Last news in Fakti

8 Октомври, 2021 11:36 1 863 37

Фирмите за пътно строителство отново на протест

  • протест-
  • мррб

Недоволството на хората е заради неизплатени средства за извършени ремонти

Фирмите за пътно строителство отново на протест - 1
Снимка: Архив

Строителни работници излязоха на протест днес. Събитието се организира от Българската Браншова камара „Пътища“ пред министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Недоволството на хората е заради неизплатени средства за извършени ремонти по пътната инфраструктура, предаде БНР. Специалисти предупрeдиха, че времето за подготовка на пътищата за зимата е изпуснато безвъзвратно

Консорциумът от фирми, които гарантират текущите ремонти и поддържането на пътищата в Благоевградска област, са спрели дейностите преди близо четири месеца. Държавата все още им дължи парите за зимното поддържане от миналия сезон. Преустановени са ремонтите и пътното строителство във всички общини. Прогнозата за идващата зима е повече от тревожна.

"Утре кой ще изчисти пътната мрежа. За да бъде подготвена републиканската пътна мрежа за есенно-зимния период, има други дейности, които се правят през лятото - почистване на канавки, проводимост, водостоци. Как да го направим, като никой не ни го е възложил", каза за БНР Виктор Велев, управител на една от най-големите пътни фирми в страната GROMA HOLD.

Липсата на възлагане на дейности по пътно поддържане и едностранно прекратени от АПИ договори доведе до там, че двата модерни паркинга за автомобили покрай изградената част на автомагистрала „Струма“ край Сандански бяха затворени и запечатани. А преди дни крадци задигнаха климатиците, мониторите и компютърни конфигурации от тях.

„Ние ги подържахме и преди три месеца тази дейност ни е преустановена от възложителя. АПИ в случая ни е възложител и е отказала към мен като изпълнител тази дейност. Мога ли насила да осъществявам някаква дейност - не мога“, допълни Велев.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОМИТОВА СЕ СПИЧА

    8 34 Отговор
    НЯМА ГРАМ СПОКОЙСТВИЕ....НЕДОВОЛСТВОТО РАСТЕ
  • 2 ТаУмВзе

    49 4 Отговор
    Тия банкя не знаят ли къде е? Да ходят там и да си искат от чекмеджето на долната мутра.

    Коментиран от #23

  • 3 пожелание

    45 3 Отговор
    Да поискат парите си от шефовете си ,които разделиха милиардите с шайката !
  • 4 верваи ми

    40 3 Отговор
    Поне да видим некачествените работници. Пътищата са ясни. Да отиват в Банкя да си търсят парите. Тогава ви беше смешно а сега ревете.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 опг ГРОБ

    37 3 Отговор
    Отивайте при гнусната мутра да си правите пърформънсите , какво ми се правите на маймуни там къдет нетрябва ...
  • 7 Длдлдлль

    30 3 Отговор
    Няма пари, шефовете Ви си поръчаха новите Майбаси, прецакаха Ви.
  • 8 Чудно

    30 2 Отговор
    Човека взе парите, каза чакай малко... мутрата взе парите авансово и не ги е дал по предназначение, сега други да са виновни! Толкова плитко и елементарно! Поредните подводни камъни на тулупите! Е няма да ви минат номерата!
  • 9 антидържавата

    18 2 Отговор
    Парите в чекмеджето, взети от тях, сега ги използват за да подклаждат протести...
    Имаше един виц за две мутри за това как се въртят парите...
  • 10 КОМИТОВА СЕ СПИЧА

    7 10 Отговор
    ТИЯ ША МА ПОБЪРКАТ...МЕ МОА СА УПРАЙ С ТЯХ
  • 11 КОМИТОВА СА СПИЧА

    7 10 Отговор
    ПАРИТЕ ЗА ЗАПЛАТИ ОТИДОХА В ЧЕКМЕДЖЕТА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ.....РАДЕВ ДА ПОМОГНЕ
  • 12 Нямам думи !

    22 2 Отговор
    Тези фирми са на Цв.Бориславова.Никой от тези ,не кара автомобил на 10 г.Живеят охолно и са станали четвъртити от плюскане.Ланци и ексурзий по Гърция.
  • 13 КОМИТОВА СА СПИЧА

    4 18 Отговор
    ЕХ, ПРИ СОЦА ИМАШЕ СТРОИТЕЛНИ ВОЙСКИ. РАБОТЕХА МОМЧЕТАТА АНГАРИЯ....АМА ТИЯ СЕГА СИ ИСКАТ ПАРИТЕ...ОТКЪДЕ ДА ИМ ГИ ВЗЕМА

    Коментиран от #22

  • 14 МИНИСТЕРШАТА

    1 16 Отговор
    Е В ТИХ УЖАС....ПАРИ НЕМА...ЧЕ КАКВА МИНИСТЕРША СИ БЕЗ...ФИНАНСИ
  • 15 Българка

    22 1 Отговор
    Протестиращите да отиват пред бърлогата на Борисов в Банкя и там да протестират. Да го питат защо раздаде на близки на мутрите фирми-усвоители срещу нищо милиарди без обществена поръчка, вместо да ги заложи в бюджета на АПИ за реални СМР и поддържане на пътища. Вождът да отваря чекмеджето си и да плаща на работниците заплатите
  • 16 ДЕЦАТА НИ ГЛАДУВАТ

    2 20 Отговор
    КОМИТОВА, ИЗЛЕЗ ДА ГИ НАРАНИШ

    Коментиран от #21

  • 17 Перо

    17 2 Отговор
    Да отиват при възложителя си в Банкя за парите. Той е възлагал работа на поразия,без план,средства,бюджет и т.н.
  • 18 КОМИТОВА СА СПИЧА

    3 13 Отговор
    КОМИТОВА, ДАВАЙ КРАЖБИТЕ НА СЪД, НО ПЛАТИ НА ХОРАТА.....ЧЕ ПАК СЕ ДЪНИТЕ С РАДЕВ
  • 19 КОМИТОВА КРАДЦИТЕ НА СЪД

    2 10 Отговор
    ЗАПЛАТИ НА РАБОТНИЦИТЕ...ТИ ЛИ УПРАВЛЯВАШ ТОЗИ СЕКТОР ИЛИ НЕ...МАЙ НЕ СИ ТИ....
  • 20 име

    15 2 Отговор
    Нека първо да се направи изследване от европейски лаборатории за качестово на материалите, вложени в пътищата и според резултатите да им се плати или да бъдат съдени.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Хи хи

    7 6 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    Знаят бе, знаят къде е Банкя, но си ги искат от Комитова и това е. Допускам ,че знаят нещо повече от тебе ,м ?

    Коментиран от #31

  • 24 циба

    5 3 Отговор
    Тез сега парите дето имат да ги вземат от къде са..вложили са техни средства и чакат да им се върнат..или са едни пари дето са им обещания просто така от едни престъпници
  • 25 НИЯ

    9 5 Отговор
    ВЪВ ВРАЧАНСКО ЕДИН ПЪТ, КОЙТО ВОДИ ДО С. ЧИРЕН ГО ПУСНАХА ПРЕДИ 1 МЕСЕЦ. ЦЯЛОТО СЕ Е НАПУКАЛО. А ТО СТРУВА САМО 3 МЛН. ЛЕВА. ШЕФА. НА ФИРМАТА ИЗПЪЛНИТЕЛ КАЗА, ЧЕ ПЛАСТОВЕТЕ НА ЗЕМЯТА СЕ РАЗМЕСТВАТ, И ТОВА Е ПРИЧИНАТА. ТЕ НЯМАТ ВИНА. ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО.
  • 26 low

    7 2 Отговор
    Да отиват да си търсят парите в Барселона от ББ
  • 27 ДОЛУ РАДЕВ

    3 6 Отговор
    ОТКРАДНАХА ПАРИТЕ НА ХОРАТА, ИЗРОДИ, КРАДЛИВИ КОМОНОИДИ. НАРОДА НЕ ИСКА ВЕЧЕ ДА ПЛАЩА ДАНЪЦИ И ВИСОКИТЕ ВИ ЗАПЛАТИ ЗАЩОТО СТЕ КРАДЦИ НА ДЪРЖАВНА ИЗДРЪЖКА.
  • 28 Нито

    9 2 Отговор
    лев ! Да си търсят парите от фирмите , с които имат трудови договори и вероятно са подизпълнители на някоя хиена , която е прибрала милиардите ! Та подизпълнителите да си търсят от там парите , които 100% са потънали вече !
  • 29 КРАДЦИ

    3 4 Отговор
    НАЛИ КАЗАХТЕ ЧЕ ПАРИТЕ СА ПРИВАС И ЩЕ ГИ ПЛАТИТЕ, ПОСЛЕ СЕ ИЗВЪРТЯХТЕ И ГИ ОТКРАДНАХТЕ.
  • 30 ГЕПАЧИ

    3 6 Отговор
    НИКОЙ ДА НЕ ГЛАСУВА ЗА РАДЕВ И КРАДЛИВАТА ШАЙКА, РЕВИЗИЯ НА ПРЕЗИДЕНТСТВОТО И СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО СЪД ДО ДУПКА, КЪДЕ СА 6 МИЛИАДА ЧЕ ИМИТИРАТЕ ИКРЕДИТ ЗА ОЩЕ 1 МИЛИАРД.
  • 31 ТаУмВзе

    4 1 Отговор

    До коментар #23 от "Хи хи":

    Нали и теб и семейството ти, ги щави долната мутра бре. Или се кефундриш, да те Грабят и да те гаврят? Явно да.

    Коментиран от #34

  • 32 Зайко Байко многознайко

    2 1 Отговор
    Да ви бера лайкучката лайкина, както бе каэал един от чата преди много време! С какъв патос неграмотният ни Минпред ни омайва а до него по крилата , лъжат и мажат! Колко време мина от 2009 г. всяка година сме на прага, в предверието, в чакалнята и в същото време обедняваме прогресивно. Това е една алабалистична тафтология, но ние овцете гледаме с блеснали очи и очакваме ли очакваме да стане по-добър животът ни! Огледалото на правителствената политика са эдравеопаэването, социялните грижи и обраэованието Какво имаме,минимална пенсия, минимални эаплати и погокловна кражба и корупция на всички нива! Мили ми народе, эаслужаваме си партокрацията ни, и ГЕРБ и БСП са един дол дренки!Голем родолюбец и голям " омайник" , се окаэа Минпреда да беше се просълэил, както едно време Соломон Паси, журналистите эащо не питат эа кюлчетата и эа пачките с Евро, да попитат Преэидентът - Раэединител чии интереси обслужва? Оставете служебното правителство и не харчете эалудо парите на народа! Има по-приоритетни направления , където да ги употребите.
  • 33 Факт

    3 1 Отговор
    Тия са голеи навляци
  • 34 Хи хи

    1 3 Отговор

    До коментар #31 от "ТаУмВзе":

    Добре защо лъжеш или ти е трудно осмислянето на чутото и прочетеното. Асен Василев в началото на своето кадруване каза, че прибира парите за Хемус , 500 милиона и парите за поддръжка на пътищата около 300 милиона от бюджета на МРРБ в държавния бюджет защото много се крадяло/ чух го с ушите си/. Сега имаме спряно строителство и неплатени заплати на хората от поддръжка пътища , но пари в бюджета няма . В същото време Василев се хвали , че събрал 2 милиарда повече. Къде са тия милиарди ? На кого да вярвам , на Василев, на Комитова ?

    Коментиран от #36

  • 35 Просто човек

    3 0 Отговор
    Отивайте в Банкя, там са ви парите...
  • 36 ТаУмВзе

    3 0 Отговор

    До коментар #34 от "Хи хи":

    Доказателство си, че си герберастията промивка! Щом се оповаваш, на това кой какво казал за кинти. А Чекмеджето видя ли с очички, или пак не разбра? Бухахахха
  • 37 всъщност

    2 0 Отговор
    се оказва че шефовете на въпросните фирми са били поканени на разговори но не са отишли. Защо...срам гие да се види кои са или с какви коли се возят. Изпратили са бачкаторите да се борят за заплатите си а те са кой знае по кои екзотични дестинации.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове