Last news in Fakti

5 Октомври, 2021 11:52 4 711 52

Спаси София: Назначаването на новия шеф на Инспектората е връх на наглостта на Фандъкова

  • фандъкова-
  • ивайло иванов-
  • назначение

Това бе направено тихомълком, което буди съмнения за задни помисли и нечисти цели. Може би Инспектората трябва да продължава да си затваря очите, за да могат фирми на вълци и орлета да печелят стотици милиони, казват активистите

Спаси София: Назначаването на новия шеф на Инспектората е връх на наглостта на Фандъкова - 1
Колаж: Спаси София

“Скандално, нагло, недопустимо!” - така определят от Спаси София назначаването на уволненият от МВР Ивайло Иванов за нов шеф на Столичен инспекторат. Той бе отстранен заради побоищата над протестиращите, но сега е лично назначен със заповед на кмета Йорданка Фандъкова за директор на ключова длъжност в Столична община.

“Мои връстници, млади хора бяха бити жестоко под колоните на Министерски съвет на протеста, на който и аз присъствах. Всеки един от нас можеше да бъде набит по такъв варварски начин. И наградата за това престъпление е ново топло местенце за хората лоялни на ГЕРБ!? Това категорично трябва да се прекрати - хората на ключови длъжности трябва да са лоялни на законите и обществото, а не на Партията.” - категоричен е Борис Бонев, независим общински съветник.

Според градските активисти от Спаси София това назначение на Фандъкова поражда много сериозни съмнения за задкулисни договорки. Според тях Столичен инспекторат спешно се нуждае от реформа, така че наистина да започне да контролира нарушителите в столицата. “Новият шеф не дойде с план за реформи и подобрения, а е поредното партийно назначение спуснато от Фандъкова. Това бе направено тихомълком, което буди съмнения за задни помисли и нечисти цели. Може би Инспектората трябва да продължава да си затваря очите, за да могат фирми на вълци и орлета да печелят стотици милиони "почиствайки" София. Или близки до Бойко Борисов ресторантьори да продължават безнаказано да окупират общинска собственост с незаконните си тераси?” - питат от Спаси София.

Общинският съветник Борис Бонев недоумява, защо кметът скри назначението си, вместо да го защити и обоснове публично. “Очаквах план за реформи на Инспектората, от чиято работа зависят много неща в града - санкциите към фирмите за почистване, контролът над замърсяването на въздуха, редът при заведенията, които често узурпират общински площи, незаконните будки. Явно назначението не цели ред, а друго. Г-жа Фандъкова продължава да се крие и да не дава отговори пред софиянци. Както се скри и за ремонта на Графа, за убитото дете от токов удар на бул. Гешов, за пропадането на метрото и за премахването на Елен Герджиков от страна на Бойко Борисов. Това не е поведение на отговорен и независим кмет на европейска столица!” - категоричен е Бонев.

Според активистите от Спаси София, Фандъкова вече е минала всички граници на безочието. “След задкулисното назначаване на човек лично отговорен за побоища в центъра на София, тя вече няма място нито в Общината, нито в обществения живот. Единственото легитимно нейно решение е да си подаде #ОСТАВКА! София има нужда от кмет-лидер, а не от паравани за кражби и кукли на конци!” - решително заявяват те.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 57 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 случаен

    61 2 Отговор
    Кучето лае,кервана си върви,но докогааааааа....................

    Коментиран от #31

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Харесвам 🎃, само сготвени

    79 2 Отговор
    Не е на Фандъкова. Тя само се е подписала. Назначен е от 🎃-та. Още малко му остава и на него.
  • 7 Пучо Капучо

    86 3 Отговор
    Данчето не е нагла, тя е просто послушна и изпълнителна мижи.турка...като всяка Йорданка.

    Коментиран от #52

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 12345

    66 2 Отговор

    До коментар #1 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Тази Селянка бе избрана с гласовете на сигганите!!!!
  • 10 истина е

    65 2 Отговор
    Гнуся се от тези на снимката !!
  • 11 Освен

    61 2 Отговор
    Наглост по друг начин не може да се нарече! Тя си е повярваш, че София е картофена та нива на баща й може да назначава пазачи както си иска. Призовавам на парламентарните и президентски избори пак да се "гласува" за.наглеците
  • 12 Всички знаят

    59 0 Отговор
    Борисов е разпоредил и учителката изпълнява!
  • 13 Тая

    53 0 Отговор
    пилее парите на българските данъкоплатци нагло и безотговорно , вклячително и за от всякъде отхвърлени субекти , като мустакатия Кантарджиев в пенсионна възраст го направи "консултант" , сега пък тоя уволнения "интелигент" ! Нагла червена и граблива даскалица ! Марш към Сливен !
  • 14 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    22 1 Отговор

    До коментар #4 от "защо":

    Никога не съм живял, не живея и нямам намерение да живея в София!
    За мен най-хубавото нещо в София е северната тангента!
  • 15 Разпад

    38 0 Отговор
    Пълен разпад на територията.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ВРЕМЕ

    32 1 Отговор
    Е ЗА СЛИВЕНСКИЯ .......
  • 18 възпитан

    43 1 Отговор
    тия герберопитеци са загубили човешкия си образ и вече не усещат къде е границата на търпимост в българите, вероятно ще бъдат превъзпитавани с нестандартни методи!

    Коментиран от #45

  • 19 Те това

    36 1 Отговор
    драги съселяни е ГЕРБ.
    Само ми е неясно тая толкова ли е неуман та го е назначила, maлоумникът е могъл да си намери работа в някоя частна фирма.

    Коментиран от #25

  • 20 Следствието ГЕРБ

    39 1 Отговор
    СУПЕР НАХАЛСТВО НАВСЯКЪДЕ !!!
  • 21 МОМЕНТ

    35 1 Отговор
    СНИМКИТЕ СА КАТО НА ПРЕСТЪПНИЦИ ОТ ТЪРСЯТ СЕ.

    Коментиран от #24

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Точно

    15 0 Отговор

    До коментар #21 от "МОМЕНТ":

    Внимание ! Те са между нас !
  • 25 666

    20 0 Отговор

    До коментар #19 от "Те това":

    Прав си друже ама тоя не е от работниците ! Старите ченгесари са окупирали държавата с охранителния бизнес ,явно никой не го иска или не им се рискува да вземат на работа тоя и другия вариант е ,тоя е искал да бъде шефче и да получава голяма заплата .Пълен неграмотник с диплома от Югозападния университет ,от това учелно заведение дипломите за прости милиционери се раздават като топъл хляб .Тъжното е ,че няма кой да направи една РЕВИЗИЯ на това висшУ школо .
  • 26 сироко

    23 2 Отговор
    С това назначение другарката толерира побоя и насилието, а тя е майка и баба, как ли щеше да реагира, ако бяха били нейните деца, дали е загатка това....., чуждите кучета ги яли.
  • 27 MGehwer

    3 24 Отговор
    СелЯнджера от "Спаси СИФия" когато спечелят изборите за софийското кметството тогава те да се захванат с кой може и кой не може.
  • 28 Няма ли конкурси, за да се предотвратят

    23 2 Отговор
    подобни нагли злоупотреби? То е ясно, че Фандъкова я крепи мафията и тя се разпорежда в държавата все още,но това вече е директно изплюване в лицето на народа. Да народа, не софиянци, защото бюджета на София храни цяла БГ. Тоя бияч единствено за затвора е годен, нищо друго.

    Коментиран от #32

  • 29 мафия

    13 1 Отговор
    Вие какво очаквате от групировките ограбили държавата с милиарди, изгонили милиони български граждани по света, тормозещи останалите други милиони български граждани?
  • 30 Постановка

    5 22 Отговор
    Това за битите младежи си беше пълна постановка.Как избираха да са на една и съща възраст и ги заведоха под камерите.Беше ли честно,обаче да ИЗДЕВАТЕЛСТВАТ над полицаите.Да се благодарят,че полицаите и ББ не допуснаха да стане гражданска война.Пък по времето на ГЕРБ с кмет Йорданка Фандъкова се направиха три лъча на метрото,детски площадки до всеки блок,даже се косят градинките няколко пъти в годината.Да не говорим,че много от хората които злобеят,ходят да се разхождат и да си пият питиета и по Графа,и по Витоша,и покрай НДК.Ама нямат доблест да признаят,че е хубаво.
  • 31 ТтТ

    5 5 Отговор

    До коментар #3 от "случаен":

    А комунистите като си поставят некъдърните ди деца на държавни места с тлъсти заплати, нашите журналисти ни лук ял, нито ба лук вуни!
  • 32 Иди

    5 16 Отговор

    До коментар #28 от "Няма ли конкурси, за да се предотвратят":

    Иди в която и да е друга страна и се опитай да биеш и палиш полицаи и гледай какво ще ти се случи.Ама как се самонадъхвате да злобеете!!!

    Коментиран от #34, #42

  • 33 мой

    16 1 Отговор
    След изборите махане на овчаря от каскетатурата и веднага след това самоковската учителка трябва да се махне също. Софийска община е бастион на герберащината където кражбите продължават с пълна сила.
  • 34 666

    11 1 Отговор

    До коментар #32 от "Иди":

    Прав си ,обаче в щатите например да станеш ченге с връзки няма как да стане ! И другото ,сложил ли си белезниците на престъпника дотук ,четеш му правата а не да риташ и да биеш арестанта .Смятай кви недоносляци има в МВР у тая държава ,имам честта в кавички да познавам прости и арогантни милиционерчета и знам как са назначени ,знам и как се прикриват взаимно боклуците в МВР .
  • 35 Този столичен

    7 0 Отговор
    инспекторат да не е садо-мазо сдружение? Излиза, че Данчето е мазо. Кой управлява София- секс изкривяване или псих. състояние

    Коментиран от #43

  • 36 Като се сберете 200 000 здравеняци

    9 1 Отговор
    И като имате подкрепата на ромовете нищо няма да може да ви спре ни милиция ни жандарми ни спец части
  • 37 Милиционерите са боклуци

    9 1 Отговор
    Те са част от организираната престъпна шайка на политиците едни без други не могат и са съучастници...питам се защо хора стават милиционери?хранели семейства ами тилажия да станеш пак ше храниш семейство и повече пари ше земаш официално но тук пробема е другаде че милиционерите искат да се продават да прават далавери измами за повече пари като пагона ги пази
  • 38 Милиционерите са едни клептомани

    9 1 Отговор
    Едни крадци мошеници нищо повече
  • 39 След тези избори идва ред на Фандъкова!

    10 1 Отговор
    Предсрочни, Тази се оля!! Да затваря Приюта за ГЕРБЕРИ!! Калинки и Търтей!! Общините са бъкани!!
  • 40 Милиционерите тъпчат народа

    9 0 Отговор
    За да се харесат на политиците като верни кучета като в замяна политиците са им оставили някой дейности като проституция дрога кражби убийства рекети да са им придворни контролирани от милицията дейности и да си лапкат парици а в замяна да тормозят народа както искат политиците и да потулват издънките на политици и синчетата им
  • 41 Тая бабичка от пазара защо е кмет?

    9 0 Отговор
    Вие в София съвсем ли си счупихте главите? Какво ви има? Имате тъпа лелка за кмет? Добре ли сте вие?
  • 42 Бе тоя да бъде шев на инспектората?

    5 0 Отговор

    До коментар #32 от "Иди":

    Тоя няма две гънки на кръст в тимберицата си! Как тоя ще ставал шеф на нещо си още повече, от което си няма и идея?
    А за биячите не гледай други държави, защото там главните прокурори разследват откровено явни кражби за милярди, а тук имаме енда нарочно игнорираща прокуратура, която пази мафията от народа. И тересно толкова ли си заблуден, че пишеш глупости или ти плащат да тролиш?

    Коментиран от #49

  • 43 На Данчето и заповядват

    8 0 Отговор

    До коментар #35 от "Този столичен":

    и тя прави. Както и платените уж народни представители.
  • 44 не ставаш драга

    7 0 Отговор
    Гарван, гарвана око не вади!
    Ти ги плюеш, те се мият.
    Да си копаят могилата си да се покриват, долни пудели!
  • 45 стоян

    3 3 Отговор

    До коментар #18 от "възпитан":

    До 18 ком -другарю -откога вие от провинцията взехте да решавате софийските проблеми -голямо плюене
  • 46 Хора

    4 0 Отговор
    Спуснат и е не тя решава
  • 47 Буха ха

    4 0 Отговор
    Никой не вярва че селянката от Белчин, Самоковско взема решения. Тя само изпълнява заповедите на големите началници и ако им се опъне ще я пратят да продава торби с картофи на шосето Самоков - София.
  • 48 Мунчо

    2 0 Отговор
    Фъндъка си е продала душата отдавна
  • 49 Иди

    0 1 Отговор

    До коментар #42 от "Бе тоя да бъде шев на инспектората?":

    Във всяка цивилизована страна уважават институцията ПОЛИЦИЯ.Ето дори днес полицията пази МРРБ от протестиращите строители.Трябва да се пази авторитета на институцията!Във всяко стадо си има мърша,но не може да се обобщава Прост пример--мога да скапя авторитета на мъжа ми пред децата(ей така от злоба,на инат или да се направя на важна),но когато се наложи да се справим с труден проблем,няма да мога да разчитам на неговата помощ.
  • 50 Павел Пенев

    2 1 Отговор
    Всички са наясно че Фандъкова е нагла,нахална и проста като Боко.
  • 51 Адв. Ивайло Юруков

    2 2 Отговор
    Какъв опит има в тази дейност, господин полицаят и как така изведнъж го сложиха баш начело на инспектората, не трябваше ли да расте в йерархията, това питам аз
  • 52 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Пучо Капучо":

    Добре, че се намери ЧОВЕК за "горещия" стол на неуморната Веска, Бог да я прости!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове