Last news in Fakti

9 Октомври, 2021 18:12 5 251 21

Разузнавач: В Pandora Papers има вече ненужни политици

  • pandora papers-
  • разузнавач-
  • горан симеонов

Замесените български имена не ме изненадват

Разузнавач: В Pandora Papers има вече ненужни политици - 1
Кадър: NOVA NEWS

Над 300 световни политици, държавници и милиардери са укривали богатства в офшорни компании, за да избегнат плащането на данъци. Това показа новото мащабно международно разследване на журналисти от цял свят, наречено „Пандора пейпърс” или „Документите Пандора”. Сред замесените имена се оказа, че има и българска следа. Незаконни ни са офшорните компании и изненада ли са българските имена, замесени в разследването – темата коментира пред NOVA NEWS председателят на Асоциацията на разузнавачите от запаса Горан Симеонов.

„По начало системата на офшорните зони е формулирана за скриване на доходи. Световният елит като цяло не се тресе в момента. Той е решил този въпрос. Най-вероятно сега световното задкулисие е извадило някакви политици, които по един или друг начин вече са ненужни”, каза той.

„Българските имена, замесени в „Документите Пандора”, не ме изненадват. Мисля, че не е толкова трудно за човек, проявил интерес да си създаде офшорна фирма. След като Николай Младенов е възнамерявал да се занимава с консултантски бизнес, би било малко обидно дори да няма такава фирма като консултант”, коментира Симеонов.

„В крайна сметка важното е, че това да имаш офшорна фирма не е противозаконно. Морално укоримо е за хора, които са на обществени позиции в изпълнителната власт. За другите – след като съществува възможност и ти се занимаваш с бизнес – защо да не го направиш?”, добави той.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 даа

    32 6 Отговор
    Естествено. "Разследване", спонсорирано от Сорос до какво очаквате да доведе.

    Коментиран от #19

  • 2 БОЛШЕВИК 🌟

    45 3 Отговор
    Българските политици след 1989г. са най-крадливите и алчни типове, което ги прави абсолютно ненужни и вредни за българската политика.

    Коментиран от #20

  • 3 ужас

    27 4 Отговор
    А шиши се кани да депутатства!!

    Коментиран от #8

  • 4 честен ционист

    17 2 Отговор
    Ганчовците не разбират, за какво е Пандората. С Пандората ще разрушим всички правителства, те са наясно и ще си бягат сами без бой. После ще извадим изпод масат Световното правителство и Мицотака ще ви е губернатор.
  • 5 Българка

    25 12 Отговор
    Разузнавачът от запаси защо се опитва да избели Николай Младенов? Да разбираме ли, че всички по-големи консултантски фирми си регистрират фирми в огшорни зони с цел укриване на данъци? Значи, че едно от остриетата на ГЕРБ Младенов е имал намерение да консултира клиентите си как да нарушават данъчни закони и да не плащат данъци? Много почтено, няма що!

    Коментиран от #18

  • 6 Що скрихте

    17 3 Отговор
    За Асан Ринопластика защо никой не говори за това. 1 ден и всичко се потули
  • 7 среднощен

    12 4 Отговор
    "...След като Николай Младенов е възнамерявал да се занимава с консултантски бизнес, би било малко обидно дори да няма такава фирма като консултант”, коментира Симеонов..."; "Консултант" - "чиста работа"... Показаха на "крилото зад Младенов", че не са съвсем "недосегаеми"... Това обяснение за "непотребните политици" е "излизане от неловка ситуация"...
  • 8 Ще има и още

    14 0 Отговор

    До коментар #3 от "ужас":

    Ми той отслабнал бе, не шиши вече

    Коментиран от #13, #17

  • 9 верваи ми

    3 5 Отговор
    Това изобщо не е проблем за света. Проблема е в това че когато изчезват някъде пари то трябва да се напечатат нови с тяхната стойност. И тъй като Американците държат патента на купюрите постоянно трябва да печатат. С проценти и такси за банките се изчислява и инфлацията, почти.
  • 10 вече всички са

    14 2 Отговор
    наясно,че парите от рушвет минават през ,,консултански,,фирми като ,,консултанска,,услуга.
  • 11 Има

    5 1 Отговор
    баба ти има ненужни за тва делянчо пак го взимат в ДъПъСъ
  • 12 тулупов

    6 2 Отговор
    Ако някой си мисли че ако всеки си плати данъка на скритите пари ще се оправи света се лъже. Това се казва финансова измама и дори някой в този списък може и да не знае в каква схема са го вкарали.
  • 13 юначен страх

    11 4 Отговор

    До коментар #8 от "Ще има и още":

    А Бойко защо не вземе пример от своя авер и също да отслабне ? Заприличал е на нещо като кръстоска между мармот и тюлен !
  • 14 Наблюдател

    8 6 Отговор
    Прав е! Освен това от "Пандори", Магнитски" и всякакви такива прави впечатление изплуват в общи линии лица които не са на 1-ва линия в управлението на държавите. Обръщайки конкретно внимание за България забалежително е отсъствието на "Главния герой" на нашата съвременостт Бойко Методиев Борисов, което просто е смешно! Това определено говори за напън да се маниполация на общественото мнение с определени политически цели естествено! Определено не сме забравили че копуването на остарели самолети за 2,5 милиарда дава определени преимущества при евентуално изваждане на показ на такава информация!
  • 15 Тома

    10 2 Отговор
    Там крият пари за да не плащат данаци а нашите момчета крият мръсни и крадени пари.
  • 16 тулупов

    9 6 Отговор
    Борисов ни вкара в тази схема. Крадът се пари в невсвяс за да се печатът нови от което той лично печели и си мисли че и народа печели. Глупав наивник.
  • 17 asd

    6 1 Отговор

    До коментар #8 от "Ще има и още":

    Един път Свинян Пееф - винаги Свинян Пееф.
  • 18 Перо

    11 2 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    От Младенов не става и чеп за зеле,камо ли да “консултира”. По-приемливо е,че е направил сметка в офшорна зона за пари от външни “консултанти”,упражняващи дейност,несъвместима с дипломатическите отношения!
  • 19 Дядото

    10 4 Отговор

    До коментар #1 от "даа":

    На този запасен разузнавач Горан Симеонов му се вижда от километри петолъчката на челото и залпа на Аврора които яко кънти в главата му. За олигарсите братя Бобокови най големите вносители на отпадъци и смет внесли над 17 хиляди тона боклуци в България и станали най големите екологични убийци на природата и хората въпреки, че присъстват във списъците на Пандора почти не се пише защото са близки с президента Р Радев Решетников, които чрез служебното правителство им е осигурил дипломатически статут и сега се возят в кола с дипломатически номера, а при Борисов се возеха в арестантска кола. Трябва да дадем шанс на А. Герджиков да стане новия президент на европейска България, а евразиеца Радев да го изпратим на бунището.
  • 20 ТОЧКАТА

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "БОЛШЕВИК 🌟":

    Американците си ПОДБРАХА ,,комунистите,, точно по тази линия...
  • 21 Пич

    5 4 Отговор
    Какъв разузнавач е тоя пенсионер бивш агент на ДС?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове