Last news in Fakti

31 Август, 2021 10:28 1 721 31

Маджаров: Болниците ще получат 166 млн. лв. по-малко

  • д-р иван маджаров-
  • коронавирус-
  • covid-19

По думите му лекарите, които работят на първа линия, не получават парите си

Маджаров: Болниците ще получат 166 млн. лв. по-малко  - 1
Кадър бТВ

Лекарите, които работят на първа линия в борбата с коронавируса, не получават парите си, а натискът върху болниците се усилва с всеки изминал ден. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ председателят на УС на БЛС д-р Иван Маджаров. Той бе категоричен, че колегите му няма да търпят повече и ще откажат да работят, ако не си получат парите.

„Управителите на лечебните заведения трябва да намерят начин да решат проблема. Ако не, медиците ще излязат да протестират“, заяви председателят на УС на БЛС.

По думите му не е вярно, че здравната система е получила огромен поток от пари през изминалата година.

„От началото на годината в лечебните заведения ще бъдат получени 166 млн. лв. по-малко от предвиденото в бюджета от НС. Това е резултат от различните хватки и методи, които прилага НЗОК“, каза още д-р Иван Маджаров.


Поставете оценка:
Оценка 1.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гербераст

    21 5 Отговор
    тъкмо да сптът да крадът престъпниците маскирани с бели и сини престилки
  • 2 бл.134 в Зап. парк

    17 4 Отговор
    Малко ще отслабнете !
  • 3 По Мутафчийски

    19 5 Отговор
    Ами продължавайте да плашите всеки, който е кихнал, че ще умре и да тича в болница, пък после : "Олеле, болниците претоварени."
  • 4 Пламен

    11 10 Отговор
    А защо не съкратите издръжката на президентството и депутатите.
  • 5 Така така

    22 3 Отговор
    Вземете си парите от Балтов който източи здравната каса с 1 милион нали го защитавахте!

    Коментиран от #30

  • 6 Рошко

    14 3 Отговор
    И да увеличите и да намалите, човешкия живот стана за търговия, пак ще крадът и надписват хеле пък с тоя измислен ковид, където знам за 4 случая нямащи нищо общо с ковид ама така ги изписаха от моргата

    Коментиран от #24

  • 7 Българка

    12 4 Отговор
    Колко са частните болници, които не се включват в лечението от ковид, но източват НЗОК? Вместо да плашат с протести да реорганизират и организират болниците така, че да има достатъчно легла, персонал и медикаменти. Даваме стотици милиони за коктейли, които определено не са ваксини, защото не предпазват от заразяване и разболяване , а тази сутрин в репортаж от Русе се разбра, че няма достатъчно ремдисивир, няма и легла в интензивните. Парите ни да се насочат не към ваксини, които не са ваксини, а към болниците

    Коментиран от #31

  • 8 3535

    12 1 Отговор
    В болниците и без това не лекуват пациентите с други заболявания. Препращат от кабинет на кабинет, само прибират направленията, нито диагноза поставят, нито лечение изписват, а консумативи и лекарства пациентът си купува сам, щото в отделенията все няма това или онова...
  • 9 Без боИ нема да стане

    6 4 Отговор
    Кой ще се откаже доброволно от лъжата, докторите ли???
  • 10 Даката

    5 8 Отговор
    Парите за президентската резиденция да се дадат на болниците
  • 11 Естествено

    6 5 Отговор
    Комунистите никога няма дават, те само вземат
  • 12 Идват черни дни- смразяващи нощи

    4 5 Отговор
    Болниците в Русе са пред колапс. Три от петте здравни заведения в региона са препълнени, съобщи Нова телевизия. В болницата в Бяла ситуацията е критична, защото не достигат апарати за обдишване, а няма къде да бъдат препратени нуждаещите се пациенти. Прокуристът на МБАЛ "Юлия Вревска" в Бяла - Димитър Димитров обясни, че от 20 август болница в Бяла има 31 легла за лечение на COVID-19. От една седмица всички те са заети. Пренасочваме хората към лечебните заведения в Русе, добави той.

    Коментиран от #13

  • 13 Потресен Русенец

    8 7 Отговор

    До коментар #12 от "Идват черни дни- смразяващи нощи":

    Десетки хорица са седнали пред стълбите на областната болница в Русе очакващи лекарска помощ. Лекарите със сълзи на очи казват на близките им че не могат да им помогнат защото всички легла са заети. Проклинат здравното министерство за ужаса който настъпи. Кацаров , послушай главния здравен инспектор доктор КУНЧЕВ и вземете мерки. Едни чалготeки и кафенета ли са по важни или живота на гражданите ?

    Коментиран от #21

  • 14 Мето

    6 4 Отговор
    Дори Албанците са по умни от нас. За тях живота на населението им е най важно. Там общо 2400 жертви на пандемията , тук 19 хиляди а мерки няма - Властите в Албания връщат строгите карантинни мерки в опит да противодействат на разпространението на Делта варианта на коронавируса, предаде AP. Забраната за напускане на домовете е удължена! През последния месец в Албания се наблюдава значително нарастване на заболяемостта от COVID-19 - средно по 900 нови случая за денонощие при около 100 преди четвъртата вълна. От началото на пандемията в Албания са установени около 144 800 случая на коронавирус и около 2400 жертви на болестта.
  • 15 Еееее!

    7 2 Отговор
    Хватки и методики, които прилага НЗОК???? МОЛЯЯЯЯ???? НЗОК не решава еднолично нищо! Тя е второстепенен разпределител на обществени средства! Маджаров би трябвало да го знае много добре. Извинете, обаче какво излиза - въпреки, че са лекари и мед. сестри, няма да лекуват, въпреки, че това е тяхната работа всъщност, която работа те, са си я избрали доброволно! Само заради повечето пари ли го правят? Изумявам!
  • 16 ЗАЩО НЕ КАЖЕ

    8 0 Отговор
    КОЛКО ПОЛУЧАВА ТОЙ И ЗАМЕСТНИЦИТЕ МУ
    АКО РАБОТЯТ ДОБРОВОЛНО ЩЕ ИМА ЗА ВСИЧКИ ; САМО ДЕТО НЕ МОЖА ДА ОПРЕДЕЛИ КОИ СА НА "ПЪРВА ЛИНИЯ", А ПРАВИ РАЗЛИКА МЕЖДУ СЕМЕЙНИ ЛЕКАРИ И ТЕСНИ СПЕЦИАЛИСТИ; СЪЗДАВА РАЗКОЛ В ГИЛДИЯТА...
  • 17 Потрес

    14 1 Отговор
    Гледах интервюто днес. Каза, че ако не им дават по 1000 лева нямало да се грижат за болните. Демек зад най-високата смъртност в ЕС стои нагло бездействие, понеже не взимали пари. Това се нарича рекет докторе! Това е подсъдно и трябва да ви забранят да практикувате моментално! Да, без вас няма да е по-различно, но поне ще знаем, че няма на кого да се разчита, а не както сега. Всеки мисли, че може да размита на вас, а реално вие не бачкате! Егати наглостта!

    Коментиран от #23

  • 18 Сух

    4 1 Отговор
    Ако крадът от болниците по-малко, ще има пари достатъчно, че и ще има излишък..
  • 19 пациент

    6 1 Отговор
    Те и работата им е толкова,който влезне в инфекциозно не излиза,нама кой да ги лекува хората,тия със скафандрите само за парлама пред камерите излизат,вътре мишкуват по тениски без маски ядат и пият горките доктори.
  • 20 МЕСТНИЯТ

    3 0 Отговор
    РЕФОРМА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО В БУЛГАРИШ ТРЯБВА И ТО МНОГО СПЕШНО. НАЛИ СА НА ЗАПЛАТИ КЪМ ЗДРАВНА КАСА ОТ ОСИГОРОВКИТЕ НА БГ ГРАЖДАНИТЕ НАЛИ ПОЛУЧАВАТ ПАРИ И ЗА ИЗВЪНРЕДЕН ТРУД НА ЧАС. НАЛИ ПОЛУЧАВАТ И НОЩНИ. ТОВА ДАЛИ ИМА ГРИП,КОРНА ВИРУС,ДЕЛТА ВИРУС,ШАРКА,СИФИЛИКС,ТРИПЕР ИЛИ ДР. ЗАБОЛЯВАНЕ ТЕ СА МЕДИЦИ . ДАНЕ БИ ДА ИСКАТ ЗА ВСЯКА БОЛЕСТ ЗАПЛАЩАНЕ ОТДЕЛНО СПОРЕТ СИЛАТА И. !? ДА СЕ ВЪРНЕ СТАРИЯ МОДЕЛ НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ОТ Т.ЖИВКОВО ВРЕМЕ Е НАЙ ДОБРЕ. КОЙТО МЕДИК ИСКА ДА СИ РАБОТИ САМО В ЧАСТНИ БОЛНИЦИ. КАКВИ СА ТИЯ ТЪРГОВЦИ ДРУЖЕСТВА ЕДНОЛИЧНИ ТЪРГОВЦИ
  • 21 Чорбара

    6 1 Отговор

    До коментар #13 от "Потресен Русенец":

    Гробарски БОКЛУК до тука ни докара ТИКВАТА.
  • 22 Му Глобул

    3 1 Отговор
    ПЪРВА ЛИНИЯ ВТОРА ЛИНИЯ ВЛАК. БАГАЖА КУФАРИТЕ И ЗА ЛИБИЯ. И ДА ИДВАТ ТУК КИТАЙЦИ,ВИЕТНАМЦИ,РУСНАЦИ,УКРАЙНЦИ И ДР. МЕДИЦИ. МЕДИКА ДА ТИ ИЗВАДИ ЕДНО ЗЪПЧЕ ИСКА КЕШ 50-60 ЛВ. ДЪРЖАВАТА Е КОФТИ ГЛЕДА ДА СЪБИРА ДДС ДАНЪЦИ ОТ ВСЕКИ МЕДИК ЕДНОЛ.ТЪРГОВЕЦ.
  • 23 3535

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "Потрес":

    И сега толкова се грижат за болните. Казват: "Няма какво да се направи" и приключват, оказват само първа помощ, каквато могат да окажат и доброволците от БЧК. За такава помощ хората внасят всеки месец здравни осигуровки. Трябва да се спре финансирането на болници, които отказват мед. грижа под какъвто и да е претекст.
  • 24 Гост

    0 3 Отговор

    До коментар #6 от "Рошко":

    Е добре , че си ти и дълбоко виждащия да отворите на хората очите. От как е пандемията не спирам да ви следя какво коментирате!! Нещо да кажете за популацията на мравките по черноморието щото напаст били някои казват ама май се потулва ?
  • 25 пациент

    5 0 Отговор
    И да попитам само защо отказват да се ваксинират докторите,като са толкова рискови и искат прички за риска.
  • 26 КовидманЯк

    2 0 Отговор
    Хич един лев да не получавате.Най-добре да ви закрият като институция!!!!
  • 27 Гост

    2 2 Отговор
    Е, нищо де. Но пък за хотелиерите ще има, нали?
  • 28 шофер

    1 1 Отговор
    Затова пък бизнеса ще си получи напълно паричките за да си купи нови колички на децата си .
  • 29 балерина

    2 0 Отговор
    Тоя министър е подлога на мафията (бизнеса) .Щом те му казват какво да прави .
  • 30 а и онзи

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Така така":

    Ангелов, от него също.
  • 31 За овце

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    Изглежда не си разбрала, че специално русенската частна болница, а и други такива, никога не са си затваряли "Ковид" отделенията. Помисли защо.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове