Last news in Fakti

6 Октомври, 2021 11:37 4 577 34

BIRD: В досиетата "Пандора" има данни и за швейцарски сметки на Пеевски

  • делян пеевски-
  • досиетата пандора

НАП, КПКОНПИ и ДАНС започнаха проверки по международното разследване

BIRD: В досиетата "Пандора" има данни и за швейцарски сметки на Пеевски - 1
Снимка: БГНЕС

"Пеевски заяви, че имал офшорки, но били без дейност. Но в досиетата “Пандора” има данни и за швейцарски сметки. Те сигурно ще се окажат без пари", пишат от разследващия портал BIRD.bg. в социалните мрежи.

Оттам оповестиха, че единият българин, който попада в обхвата на международното журналистическо разследване, е Делян Пеевски. Според BIRD той не е декларирал притежанието на офшорни фирми, докато е бил депутат от ДПС в Народното събрание.

В своя позиция, изпратена до медиите, Пеевски посочва, че “въпросните дружества са изцяло дъщерни на дружество, в което имам пряко участие и което е надлежно декларирано, като всякакви различни интерпретации са изцяло неоснователни и манипулативни. Отделно, тези дружества никога не са извършвали дейност, не са притежавали активи и чрез тях не са осъществявани каквито и да било сделки”.

Междувременно НАП, КПКОНПИ и ДАНС започнаха проверки по казуса.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Снайперист

    26 6 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !

    Коментиран от #34

  • 2 XYZ

    52 1 Отговор
    Време е този нагъл престъпник да бъде "позициониран" на единственото място, на което все още има право - затвора!
  • 3 Международно

    44 1 Отговор
    ниво - омазан с фекалии от всякъде ! И разбира се не е само той !
  • 4 АЛДЕ

    40 1 Отговор
    ДПС е ОПГ!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Da ti i tlastia..

    37 2 Отговор
    Набутал Пеьовски крадените пари на Боко навсякъде къде се е сетил!
  • 7 GGG

    37 1 Отговор
    А на Доганя сметките ?!
  • 8 А ЗА БИБИТКО

    25 1 Отговор
    КОГА????. ТО ШКАФЧЕТО ГО ЗНАЕМ
    ВСИЧКИ ТОВА СА МУ ДЖОБНИТЕ. ДЕ МУ Е МИЛИАРДА. КОЙ ЩЕ КАЖЕ.
  • 9 Последния Софиянец

    40 5 Отговор
    Тиквата падна до дъното.Обеща на Урсула че ако го върне на власт ще ваксинира всички и ще продаде Македония.Упреква в Брюксел Радев че не продава Македония.Позор!
  • 10 отвратен

    31 1 Отговор
    Само се 4удя не се ли гнусят съпартийците му от него , но явно не защото са като него крадливи сви-не !!

    Коментиран от #11

  • 11 Карадайъ

    13 1 Отговор

    До коментар #10 от "отвратен":

    Парите не миришат.
  • 12 Страшавел

    28 1 Отговор
    Алоооо, ДПС, що мълчите бе? 14 ноември да ваксинираме Бойко
  • 13 ivan

    22 1 Отговор
    при Пеевски вси4ко е то4но,ни6то ,4е името му излиза във всякакви списъци КТБ,контрабанда на Булгартабак,Пандора,Магнитски,закона Рико и т.н.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Шиши,вече го печат на шиш...

    18 1 Отговор
    Няма алъш вериш! Гориш!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Знаеме

    13 2 Отговор
    колко работа ще свършат НАП, КПКОНПИ и ДАНС.
  • 18 Данчо Ментата

    20 1 Отговор
    Това не е вярно. Нашето момче няма сметки в Швейцария. Ако пък наистина, тогава някой нарочно ги е открил на негово име, за да го злепостави.
  • 19 Знаещ

    2 20 Отговор
    И какво като има? Има пари, има сметки! Панлениците какво искат, на тях ли да даде паре, ахахахах Ами изкарайте си ги бе нещастници неграмотни! Хванете завъртете някоя далавера и вие ще имате паре у швейцариа! Да не забравяме че г-н Пеевски беше единственият богат човек в България който даде паре за респиратори и лекрства! Нека не плюем човек който ни помога!

    Коментиран от #29, #30, #31

  • 20 Бой-COVID-59

    15 1 Отговор
    Дано не почнат да ровят,
    кой има къща в Барцелона...
  • 21 dron

    16 0 Отговор
    Стига с тоя пеевски ! Да кажат другите имена ,а не да
    извъртат.Иначе намирисва на рекет...
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Хаджи Генчо

    13 1 Отговор
    Пеевски не е само Пеевски! Зад големият му задник се крият сенчести фигури на прехода, партийци, ДСари, мултаци, като някои са и трите заедно.
  • 24 6699

    10 0 Отговор
    Нищо няма да му направят. И косъм няма да падне от главата му, напразно се пените по форумите. В Бг присъди се издават само за дребни деяния, като преди това се раздуват и на обвиняемия се приписват всички неразкрити престъпления в района. Не очаквайте справедливост.
  • 25 Абе не знам,но

    8 0 Отговор
    Всяка електро система,задължително има цяла защитна система.От предпазители.По народному" бушони". Така че,много вероятно,нашето момче да е сложен за" бушон" И то- главен.Просто е дошло времето,бушона" да гръмне,за да се запази веригата.В тези игри,е като в приказката: Дал дядо да се хване на ергенското хоро десет гроша,двайсет дава да се пусне!" Е,на това хоро няма пускане.Иначе,е много съмнително.Само двама в цяла България? И то- втория е политик,но към момента- без име.Няма нищо случайно на този свят.Още повече,като видим,къде е дислоцирана централата,на тези проучващи.Вероятно,базата им с данни,е много по пълна.Но ще се ползва избирателно,спрямо момента.
  • 26 Жръц- хръц

    7 1 Отговор
    Ще си му конфискуват паричките- до цент.Първо изплува името му във" Магнитски" сега отново,но от друг,независим източник.Няма мърдане,или полезен ход.Точно през закона Магнитски,ще му приберат всичко.Те управляват парите на света.От тях не можеш да укриеш,нито цент.Защото самите офшорни зони,са на тяхна пряка команда.И са създадени именно с тази задача: Да имат пълна, достоверна информация,за всеки.Независимо,от коя държава е,и в коя офшорка е скътал милиони.Офшорката е точно затова- да създава илюзията,за пълна дискретност.Дискретност,но на по ниско ниво.Но когато Шефа поиска данни,кой ще каже- Не! Ще каже,и след месец е в небитието.Юридически и законови хватки- колкото поискаш!
  • 27 Шиши

    5 1 Отговор
    Не може да бъде как така? Ако напишеш че от тяхната партия са крадци като герб веднага трият моентара
  • 28 Шиши

    2 1 Отговор
    Не може да бъде как така? Ако напишеш че от тяхната партия са крадци като герб веднага трият моентара
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Васил Кунчев от Карлово

    6 2 Отговор
    Като се говори за Пеевски е хубаво да се споменава и ДПС. Пеевски е кацата на обръчите от фирми. Идеята за капитализация на партиите в българското "демократично" общество е на Андрей Луканов. Ахмед Сокола я използва успешно. Другата схема за проникване във всички независими структури на държавата и създаване на държава в държавата също е осъществена! Това регистрирано от български съдия в български съд движение-партия е обсебило съдебните органи, финансите и армията. Бившите генерали началници на отбраната стават депутати от тази партия. Бивши финансови министри също! ДПС влага средства и образова младите си кадри в престижни западни университети и ги прибира в новата си родина. Това и още много действия остават незабелязани от ДАНС и ДАР! Всичко за тези 30 години е пропито с користни цели в интерес на друга съседна държава. Българино, гледай, слушай, мисли и не забравяй кой предложи Пеевски за директор на ДАНС !!!
  • 33 Стефан

    3 0 Отговор
    И както ВИНАГИ НЕВИНЕН,имал сметки, имал дружества,НО те не извършвали търговска дейност и нямало пари в сметките, сладур мамин.
  • 34 Пешо от блока

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Снайперист":

    Не знам за кой велик фюрер говориш,но ако е за Хитлер, то трябва да знаеш, че е бил психично болен,зависим от инжекциите на д-р Морел, зависим от наркотично вещество Первитин,с паркинсон и е унищожил цяла Германия само за 12 години. А има още много да ти разправям за неговото " величие".
    Например е имал 1 тестис, не е могъл да бъде истински мъж и т.н.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове