Last news in Fakti

19 Септември, 2021 15:17 2 391 40

Проф. Константинов: Хората не са маймуни да ги водим постоянно на избори

  • михаил константинов-
  • избори-
  • парламент

Досега два пъти са се съчетавали избори 2 в 1

Апелирам към политиците да изкарат своите кандидати, а не да ги "сервират" на хората в последния момент. Не може партия да няма свой кандидат. Помните, когато ГЕРБ съобщи името на кандидат-президента си 34 дни преди вота и 4 дни преди крайния срок за регистрация и резултатът беше катастрофален. Това заяви проф. Михаил Константинов, бивш председател на Съвета на директорите на "Информационно обслужване".

Пред БНТ той обърна внимание, че в чужбина практиката е дори година по-рано да се знаят кандидатите, за да могат гражданите да се запознаят с неговите виждания и действия.

Проф. Константинов каза, че твърде много ангажираме обществото с избори и е време "да се захванем с нещо сериозно". Апелира също така партиите да спрат "да се държат идиотски" и да си вземат поука, защото "хората не са маймуни".

"На последните избори имаше катастрофален спад в сравнение с април", припомни той.

За изборите 2 в 1 на 14 ноември Михаил Константинов очаква да се гласува само с 1 карта на машините, която да отчита вота и за президент, и за партия и преференция. Така ще бъде и само е

"Изборите 2 в 1 беше логичното решение", каза математикът.

"Досега два пъти са се съчетавали избори 2 в 1. Първите избори 1991 година бяха местни и парламентарни, а през 2011 г. - бяха президентски и местни. А местните са най-трудните, така че тези избори трябва да са малко по-лесни",каза още Константинов.

И отправи упрек към онези, които лансират тезата между първи и втори тур на президентския вот да има 2 седмици. Професорът подчерта, че в законодателството ясно се казва, че срокът е 7 дни. Според Константинов не се четат официалните документи или има неразбиране на изборното законодателство.

"Да престанем да си измисляме хипотези и да говорим за 2 седмици", апелира той.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гадно

    46 7 Отговор
    Това отнася ли се за тиквите излиза, че и те крият или нямат кандидат за Президент.
  • 2 Р.радев

    49 12 Отговор
    Долен пе.ераст си ти,да си знаеш.Подлога на властелина на чекмеджетата.
  • 3 LOSHIA

    51 9 Отговор
    Хората не са маймуни,но ти с твоята математика ги направи на такива!
  • 4 ейй

    41 7 Отговор
    Вие от групировките за хората ли се притеснихте? Невероятно, имаме новина.
  • 5 667

    35 6 Отговор
    Хората не са и овце да стрижеш до кожа
  • 6 124

    37 6 Отговор
    Подлого, страх тресе кочината на престъпника Борисов!
  • 7 Мемфис

    32 7 Отговор
    Отвратителна червена “ конска муха” е този измислен/ като повечето/ “професор”. Няма чест и достойнство, за пари е готов цял живот да лиже задника на властимащият!!!
  • 8 Българка

    27 5 Отговор
    Мишо Константинов , ако иска да каже на своите началници от ГЕРБ-ДПС да имат т0пки и си обявят кандидат- президента, а не да мишкуват, не е необходимо да занимавате цяла България.
  • 9 АМОН

    22 2 Отговор
    КРАЙНО ВРЕМЕ Е НЕЩАТА ДА ПРИКЛЮЧАТ ТАКА КАКТО ПРЕЗ 2001 ГОДИНА В АРЖЕНТИНА.

    ХОРАТА ИЗЛЕЗНАХА НА УЛИЦАТА И ИЗМЕТОХА ЦЯЛАТА ТАЗИ ПОЛИТИЧЕСКА ИЗМЕТ .
  • 10 Последния Софиянец

    18 6 Отговор
    Този на снимката е орангутан.Да го затворят в клетка.
  • 11 Мише , маце

    26 4 Отговор
    Откак те изгониха за делавери с броенето , много бесмислено активен стана.
  • 12 XYZ

    25 4 Отговор
    Причината ГЕРБ да си крият кандидата е, че той със сигурност има далавери, за които обществото до момента не е информирано! Обявяването в последния момент ще възпрепятства негативната информация да бъде разкрита и разпространена до всички гласоподаватели! Това е тактика на страхливци!
  • 13 Хари

    24 3 Отговор
    Която и телевизия да пуснеш само професори говорещи едни и същи глупости.Платени подлоги.
  • 14 Ихи ихи

    19 3 Отговор
    От кой нафталин извадихте това недорозомение
  • 15 Шопо

    13 3 Отговор
    Защо не си гледаш пенсийката и решаваш судоку, ами още се вреш между шамарите...... Омръзнал си на всички! Отивай да ревеш пред чекмеджето.....
  • 16 00014

    16 3 Отговор
    А шефът ти като возеше маймуни в джипката защо мълчеше?
  • 17 Ах ти

    13 4 Отговор
    Маймуно продажна!
  • 18 Що?

    8 2 Отговор
    Скъпи ли ви идват вече изборите?
  • 19 AnimalPlanet

    7 3 Отговор
    Ха-ха-ха...Тоя дрът маймуняк -УРКО ,го свалиха от клона и ...ТРОНА де определяше накъде да води "стадото" и сега се ... разрева по ...шебешки ...блъскайки се с юмруци по гърдите ... и скачайки от студио на студио и от сайт на сайт ... като шебек от клон на клон ...
  • 20 ПОЗИЦИЯ

    4 8 Отговор
    Във всеки случай като някогашен привърженик и гласувал за бившия русофил Радев, сега не ще гласувам за настоящия русофоб Радев. А ако има достоен българофил и русофил срещу русофоба и предателя Радев, бих гласувал за такъв нов президент. РАДЕВ Е НА КАТАПУЛТА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД. НУЖЕН Е БЪЛГАРИН БЪЛГАРОФИЛ И РУСОФИЛ ЗА КАНДИДАТ-ПРЕЗИДЕНТ, ЗА ДА БЪДЕ ИЗСТРЕЛЯН ПРЕДАТЕЛЯ РУСОФОБ ОТ ПРЕЗИДЕНТСТВОТО.

    Когато през 2001 г. всички медии внушаваха, че Петър Стоянов ще бъде преизбран още на първи тур на президентските избори, аз не можах да повярвам. И как да повярвам, като още у мен живееше спомена за мерака на русофоба и българофоб Петър Стоянов да замени българската азбука - кирилицата - с латиницата? Как да повярвам на бясната пропаганда в полза на българо и русомразеца Петър Стоянов, когато у мен още живееше доволната му приветствена усмивка към убийците от НАТО, затова че избиват с обеднен уран деца, жени, старци и въобще цивилни граждани в съседната ни балканска държава - Югославия (остатъчна) през пролетта на 1999 г.? Още си спомнях за натовската бомбардировка над София, кв. "Горна баня", когато два натовски самолета се били "объркали" и изстреляха противозенитна ракета "Hell fire" (Адски огън) срещу цивилното българско население, като разрушиха покрива на една горнобанска къща и само яката циментова плоча под покрива спаси от смърт дете и неговите родители...?

    С какво Румен Радев е по-малко антибългарин и по-малко продажен на НАТО и САЩ от Петър Сто

    Коментиран от #22, #23

  • 21 123

    7 2 Отговор
    Хората не са гoведа да ги затваряте и ваксинирате.
  • 22 ПОЗИЦИЯ

    5 2 Отговор

    До коментар #20 от "ПОЗИЦИЯ":

    С какво Румен Радев е по-малко антибългарин и по-малко продажен на НАТО и САЩ от Петър Стоянов? Нима Румен Радев не изпрати служебния си външен министър в Киев преди около месец, за да нареди Р. България в редиците на враговете на Русия, които се стремят към война с Русия, под предлог, Русия да върне нещо, което си е нейно от векове и което по собствено желание и след всенароден и законен референдум избра Автономна република Крим да се прогласи като независима държава Република Крим, и като независима държава се обърна към Руската федерация с молба да бъде приета в състава на федерацията... Нима Румен Радев не се заяви като нов русофоб на къс американски повод, като иззе домакинството на русофобската американо-полска инициатива за изолиране и натиск срещу Русия чрез кордон от неприятелски държави "Три морета", отделящ Западна Европа от Русия? Нима Румен Радев не се обяви за строеж на ТРИМОРСКИ МОСТ над Дунав при Силистра, главно с военно значение, за МАРШ НА СКОК НА АМЕРИКАНСКИТЕ И ТУРСКИТЕ ТЕЖКИ 68 ТОННИ ТАНКОВЕ КЪМ РУСИЯ? Нима по същата причина Румен Радев не инициира ТРИМОРСКИ ТУНЕЛ под Петрохан, заедно с тунела под Шипка, пак за бързо и безпрепятствено минаване на ВРАЖЕСКИТЕ ТУРСКИ И АМЕРИКАНСКИ ТАНКОВЕ В СЕВЕРНА БЪЛГАРИЯ... Нима Румен Радев не се обяви срещу преноса на газ през България за Южна Европа, изпълнявайки в СИНЕРГИЯ ПОЛИТИКАТА НА САЩ НА БАЛКАНИТЕ, под предлог, че било скъпо??? А какво стана със самолетите на картинка ? Защо и с какво пълномо

    Коментиран от #24

  • 23 Толкова

    0 5 Отговор

    До коментар #20 от "ПОЗИЦИЯ":

    много думи за една глупост! Внушенията ти прави пред майка си!

    Коментиран от #27

  • 24 ПОЗИЦИЯ

    4 5 Отговор

    До коментар #22 от "ПОЗИЦИЯ":

    А какво стана със самолетите на картинка ? Защо и с какво пълномощие от българския народ служебният военен министър на Радев даде на САЩ обвързваща оферта за още 8 от най-скъпите в света, по отношение на България, изтребители-бомбардировачи, годни да носят ядрени бомби? Кого ще бомбардираме с ядрени бомби??? Не залага ли Румен Радев на карта живота на българските граждани, на българските деца???? Защо военният министър на Румен Радев се опита да прикрие нахлуването на американските окупатори в България в цивилен производствен цех и терора от американските военни над българските граждани? А убийството на български офицер, минало под параграфа "самоубийство"? А клеветата срещу майор Терзиев, посмъртно оклеветен, че е извършил "полотска грешка"?

    КОЙ ИДИОТ ЩЕ ГЛАСУВА ЗА ПРЕДАТЕЛЯ НА БЪЛГАРСКИЯ НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС РУМЕН РАДЕВ?
  • 25 нннн

    5 2 Отговор
    "На маймуни ни обърнахте, да ви вземе дявола с маскари..."/"Бай Ганьо"/
  • 26 Никой не ме води. ...

    3 3 Отговор
    Просто няма да отида.Не бях ходил 20 години но реших април 2021 от тъпотии те на ГРОБ.Но край.Мене ме отпишете до като съм жив.
  • 27 Твоята

    4 5 Отговор

    До коментар #23 от "Толкова":

    глупост те прави нещастен, сляп и беден!

    Отвори очи и погледни ИСТИНАТА В ОЧИТЕ!

    Румен Радев веднъж беше военен клетвопрестъпник, когато се закле пред 1982 г., че ще защитава "социалистическата си родина Народна република България с чест и достойнство, без да жали живота си..."

    През зимата на 1990 г., ПО ВРЕМЕ НА ДЪРЖАВНИЯ КОНСТИТУЦИОНЕН ПРЕВРАТ НА "КРЪГЛАТА МАСА" Румен Радев заедно с другите военни клетвопрестъпници от БНА, МВР и ДС се спотайва предателски като миризлива фусня в офицерски гащи, а превратаджийте от БКП и СДС иззеха ролята на Велоко Народно събрание и суспендираха член 1-ви на Конституцията, като с това предопределиха СЪСИПВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ, НЕЙНОТО РАЗГРАБВАНЕ, ГЕНОЦИДЪТ НАД БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ.

    ПОТВЪРДИ СЕ МАКСИМАТА: ВЕДНЪЖ ПРЕДАТЕЛ - ВИНАГИ ПРЕДАТЕЛ.

    РУМЕН РАДЕВ ПРЕДАВА И ДЕЦАТА ТИ, НО ТИ ИДИ ДА ГО ЦЕЛУНЕШ ОТЗАД!!!
  • 28 Василев

    4 2 Отговор
    Хората овце ли са, че ги карат да се ваксинират под строй.
  • 29 Лудше

    4 2 Отговор
    Избори по 3 пъти годишно отколкото нацо да гепи пачки всеки ден
  • 30 миличкия проф

    3 3 Отговор
    Човекът е човек , когато е на избори , през останалото време го правите на маймуна Мишка , това очевидно не ти е понятно , я по-добре тренирай върху 1+1=? .
  • 31 аритметиката

    2 1 Отговор
    Мише , около избори на маймуни се правят политиците и ти покрай тях , не хората , хората , някои се опитват да открият сред вас някой нормален , но трудно се получава , други прибират по някой и друг лев , защото са просто прагматични и знаят , че за нищо не ставате , поне парата да приберат.
  • 32 Ко каза

    1 0 Отговор
    Май сте се на@@@@кали започнаха дс давате споразумение.Айде У ЛЕево.доживях и това.
  • 33 Vladi

    3 0 Отговор
    Нищо не си разбрал от това което се случва професорче , точно обратното е !хората направиха на маймуни политиците , За броени месеци Президента Радев шест пъти връчва мандата на шест партии и дърво ! Мисията невъзможна , всички политици изнервени и в шок , ведяха им се белите гащи , сега пак ще отидем на избори и Суверена такава комбинацийка ще Ви врътне , да се изпокарате и изпотрепете там в Парламента , това и заслужавате политиците , пакняма да бъде съставено правителство за което много се радвам , само ви гледам сеира колко сте прости и алчни ВСИЧКИТЕ политици

    Коментиран от #34

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Мишо Константинов??

    4 1 Отговор
    Този трябва дае в Затвора Ане да дама акъл!! Тозе е един от Виновните, Борисов дае 12год мин Председател с измама!!! Този трябва да виси публично накъде за назидание на мошеници, като него!!
  • 37 Хората не

    2 0 Отговор
    На ти си продажна маймуна
  • 38 0000

    1 0 Отговор
    Тоя хидроцефал пак изпълза
  • 39 КРАДЕЦ БОКО

    1 0 Отговор
    НИКАКВИ ИЗБОРИ ВЕЧЕ , БОЙКО ДА СИ ПОЧВА ПАК ДА КРАДЕ ТА ДА СЕ ОПРАИМ БЕЛКИМ !
  • 40 чекмедже 2

    0 0 Отговор
    аз си мислих че това се казва Демокрация, но Мишка нарича избиратлите маймуни..защото гласуват няколко пъти за 6 месеца..Разбирам го, иска на всяка цена правителство, а цената ще плати народа..матъматика го знае..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове