Last news in Fakti

29 Август, 2021 13:42 3 068 60

Филип Попов: ИТН циментира ГЕРБ във властта

  • филип попов-
  • бсп

Не става ясно обаче какво означава това "на всяка цена"

В интервюто си пред БНТ Слави Трифонов не е обяснил защо няма да подкрепи съставянето на правителство, след като в рамките на мандата на "Има такъв народ" (ИТН) са постигнати ясни пресечни точки по политики. Това коментира секретарят на парламентарната група на БСП Филип Попов пред БНР.

"Имаше много противоречия. Той каза, че БСП била партия на статуквото, само че допреди седмица и половина бяхме етичен партньор. Президентът и служебните министри били много добри, само че атакува неговия служебен кабинет и част от министрите в него. Не успя да обясни защо в 45-я парламент не можа да се състави правителство, защо сега не може и защо в следващия парламент трябва да се състави на всяка цена и какво включва това", подчерта Попов.

"С това си поведение ИТН вместо да изчегъртат ГЕРБ от власт, ги бетонират във властта. Това, че Бойко Борисов не е на власт в момента, не означава, че този модел, който властваше и срещу който се борим и в момента, все още не е във властта", добави социалистът.

Според него провелите се разговори по политики в рамките на първия мандат са минали прекрасно и консенсусно, но като че ли са се водили други разговори извън преговорите.

"Излиза на час по лъжичка информация - според Слави Трифонов Христо Иванов е искал министри, а Мая Манолова искала да излъже Христо Иванов. Според Мая Манолова Трифонов е искал Манолова да се откаже от кметската надпревара в София. Двама служебни министри са ходили при Трифонов да искат да останат министри, те пък твърдят, че са били поканени. Оказва се, че се водят някакви други разговори - не в парламента, не пред камерите и обществото, а някъде другаде и там като че ли е заключено разковничето на провала на преговорите до този момент", каза още Попов.

"Затова БСП подхожда съвсем различно като заявихме, че няма да предлагаме фигура за министър-председател, а искаме заедно в диалог с останалите сили в този парламент, без ГЕРБ и ДПС, да предложим състав на правителство, който да изпълни вече договорените политики", посочи социалистът.

Според Попов няма логика това да не се случи, освен ако някой някъде не иска в 46-то Народно събрание да не се състави кабинет, а да се състави в следващия - "на всяка цена".

"Не става ясно обаче какво означава това "на всяка цена". То може да означава кабинет с ГЕРБ и ДПС, може да означава оставането на Иван Гешев като главен прокурор - на практика може да означава моделът, срещу който се борихме, да остане", подчерта Филип Попов.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 34 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Точно!

    23 20 Отговор
    Белият джип вече е поръчан.
  • 2 Крастави

    28 6 Отговор
    магарета !
  • 3 Евала,Баце!!!!

    23 47 Отговор
    Остави ги ,да се наиграят лятото и идва време да се връщаш начело на България. Стига ти толкова почивка.
  • 4 Тръмп

    19 47 Отговор
    Не сте достойни дори да измиете краката на Борисов, хахаха!;)
  • 5 Това е положението

    17 19 Отговор
    Нормално, те са първите които започнаха да променят България. Повярвайте ми, никак не е лесно с Толкова глупав материал какъвто в страната ни има в излишък
  • 6 Били де Били

    41 14 Отговор
    Какво е това ИТН? Партия от един човек, останалите са марионетки, също като ГЕРБ. Кой слабо интелигентен гласувач си е мислил, че има разлика?
  • 7 Мислещ

    31 13 Отговор
    "Антисистемният" им електорат от пияници, таксиджии и проститутки пак ще каже, че Христо и Радев са виновни, като официално се прегърнат ГРОБ и И т.н. (И ДПС).
  • 8 Много

    20 6 Отговор
    лесно се отстранява цимент !
  • 9 честито

    18 13 Отговор
    Cъщо и оня от "Да, България!" Cега ще върнат Боко на бял кон със нови кратуни...
  • 10 ГЕРБ NY

    22 47 Отговор
    Всички българи тук ,ще гласуваме за единствената партия ,способна да управлява България. Да живее ГЕРБ!!!

    Коментиран от #11

  • 11 Бикосмуци

    23 6 Отговор

    До коментар #10 от "ГЕРБ NY":

    Какви българи сте вие бе беглец?

    Коментиран от #20

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Бг.

    16 13 Отговор
    А сега Божков ще ви начупи главите и краката де то не свършихте работата. Всички да връщате парите на касиера Прокопиев и да ви няма.

    Коментиран от #25

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 666

    22 12 Отговор
    Правителство на герб повече няма да има .Народа бойкотира изборите ,не иска нито една партия от тия днешните и ония предишните повече .Плюс това някой смешници които се кояалират с герб са толкова прозрачни ,че дори и слепите видяха ,коалират се да хапват от държавната баница .Няма да стане ,герб няма да имат подкрепа от никой ,избори ще си правим месеци след месеци ,докато държавата блокира .Няма партия с честни българи ,чудо трябва да стане ама едва ли .В партийте са нахълтали измекяри и простаци дет ги мързи да работят ,малко са читавите .

    Коментиран от #19

  • 16 CCCPE

    13 30 Отговор
    Да живее Бойко най-великия управляващ в цяла България!!!
    Kомунистите ограбиха държавата а той я възстанови, не случайно когато управляваше бяхме много добре, сега сме надолу и последни във всичко в цяла европа!!!
    Герб винаги е мислила за държавата и хората!!!
    Hо неблагодарния бай Ганьо който мисли за комунизъм го свали от власт!!!
  • 17 Българка

    18 29 Отговор
    Без ГЕРБ сте гола вода ,другарю.И ,как с вашето трето място ще казвате кой и с кого. Тези ,които са гласували за ГЕРБ са двойно повече от вашите избиратели. Не мислите
    ли,че те също са българи със съответните права и задължения като всички други?

    Коментиран от #33, #46

  • 18 Циментиране?

    15 7 Отговор
    Важно е здрава основа. При толко золуми (кражби) в саниране, асфалт, магистрали, милиарди евро заеми, а тук сме по ВСИЧКИ показатели, последни. Циментиране, ама “друг път” и то на пясъчна основа.

    Коментиран от #23

  • 19 Я па тоА

    14 19 Отговор

    До коментар #15 от "666":

    Бойко, оседлай белия кон за есента.

    Коментиран от #22

  • 20 ГЕРБ NY

    6 15 Отговор

    До коментар #11 от "Бикосмуци":

    Българи сме!!!! И то с големи топ ки!

    Коментиран от #28, #44

  • 21 уъх89й9к

    22 9 Отговор
    То това им беше замисъла на ИТН. Те са с ГЕРБ, но за да оберат протестния вот се пришиха към партиите на промяната. Но после се обърнаха против тях и започнаха да ги плюят.

    Коментиран от #45

  • 22 666

    10 3 Отговор

    До коментар #19 от "Я па тоА":

    Мечтите са хубаво нещо ! Когато стане реалност да почерпиш ... едва ли ще сбъдне .

    Коментиран от #24

  • 23 ГЕРБ

    9 6 Отговор

    До коментар #18 от "Циментиране?":

    кражбите - това са сделките на другите! Нашето е плик с ром и пури.
  • 24 Я па тоА

    14 13 Отговор

    До коментар #22 от "666":

    Явно на Позитано 20 се разпространяват най тежките наркотици

    Коментиран от #29

  • 25 Да,бе!

    9 4 Отговор

    До коментар #13 от "Бг.":

    Пари не връщаме! Всичко се изеде и изпи.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 "На всяка цена"

    15 5 Отговор
    значи на всяка цена!Славчу едно може да му се признае,че каквото е говорил (не обещавал) го е спазвал!Та "на всяка цена" значи,че една нова тройна коалицийка(ГЕРБ,ДПС,ИТН) не е изключена или поредния "златен пръст"(като се има в предвид,че ще са 4-ти след следващите избори)!!!
  • 28 Бикосмуци

    8 3 Отговор

    До коментар #20 от "ГЕРБ NY":

    Топките са големи, кога някой ти ги срита. Това не е за хвалене.
  • 29 666

    6 4 Отговор

    До коментар #24 от "Я па тоА":

    добре ... ама не си познал ...аполитичен съм и не гласувам за измет ...в тая държава в партиите измет с лопата да ринеш .Един път гласувах за бойчо ...първото управление ,едно единствено гласуване за 32 години . Първо и последно гласуване докато не видя читава партия с читави хора !
  • 30 БСПарите

    13 6 Отговор
    само чешат м.ъ.д.е.т.е. на белия кон С които ГЕРБ ще се върне..
  • 31 БКП БСП ДС

    8 6 Отговор
    Фипе, скрий се!
  • 32 Страничен

    8 11 Отговор
    И за децата е ясно че в следващият парламент, коалицията ще е между ГЕРБ и БСП! ДПС ще подпират по необходимост от лапаница! И честито на избирателите!
  • 33 Тъй ли?

    7 5 Отговор

    До коментар #17 от "Българка":

    Абе то българи много,и по затворите доста....Ама и ний(негербаджиите) искаме повече от залъка.Мноооооо крадяхте,бря!То крадливи хора управници навсякъде по света,ама отделят повече за раята,ама вий гербаджиите се уляхте!!!Нал знаеш,с големия залък може да се задавиш!Е,задавихте се!

    Коментиран от #47

  • 34 Мислещ

    8 6 Отговор
    А прави ли ви впечатление, че пак яко напускаха ГРОБ-троловете след дълго мълчание? Подготвят почвата именно за прегръдката им с патериците от И т.н.

    Коментиран от #37

  • 35 Ташо

    12 14 Отговор
    Няма начин, пак ще гласувам за Боко.Галева,Пинокио или Импекса хич не ги виждам да са носители на промяната в положителен смисъл.Защото сега промяна има ама само във вдигането на цените и обедняването на народа още повече.
  • 36 Centyrion

    7 12 Отговор
    Преговорите с ИТН ,са все едно с ДПС, така ,че връщайте мандата.На следващите избори дано Вие,Мая и ДБ си вдигнете малко резултата.Иначе не я виждам как ще стане.
  • 37 3456

    6 5 Отговор

    До коментар #34 от "Мислещ":

    Сгрешен ти е ника.Мисленето не ти е силната страна.
  • 38 БСП

    8 6 Отговор
    Довиждане, довижданееее
  • 39 32134

    8 12 Отговор
    Пoзитaнcкaтa Прecтъпнa Oргaнизaция трябвa дa бъдe рaзгoнeнa, aктивиcтитe и oкoшaрeни, a oфиcитe caнитaрнo oпушeни. Oфиcитe трябвa ce нaпрaвят музeй нa caтaниcтитe и рaзрушитeлитe нa Бългaрия.
  • 40 Jeep

    9 2 Отговор
    Трети, пети...оcми, вcе тaя. Имa еднa поговоркa, че когaто cе cменя овчaря, caмо cтaдото cи миcли, че cе cменя cобcтвеникa.
  • 41 Да ама не

    22 6 Отговор
    ИТН си направиха "Сепуко" или по неграмотните го наричат "харакири".БТВ-от директно интервю,се превърна в запис с готови въпроси и готови отговори.Това е като сам да си избираш въпросите и сам да си отговаряш,защот дефакто си мнооого проооост и не можеш едно изречение да вържеш сам.Разликата между мутрата ББ и чалгаря е ,че ББ не съзнава колко е прооост и ги плещи без да се срамува,а чалгаря си знае че е много прооост и изпитва срам,да не се изложи на живо.Иначе няма как да бетонира ГЕРБ,защото на следващите избори,дори и ГЕРБ да ги спечели,си остава пълнеж.Няма как да състави кабинет ако ще и още 10 пъти да печели.ИТН последва ГЕРБ в канала.като се присъедини към статуквото,с което никой не иска и няма да прави коалиция.Пълнеж в опозиция..Ако на ГЕРБ електората от мижитурките от държавния апарат,мафията и най проооостата част от населението си остава постоянна величина,то електората на ИТН се разпадна след поредната издънка на смешниците от шоуто на Слави.Все още българина не е толкова проооост,за да замени един герботъпак,командващ от джипка с друг подобен Чалгар,командващ от канапето и то не директно а на запис.
  • 42 XYZ

    18 4 Отговор
    Слави Трифонов е един объркан и изплашен човек!
    Стига самозаблуди, че ИТН може да "роди" нещо жизнено и значимо!
    Просто ги забравете!
  • 43 Да бе

    14 3 Отговор
    циментирал! Циментира себе си като мумия!
  • 44 Големи

    3 3 Отговор

    До коментар #20 от "ГЕРБ NY":

    големи, колко да са големи! Колкото да ги възсядаш като си пред компютъра ли!
  • 45 ДА ДА

    12 5 Отговор

    До коментар #21 от "уъх89й9к":

    ПО СЪЩИЯ НАЧИН СМЕ ПАДНАЛИ И ПОД ТУРСКО РОБСТВО. ИТН Е ПАРТИЯ НА ПРЕДАТЕЛ-СЛАВЧО, А НЕ НА ПРОМЯНА! ТРИФОНОВ И ДНЕС И НОЩЕС ДА КРЕЩИ, ЧЕ НЕ СА ПРОДУКТ НА ГЕРБ И ДПС - НЕ Е ВЯРНО ЛЪЖАТ! СЛАВЧО ДОКАЗА, ЧЕ Е ПО-МАЛКАТА МУТРА, БРАТ НА ГОЛЯМАТА!
  • 46 Ти що

    10 2 Отговор

    До коментар #17 от "Българка":

    не се омъжи, МА, ами висиш по форума! То едно е да дрънкаш, друго е да въртиш къща.

    Коментиран от #49

  • 47 Българка

    3 5 Отговор

    До коментар #33 от "Тъй ли?":

    На такива ,като теб все някой друг ще му е виновен.Ако ще и Господ да управлява.Народа е казал "катраника и до Цариград стигнал но пак катраник се върнал".Ако все пак схванеш ,какво ти се казва.

    Коментиран от #51

  • 48 Минувач

    9 3 Отговор
    Удивителен е "всенародния" напън да се измъкне нещо смислено от Има Такъв Идиот!! Още ли не са разбрали че въпросния е за психиатрията!!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Ти недей

    3 9 Отговор
    да философстваш, а си виж партията, докъде се срина. На Нинова ѝ светнаха очичките като получи мандата, а сега се опитвате да се измъкнете от новия батак. С вас правителство не може да има, когато на върха стои костовистка. Иван Костов е най-големият продажник и разсипник на България. Кадърът му не остава назад. В следващия парламент ще е добре и 20 човека да вкарате. В тази партия има един свестен човек. Името му е Крум Зарков - млад, умен, образован и с отличен ген. Родителите му са уважавани в обществото хора. Ваш,та не може да се закачи на кутрето му. Когато я махнете, тогава се обаждайте. Иначе знаем, че сте си дружки с ГЕРБ, ама ГЕРБ си отиде.
  • 51 Ти поглеждала

    7 2 Отговор

    До коментар #47 от "Българка":

    ли си се в огледалото?!
  • 52 Кретенът

    6 2 Отговор

    До коментар #49 от "Българка":

    си ти! Няма мъж, който да се вгледа в теб и ти си го знаеш много добре, угоена!

    Коментиран от #53

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Пред

    5 2 Отговор

    До коментар #49 от "Българка":

    като не се пише запетая, а и шпациите ти не са наред. Образован мъж няма как да те погледне, защото и физически не си за гледане. Разкарай се!
  • 55 Лъжеш

    4 2 Отговор

    До коментар #53 от "Българка":

    Нищо нямаш ти, самотнице!
  • 56 Хахаха

    3 2 Отговор

    До коментар #53 от "Българка":

    Мике,ти ли си ма ?
  • 57 Който и да съм

    1 3 Отговор
    Стига сте се заблуждавали!
    Баце никога няма да влезе повече в Народното събрание!
    Може да е всякакъв, но не е глупав!
    Той преяде с власт, дори и нищо да не е крал, пак щяха да го мразят!
    Българина никога не е обичал началниците си! А тоя се задържа доста!
    Не разбирате ли, че проблемът е кой нов, или по точно кои нови да издигнем да управляват!
    Има приказка - който все се обръща назад, все се спъва!

    Коментиран от #58

  • 58 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 5 Отговор

    До коментар #57 от "Който и да съм":

    ГЕРБ и Бойко - значи ХЛЯБ И РАБОТА ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД...Всичко друго е "пунта мара"....Некадърниците се дразнят от Бойко, заради строежитe на магистрали, обществени сгради, водопроводи и т.н., c кoeтo ги кaрa дa ocъзнaят cвoятa нeпoтрeбнocт кaтo хoрa.
  • 59 Политолог

    0 1 Отговор
    Комунистическа лъжа!
  • 60 ДОКО

    0 0 Отговор
    ИТН ЦИМЕНТИРА И ЩЕ ИЗЧЕГЪРКА ГЕРБ ОТ ЖИВОТА ВЪОБЩЕ..А ДОКО ДОБАВЯ И СЛЕД ТОВА С ПЯСЪКОСТРУЙКАТА ПАК ДО БЛЯСЪК..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове