Last news in Fakti

26 Септември, 2021 05:43 3 620 48

Рокери: Докога ще ни убиват без време?

  • рокери-
  • шествие-
  • загинали

Моторджии проведоха шествия в памет на загиналите си на пътя приятели

Рокери: Докога ще ни убиват без време? - 1
Снимка: БНТ

В Русе мотошествие на рокери от цяла България премина под мотото "Докога ще ни убиват без време и няма наказание за нарушителите?", предаде БНР.

То започна с панихида в памет на всички загинали мотористи в храм "Света Троица". Мотошествието продължи в късния следобед по няколко централни русенски булеварда и завърши пред граничен пункт "Дунав мост".

Шествия в памет на загиналите мотоциклетисти имаше в 30 града в страната.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    22 6 Отговор
    БОГ да прости всичи ХОРА ЗАГИНАЛИ ПО ПЪТИЩАТА
  • 2 Поли от Симитли

    32 8 Отговор
    Клетите гейове....
  • 3 За пореден път

    126 8 Отговор
    Питам: А вие кога ще се научите да спазвате правилата за движение? Кога ще проумеете, че пътищата не са само ваши, а има и други участници в движението? Кога ще си набиете в кухарниците, че нощта е за сън и за почивка, а не за гонки, форсиране на двигателите и избиване на комплекси? Аман от дребнопиш..ци с претенции, които демонстрират простотията си навсякъде и по всяко време, защото няма с какво друго да се похвалят.

    Коментиран от #4, #10, #44

  • 4 Порно

    89 4 Отговор

    До коментар #3 от "За пореден път":

    Точно. Голяма част от мотористите загиват заради собствени нарушения или грешки, често пъти без участието на други превозни средства.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Хахаха

    80 8 Отговор
    Изпреварват при насрещно движение, мушат се между колите в задръствания, ограничението на скоростта е колкото може мотора, на кръстовища направо разперват крила и отлитат ...няма по просто животно от моториста. Карат за да се самоубият ...
  • 7 Хайде

    45 4 Отговор
    прибирайте моторите, че ще ви истинат яйчниците !!!
  • 8 гост

    43 8 Отговор
    кви рокери са тия...... измет

    Коментиран от #12

  • 9 Не моторист

    17 61 Отговор
    Истината е, че много шофьори не признават факта
    че има моторист на пътя, отнемат им предимство
    като си мислят-ето аз съм с повече ламарина около
    мене и мога да правя каквото си поискам.А най
    голямата заплаха са младите дами с придобити
    незнайно как книжки.Пазете мотористите сред
    тях има всякакви хора включително и лекари
    който един ден може да спасят живота ви.

    Коментиран от #11, #13, #21, #40

  • 10 Тъп рокер

    7 29 Отговор

    До коментар #3 от "За пореден път":

    Ние комaндвaме пaрaдa. Прaвим кaквото cи иcкaме където cи иcкaме. Длъжни cте дa cе cъобрaзявaте щото кaто нaпрaвим проcтотия и ни очиcтите вие го отнacяте.
  • 11 ай шъ ви съ и

    57 3 Отговор

    До коментар #9 от "Не моторист":

    Истината е, че карат по осевата линия и се врът между колите! И форсират двигателите насред жилищтните квартали! Кучето взе да заеква, котката си стегна куфара и отлетя на юг с лястовиците!
  • 12 име

    58 0 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Аз под рокер разбирам да караш чопър, бобър, шосейка, нещо за каране, не за летене и звуков тормоз. Донорите с пистаците, дето навиват до прекъсвач цяла вечер масура, не са рокери.
  • 13 абе пич

    27 2 Отговор

    До коментар #9 от "Не моторист":

    Истината е че тези, които описваш са опасни за всички, дори и за пешеходците по тротоара. Не си въобразявай, че нещо специално към "рокерите" имат предпочитания. Проблема е в тия, дето дават книжките и ония, дето от край време вече дремят в патрулката докато машинката снима и печата пари. Щото държавата това я интересува, парите и пълненето на бюджета, а не пътната безопасност и дисциплина.
  • 14 дедо

    26 2 Отговор
    докато се научите на правилата
  • 15 Без Негри

    40 3 Отговор
    Съжалявам за загиналите.

    Може ли да си купувате тихи мотори? Много от вас се кефят като ни дразнят със шумните си мотори. Нарочно дават газ за да създадат максимално шум.
  • 16 Обаче

    25 3 Отговор
    Обаче мен , най-много ме е яд , когато на някой мотористче , като му загинат и органите в катастрофа! А то, толкова нещастни хора чакат за тях!

    Коментиран от #48

  • 17 Шаран БГ

    38 5 Отговор
    !Малко сте убитите ! 95% сте самоубийци, които не признават правилата за движение !
    Автомобилите !? На първокласен път се стремя да карам в границите на 90-95 км/ч. Няма нито един водач, който до сега да е карал със същата скорост по-вече от 1-3 км. след мен. Всичките ме изпреварват, като че ли моята машина не може да върви и аз не мога да карам със 120-130 км/ч. А трябва ли - кое е нормалното и защо законодателя е казал - максимум 90 км/ч !?
    И сега.......... мотоциклетистите. Абсолютно непредвидими на пътя
    Когато сте непредвидими в поведението си на пътя, на тия две колела, с възможности за големи скорости........ какво очаквате ?
    Поне 50 % от фаталните случаи с мотоциклети са самоинциативни - без наличието на друго превозно средство.
    Когато видя мотоциклетист да кара след мен със 95 Км/ч, поне 5 км. разстояние --- тогава мога да се съглася с гореказаното и ще им уважа , и "панахидите", и претенциите, че са нормални водачи на МПС на пътя !!!

    Коментиран от #34

  • 18 big

    30 2 Отговор
    Уважаеми рокери, не ние Ви убиваме, а Вие се самоубивате! В началото на месеца направих един тур из България с колата, ние така почиваме: 1-2 нощувки и на следващото място, ако нещо ни допадне не повече от три. За тези две седмици срещнахме по пътя десетки рокери и бях изумен от безумното им каране: висока скорост, неправилно и опасно изпреварване! След всеки един такъв момент очаквах да ги видя размазани някъде по пътя, за късмет техен не се случи. Същото се случва и в града, независимо, че движението е по-натоварено и скоростта ограничена. Просто в някакъв момент те се появяват отникъде и няма никакво време за реакция, особено ако се движат между колите!
  • 19 Рокерите са боклуци

    16 3 Отговор
    На 100 моториста един ако е нормален ! Не съжаляваме за тях ! И аз съм карал мотор но се движа по пътя все едно че съм с колата и спазвам правилата! Не съм се навирал между колите!!
  • 20 прост народ !!!

    3 13 Отговор
    това се казва прост и злобен народ !!! заслужаваме си съдбата въпреки че малък процент не сме толкова тъпи но няма как порай сухото гори и мокрото … пак ще кажа най-злобната и глупава нация на планетата сме ние ганьовците на които все някой им пречи !!!

    Коментиран от #29

  • 21 разбра ли

    25 1 Отговор

    До коментар #9 от "Не моторист":

    Никой не излиза на пътя с идеята да убие моторист . Тези които не се съобразявате с правилника , скоростта , и предвидимостта на пътя най -често сте вие , особено тези младите с пистовите мотори. Караш си нормално , и все едно снаряд минава покрай теб , на 60 см от левият ти калник . Все едно не караме по тези пътища , и не ви знаем що за стока сте . Сигурно желаете специално за вас да се измислят нови правила за движение ли? Да си жулите на воля.Правилника за движение е един и същ , и важи за всички за велосипеди и за автомобили , и за камиони , и за мотористи . Ако вие не го спазвате , и не се пазите - SORY. Аз вас само колкото мога.
  • 22 Шопо

    5 2 Отговор
    Да се прибират на село и да карат на воля....
  • 23 един от многото

    19 2 Отговор
    Някой от вас да е видял моторист да се движи в потока от коли чакащи на кръстовище или светофар? Търси ги между колоните с автомобили , Цели колони чакат чинно и между тях гордо се движи някакъв оръфляк , качен на дарак който повече вдига аларма , отколкото върви!

    Коментиран от #28

  • 24 стария моряк

    15 1 Отговор
    Добре , че рокерското братство са като мухите и комарите! Съществуват по пътищата , само когато е хубаво времето , но иначе са в пъти по нахални и вредни!
  • 25 ценности

    10 1 Отговор
    Ами ще ви убиват без време , докато се научите да карате по правилата!
  • 26 Сливи за смет

    11 2 Отговор
    На този риторичен въпрос на рокерите, отговорът е :
    Докато не се научат да карат нормално, по правилата за движение по пътищата и да не се имат за повече от останалите участници. Не случайно ги наричат донори на органи.
  • 27 бай Иван

    20 2 Отговор
    Виждам два мотора да чакат в колоната на околовръстното преди Бояна, тръгне колоната и те, спре колоната те също, и така половин час. Наближих ги и гледам френска регистрация! Е така се кара мотор.
  • 28 Шофьор

    12 0 Отговор

    До коментар #23 от "един от многото":

    Аз съм виждал. Всекидневно. В Дортмунд. Живях там едно лято. Хората си карат екипирани яки пистаци! 50 в града. 30 в жилищните зони. Никой не форсира (само да се изцепи и веднага го сгащва хер Щрунц с патрулката)! По светофари си чакат чинно в колоната автомобили: само тези със скутерите се навират навсякъде явно?! Извън града по нормално шосе също се движат с потока, 100 - 110. На магистралата бирата става друга естествено. Но само там!!! Наблюдавах една групичка от 4ри момчета как редовно въртяха на скорост, полегнали, детелините - тренираха си завиването.
  • 29 Тра ла ла

    8 3 Отговор

    До коментар #20 от "прост народ !!!":

    Ти мазохист ли си? Не приравнявай българския народ към такива нихилисти като себе си. Тази глупост е измислена да смазва самочувствието на хората и да оправдава престъпленията на политическата измет, впила се като кърлеж във властта. Който е глупав се хваща за тази мантра, обяснява си всичко с нея и още по - тъпо иска, и другите да са като него.
  • 30 Камикадзетата викат не ни убивайте😂😂😂

    7 1 Отговор
    Сбъркани хора
  • 31 Най-много паметници

    6 1 Отговор
    покрай бг пътищата са на партизани и рокери..
  • 32 Циганин

    7 1 Отговор
    Ще спрат да ви убиват като започнете да спазвате ограниченията н скоростта.
  • 33 Анонимен

    9 1 Отговор
    Шофирам в рамките на ограниченията +10-15 км отгоре . С много редки изключения не съм застигал и изпреварвал мотор различен от скутер или друг 50-тина кубиков . Сам съм бил изпреварван безброй пъти от мотори . Предполагам същото важи за огромна част от останалите шофьори . Мисля че на всички е ясно какво говори това за призива "Пази моториста" . Няма да е зле сами да започнат да се пазят преди да апелират другите да го правят.
  • 34 Шаранджията

    2 5 Отговор

    До коментар #17 от "Шаран БГ":

    Цитат: ,,се стремя да карам в границите на 90-95 км/ч."
    Закотнодателят, както сам посочваш, е казал 90 км/ч на първокласен път! Значи и ти превишаваш. Или за малко може, но за повече - не, а? И да знаеш, ,,повече" не е превъзходна степен на ,,вече".

    Коментиран от #35

  • 35 хамсал

    3 0 Отговор

    До коментар #34 от "Шаранджията":

    Издребняваш! Знаеш, че има разлика между показанията на скоростомер и GPS. Радарите на полицията също ги настройват с известен толеранс 5-10 км/ч. Ще ти се наложи да изпревариш камион, отсреща ще се зададе друго МПС, ще продължиш да изпреварваш с 90 или малко ще настъпиш педала? Дай да се заям за треската, гредата нека да е в окото ми!

    Коментиран от #37

  • 36 Бивш моторджия

    3 1 Отговор
    Въпросът е по-скоро ,,Кога ще спрем да се самоубиваме най-после на пътя?". Ясно е, че между моторджиите, умишлено не казвам рокерите, защото в България такива са много малко, има и опитни и много неопитни. Но най-много са безразсъдните. Качват се на мотора за да избиват комплекси. Да не забравяме, че моторът все пак е преди всичко създаден като превозно средство. За по-бързо придвижване между 2 или повече точки. Но при спазване на определени правила и закони.
    Защото ми се е случвало след светофар, в най-голямата гмеж между 7:30 и 9:00 в София, мотористи да ме изпреварват и от ляво, и от дясно, засичане ме отпред, почти обърсвайки предната ми броня. А преди няколко месеца на едно кръстовище, при спиране на червен светофар, един така се вряза отзад в бронята ми, че ме подмести на метри в кръстовището. Не видял, че свети червено. За щастие се размина само със счупен калник и леко изкривено кормило.
  • 37 Шаранджията

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "хамсал":

    Браво! Най-после грамотен човек с ясна мисъл, добър анализ, с кратък, но конкретен и насочен изказ! Поздравления!
  • 38 Иван

    4 1 Отговор
    Не е нормално да изпреварва автомобил на задна гума.
  • 39 Тра-ла-ла

    0 2 Отговор
    Имам само копче в колата за пазене на мотористи, но нещо не работи! Сигурно е повредено. 😂😂😂

    Коментиран от #41

  • 40 Ъъъъ

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Не моторист":

    И кво като имало дофтори- за нещо повече от останалите ли се имате?
  • 41 Истината

    0 2 Отговор

    До коментар #39 от "Тра-ла-ла":

    Самоубийци и убийци с а ракетите.

    Коментиран от #42

  • 42 Поправка

    3 2 Отговор

    До коментар #41 от "Истината":

    Самоубийци и убийци са рокерите.
  • 43 моторджия

    1 6 Отговор
    Много комплексари, много нещо! Моторите на никого не пречат освен на комплексарите с малки жалки душички. Пречат само онези, които форсират и вдигат шум. Останалите с какво ви пречат? Яд ви е и завиждате, че са по-бързи ли. Ами могат, карат. И заради това ги убивате и дори се кефите на това. Това само абсолютни нещастници могат да го кажат. В развитите държави се насърчават мотористите. Колкото повече мотори има, толкова по-малко задръствания и по-чист въздух. Когато един моторист стои заедно с колите в задръстването не трябва да му се кефите, а трябва да го пуснете, защото по този начин и вие ще преминете по-бързо. То малко акъл трябва да имаш, за да помислиш за това нещо. Хората са го помислили. В много държави да пречиш на мотористите да минат отпред е нарушение. Представете си и друго, че навън е 35-40 гр. лято. Вие сте в колата и имате климатик. После помислете как се чувства този на мотора с каска, с облекло и двигателя отдолу да му грее. Замислете се малко, ако има с какво. Умните хора заради това са преценили, че е нужно мотористите да не чакат в задръстванията, защото е опасно. И между другото на мен тази година на няколко пъти автомобилисти щяха да ме убият, защото правят обратен завой на забранено място и не подават мигач. Един пък на милиметри мина, защото изпреварваше на завой с непрекъсната без видимост. Карам си спокойно и срещу мен кола. Това нормално ли е? Като чета повечето коментари не са писани от съвсем нормални хора. И между другото е

    Коментиран от #47

  • 44 късно

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "За пореден път":

    Мадама пита пича по време на секс: "Ще ме пазиш ли?" - "OK!" Малко по-късно: "Паазии сееее"
  • 45 карачо

    3 0 Отговор
    Всекидневно има загинали на пътя. Всекидневно дебилите в автомобилите (не всички са такива, но доста) правят катастрофи и избиват хора, но видиш ли, тези с моторите им пречели. Наистина трябва да си много зле с главата, за да не виждаш какво става на пътя и кой избива комплекси и прави катастрофи. Тези които плюят мотористите да се замислят колко случаи знаят моторист да е убил друг участник в движението! Колко? При дебилите с автомобилите е всекидневие.
  • 46 питащ

    1 0 Отговор
    До като карате в нарушение на правилата за движение и карате с доста превишена скорост.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Щом пишеш така..Дано и ти да

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Обаче":

    свършиш с автомобила си под някой влекач заедно с цялото си семейство.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове