Last news in Fakti

2 Септември, 2021 15:48 2 715 29

Даниел Митов: Не е работа на ДБ да дава акъл на другите партии

  • даниел митов-
  • герб-
  • демократична българия

ГЕРБ си има демократично избран председател

Даниел Митов: Не е работа на ДБ да дава акъл на другите партии - 1

Един от съпредседателите на ДБ предлага на ГЕРБ да се разграничи от лидера си, защото така щели да се създадат условия за започване на разговори между двете формации.

Това написа в личния си профил в социалната мрежа Фейсбук Даниел Митов.

Политическа партия „ГЕРБ“ има лидер и той се казва Бойко Борисов. Партията има председател, заместник-председатели и Изпълнителна комисия, които определят нейния политически дневен ред. Зад тях стоят пет победи на парламентарни избори, стотици кметове и общински съветници в цялата страна и стотици хиляди избиратели, написа още Митов.

Поставянето на свободната воля на избирателите под въпрос е като минимум проява на неуважение. В последните месеци се видя, че опитите тази воля да бъде пренебрегвана, водят единствено до хаос и невъзможност да се състави редовен кабинет, пише той.

Ето го и целия текст на Даниел Митов:

Един от съпредседателите на ДБ предлага на ГЕРБ да се разграничи от лидера си, защото така щели да се създадат условия за започване на разговори между двете формации. За да няма объркване и спекулации, е добре да се уточнят няколко основни положения:

1. Политическа партия „ГЕРБ“ има лидер и той се казва Бойко Борисов. Поставянето на условия във връзка с политическото лидерство на партията, утвърдено пряко и чрез демократични процедури от нейните членове, е неприемливо и меко казано, неудачно. Още повече, когато тяхната цел е разговор за съставяне на кабинет.

2. Партията има председател, заместник-председатели и Изпълнителна комисия, които определят нейния политически дневен ред. Зад тях стоят пет победи на парламентарни избори, стотици кметове и общински съветници в цялата страна и стотици хиляди избиратели.

3. И на мен не ми е работа да давам акъл на други партии. Струва ми се удачно обаче да отбележа, че ДБ бяха обвинени в поставяне на неприемливи условия при преговорите за съставяне на правителство. Затова едва ли в такъв момент е подходящо да даваш публични доказателства за истинността на подобна теза.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 20 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сенатор от САЩ

    29 6 Отговор
    Сю защо излъга за нашия доклад ?
  • 2 гдфгдф

    34 15 Отговор
    ДНЕС ДА НЕ Е ПРАЗНИК НА ТИКВИТЕ,САМО ПОДЛОГИ ГЕРБАВИ В НОВИНИТЕ ЦЯЛ ДЕН
  • 3 Всеки

    24 7 Отговор
    има право на мнение и критика , господине !
  • 4 dddnn

    30 10 Отговор
    И не е твоя работа да казваш коя партия кого да обсъжда наглец пионка смешна

    Коментиран от #26

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Анонимен

    19 13 Отговор
    Не е работа на Герб... това е просто не е работа на герб да съществува или каквото там
  • 7 За пръв път

    10 12 Отговор
    Тази мижитурка е права за така наречената"демократична". България
  • 8 гадно

    17 6 Отговор
    Ако зависеше от Дани мазното щеше веднага да бие шута на вожда си, но както се знае пуделите са само за да джавкат когато вожда им нареди.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 среднощен

    14 3 Отговор
    "Кучетата си лаят- керванът си върви"... "Ще лаят, ще лаят - пък ще спрат"... "Съпредседател в ДБ" - ти да видиш... Да си погледна своята партия, че трудни дни се задават...

    Коментиран от #12

  • 11 Ти пък кой беше

    14 5 Отговор
    Е и ти си един много солиден кандидат премиер
    само че докато се държиш за шлифера на нещото ще си само кандидат
  • 12 среднощен

    7 2 Отговор

    До коментар #10 от "среднощен":

    "...Да си погледнат своята партия, че трудни дни се задават..."
  • 13 ГЕРБофоб

    12 7 Отговор
    Тулума се оказа Балон, който се Спукаааа ............
  • 14 Лана

    12 6 Отговор
    Е как може Митов да дава такива насоки, те от ДБ са на всяка манджа меродия.
  • 15 Маниер

    5 3 Отговор
    Стар седесарски маниер е като полегнат на други партии да плют в кладенеца от който са пили вода. Затова всеки се гнусува от тях.
  • 16 Мартин

    10 6 Отговор
    Христо Иванов да си пази поста в уж Демократична България, защото новият любимец на олигарха Иво Прокопиев - Кирил Петков вече влиза в политиката и да не се окаже, че Христо Иванов ще е излишен!
  • 17 оня с коня

    8 6 Отговор
    Многократно бе изяснено,че ГЕРБ е ЛИДЕРСКА ПАРТИЯ като НДСВ,Атака,и т.н. и ако Лидерът го Няма,няма я и Партията.ДБ обаче искат да елиминират ББ,което всъщност ще доведе и до Упадъка на Партията.Ама не може тъй бе ДБ- ние ОТ ГЕРБ се каним да управляваме,вие ще ни затривате с малоумните си Предложения!
  • 18 Казуар

    11 4 Отговор
    Даниел Митов слуга на еднокнижника Борисов.
  • 19 кой

    7 6 Отговор
    Къдравия случайник на каиш от групировката ГЕРБ? Наше момче.

    Коментиран от #21

  • 20 Българка

    6 5 Отговор
    А един от най-големите почитатели на ГЕРБ и лидера им Борисов е бай Ставри. Той с нетърпение очаква върхушката им, за да ги обгрижва!
  • 21 Абе

    10 3 Отговор

    До коментар #19 от "кой":

    Протестъри, надивяхте се ,издънихте се,прецакахте се,изложихте се,оляхте се,оакахте се,омазахте се.Хайде стига толкова.Излязохте некадърни.Хайде оставете кадърните да свършат работа и да ви оправят батака,който сътворихте.

    Коментиран от #22

  • 22 сюю

    0 2 Отговор

    До коментар #21 от "Абе":

    На хотела ли си?
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 бай Даньо

    4 1 Отговор
    Митов не бързай да скачаш срещу Христо Иванов. Първо дисклемър винаги съм гласувал за ГЕРБ, но не харесвам нито Бойко нито Христо Иванов. Второ ГЕРБ няма път напред със Бойко, защото най малкото Бойко омръзна, дори ако не вярваме на инсценировките с чекмеджета, а Ганчо им вярва масово... кажи за някой че сестра му е к...а па да доказва че няма сестра ... Трето ГЕРБ не е никаква партия ако не стои въпроса за смяна на ръководството и, и в такъв случай ще си заслужите пътя надолу и обезличаването. Тогава се превръщате в преторианска гвардия камикадзета за защита на Бойко, а не партия. Електората на ГЕРБ не е като на ДПС да скриете Бойко отзад като Доган и пак да дърпа конците и да оцелее. Ако стане така оставате без електората. Поне мен ме губите, че партии много. Попитайте се ти и някой други стойностни хора в ГЕРБ каква е вашата жалка роля в тоя спектакъл и каква жертва давате за един човек от Банкя който си свърши ролята в българската политика добра според някой или лоша според други, но свърши! Дано да го разбирате това. Говорете за пред Бойко каквото искате за да демонстрирате вярност но бъдете готови да го изоставите покрай пътя, такъв е живота и политиката. България е по-важна от Бойко. Нищо не правете заради Бойко, а само заради България .
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Джони

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "dddnn":

    Другарю, партия Герб е няколко пъти по читава от някой партии в този парламент. За около 10 годишния период на управление на държавата Герб не допуснаха нито едно голямо увеличение на цените на стоките и горивата. На пенсионерите се даваше редовно пенсионни добавки. Престъпността бе под контрол. А какво стана сега след идване на власт на служебното президентско правителство скочиха цените на стоките, горивата, увеличи се мигрантския поток. Извършиха се масови уволнения като някой кадри с евроатлантическа ориентация бяха подменени с кадри с петолъчки на челата и с кагабейската ориентация. Появи се един диктатор с Живковски профил другаря президент Радев Решетников които в момента държи цялата власт в европейска България , а някой от вас му ръкопляскат на манипулативните соц клишета. На разделението на обществото и сеещ омраза сред него ето това извършва другаря президент Радев Решетников и неговия кагабейски екип.
  • 27 Гого

    3 0 Отговор
    Даваш акъл, ако имаш…ДБ не знам как ще дадат
  • 28 tomito

    0 1 Отговор
    Абе защо всички от ГРОБ са такива мазни и гнусни.Сигурно са подбирани с кастинг ,няма друг начин как да е станало.
  • 29 Белеси

    1 0 Отговор
    ДБ обслужват чужди интереси. И каквото и да говорят няма да заблудят никого.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове