охладител.
  • 44 ⚜️Илюминат⚜️

    21 2 Отговор
    Един вид да спрем да бъдем парламентарна република и да станем прокурорска? Че той е скромен каскетски , почти нищо не иска 🇧🇬
  • 45 Призовавам Гешев да подаде оставка

    13 2 Отговор
    Веднага ! Вече много се налага !
  • 46 С тоз прокурор, голям фурор...

    7 2 Отговор
    Ще видим голям...зор...
  • 47 Еееейййййй

    20 2 Отговор

    До коментар #1 от "Брееей":

    Какъв наглец е тоя каскет!!!! Самата прокуратура която управлява за свои цели е противоконституционна, съзздадена от друг мафиот преди няколко години. Нали си се клел в Конституцията на РБ бе да служиш на народа не на мафията. Затвор требе за тебе каскет!!!
  • 48 9866

    3 8 Отговор

    До коментар #41 от "Ами ето":

    Става дума за това, че не може да го привикват разни там комисии (начини за доработване на пари от депутатите) на НС. Да се явиш пред НС е едно, но пред комисия на НС е друго.

    Коментиран от #63

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Трябва да се вземат мерки....

    10 2 Отговор
    На тоз Гешефт яки проверки....
  • 51 питащ

    4 2 Отговор
    На крива ракета космоса и пречи!
  • 52 Тизи е ЛУД

    13 2 Отговор
    Крайно време е прокуратурата да бъде извадена от съдебната власт! Прокуратурата е държавен обвинител и като такъв е съвсем нормално да се отчита на парламента! В крайна сметка по конституция сме парламентарна република.
  • 53 Гешо прокурора....

    12 2 Отговор
    Баш е за затвора...
    Това го искат много хора...
  • 54 ЛАРА

    13 1 Отговор
    БЪЛГАРИЯ Е ПАРЛАМЕНТАРНА РЕБУЛИКА, НАЛИ...
  • 55 Апропо

    6 2 Отговор

    До коментар #30 от "Aide":

    Да , прав сте. И тежко интелигентен и начетен. Като "Каренин". Жал ми е за Вас...
  • 56 Емо

    10 2 Отговор
    нали точно този селски милиционер се беше изказал преди 5 месеца, че бил против разделението на властите?
  • 57 Росен

    17 3 Отговор
    Хората на ГЕРБ са навсякъде и продължават да съсипват държавата. Докато не се разкарат всички ,нищо не може да се промени. Наглостта на глвния прокурор назначен от ББ е доказателството.
  • 58 Абе,

    9 1 Отговор

    До коментар #14 от "МАЧКАЙ, ГЕШЕВ,.. МАЧКАЙ ТАЯ ..":

    що не си пиеш редовно хапчетата ?!
  • 59 кво шъ каиш

    3 2 Отговор
    Каскет , да внесем пък ние едно искане за разделение на обществото от властите , по всички направления , включително финансиране , най-вече .
  • 60 Петров

    5 3 Отговор
    От Вальо Топлото и Ваньо Алото, през Цурето и Бурето та до Ваньо не-Топлото а Хладилното. Интересно след като знае кое вино при каква температура трябва да отлежава, дали пък със същата детайлност той владее различните зони на административните правила, законови и интерпретации. Още Джержиннски е казал кой орган на разведките трябва да е хладен. Шестак му пиша на Гешелича
  • 61 дъртия

    3 8 Отговор
    ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА и ГЕШЕВ ПРЕЗИДЕНТ !!! ТОГАВА ЩЕ ВИДИТЕ ДЕБЕЛИЯ !!!
  • 62 Александър

    5 2 Отговор
    Няма да се хване на работа, КС ще пита... милиционерче
  • 63 Объркан

    5 2 Отговор

    До коментар #48 от "9866":

    То комисиите на НС не са ли редуциран и специализиран състав на НС, или са някакви самозванци от Илиенци? Или Гешев, като инструмент на Господ, трябва пленарно заседание да го изслушва? Нали не е нищо повече от административен ръководител на по - нискостоящите административни ръководители в прокуратурата: оправя им там заявления за отпуск, болнични, служебни телефони и подобни административни проблеми. Той каза, че не му влиза в служебните задължения, а и няма правомощията да се занимава с друго. Човекът си е някакъв там администратор, пък било то и главен. Да го питат за тиим билдинг, почивно дело, повишаване квалификацията, бенефити - неща от неговото главно административно битие.
  • 64 АМОН

    8 2 Отговор
    ГЕШЕВ !!
    ВЕЛИК И НЕДОСЕГАЕМ

    НАД НЕГО СА САМО ЗВЕЗДИТЕ.

    За Конституционния съд да не говорим.

    Там е събрана измет не по ниско стояща от Гешев.

    Председател на Конституционния съд е бившият ГЛАВАНЕН прокурор обратният Борис Велчев.

    Накой помни ли как същият този Велчев /от рода на Георги и Милен Велчеви/ реши въпроса със САВОЙСКАТА АФЕРА в която главни герои бяха КРАДЛИВИЯТ СТАРЕЦ от Испания и братовчеда на шефа на Конституционния - Милен Велчев.

    Взе папката от италианската прокуратура и всичко приключи без някой да разбере какво се е случило с Виктор Емануил и родата в България които тогава го играха министър председатели.

    Наблюдавам случващото се в тази държава и с огорчение осъзнавам , че НЕМЕЗИДА гледа на случващото се с насмешка.

    ТАКОВА ПЛЕМЕ ОТ АНДРЕШКОВЦИ СИ ЗАСЛУЖАВА СЪДБАТА ДА ГО УПРАВЛЯВАТ НЯКАКВИ ИСПАНСКИ ТАРИКАТИ КАТО САКСА , КАТО БОРИС ВЕЛЧЕВ И КАСКЕТА.

    НА ФОНА НА ВСИЧКИ ТЯХ, СПЯЩИЯТ КАТО БЕБЕ ДО ШКАФЧЕТО С МИЛИОНИТЕ ЕВРА И КЮЛЧЕТА ЗЛАТО БОРИСОВ ИЗГЛЕЖДА КАТО МЛАДЕНЕЦ.
    НЕВИННА ДУША.

    ПЛЕМЕТО НИ Е АЛЧНО И КРАДЛИВО.

    ЦЕННОСТНАТА СИСТЕМА В КОЯТО ЦЪРКВАТА ТРЯБВА ДА НИ ВЪЗПИТАВА Я НЯМА НИКАКВА.

    ВЪЗМУЩАВАМЕ СЕ ОТ ТАЛИБАНИТЕ И ШИРИЯТА НАЛАГАН С НАГАЙКАТА.

    КАК ДА ВЪЗПИТАШ ЕДНО ПЛЕМЕ В УВАЖЕНИЕ КЪМ БОГА , КЪМ ВСИЧКО ОНОВА КОЕТО Е СЪТВОРИЛ?

    КАК ОСВЕН С НАГАЙКАТА!!

    Коментиран от #71

  • 65 АМОН

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Брееей":

    МОЛЯ ТЕ,

    КОЙ ДА ПОТЪРСИ СМЕТКА ОТ ГЕШЕВ???
    КОНСТИТУЦИОННИЯ СЪД ЧИЙТО ПРЕДСЕДАТЕЛ Е ПРЕДШЕСТВЕНИКА НА КАСКЕТА - БИВШИЯТ ГЛАВЕН ПРОКУРОР БОРИС ВЕЛЧЕВ ЛИ?!!

    Като видя снимките с тези хубавци каквито са Филип Димитров , и Константин Пейчев ми е ясно какво ще роди този орган на правораздаването.

    Коментиран от #80

  • 66 авторитаристи

    5 1 Отговор
    Уникално сходство , както Буци разбира държавата на която той е МП , така Каскетът разбира Прокуратурата , на която той е главен прокурор . Е не ми е толкоз уникално сходството , не съм изненадан де.
  • 67 Додо

    4 1 Отговор
    Противоконституционно е будилникът на Каскетов да звъни преди девет.
  • 68 Суверенът

    8 1 Отговор
    Недопустимо е само в един човек да бъде съсредоточена толкова огромна власт която не може да бъде контролирана от върховния орган на държавата Парламента ! Властта на Парламента е еквивалент на властта на целият народ ! Време е тази грешка да бъде поправена !
  • 69 Буха ха

    4 3 Отговор
    Гешев е гаден смрадлив Каскет, но той все пак се яви пред жалката комисия. При така некадърно съставената ни Конституция има логика в това КС да се произнесе по случая.
  • 70 Да ама не

    5 1 Отговор

    До коментар #15 от "Иван Грозни":

    На теория е така, но със законотворци като Тошко Йорданов, Тома Биков и куп други олигофрени от всевъзможните партии и движения промъкнали се в парламента, не очаквайте закони в които тарикати като Каскета няма да могат да намерят пролуки.
  • 71 Манон

    2 9 Отговор

    До коментар #64 от "АМОН":

    Вече си имаме нов месия, Кирчо Канадеца, да видим дали Конституционния съд няма да го изкара афгано-канадец и да му дадат убежище, с което да отпадне афганистанското му, пардон, канадското гражданство.

    Коментиран от #82

  • 72 chi

    3 2 Отговор
    Тоз път я обърка!
  • 73 Мечо пух

    5 2 Отговор
    Специално за Каскетя да се гласува нов закон, който да го освобождава от секва отговорност, да не ходи на работа, да си стои в къщи, да не го безпокоят некви там народни представители, да му се зачислят 5 танцьорки, които да му танцуват кючеци коги е ядосан та да олабва жилата...И за всички тия мъки да му се отпусне пожизнена пенсия от поне 50 бона месечно, щот' се е трудил много усилено и не се е прибирал в къщи, а е бил изгнаник в държавната вила в резиденцията у Бояна, където президентът Радев му е бръмчал с дрон денонощно над главата...
  • 74 факт

    4 1 Отговор
    този нямаше ли да получава инфаркт...
  • 75 XYZ

    4 1 Отговор
    КЪРЛЕЖ!!!
  • 76 tomito

    6 1 Отговор
    Абе този верно се помисли за безсмъртен . Кой те пита какво искаш, плъх нещастен.
  • 77 Гост

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Брееей":

    Само диктаторите си мислят, че са над народа.
  • 78 Народен съд за предателите.....

    3 1 Отговор
    И продажниците!Без милост за всички изменници на клетвата за вярност към България!
  • 79 отчетност

    5 1 Отговор
    Гешев се е заблудил нещо. Отчетността не е противоконституционна. Всички власти трябва да се отчитат пред народа.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Адв. Ивайло Юруков

    3 1 Отговор
    Оййй, горкия!
  • 82 Адв. Ивайло Юруков

    1 1 Отговор

    До коментар #71 от "Манон":

    Авганистанец, ама от Кербала :)
  • 83 блаблабла

    1 0 Отговор
    А КАТО СЕ СМЕНИ КС ТОГАВА ПРЕД КОЙЩЕ РЕВЕШ БЕ КСКЕТ ТКВЕН
  • 84 България

    1 0 Отговор
    Гешев се е взе на сериозно мислейки се за по велик от папата, а по лошото е и, че си повярва. Ало ей... Щом те викат ще ходиш това е НАРОНО СЪБРАНИЕ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове