Last news in Fakti

29 Септември, 2021 18:33 1 495 45

Карадайъ: Ще излъчим свой кандидат за президент, след 5 октомври почваме работа по темата

  • карадайъ-
  • президент-
  • кандидат-
  • 5 октомври-
  • работа-
  • по темата

Борбата с купения вот и върховенството на правото не може да бъде за сметка на нарушаването на гражданските права, казва председателят на ДПС 

Карадайъ: Ще излъчим свой кандидат за президент, след 5 октомври почваме работа по темата - 1
Снимка: БГНЕС

ДПС категорично ще излъчи свой кандидат на предстоящите избори за държавен глава на 14 ноември, каза в интервю за БНР и БНТ председателят на партията Мустафа Карадайъ.
"Приехме и критерии за номинации и процедури за номинации. Тези срокове текат. Крайният срок за разширените областни съвети е 3 октомври. На 4 октомври трябва да получим всички документи в централата и след 5 октомври ще започнем да работим по тази тема. И ще вземем съответните решения в законоустановените срокове".
Карадайъ каза това в Брюксел, където запозна съпартийците си в Европарламента от "Обнови Европа" с, по думите му, случаи на нарушаване на човешките, гражданските и политически права на активисти на движението по време на предишните парламентарни избори. Карадайъ говори за "полицейщината по време на тези избори" и допълни, че е представил всички сигнали за нарушения, сред които - за нарушените права за вот на ромите, чиито квартали са били затворени:

"Под благовидната завеса "борба с купения вот". Борбата с купения вот и върховенството на правото не може да бъде за сметка на нарушаването на гражданските права! От друга страна, имаше нарушаване и на човешки права, и на политически права! Говоря за активисти на ДПС, които бяха следени; активисти и ръководители на партията, които бяха принуждавани да подписват протоколи, че няма да раздават рекламни материали и няма да провеждат обучителна кампания как да гласуват гражданите машинно. Бяха следени, бяха претърсвани на улицата...".

Относно реакциите на американските санкции срещу Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков, срещу които ДПС се противопоставят, политикът каза:

"В Брюксел ми споделиха, че с учудване разбират прецедента, че за първи път на територията на ЕС, в България, се прилагат санкции на трети държави в рамките на ЕС, като има регламент за това, че екстериториално санкции не могат да се прилагат".

Той допълни, че в "Обнови Европа" са приели позицията на ДПС:

"За екстериториалното прилагане на "Магнитски" на територията на ЕС, еднозначно се приема, че това е нарушение на европейски регламенти, а от наша страна ние потвърдихме, че това е в нарушение и на Конституцията, и на законите на Република България".

По темата за борбата с корупцията, Карадайъ заяви:

"Борба с корупцията трябва да се води и ние абсолютно категорично сме на тази позиция. Но, успоредно с това, борбата с корупцията не може да се води с незаконни и противоконституционни методи! Но кога има корупция? Когато има установени факти от съда".

Политикът заяви, че зад санкциите стои кръгът "Капитал", когото нарече "медийният монополист на мейнстрийма", изградил публичния образ на Бойко Борисов през 2007-2009 година, а сега - и на Кирил Петков, който още не е представил убедително доказателство, че няма друго гражданство и не е станал министър в нарушение на Конституцията и на Асен Василев, който "съставя черни списъци незаконно в България".

"Говоря за групата Капитал с представител Иво Прокопиев. Тази организирана олигархично-медийно-НПО-група в България много е ясно как действа в последните години срещу Движението за права и свободи. Аз съм категоричен, че господин Пеевски, ако не беше приятел на ДПС, нямаше да има този изграден образ".

Карадайъ е водил разговори и за Плана за устойчивост и развитие, който България все още не е предала в Европейската комисия

"Някои държави стигнаха стигнаха до 20 и над 20% на реализация на своите планове, докато в България още не сме си подали фиша".

Тъй като ДПС няма да се коалира с новосъздадената "Продължаваме промяната", Карадайъ коментира и дали е възможна коалиция с ГЕРБ на по-късен етап:

"Можем да разговаряме с всички еднакво на основата на ясна програма, ясни приоритети. Но, има едно нещо, което за нас е неотменимо и безусловно - възстановяването на държавността, което означава възстановяване на нормалността в политиката".

Председателят на правната комисия в Европейския парламент Адриан Васкес Ласара от "Обнови Европа" е предложил да бъде изпратена делегация от Европейския парламент, която да наблюдава провеждането на изборите в България, каза още Карадайъ.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    4 13 Отговор
    ДБ се готвят да предадат протеста! Всички да гласуват за Кирчо. Нека ,не се разпилява вота.Триото и Мая остават вън. Бъдете разумни,Кирчо е призваният!

    Коментиран от #11

  • 2 честен ционист

    6 27 Отговор
    Издигнете Доган и ще видим как на Румбата ще му потънат гемиите.

    Коментиран от #27, #30

  • 3 сила

    26 2 Отговор
    ко каза,ко каза чиляко неграмотен.....
  • 4 Доган

    4 15 Отговор
    Искаме Доган за Султан на територията.
  • 5 Работа

    4 1 Отговор
    по темата ?
  • 6 фърр

    26 3 Отговор
    Тоя да си ходи в родината.
  • 7 Шопо

    5 7 Отговор
    Ходжата на Кърджали,а аркадаш?
  • 8 Ментата

    15 6 Отговор
    Еничарина Данчо Ментата - Президент.
  • 9 ГОРСКИ

    18 2 Отговор
    Повече от 7% няма да съберете колкото и да се пъчите!!!!!!
  • 10 Става

    2 9 Отговор
    Но на балотажа ,всички за кандидата на ДБ.
  • 11 Баце

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Брат, ко ста с ристоранта?
  • 12 Карадайъ

    4 6 Отговор
    Ердоган президент! Доган вице!
  • 13 Знам койе

    5 2 Отговор
    Маймън Мъймун
  • 14 Анадънмо

    7 1 Отговор
    Тез как се правят на неразбрали..санкцийте са за невлизане в САЩ..
  • 15 Иванов

    12 0 Отговор
    Янките прибраха мангизите на Пеевски, та ще ги видим как ще работят по темата. По титовската система- Пари нема, действайте!(
  • 16 родина

    11 2 Отговор
    Коя е вашата майка-родина, без значение етнос и религия?
  • 17 Бамбука

    18 1 Отговор
    Не се надценявайте и не играйте с етническата карта. Българи, турци, арменци, гагаузи, власи, гърци си живеят мирно по съседски в редица градове. Ако не е вашата лакомия за пари, народа ще продължи да си живее добросъседски, да е критичен към зулумите на управляващите. Президента Радев ви обърка сметките, както и разкритията за сараите, за ТЕЦ Варна и канала в езерото. Не преигравайте, не забравяйте че по волята на народа сме в ЕС и НАТО.
  • 18 Генчлербирлиги

    14 3 Отговор
    Твърдо заставаме зад господин Радев !
    Преселници в Бурса ! Депесето са лъжци и крадци! Ли
  • 19 Перо

    8 0 Отговор
    Посочете вашия сънародник Плевнелиев!
  • 20 Румен

    13 1 Отговор
    Ти си имаш вече президент. Твоя е Ердоган. Айде махай се с патурите и феса
  • 21 Ицо

    11 2 Отговор
    Ама в Турция ли ще има избори та да предлагате кандидат в България нямате място
  • 22 Ибрикчии

    2 1 Отговор
    Не моЗе да бъде
  • 23 КарадЪ

    1 0 Отговор
    Ще преебем решение нашия приЕтел Бойко ага за президент! Аферим машала, чок гюзел тулуп баба!
  • 24 Боян юруков

    5 1 Отговор
    Карайдъ говори за купен вот,
    На последните избори помня как ходиха и предлагаха по 30лв. за глас.случката е от Търговище.
  • 25 Данчето

    3 0 Отговор
    Карадайъ, отрежи си барончето, пречи ти да гледаш!
  • 26 Анонимен

    3 1 Отговор
    Ква турция. Той карадайъ е българин от мюсюлмански произход, демек помак. Но турция търси работа на Карадайъ за герой помак в турски сериал. Като турски манекен е.
  • 27 Татарина

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    На тати умното момче навсякъде компетентен!
  • 28 Анонимен

    1 0 Отговор
    Радев е завършил математическа гимназия в Хасково, Асен Е завърлил Елитна Езикова гимназия в Хасково с отличен успех и приет след 12 клас в Щатите . Децата на наши приятели завършиха езиковата Елитна гимназия, Хасково и бяха приети в Щатите преди 20 години. Умни са. Давай Асене, с Теб сме. Черешката на тортата си. Младите трябва да се учат от вас на етика, обноски, възпитание. Спокоен е Асен. Хохо като мехлем ни действа. Хората са изнервени, а той уравновесен и много умен.
  • 29 Анонимен

    1 0 Отговор
    Четете Хасково нет или Хасково инфо за госпидин Асен Василев. Изказване от негови преподаватели от Езикова Елитна гимназия. Успех на А и К. Комкото повече гласувате за тях, толкова по ок за България, Хасково, Пловдив, София и на запад, мили млади хора.
  • 30 Виталия

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    В случая си абсолютно прав! Ахмед Доган или друг Силов Играч, че с Радев, Асен Василев и Киро Петков не талибани и африканци ще вкарат соросите и "американците обичащи" България. По-добре Ахмед Доган,отколкото някой неразбиращ и лесноуправляем отвън.
  • 31 temerut

    1 0 Отговор
    Ердоган официално да си го ппредложат,че да е ясно кой кой е.

    Коментиран от #32

  • 32 Виталия

    0 1 Отговор

    До коментар #31 от "temerut":

    Татко ми, който ме отгледа, гласуваше за БСП, но казваше за мен Ахмед Доган е политик!!!

    Коментиран от #34

  • 33 Виталия

    0 0 Отговор
    05.10 е рождения ден на Кадиров Президентът на Чечня. Исторически те са българи! Рамзан обаче е осиновен. Истинският му баща е 23.11.1967 Пламен Галев. За осиновяването и самия Ахмад Кадиров (23.08.1951 роден. Дали е случайно?!)беше казал!!! Ако вземем 08 и 11 правим 08.11. Архангел Михаил, който не е в исляма. Знаците на Съдбата са безгрешни, който/която ги разбира☺
  • 34 КИН-ДЗА-ДЗА

    2 1 Отговор

    До коментар #32 от "Виталия":

    Меди е менажер,не е политик,просто ДПС са корпорация,не са партия.

    Коментиран от #35

  • 35 Виталия

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "КИН-ДЗА-ДЗА":

    Корпорация ДПС 1990 с рубли! Илия Павлов направи Корпорация, защото е чеченец по произход. Много лъжи са на път да излязат! Държавна Сигурност били?!?!? Че къде виждате сигурност в България? Не са играчи, ако бяха нямаше Държавата да е в матово положение
  • 36 Абе,

    1 2 Отговор
    ние българите сме тъпаци,ако гласуваме всички,все едно за кой, ОПГ -ДПС,няма да вземат и 3% !

    Коментиран от #37, #38

  • 37 Виталия

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "Абе,":

    Не е все едно за кой да се гласува! ДПС се справят отлично, трябва да има и просръбска партия, русофили има. Разберете, че САЩ ще докарат само война и то на целите Балкани!
  • 38 Виталия

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Абе,":

    И допълвам тезата си по отношение на САЩ. Тъй като България не е в добри отношения с нито една държава, вероятността да се върнем на Междусъюзническата война е много голяма. Нямам доверие на САЩ, НАТО. Избягаха от Афганистан и изоставиха афганците на талибаните. Ако избягат оттук не ми се мисли какво би могло да се случи. Да не се наложи да молим Руската Федерация да ни евакуира в Сибир.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Турците са виновни

    2 0 Отговор

    До коментар #40 от "Голямия султан":

    Защо"фесовете" са неграмотни?Ти направи ли ценз за образование?И що е това "фес"? Яде ли се, пие ли се? Ние ще ви научим на краснословие, труд и човещина много скоро. Първо ще ви накараме да боядисате фасадите на всички жилища,които ние построихме в каторжниците"строителни войски".После ще ремонтирате всички пътища и ж.п. линии,пак построени от нас.Да закупите всичко което ние построихме а вие разпродадоха 3a жълти стотинки. Може би тогава ще разберете значението на "фес"...Дивак,варварин,крадец,обирджия на собствената си държава.

    Коментиран от #44

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Turchin

    2 1 Отговор
    Успех господин Карадайъ. С вас сме.
  • 44 Голямия султан

    1 0 Отговор

    До коментар #41 от "Турците са виновни":

    Тя границата бе отворена, отидохте, ама обидени се върнахте! За там не ставаш, остана ти да пробваш тук! И точно нищо не можете да направите! Кучето скача според тоягата! А тя никога няма да бъде в ръцете ти!
  • 45 ПАРАЗИТИ

    1 0 Отговор
    И ТОЯ ПЪРШИВЕЦ ГОВОРИ ЗА РАБОТА КАТО БАНКЯНСКИЯ ТОЛУП !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол