Last news in Fakti

2 Октомври, 2021 07:36 2 484 35

СДС сне подкрепата си от кмета на Видин - влязъл в Инициативния комитет на Радев

  • цветан ценков-
  • видин-
  • кмет-
  • сдс-
  • румен радев

Той премина червената линия, заявиха от партията

СДС сне подкрепата си от кмета на Видин - влязъл в Инициативния комитет на Радев - 1
Снимка: БГНЕС

”Кметът на Видин, д-р Цветан Ценков, избран с подкрепата на СДС, стана част от Инициативния комитет за издигане на Румен Радев и Илияна Йотова. С това си решение той премина една червена линия, която за нашата партия е недопустима. СДС оттегля подкрепата си за него”, заявиха от партията в позиция изпратена до медиите.

"Тази кандидат-президентска двойка беше издигната от БСП през 2106 г., а Илияна Йотова е видна представителка на социалистическата партия. През целия мандат на Радев и Йотова те не изпълниха основната си функция – да обединяват нацията, а работеха за свои тесногръди политически цели, на принципа „Разделяй и владей!“. Цветан Ценков, като издигнат и подкрепян през целия си мандат от СДС, сега ще работи срещу десния кандидат за президент, подкрепен от ГЕРБ-СДС, което е политически нонсенс. СДС не може да толерира политическото номадство. За нас идеологията, както и наличието на ляво и дясно, все още са основополагащи за политиката. Отхвърлянето им е присъщо на популистите и конюнктурните политици. Затова ние няма да проявяваме търпимост към тях", се казва в позицията, цитирана от БГНЕС

"Аз наистина съм издигнат за местните избори от СДС и победих ГЕРБ, но никога не съм бил член на СДС. След това те се обединиха с ГЕРБ. Преди време бях на среща с Бойко Борисов, на която присъстваха кметовете, подкрепени от ГЕРБ-СДС излязохме с ясни приоритети, че трябва да се подкрепи района на Видин” заяви кметът на Видин от СДС Цветан Ценков.

Аз съм приел сега това решение за Радев и то е мое лично. Аз съм човек с десни убеждения и смятам, че г-н Радев като президент се бори за устоите на държавността в нашата страна. В крайна сметка държавният глава не е от СДС, не е от БСП, не е и от ГЕРБ. Не мога да не застана зад такъв български политик, който отразява желанията на България за промяна", коментира той пред Евроком.

Когато народът се надигна, той обедини народът. Няма как като човек, лекар и гражданин не мога да одобряваме, че сме на последно място в Европа, че сме най-корумпирата държава, че демографски сме зле, че липсва каквото и да е регионална политика. България не е София, Пловдив и морето, България е всяка точка, където живеят нормални хора. Моята позиция е принципна и не обиждам моите приятели в дясното. Подкрепям Радев заради достойната политика, която води., категоричен бе кметът на Видин.

Ние все създаваме на Балканите някакви болшевишки партии. Това е изводът. Аз съм десен. И винаги съм се борил за Северозадния край. Въпросът е - докога така ще го караме. На тези избори трябва да се види, докога така ще го караме. Аз не съм член на СДС, да си мислят, каквото искат. Толкова години изгуби България в такива безпаметни битки. Защо се подиграваме с правото на хората да живеят в една нормална и правова държава, каза още той.

Източник: Фрогнюз


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Много

    23 4 Отговор
    важно !
  • 2 СИГУРНО

    51 3 Отговор
    Адмирации за кмета !! Разбра , 4е е избягал от ОПГ. !!
  • 3 гадно

    44 2 Отговор
    Смях тия, ако се явят сами на избори няма да имат никаква подкрепа то и затова се дyпят на гербавите.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Черен Петър

    16 2 Отговор
    ама и през 2106-та година ще ги издигаме пак за президент и вице?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Мечо Пух

    10 13 Отговор
    Тоя бил десен и винаги се е борил за Северозападния край...! А до къде е довела тази "борба" за този край е ясно видно! Докаран е до НАЙ-БЕДНАТА ОБЛАСТ в Европейския съюз!!!! Много яка борба ще да е паднала за да сринеш и обезлюдиш една област и да докараш хората до просешка тояга...Това важи и за цялата ни държавица и такива като този на снимката сториха това! А сега претендират да грабнат пак властта!
  • 8 ТОВА Е

    11 1 Отговор
    ГОЛЕМ ПРАЗ !!!
  • 9 Сатъра на Хана

    20 2 Отговор
    МУТРИ И БЕЙОВЕ СРЕЩУ НАРОДА СИ ...
    ...... ВСЕКИ ЧОВЕК С ДОСТОЙНСТВО БИ ЗАСТАНАЛ ДО НАРОДА ...
  • 10 JJJJ

    5 17 Отговор
    Тия от Видин до един предатели бе,първо оная Росица Кирова, сега и тоя. Там предател до предател.

    Коментиран от #35

  • 11 Да,да

    11 2 Отговор

    До коментар #4 от "В.Г.З.":

    СДС-Видин - нонсенс!
  • 12 Бамбука

    22 4 Отговор
    Поздравления ! Успех и напред ! Стига са се еб..али с този град.
  • 13 big

    21 1 Отговор
    Този кмет и други активисти от тяхната коалиция няма да са единствените, които ще подкрепят Радев.
  • 14 Пенчо

    20 4 Отговор
    Един мъж с топки в сдс и те го изгониха. Останаха само каките.
  • 15 хаберих

    13 1 Отговор
    "СДС не може да толерира политическото номадство."А,не може...може. За пари може не ами и оттатък.
  • 16 Шаран БГ

    8 2 Отговор
    Тези от СДС останаха най-много "Д" и следват политиката и прийомите на Командира /Църния Ваньо/ от време оно.
    Чудят се, нещастниците, къде да се присламчат на сянка- любовта народна много ги грее............ще изгорят...........
  • 17 Така така

    1 0 Отговор
    Палецът надолу ! Масите ще изпаднат в екстаз , че ти си им показал посоката! Зрелище и кръв!
  • 18 ТРД

    8 2 Отговор
    Радев ще спечели, а този е закъснял за гепаджийската хранилка . борисов на съд
  • 19 ссс

    4 2 Отговор
    Един достоен човек.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Иво.

    1 0 Отговор
    Радев няма нужда от подкрепа от бъдещи клиенти на Темида
  • 26 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 0 Отговор
    от сдс
    ИВАН КОСТОВ
    започна съсипването на БЪЛГАРИЯ
  • 27 Цветан Ценков! Кмет на Видин?? Колко е

    3 0 Отговор
    по Беден района, толко по Охранени Чиновниците!! Тея Плюскат като не видели,!!
  • 28 Браво

    2 2 Отговор
    на кмета на Видин и за думите, които е казал. Всеки преживява своя катарзис! Със сигурност не е единственият , който е разбрал какво представлява ОПГ в същността си. На изборите ще стане като първия път -300 хиляди гербаджии гласуваха за Радев.
    Ето какво е казал мекотелото Герджиков при връчване на званието „почетен доктор на Софийския университет“ (доктор „хонорис кауза“) на Бойко Борисов :" За 6 месеца, един кратък срок, г-н Борисов направи повече, отколкото е направил Стефан Стамболов за 7 години или Тодор Живков за много повече. Имаме пример за изключителен талант, съчетан с огромна честност и всеотдайност, които дават плодове не само за българския народ, но и за нашите съседи, които искаме да ни бъдат приятели…“
    Как ще сравняваш еднкнижника със Стефан Стамболов, бе, нещастно същество! Позор! Гербаджийска стока, която след изборите ще бъде захвърлена на боклука като вмирисана риба.
  • 29 Цветан Ценков! Кмет на Видин?

    4 0 Отговор
    Кмете да свалиш Килограмите, че си запреличал на Борисов!! А, който си подкрепил, е твое вътрешно убеждение!! Намали малко Раната!!
  • 30 Павел пенев

    2 0 Отговор
    Вие от СДС кои бяхте?
  • 31 Сенкевич

    0 0 Отговор
    СДС- генезис и традиции. Партийци, пролетарят, комсомолци, самодейци, номеклатура, служботонци и несретници. Това представляваше БКП до 89- та. След тази дата всичко се обърка и разпадна. Появиха се демократи, фондации, милиционерите станаха полицаи, другарите- господа, селяните пък са граждани, циганите- роми и най- важното именуваме се нация, а всъщност сме маса без цел и посока. Крайно време е да прогледнем и да се обединим около честта, достойнството, българските традиции, род и семейство. Даваме доверие на доказани лъжци, бандити и измамници, на зависими и на зависнали на конци парцаливци, притежаващи големи гладни усти, говорещи омайващо не истини!
  • 32 ИВАН КОСТОВ

    1 2 Отговор
    И АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ГЕНЕРАЛ РАДЕВ !!! СТИГА С ТЕЗИ КОРУМПИРАНИ И ИЗМИСЛЕНИ ПРОФЕСОРИ. ПОДЛОГИ.
  • 33 потребител

    0 0 Отговор
    Аууууууууууууууу,горкият кмет! И какво ще прави сега без подкрепата на седерасите?
  • 34 123

    1 1 Отговор
    Кметът на Видин е пич. СДС са тулупомисирки.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове