Last news in Fakti

29 Септември, 2021 13:55 5 263 76

Пет болници в София отказаха да приемат мъж с двустранна бронхопневмония без COVID

  • болници-
  • мъж-
  • бронхопневмония-
  • covid

В момента мъжът все още е с влошено състояние и със затруднено дишане поради липсата на кислороден апарат. Съпругата на Симеон е подала сигнал за случая до министъра на здравеопазването и президентството

Пет болници в София отказаха да приемат мъж с двустранна бронхопневмония без COVID - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

На 10 септември Симеон не се чувства добре. Прилошава му и решава да си направи PCR тест, който се оказва отрицателен, а след рентгенова снимка става ясно, че има двустранна бронхопневмония.

Само за няколко дни състоянието му се влошава. Заедно със съпругата му започват да търсят лечебно заведение в София, където да бъде настанен.

Оправданията на цели пет болници в София обаче е, че не могат да го приемат, тъй като нямат белодробно отделение или заповед ограничава приема на пациенти без коронавирус.
Оказа се, че Симеон е с много силна инфекция. Лекарят искаше да отидем в специализирана и голяма болница, които имат подходяща апаратура. Отидохме в "Софиямед", където още на регистратурата ни казаха, че няма белодробно отделение.

В "Пирогов" лекарят каза, че в цялата болница има настанени пациенти само с COVID-19, съгласно заповед от 16 юли, започва разказа си неговата съпруга Боряна Солакова пред bTV.

Историята се повтаря и в Специализираната белодробна болница, където също твърдят, че приемат само пациенти с коронавирус. По същото време Симеон припада пред болницата, което налага обаждане на Спешна помощ.

Извикахме Бърза помощ. Жената оттам ни каза, че няма свободни линейки и тя ще ни каже къде да го закараме – във ВМА и Александровска болница има места. Докато тръгнем обаче, ни се обадиха отново, за да ни кажат, че и там няма места, допълва още Боряна.

След молби от страна на семейството по телефона и 7-часово лутане Симеон е приет в Окръжна болница "Св. Анна".

В момента мъжът все още е с влошено състояние и със затруднено дишане поради липсата на кислороден апарат. Съпругата на Симеон е подала сигнал за случая до министъра на здравеопазването и президентството.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отровното трио

    98 14 Отговор
    Това е управлението на Тиквата. Незабавна оставка! Президентска република!

    Коментиран от #14, #19, #75

  • 2 др Гей Билтс

    77 5 Отговор
    Като му боднат тръбата ще го пишат Ковид.
  • 3 хаберих

    108 2 Отговор
    Българска работа. После се чудим защо пишат всички починали,че са били с Ковид.

    Коментиран от #49

  • 4 Реалист

    32 19 Отговор
    Ако правителството сега бе на партиите на промяната и срещу статуквото, здравният министър никога нямаше да го допусне това

    Коментиран от #6

  • 5 АРХАНГЕЛ МИХАИЛ

    61 3 Отговор
    ...АМИ ТО С КОРОНА ЗЛЕ БЕЗ КОРОНА ОЩЕ ПО ЗЛЕ🤔
  • 6 Христо Божилов

    12 47 Отговор

    До коментар #4 от "Реалист":

    Да, но за съжаление е на един прост военен. Дреме ми че знаел езици. На нивото на Тиквата е. Затова ще гласувам за Кирчо, но не и за фатмака. Който е бил в казармата знае колко е интелекта на тези висши офицери

    Коментиран от #12

  • 7 ИЗРОДИ

    54 2 Отговор
    ИЗРОДИ!ГЕНОЦИД!МАФИЯ !

    Коментиран от #73

  • 8 Ако нямаш пари

    37 2 Отговор
    Си никой.. Но ако имаш пати ще те носят на ръце.. Един мой познат даде на доктор 400лв за преглед после му целуваше краката доктора

    Коментиран от #52

  • 9 Погнусен

    67 3 Отговор
    ТОВА НЕ Е ДЪРЖАВА!!! Попитах приятел, дали ще се прибере в България ,след като се пенсионира. Отговорът му бе: Да ,бе ....да ме уморят докторите!
    ПРАВ Е НАЛИ?
  • 10 ЖАЛКО

    64 2 Отговор
    ПАЦИЕНТИ БЕЗ КОВИД НЕ СА ИНТЕРЕСНИ, В КОВИДА СА ПАРИТЕ.
  • 11 Даа!

    68 1 Отговор
    Ето това е абсурда в нашето здравеопазване.Прием само ако си тестван,и имаш от Страшилката.Това,че имал двойна бронхопневмония,няма значение.Защото за Страшилката бялата ОПГ, получава 1600 лв по клинична пътека,и за всеки ден престой -670 лв.За бронхопневмония е 300 лева изцяло.Пак са случили,на кротки роднини.Да пази бог всеки,но при подобен сценарий,ще задам само един въпрос на шефа на клиниката: На теб живее ли ти се,както се живее на баща ми?
  • 12 Мислещ

    16 7 Отговор

    До коментар #6 от "Христо Божилов":

    Аз пък няма да гласувам за нито единия, понеже те са преди всичко чужди слуги и няма значение умни или прости - зависимият човек е еднакво вреден без значение колко е умен/прост.

    Коментиран от #46

  • 13 Ама моля ви се

    46 1 Отговор
    Какви са тези лигавщини? Пневмония пък без ковид!

    Веднага професорите да обяснят, че такова нещо във времена на ковид не може да има.

    Коментиран от #32, #35, #66

  • 14 Си ган

    14 40 Отговор

    До коментар #1 от "Отровното трио":

    Радев не е тиква, по-зле е...той е прост фатмак.....тиквата поне е сладка и става за ядене, от тоя само горчивина остава..
  • 15 9664

    11 40 Отговор
    Ааа защо са пълна болниците с болни от ковид??? нали е обикновенно грипче и се лекува с чайчета?
    Защо ходите да запълвате местата за пациенти като този от статията, като ковид е безобиден и ваксините са излишни?

    Коментиран от #58

  • 16 Защо

    4 12 Отговор
    Защо не са отишли в РЗИ? Там създават организацията на лечение в Областта. Все ще знаят къде има незакрито отделение.
  • 17 Много отдавна

    36 2 Отговор
    Е така в тая дупка.Вобще не ми фалете мръсните "бели " престилки.Страшно много хора съсипаха щото им позволяват...и никога не са виновни
  • 18 Васил

    32 2 Отговор
    За това нашите лекари се наричат бялата мафия за какво им се дават бонуси за да сеят смърт?
  • 19 мнение

    4 16 Отговор

    До коментар #1 от "Отровното трио":

    внимавай какво си пожелаваш защото следващия президент няма да е със зелени чорапи
  • 20 БГ681

    45 1 Отговор
    Много жалко. Става така че ако не си с създадения вирус, може и да имаш пневмония но оставаш в ръцете на Бог. Все пак няма да вземат от теб толкова пари от пътеки а и няма да си в статистиката. И ако някой лекар ви каже че има пневмония в момента само от този вирус бягайте далеч от него. Не знам до кога българите ще бъдат избивани в болниците!!!

    Коментиран от #27

  • 21 МАРА

    26 0 Отговор
    КАШЛИЦА,ХРЕМА= КОВИД.АКО НЕ СИ СЪГЛАСЕН НЯМА ЛЕЧЕНИЕ
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Африканец

    5 29 Отговор
    Управлението на служебното правителство. Харесва ли ви промяната? А? Подскачахте по площадите , промяна искахте- ето ви я. Наслаждавайте се!
  • 24 😷😷😷

    33 1 Отговор
    Както казваше един човек " вече е лесно да си лекар, има само ковид и учиш и лекуваш само ковид"! Тотално безобразие!
  • 25 БОКО

    24 1 Отговор
    На БАНКЯНСКИЯ ТУПАН се обадете !! Всичко ликвидира бандата му !!!
  • 26 tato

    26 0 Отговор
    Ako беше се явил някой от правителството, щяха ли да го върнат?

    Коментиран от #39

  • 27 3953

    6 27 Отговор

    До коментар #20 от "БГ681":

    Най-големият страх на БГ(бай ганьо), някой да не го излъже.
    В държави като Дания вече обявиха, края на пандемията, защото са над 80% ваксинирани и хората се върнаха към нормалния живот, но Бай ганьо е разгадал световната конспирация против него, че ковид е измама и няма да се ваксинира и да спазва мерки, нищо че болниците са пълни и хората измират от недостиг на легла и грижа понеже лекарите не смогват и нищо че сме на първо място по смъртност в света.

    Коментиран от #30, #33

  • 28 Димо

    30 0 Отговор
    Така е у нас защото никой големец,най вече ББ не се е обадил,че да го приемат.Тъста също с двустранна пневмония вися три часа пред едната болница ,после 4 часа пред другата и ако нямахме познат лекар по изключение да го приемат си умираше на паркинга.Нашият познат каза,че ако не се обади някой то просто си умираш,освен ако не си полуумрял и да минеш през спешното.Това обаче което се случва е геноцид.
  • 29 военен

    18 0 Отговор
    медицински фашистиииииииииииии,ще дойде и вашия край юди искариотски
  • 30 БГ681

    29 0 Отговор

    До коментар #27 от "3953":

    В много голям брой от слушайте, хората си заминават от немарливо отношение от нехайство към живота от тотална липса на състрадание дори и животинска. Това че си " приет" вообще не нзачи че те лекуват, кое е лечението, че никой лекар не се вясва при теб поне 3 дни, че един въпрос за здравето си не може да зададеш на никой, няма обяснение как те лекуват и какво, отношение в като към лошо куче което е хапало на ред. И е много удобно обяснението че хората умирали от вируса, тоест всеки който не оцелее от липса на нормални грижи е ликвидиран от вируса, а не от убийственото ни в пряк смисъл здравепогазване!

    Коментиран от #38

  • 31 гост

    20 0 Отговор
    БЕЛИТЕ ФАШИСТИ ПРИЕМАТ САМО КОРОНА ЗА ДА СЕ ЗАТЪКНАТ С ПАРИ . ВСИЧКИ ДРУГИ ДА УМИРАТ САМО ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗАРАЗЕНИ ОТ КОРОНА . ДРУГ Е ВЪПРОСА ДАЛИ ЩЕ ИЗЛЕКУВАТ ПАЦИЕНТА ИЛИ ....
  • 32 Информиран

    27 0 Отговор

    До коментар #13 от "Ама моля ви се":

    С двойна бронхопневмония съм, с 14 отрицателни ковид теста. Да, 14, непрестанно ми правят. Четирима лекари в прав текст ми казват че няма пневмония без ковид. В окръжна директно ме сложиха до ковид болните; избягах с абоката. Всичките болни от ковид в окръжна бяха ваксинирани, вкл. 25-годишна.

    Потвърждавам премеждията на господина, масово е това.

    Коментиран от #51, #54, #57, #63

  • 33 И също

    31 0 Отговор

    До коментар #27 от "3953":

    Паткан знаеш ли че човек с обикновена бронхопневмония а не от единствения вирус в момента обикаля 5 дни по болниците да се моли да го приемат ни понеже теста му е отрицателен не трябва да бъде лекуван. Толкова дивашко отношение не мога да повярвам че съществува и то в болница и от от "лекари" ужас в бяло
  • 34 юрист

    20 0 Отговор
    В случая е видно закононарушение ЗЗ , грубо неспазване на подзаконови норми НРД , медицински стандарт : спешна медицина , пулмология и фтизиатрия , инфекциозни болести , хигиена и епидемиология , липсва адекватна намеса на РКЦ на ЦСМП-София и на дежурният ЗРС и координаторът от МЗ , не е извършен триаж за пациента и реално животът му е бил изложен на опасност и е отказана животоспасяваща лекарска помощ което е престъление , а престъпникът в случая е лицето д-р Георги Гелев директор на бърза помощ София превънал я в бащиния вече 18 години .
  • 35 XXX

    1 15 Отговор

    До коментар #13 от "Ама моля ви се":

    Това си е чист Ковид! Защото: 1. ако вирусът вече е минал през белия дроб, цитокиновата буря имитира пневмония, но вирус вече няма и PCR-а е отрицателен 2. Не е задължителна характерната рентгенова картина за Ковид пневмония НО 3. Обикновените вирусни пневмонии минават за до 2 дни. Може най-вероятно да е и рикетсиоза "балкански грип" НО това не оправдава тичането по болници - има си ред: Ако не е осигурен - само чрез спешна помощ /линейка/ иначе и да пукне, сам ще си е виновен. Не разбирам по-бързо ли от 40мин се е самоприел?

    Коментиран от #41, #53

  • 36 Ми като не мое

    2 0 Отговор
    Най малко китката в капака на личната на доктора. Следващия ден плаща на Цв да го поминат.
  • 37 Грульо

    14 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Пет болници в София отказаха да приемат мъж с двустранна бронхопневмония без COVID

    Ето така дигнаха бройката умрели с 20 000 миналата година. Пречат на болните без положителен тест да се лекуват.
  • 38 3953

    3 10 Отговор

    До коментар #30 от "БГ681":

    И това е вярно БГ(бай ганйо), съгласен съм с теб. Докторите са също като теб БГ(бай ганйовци) и не си дават много зор, особено системата като е пертоварена с ковид болни.

    Коментиран от #45

  • 39 Ха ха

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "tato":

    Те всички са с Ковид.
  • 40 Бесен Язовец

    12 0 Отговор
    Това се нарича медицински фашизъм! Повечето настанени уж с,, ковид " са без симптоми на нищо!

    Коментиран от #43

  • 41 ХХХ

    3 7 Отговор

    До коментар #35 от "XXX":

    И най - важното го няма - Кой и КАК постави диагноза Двустранна бронхопневмония преди болният да е бил диагностициран. Другари, това е медийна партенка, бе - да си я заврат там, където слънце не огрява!

    Коментиран от #50

  • 42 Бат Гечо

    5 2 Отговор
    Само шутове за белата мафия!
  • 43 БОЙКОШЕНКО

    8 0 Отговор

    До коментар #40 от "Бесен Язовец":

    ПОСЛЕ БИЛ УМРЯЛ ОТ КОВИД ЗАЩОТО НЕ БИЛ ВАКСИНИРАН. ЗАТВОР ЗА ШЕФОВЕТЕ НА ТИЯ БОЛНИЦИ!!!!
  • 44 Антимилиционер

    3 5 Отговор
    Това ви чака неграмотници.
  • 45 БГ681

    17 0 Отговор

    До коментар #38 от "3953":

    Когато нямаше вирус, нима нямаше връщане на хора от болниците , обикаля на линейки, гавра с пациенти родилки който загиват от нехайство, пияни доктори на дежурство, откази да бъдат приемани пациенти в болница в тежко състояние. Кризата просто извади на повърхността уродливото здравепогазване, което е брутално безчовечно. А колкото до теб не излиззай ваксинирай се и не комуникирай с никой изчакай да мине 278 вълна и като излезеш от вас на 99 год се радвай на живота!

    Коментиран от #55

  • 46 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Мислещ":

    Абсолютно вярно! За жалост, българина не осмисля това, а продължава да "върви по инерция"!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Коко

    5 0 Отговор
    Сачувствам на човека , дано се оправи.С тая неразбория по болниците, така ще е.
  • 49 Ами той е с ковид пациентът, но няма

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "хаберих":

    валиден PCR тест, който да го потвърди и затова са го разкарвали из болниците.Това въобще не е рядко явление. Но трябва да се измисли някакъв вариант такива хора да не се размотават с часове от болница на болница. Не може всички пулмологични отделения да са за пациенти с доказан с тест ковид. Би трябвало клиничните признаци и резултатите от рентген да са достатъчни. Иначе излиза, че е много по-опасно да си болен от ковид, но с отрицателен тест, отколкото да си без отчетлива симптоматика, но с такъв. Защото във втория случай най-много да те карантинират, докато в първия можеш бързо да се пренесеш в отвъдното.
  • 50 Ами с платен от пациента рентген

    9 0 Отговор

    До коментар #41 от "ХХХ":

    може да се види двустранната пневмония. Такива правят във всяко ДКЦ. Понякога и на рентген не се вижда, а само на скенер. А може и да не е платен рентгенът, а да е с направление от личния лекар. Но той няма власт да застави болница да приеме даден пациент. Трябва да се променят правилата и да могат да лекуват адекватно и хора, които неизвестно защо са с отрицателен PCR, а са тежко болни и със затруднено дишане. Много зачестиха подобни случаи. Навлизаме в сезона и на гриповете. Има вероятност някой да е в тежко състояние и след грип. Ще го оставят да мре в къщи, защото леглата снабдени с кислород са само за ковид пациенти ли? Пълно безумие е нашето здравеопазване.
  • 51 Каква Тиква? Заповедта е била приета

    5 2 Отговор

    До коментар #32 от "Информиран":

    на 16 юли тази година. Я помисли добре кой здравен министър я е издал?
  • 52 Този коментар не е адресиран до

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Ако нямаш пари":

    До 32 естествено
  • 53 xxx

    1 1 Отговор

    До коментар #35 от "XXX":

    голям доктор си.само за шамари !!!
  • 54 Диамантената ръка

    0 1 Отговор

    До коментар #32 от "Информиран":

    Ваксинирани или "ваксинирани"...?
  • 55 8593

    3 8 Отговор

    До коментар #45 от "БГ681":

    Ти няма да излизаш никъде БГ186(бай ганьо), защото не си ваксиниран и скоро в никоя държава няма да допускат бай ганйовци, защото идват от високорискова дестинация. Аз цяло лято обикалям света и не съм се спрял. Както ти обясних в белите държави скоро ще забравят какво е ковид, а в бг болниците ще се претъпкват още две - три години и бг (бай ганйовци) без ваксинационен паспорт няма да се допускат да пътуват. За здравеопазването също ти обясних, съгласен съм с теб. Лекарите и те са бг (бай ганйовци) и много хубаво си го описал.

    Коментиран от #62, #71

  • 56 ОСА

    3 2 Отговор
    Наша близка на 74 г почина от Ковид, защото след лечение вкъщи се влоши и я приеха в Инфекциозна при Мангъров, там я "лекуваха" още 5 дни и като се влоши още я приведоха в Пирогов, ингубираха я и след 3 дни умря на 17.09.21...погребението ще е на 02.10 в Централните....просто чака ред, не могат да смогнат, мноого умрели...14 дни да не могат да те погребат !!!????? Ужас и безумие цари навсякъде, а политиците ни разтягат локуми по телевизията, каква промяна правят и колко сме добре при тяхното правителство !!!?????
  • 57 Веднага избяга с абоката, но за 2 минути

    2 6 Отговор

    До коментар #32 от "Информиран":

    успя да "интервюираш" всички ковид болни до един и да разбереш, че до един са били ваксинирани. На тази опашата лъжа само пълни д е б и л и биха повярвали. Явно не липсват тук. И от какъв зор ще ти правят 14 теста след като 2 са били отрицателни? С надеждата, че от дробовете коронавирусът ще се върне обратно в носоглътката ли? И кога ти ги направиха тези 14 теста? Преди или след като избяга от Окръжна болница. Не ти ли писна да съчиняваш подобни истории? И във всяка да прокараш нещо антиваксърско за разкош. Че да стане още по-опашата лъжата. Че здравеопазването е пълна скръб и без теб на всички ни е ясно. Мен писанията ти обичайно ме разсмиват, но клепаш сериозни теми с развинтената си фантазия, а това не е ОК. Смени си ника на "Дезинформиращ". Напълно ще ти подхожда. Само "Последния софиянец" лъже толкова много. Да не си си сменил никнейма случайно?
  • 58 ЛАльоооооооуууууууу...

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "9664":

    Дори и за счупен крак комшията даде 4500 лева да го гипсират тая събота.Пожелавам т и го за да проумееш Ко става...

    Коментиран от #61

  • 59 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 1 Отговор
    добре ,вместо да го мъчат по болници,защо не го лекуват в къщи???Толкова ли е трудно!Гледах го по телевизията.Просто един уплашен от медиите човек,който сигурно си мисли,че е Дошъл Ковид да го ....Явно някой хора сте много грешни за да имате такъв страх от смърта!В пирогов виновни няма...Там са от Ангел нагоре...
  • 60 От както има Ковид се обърках

    3 0 Отговор
    Хем чакаш линейка по 14 и повече часа, хем ако живееш до болницата и отидеш сам защото си се влошил не те приемат, защото не си докаран с линейка. Егати логиката. Ама щом българите си траят защо пък не. Откакто има вирус освен бизнеса обикновените българи се бият само на опашките пред рентгена защото някой предредил друг и в рейса в спор трябва ли да има маска и дали е на носа, а дали ще умрат на стълбите пред болниците или в къщи в чакане на линейка не им е на дневен ред в борбата за защита на правата си пред институциите и всеки се спасява по единично. Модераторите моля спрете да триете лично мнение, което не ви харесва. Благодаря

    Коментиран от #70, #74

  • 61 Не е дал 4500 лв, за да го гипсират.

    2 0 Отговор

    До коментар #58 от "ЛАльоооооооуууууууу...":

    Най-вероятно ги е дал за имплант за операция и за избор на екип. А гипсът е ей така временна" екстра". Има вероятност наистина да е бил със сложна фрактура, която не би зарастнала без операция, но може и да са го изнудили да се оперира като са му казали, че ще остане куц ако не го направи. При операция вземат доста пари по клинична пътека, а често има игри и с имплантите, които касата не поема с малки изключения.
  • 62 БГ681

    3 2 Отговор

    До коментар #55 от "8593":

    Вс това го казвам зощото съм работил в системата. А колкото до ваксинацията тя трябва дс е доброволна а не принудителна, все пак става въпрос за здравето на човек. И погледни държави като израел САЩ и англия там са над 70% ваксини рани а случайте растат и растат, както и смъртността.
  • 63 Просветен илюминат

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Информиран":

    Пневмония

    Мнозинството от тези респираторни (дихателни, бел.пр.) фази на лечение нормално продължават максимум 3-4 седмици преди симптомите да изчезнат. Обаче, ако имаме друг активен конфликт, който засяга бъбречните събирателни каналчета, който представлява механизъм за оцеляване, включващ задържането на течност, белите дробове започват да се пълнят с течност точно по време на тази лечебна фаза на бронхите, които пренасят кислород в белите дробове. Това е, което причинява пневмония.

    Бъбречните събирателни каналчета ще задържат телесна течност в отговор на „заплаха за съществуването”. Тази реакция е механизъм за оцеляване, защото ние се нуждаем от вода, за да оцелеем. Може да минем без храна две седмици, но без вода се дехидратираме (обезводняваме, бел.пр.) много бързо, така че в ситуация като тази нашите тела задържат това, което вече е постъпило в тях.

    Коментиран от #64, #69

  • 64 Просветен илюминат

    1 0 Отговор

    До коментар #63 от "Просветен илюминат":

    бъбречните събирателни каналчета реагират на конфликт на изоставяне/изолация, конфликт на бежанеца и екзистенциален конфликт, така че винаги е важно да проумеем конфликта, свързан с бъбреците, за да се предпазим от усложняващия фактор, който създава една по-предизвикателна лечебна фаза.

    Този конфликт може да предхожда или може да започне с поставена диагноза на всяко „живото-застрашаващо” заболяване, което в този случай е възможността да имаш корона вирус.

    Сигнал, че бъбречните събирателни каналчета са в „режим на оцеляване” е суха уста, жажда и нуждата да пием, колкото се може повече.

    Проблемът с това е, че когато сме в лечебна фаза, допълнителната течност ще отиде точно в тази част от тялото, която преживява лечението. В дихателната лечебна фаза, белите дробове се пълнят с течност. Това е, което е наречено пневмония.

    Коментиран от #65

  • 65 Просветен илюминат

    1 0 Отговор

    До коментар #64 от "Просветен илюминат":

    Разбирам, че това, което описвам, звучи сложно, но в действителност е доста просто. Факт е, че всяко респираторно възпаление, което е компрометирано от конфликтна активност на бъбречните събирателни каналчета, ще се представи като пневмония.

    Обаче стандартната медицина, особено, когато се появява внезапно при само 10 човека в коя да е общност, ще я нарече епидемия и ще набеди вирус, който стандартната медицина е ръководена да вярва, че е причината за тези респираторни прояви.

    Когато се появява при стотици или хиляди хора в една страна или глобално, се нарича пандемия.
  • 66 Просветен илюминат

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Ама моля ви се":

    Как се диагностицира вируса?

    Преди да стигнем до там е нужно да обясня, че вирусите в действителност никога не са били наблюдавани под електронен микроскоп, нито пък са били изолирани или фотографирани.

    Тъй като тази „система на вярване” е много трудно да се пречупи и никога не е била поставена под въпрос от някой, който изучава медицина, била тя стандартна или алтернативна, трябва да се отнеса към работата на д-р Ще..н Л..ка, вирусолог и биолог от Германия, който действително откри първият и единствен вирус, който успешно визуализира под микроскоп. Обаче той е забелязан в морски водорасли, не в човек или животно. Това, което е по-важно, е неговото откритие, че морските водорасли и вирусът имат „здравословна” връзка и не е имало никакви разрушителни или токсични реакции между двете същества.

    Коментиран от #67

  • 67 Просветен илюминат

    0 0 Отговор

    До коментар #66 от "Просветен илюминат":

    Д-р Л..ка също спечели безпрецедентен съдебен спор в Федералния Съд в Германия преди 4 години, където е било заявено от съдията след като е видял всички съществуващи научни аргументи, които са осигурени от д-р Ла.ка, че вирусът на Морбили никога не е било доказано, че съществува.

    Като учен д-р Ла.ка беше толкова убеден във факта, че Морбили вирусът не съществува, че предложи 100 000 евро на всеки, който докаже обратното. В последствие той беше отведен в съда от студент по медицина, който твърдеше, че д-р Ла.ка не разполага с никакви доказателства за това, което казва и му дължи 100 000 евро. Разбира се, делото стигна до съд и д-р Ла..а спечели. (по-подробно от д-р Ла.ка за съдебния процес, теорията за „вирусите” и развитието на медицината – тук, бел.пр.)
  • 68 А като

    2 0 Отговор
    Е в закован ковчег как да видиме дали не са му взети органите.Когато човек почине вируса също г няма така каза един професор по телевизията.Какво се случва бе хора?Бог да ни е на помощ.АМИН.
  • 69 Ти пък

    1 0 Отговор

    До коментар #63 от "Просветен илюминат":

    Много учен ще ми дойдеш дай по къси и точни коментари.Не сме студенти по медицина.Големи лекции голямо чудо.
  • 70 Страхотен

    0 0 Отговор

    До коментар #60 от "От както има Ковид се обърках":

    Коментар.Простотията ходи по хората.
  • 71 Умрехме

    1 0 Отговор

    До коментар #55 от "8593":

    Да ходиме в чужбина благодаря.Достатъчно красива природа имам в БГ.Не ме бригат в чежденеция .От това скитане си го дотресохме този вирус.Боцкай се и пътувай.
  • 72 Ами

    1 0 Отговор
    как почина младия и красив певец АНГЕЛ-с отрицателен пиар тест,а той с ковид и не го приемат и търси приятел на приятел ,който съдейства за приемане,а после с максимум кислород ,оплаквал се е на приятелката си,че гърлото му гори и една сутрин тя пита как е защо не отговаря и и казват черната новина.Вече много познати случайно излекувани по божия милост ми казват,че почти не влизат в стаите им.Ако оцелеят е късмет.Вече се съмняват дали им дават всички лекарства там.Никакво доверие нямат на лекарите и сестрите.Кога ще заработи тази жалка система,която един куп пари поглъща кой ще ни каже???????
  • 73 Само че

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "ИЗРОДИ":

    изродите са тези, които не спазват мерки и не се ваксинират. Какво искате после? Някой да ви лекува? Кой??? Има над 9000 души в болници, 500 в интензивното, и по 80-100 починали на ден! Колко болници и лекари мислите, че имаме? Само който няма грам акъл ще очаква нещо!
  • 74 объркан 2

    1 1 Отговор

    До коментар #60 от "От както има Ковид се обърках":

    Объркани сме, откакто има не много умни сънародници, около 80%, и не много образовани, които са оставени на свободията - не на свободата, а на свободията, да пият по кръчми, да ходят на стадион и да не се ваксинират. Затова е. Не за друго.
  • 75 Ти май

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Отровното трио":

    Нещо не си добре
  • 76 незнайко

    0 0 Отговор
    ДА, СЕГА РАЗБРАХТЕ ЛИ КАКВА ЛЪЖА Е ТОЗИ КОВИД !!! Всичко се прави за парите които се дават !!! От толкова болници нито една не е освободена да не приема КОВИД болни а само БОЛНИ !!! Представяте ли си каква световна манипулация е това !!! Целта е всички да се разболеят от КОВИД и който оживее ще живее !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове