Last news in Fakti

2 Октомври, 2021 18:30 2 381 26

БСП-София скочи на Янев заради уволнения в областната администрация

  • бсп-софия-
  • стефан янев-
  • цветелин софрониев

Според представителите на БСП-София „на 28 септември 2021 г. без никакви мотиви, по предложение на областния управител на София Цветелин Софрониев е освободен от длъжност със заповед на министър-председателя

БСП-София скочи на Янев заради уволнения в областната администрация - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Делегатите на XIV-та конференция на БСП-София излязоха с остра позиция до министър-председателя Стефан Янев по повод уволненията на заместник областния управител на София Цветелин Софрониев и служители в администрацията, които са членове на партията, съобщават от пресцентъра на „столетницата“.

"Цветелин Софрониев е с над 20 години стаж във всички нива на местната и държавна администрация, с юридическа правоспособност и дела на всички нива на правораздавателната система от Районен до Върховен административен, Върховен касационен и Конституционен съд. Ние нямаме съмнение в неговите професионални, делови и морални качества, защото в годините ги е доказвал многократно," се казва в декларацията.

Според представителите на БСП-София „на 28 септември 2021 г. без никакви мотиви, по предложение на областния управител на София Цветелин Софрониев е освободен от длъжност със заповед на министър-председателя, а заедно с него и други служители, които са членове на БСП“.

"Няма да толерираме подобно отношение към доказани професионалисти, които в нито един момент от професионалната си кариера не са потъпкали или пристъпили закона и почтеността, и апелираме министър-председателят да преразгледа решението си. В противен случай ще считаме, че служебното правителство на думи декларира, че е водено от професионализма и почтеността, но на практика се оказва невярно", се казва в позицията, подписана от 116 делегати на конференцията на БСП-София.

Междувременно на проведеният форум делегатите единодушно подкрепиха кандидатурaтa на Румен Радев и Илияна Йотова за предстоящите президентски избори.

Предстои да бъдат гласувани окончателно кандидатите за народни представители в 23, 24 и 25 МИР в София за предстоящите парламентарни избори.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Xixo

    8 0 Отговор
    Те да не са петли,че да скачат 😁
  • 2 българин

    16 4 Отговор
    Щом така е решил ,зна4и така трябва да стане !!!За 20 год. стаж , мозъкът му е закърнял !!!!
  • 3 Последния Софиянец

    13 1 Отговор
    Двайсет години крадене му стигат.Да си харчи парите и да си трае.
  • 4 Майна

    9 15 Отговор
    Най-голямото ми РАЗОЧАРОВАНИЕ Е РАДЕВ....ТАКОВА ПРЕДАТЕЛСТВО АЗ НЕ СЪМ ОЧАКВАЛ...Той предава БЪЛГАРИЯ, кога чужд посланник като МУСТАФАТА е влизал във ВОЕННОТО РАЗУЗНАВАНЕ ??? И КАКВИ СА ТЕЗИ ,, ТРИ МОРЕТА,, , наясно ли сте ? Не см очаквал такъв лупинг.
  • 5 Активист на БКП

    2 9 Отговор
    Тия от временното правителство са слуги на ГЕРБ, бе!!!!
  • 6 Тия май

    8 4 Отговор
    се събудиха от будната си кома...
  • 7 БГ гражданин

    9 8 Отговор
    Сега, Радев, след като „добрите“ десни съвети на женичката ти, „стратези“ и „копринковци“ те набутаха дотук да трепериш как можеш да отлетиш на балотажа, се докара дотам ти да молиш на колене Корнелия Нинова / на която бе казал, като иска да говори с теб, да търси Копринков, той щял да ти предаде!/ и БСП да застанат зад теб РЕАЛНО, защото официално, да, изрецитираха подкрепа, но вътре в БСП са ти бесни и не е ясно какви гласове НЯМА да получиш!

    Нищо друго не ти остава, освен да молиш същата БСП, която лично ти разцепи!
  • 8 Социалист

    9 8 Отговор
    Лично аз съм член на БСП, но за този национален предател не бих гласувал.

    И не сме малко с подобна нагласа от членовете на БСП.
  • 9 За жалост

    10 10 Отговор
    в БСП има ужасно много овце от стадото на Радев, без мозък, блеещи само в прослава на един негодник, които са не само много тъпи, но и направо шизофреници, защото подкрепят лицето, което разби БСП, уж верни партийци, и Синергетика със САЩ, уж русофили.


    Но те все пак са по-малко от нормалните бесепари, които вярвам ще накажат Ликвидатора на БСП, като не гласуват за него.

    Да, Корнела се самоунижи ужасно, подкрепяйки го, но членовете на БСП дано имат разум.
  • 10 Майна

    6 3 Отговор
    Българският народ е толкова ЗАЛУПЕН.., НЕ НАМИРАМ ТОЧНА ДУМА ЗА ОПРЕДЕЛЕНИЕ НА ПРОСТОТИЯТА БЪЛГАРСКА ТА НЕ ВИЖДА КАКВИ ГИ ВЪРШАТ СЛУЖЕБНИЦИТЕ! НЯКОЙ РАЗСЛЕДВАН ЛИ Е ОТ ГЕРБАДЖИИТЕ, А??? НА РАШКОВ МУ ВЪРЗАХА РЪЦЕТЕ! АБЕ ,ИЗОБЩО...
  • 11 Фокси

    11 1 Отговор
    Че вие нали бяхте единствената опозициона партия че и протестърска.Защо имате хора в администрацията?

    Коментиран от #26

  • 12 В последните

    12 9 Отговор
    5 години България имаше президент, който никой извън страната не признаваше и не канеше на официални срещи.

    Петгодишно безвремие в президентската институция.

    Румен Радев имаше една единствена мисия, като президент – да бъде обединител на нацията и той се провали с гръм и трясък дори и в това.

    В края на неговия мандат, българския народ никога не е бил толкова разединен и несигурен в бъдещето си.

    Радев се провали и в управлението чрез неговия служебен кабинет.

    Инфлацията расте, цените на тока, горивата и хранителните стоки всеки ден летят нагоре.

    За липсата на управленчески и лидерски качества на Радев горвори и безпомощността на назначения от него кабинет при решаването на проблема със заседналия край “Яйлата” кораб, който с опасния си товар вече 11 дни трови българското море.

    Човек, като Румен Радев единствено може да набива крак в чужди посолства и да бъде слуга на задкулисието и олигархията.

    Сребролюбието, високото его и омразата, които са го обзели никога няма да му позволяват да бъде слуга на народа си.

    А управляващите трябва да бъде точно такива – слуги на народа

    Коментиран от #20

  • 13 Така е

    4 1 Отговор
    Сигурно е усвоил гимнастиката !
  • 14 Анализатор

    8 5 Отговор
    Проф. Герджиков – с подкрепата на ГЕРБ с цел плюс известна периферия.
    Лозан Панов – обира десните плюс известна периферия.
    ДПС ще издигне своя кандидатура, това е сигурно, което означава, че гласовете им на първи тур ще са за тяхната кандидатура, а на балотажа със сигурност няма да са за Радев.

    Така Радев остава разкрачен между напълно разбрицаната БСП, която той нацепи лично, заедно с Гергов и Кирил Добрев, „Мутри вън, вътре и кой откъде е“ и с наивниците, дето вярват на остапбендеровците измамници.

    Голяма част от онези, които не са от БСП, и които гласуваха на предишните президентски избори за него – тоя път ще пасуват или ще дадат глас за друг, отвратени от надупването му на американците до степен на отврат, както и от безумията, които сътвориха служебните му правителства, опаковани иначе пиарно пропагандно като „успехи“.

    Много интересен балотаж се очертава, дето и Херо Мустафа, в която се кълне Радев, не може да предрече, ако ще освен във Военно разузнаване и в спалнята му да влезе.

    И за тая ситуация единствено Радев си е виновен, понеже около него „стратези“ и „копринковци“ – все мал0умници.

    Така е когато не си автентичен, а лазиш по свирката на „продуктовото позициониране“ в името на „синергията с дневния ред на САЩ“. И си обсебен комплексарски на всяка цена да вземеш всичко. Хубаво да го вземеш, хубаво си на война, ама да ти имаме и копринковата „армия“ и т@к „стратезите“ ти.
    Така е като водиш напълно излишни битки, които не са тв

    Коментиран от #15, #21

  • 15 Така е

    6 6 Отговор

    До коментар #14 от "Анализатор":

    когато не си автентичен, а лазиш по свирката на „продуктовото позициониране“ в името на „синергията с дневния ред на САЩ“.

    И си обсебен комплексарски на всяка цена да вземеш всичко.

    Хубаво да го вземеш, хубаво си на война, ама да ти имаме и копринковата „армия“ и т@к „стратезите“ ти.

    Така е като водиш напълно излишни битки, които не са твои, а на лица, които накрая ти биха шута.

    Айде, на хаирлия.

    И да вземат да го пуснат на дебат с Волен Сидеров, ако му стиска на Радев да се яви, че поне публиката да се разцепи от кеф.
  • 16 Недков

    6 7 Отговор
    Призовавам “почтения” Румен Радев да спре да използва в предизборната си кампания държавни ресурси и цялата мощ на държавата, която е в ръцете му.

    Румен Радев е издигнат от инициативен комитет и той вече е в кандидатпрезидентска надпревара.

    Почтено ли е, когато всички останали кандидати заплащат с лични средства предизборните си обиколки и участия в медии, Радев да се придвижва с ескорт от служебни коли и охрана – заплащани от нас, данъкоплатците? Аз не желая с моите пари Румен Радев да си прави кампания.

    Почтено ли е кандидатът за президент Радев, да използва служебното си положение, за да влиза във фабрики и заводи на предизборни среща със служителите?

    Почтено ли е Радев да участва, като държавен глава в обществени, спортни и културни мероприятия, които биват широко отразявани в медиите, докато останалите кандидати трябва да се борят за медийно внимание?

    След като претендира за почтеност и ако му е останала поне малко офицерска чест, нека Румен Радев застане на равен старт с всички останали кандидати за президент.

    Да излезе в годишен неплатен отпуск и сам да заплаща горивото на личния си автомобил, охрана – щом му е нужна такава, наем на зали за срещи със симпатизанти, медийни пакети и т.н.

    Коментиран от #17

  • 17 Така е

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "Недков":

    Той е видял от ТОЛУПА !
  • 18 Начи

    2 0 Отговор
    Баце е назначавал кадри ка бсп а?
  • 19 мдда

    4 0 Отговор
    Какви пък бяха тия... бСП???
  • 20 зелен чорап

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "В последните":

    Още 5 години устите ви ще са пълни със зелени чорапи, гербаджийски, депесарски и соросоидни подлоги гнусни!
  • 21 внимавай какво лижеш

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Анализатор":

    Щото втори тур на президентските няма да има!
  • 22 Биби Долапчиев

    0 2 Отговор
    Ма апцолютно нормално е тва,освобождават си места за нихните си ора на Киреканацките и Адамсвасилевите! Нале кога на 4найсти налапа на потнико ми ракава Пембен че си траси ново занемание?
  • 23 Пламен

    3 0 Отговор
    Радев удари най вече БСП.
  • 24 Щерю

    2 0 Отговор
    Радев разчиства за американските ,,Харварди,,

    Коментиран от #25

  • 25 Пламен

    3 0 Отговор

    До коментар #24 от "Щерю":

    Изпълнява си нарежданията от Козяк.
  • 26 селтак

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Фокси":

    Е нали искаха изчегъртване? Сега кво ревът?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове