Last news in Fakti

14 Октомври, 2021 14:48 2 186 32

„Булгаргаз“ заплаши да спре доставките на газ на „Топлофикация София“

  • парно-
  • софия-
  • фандъкова

Всички си дават ясна сметка, че осигуряването на топлинна енергия за над 1 млн. граждани на София няма абсолютно никаква алтернатива

„Булгаргаз“ заплаши да спре доставките на газ на „Топлофикация София“ - 1
Снимка: БГНЕС

„Булгаргаз“ е заплашил да спре доставките на газ на „Топлофикация София“. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова на заседанието на Столичния общински съвет, научи DarikNews.bg. "Тази сутрин получихме и първото писмо от „Булгаргаз“, с което настояват за заплащане на задълженията, предупреждават за принудително прекратяване на договора за доставка на природен газ с „Топлофикация“ и настояват за търсене на общо решение с БЕХ и държавата", заяви Фандъкова.

„Вчера "Топлофикация София“ е получила писмо от „Булгаргаз“, който уведомява всичките си клиенти, че отчита значително увеличение на заявките за доставка на газ, спрямо предварително заявеното. В тази връзка „Булгаргаз“ подчертава, че количества над договореното ще бъдат доставени само при възможност и след изрично одобрение. На този етап не знаем на какво се дължи това искане за ограничаване на потреблението. Предвид по-ранното започване на отоплителния сезон, това също е въпрос, който трябва задължително се обсъди, така че да гарантираме доставката на нужните количества към София", каза още кметът пред общинските съветници.

По думите ѝ "За съжаление, към момента се сбъдват най-песимистичните ни прогнози с повишение на цената на природния газ. Вчера очакванията ни бяха за 200 млн. лв. преразход до края на годината. Тази сутрин директорът на „Булгаргаз“ обяви, че ще искат увеличение от над 30% на природния газ за ноември".

"Вчера проведох среща с министъра на финансите и министъра на енергетиката, като имаме тяхното разбиране, че трябва да се намери общо решение, така че да не допуснем огромен дисбаланс в дружеството, коjто автоматично ще се отрази на цялата енергийна система", допълни Фандъкова.

Тя заяви, че е получила и уверението на министъра на енергетиката, че отоплителният сезон в София ще бъде осигурен, независимо от дисбалансите в цените между „Булгаргаз“ и „Топлофикация“. Всички си дават ясна сметка, че осигуряването на топлинна енергия за над 1 млн. граждани на София няма абсолютно никаква алтернатива.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И София

    26 1 Отговор
    ще зъзне от студ ! Че и мрак....
  • 2 ББ ГС

    31 2 Отговор
    Топлофикацията да фалира дано да ги еvvvа обирджиите
  • 3 Бай Шили

    21 2 Отговор
    Топлофикация София трябва да се прехвърли за управление на Булгартрансгаз. Иначе Булгартрансгаз пари от Топлофикация София нема да видят.
  • 4 Винету

    18 0 Отговор
    Няма страшно, белият брат ще ни даде газ на половин цена, само да разрешим "ИНДЖЕРЛИК" да я преместят тук.

    Коментиран от #15

  • 5 Бай Шили

    13 0 Отговор
    Те тая под кръста е само у Фъндъци.
  • 6 въпросче

    13 2 Отговор
    Е,и ние какво ще правим без топло? Без парно отопление и без топла вода. Как ще си поддържаме хигиената?

    Коментиран от #20

  • 7 Някоя си

    34 1 Отговор
    Подлогите на баце,всеки ден хвърлят по една цепеница в огъня,но не знаят ,че казана като закипи,ще им ощави кожите!!!Хубавото тепърва предстои..То не беше Вера Су,митинги,пътищари,миньори...
  • 8 МИЯ

    23 7 Отговор
    АМИ НЕКА СПРЕ ГАЗТА ЗА СОФИЯ. ТАМ Е ЛОКАЛИЗИРАНА ЦЯЛАТА СВЛОЧ НА СТРАНАТА. НАЛИ ПЛАЧАТ ЗА БОЙКО
  • 9 КОЙТО ИСКА ПАРНО

    6 2 Отговор
    ДА ХОДИ В ЗАН ЗИ БАР👌
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Пепи

    18 6 Отговор
    Тая сган в София нека да духат масура на БОКО. Нещастници нали искат ГЕРБ.

    Коментиран от #17

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Centyrion

    21 0 Отговор
    Истината е ,че цените растат с главоломни темпове.Отделно комуникациите са стари,има много загуби и хората са бедни с ниски доходи,въпреки че в София заплатите са двойни от заплатите в Страната.Всичко е потънало в дългове,и един ден ластика ще се скъса.Трябва спешни мерки и в посока увеличение на доходите,и за намаляване на разходите.Ясно се вижда ,че цялостно политико икономическата ситуация куца,и не е това за което ни го представяха преди години.
  • 14 Кондьо

    10 0 Отговор
    Грешка грешка голяма грешка Ал ще има шамариии тупалки и пак шамари грешка грешка голяма грешка
  • 15 Съдията Дред

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "Винету":

    Нищо няма да даде, но за сметка на това великодушно ще разреши да поемем разходите по преместването и издръжката у нас.
  • 16 Българина

    11 0 Отговор
    останалите българи на които им закриха тецовете не за 750 млн лв а за7. 5. как намериха решение? решението е да се плаща реалната цена!
  • 17 БОРУНА ЛОМ

    8 1 Отговор

    До коментар #11 от "Пепи":

    АА ВИЕ ЩЕ ЯДЕТЕ НА ДЕДЕ ХУРКАТА НА СЕЛО!

    Коментиран от #25

  • 18 Фандъкова, шефа на БЕХ Николов е от ГЕРБ

    19 1 Отговор
    Бив депотат, командирован от Борисов преди години в АЕЦ!!! Разберете се по Гербаджийски, или каквото каже Борисов, негови кадри сте и двамата!! Ако Извъртите някой номер да оставите София без парно някой ден ЩЕЕ престъпление извършено от Теб Фандъкова, Николов и Борисов!!! Не ви пречи акъл да направите нещо такова!!
  • 19 Бивш депотат

    2 0 Отговор
    Бивш депотат
  • 20 Дъртак

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "въпросче":

    Че се замиваш, като дедо ти!:) И оди си купи дръва и кюмур, оти и тех скоро не мож си купи!:)
  • 21 КажиСийкеНещо

    16 0 Отговор
    КАдЯ си Каскет!?
    Не мислиш ли,че "Булгаргаз" , ДКЕВР и "Топлофикация" играят някакъв цирк,за да могат да стрижат и тази зима стадото,необезпокоявани от Закон,Морал и институциите,докато подчинените ти каскетъджии изпълняват поръчки!?

    Коментиран от #31

  • 22 Значи взеха парите на гражданите

    16 0 Отговор
    За парно . А дължат за газ ?
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 666666

    11 0 Отговор
    Общината здраво краде от Общинската Топлофикация .Източва се към фалит.Толкова години нищо не направиха по тоя проблем.Надписват сметки и изнудват народа да плаща надписаното.Плащаш предварително и надписаното него връщат.А,като преизчислят вече дори надписаното изчезва и пак си длъжник.Мафия!
  • 25 Centyrion

    9 0 Отговор

    До коментар #17 от "БОРУНА ЛОМ":

    На село са добре.Дърва във всяка къща по 20 кубика нарязани и прибрани на сухо.На село няма проблем с топлото,там се живее доста по различно.Не липсва храна за който не го мързи,мазите са пълни със зимнина и хората там макар и в малко доходи живеят не по зле от гражданите.Няма задръствания,тихо спокойно,и да спре тока печките горят и е топло,а при нас в градовете спре ли тока,спира парното,климатика и газовият котел,не бачка асансьора и така.А селяка налива каната и криви калпака.

    Коментиран от #26

  • 26 БОРУНА ЛОМ

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Centyrion":

    АРЕ БЕГАЙ ТАМ!

    Коментиран от #28

  • 27 Смех

    0 0 Отговор
    И кво правим.. Да спират аз се топля на дърва и бойлер на ток
  • 28 Centyrion

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "БОРУНА ЛОМ":

    Бих искал но не мога.Рода ми живее в градове от 130 и повече години.Нямам село иначе с радост бих живял.
  • 29 шопчо

    2 0 Отговор
    Минаваме на дърва. Ще си продупчим дупки в прозорците за комина на печката. Ще палим картони, гуми, дърва, съчки, каквото намерим. Ще се борим, няма да се дадем да ни уморите от студ!
  • 30 А ДАНО

    3 0 Отговор
    ДАЙ БОЖЕ ТОВА С ГАЗТА ДА СТАНЕ ТА ФАНДЪШКА ДА СТОИ НА СТУДЕНО - НЕКА И ЗАМРЪЗНЕ СЛИВАТА !
  • 31 БОКОКРАД

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "КажиСийкеНещо":

    СПРЕ ЛИ ПАРНОТО БОЙКО И ГЕШЕВ ОСТАВАТ НА СТУДЕНО
  • 32 чиче

    1 0 Отговор
    Разиграват цирк пред хората ЗА ДА ВДИГНАТ МАКСИМАЛНО ЦЕНАТА НА ГАЗТА.ОТДАВНА СА СЕ РАЗБРАЛИ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове