Last news in Fakti

16 Октомври, 2021 06:00 3 081 36

Ивайло Вълчев: Имаме основа за разговори и общи принципи с "Продължаваме промяната"

  • ивайло вълчев-
  • има такъв народ-
  • избори

Президентът върши работата, за която е избран, смята представителят на "Има такъв народ"

Ивайло Вълчев: Имаме основа за разговори и общи принципи с "Продължаваме промяната" - 1
Снимка: БГНЕС

"Всеки българин по света трябва да може да гласува и да го прави лесно, без ограничения. Това условие е важно. Ще се радваме да има хора от другите политически сили, които да разсъждават като нас. В 21 век виждаме борба и мнения за това колко е хубаво да има само хартиени бюлетини. Времето, в което живеем, ни дава възможности да се случи едно защитено и сигурно гласуване по електронен път", посочи Ивайло Вълчев от ИТН в студиото на "Денят ON AIR".

Събеседникът изтъкна, че "червените линии" на партията не са се променили, както и че от ИТН няма как да влизат в разговори с тези партии, които олицетворяват системата като нефункционираща и порочна.

"Няма как да влезем в разговори с "архитектите" на тази система. Нямаме общо с ГЕРБ и ДПС относно принципите как да се строи една нова система, която да функционира в полза на хората, а не да обслужва части интереси. Не мислим, че имаме какво да си кажем с ДПС и ГЕРБ", коментира още той.

А в лицето на БСП, от ИТН са видели партия, която е готова да отстъпи от собствени принципи, които е поставила, за да бъде кооперативна и да прояви разбиране по много от проблемите.

"Бяхме изненадани по време на разговорите с БСП в този парламент, тогава когато ние бяхме наред да предложим правителство. Може би има на каква основа да стъпим и за едни бъдещи разговори", уточни Вълчев.

"Основа за разговори и общи принципи с "Продължаваме промяната" имаме. Зад красивите думи на Петков и Василев не съм видял срок и отговорник. Те изповядват идеи, които са много близки до нашите", каза събеседникът пред Bulgaria ON AIR.

А относно казуса с Кирил Петков и двойното му гражданство, Вълчев уточни, че няма как отговорността на един човек да бъде пренесена върху цяла партия.

"Отговорността е персонална. Ако една организация застане с тежестта на своето ръководство зад някого, който е сгрешил, тогава е друго", заяви той. И добави, че според него, ако президентът Радев е имал подобна информация, не би взел това решение.

Вълчев изтъкна, че нямат свой кандидат за президент, тъй като в Радев виждат човек, който на поста си, върши това, за което е избран.

"В едни важни за държавата моменти той взе страна на идеи, които ние смятаме за правилни. Взе страната на хората, които бяха на площада. Тогава там първи се показаха несъгласните, различните, а той застана на тяхна страна", добави събеседникът.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 36 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Те трябва

    17 15 Отговор
    да са луди да се занимават с вас !
  • 2 Бягайте

    16 15 Отговор
    От тия двамата , че хептен ще се самозакопаете.
  • 3 Я верно ли

    26 6 Отговор
    Значи викаш ГЕРБ са създали ДПС навремето?След това Борисов и Доган са се целували на площада така ли?ГЕРБ и ДПС са правили също и тройната коалиция.Мая Манолова никога не е предлагала Пеевски за шеф на ДАНС, а пък БСП и ДПС никога не са го избирали за шеф на ДАНС.

    Коментиран от #25, #26

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Защото

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "ВЕЛИКО ТЪРНОВО":

    винаги са действали с помощта на оставените от времето живи мутри , сега "бизнесмени" , които все още им предоставят тяхни момчета , помпащи мускули ежедневно в залите, за всякакви услуги ! Ортаци !
  • 6 Чалга

    12 10 Отговор
    и принципи ? Само продажни ! Я не баламосвай наивните хора !
  • 7 32134

    4 5 Отговор

    До коментар #4 от "ВЕЛИКО ТЪРНОВО":

    Кого са били ве и.д.и.о.т?Кефи как си измисляте истории и сами си ги изживявате, докато живота ви отминава. Егати льохманите.

    Коментиран от #16

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 За протокола

    11 6 Отговор
    Архитекти на днешната система са именно БСП. Те създадоха и ДПС и ГЕРБ. И Доган и Борисов са си техни творения.
    Така, че оневиняващите БСП и желаещи да работят с тях или не познават близкото минало или просто не желаят промяна, а целят подмяна - да станат ГЕРБ и ДПС за да се настанят те. А промените, за които бърборят са чисто козметични и не засягат изобщо същността на системата.
    Така, че и те са същите маскари.
  • 10 ЕМИГРАНТ

    11 5 Отговор
    ДА ГЛАСУВАТ ИМАТ ПРАВО САМО ТЕЗИ КОЙТО ПОСЛЕ ЩЕ ПЛАЩАТ СМЕТКАТА ТОЛКОЗ КАТО В КРЪЧМАТА А ВСИЧКО ОСТАНАЛО СА ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ ДОРИ И ОГРОМНАТА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА ГО ОСЪЗНАВАТ И НЕ ГЛАСУВАТ ЩОТО Е ДОЛНО ДА ГО ПРАВЯТ ЗА ДРУГОТО СЕ НАПЪВАТ МЕСТНИ ТАРИКАТИ ЖАДНИ ЗА ВЛАСТ И НЕ СТАВАЩИ ЗА НИЩО ДРУГО ОСВЕН ЗА ДУПЕТАТИ

    Коментиран от #19, #32

  • 11 Тия

    12 9 Отговор
    Тия, като видяха, че се сриват побързаха да се закачат за авторитета на Радев, но вече трудно ще излъжат някой.

    Коментиран от #13

  • 12 ДъпЪсъ кючекчията

    2 3 Отговор
    Ще преее”б”ем всичко и всички..
  • 13 Това че някоя агенция е писала срив

    8 7 Отговор

    До коментар #11 от "Тия":

    Не означава, че е истина. Реално ПП и ИТН ще са в топ 3 на изборите!

    Коментиран от #17

  • 14 Иван

    6 9 Отговор
    Странно същество е ИТН, на 15 по ТВ 7/8 блестяща дискусия за ковид истерията и вечерта се появява "сапо ди чалга" с критика към ППче не са ходили в офиса му да целуна пръстена!!?
  • 15 Реалност

    10 16 Отговор
    Достойни слова от достоен човек, в единствената достойна, партия ИТН!
  • 16 LOSHIA

    6 6 Отговор

    До коментар #7 от "32134":

    А ВАС ЖИВОТА ВИ ИЗХВЪРЛЯ КАТО НЕНУЖНА ВЕЩ!!!!!!!!!!!!!
  • 17 изрод от ГЕРБ

    6 4 Отговор

    До коментар #13 от "Това че някоя агенция е писала срив":

    Всички соц,агенции са напазарувани от тиквата!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 LOSHIA

    3 3 Отговор

    До коментар #10 от "ЕМИГРАНТ":

    Кой има право да гласува в РБ е определено със закон! ОТ ТЕБЕ НИЩО,АМА НИЩО НЕ ЗАВИСИ!!!!!
  • 20 Смешник

    5 4 Отговор
    Никой не ви иска

    Коментиран от #21, #24, #28, #33

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Пич

    5 3 Отговор
    И сега какво...!!!??? И едните , и другите треперят , че може да не се хванат за клона... А много им се искат държавни банани... И на Кирчо , и на Славчо... Само че , народа ще назначи за горски в джунглата Бойко Борисов , и той като ги потърпи малко да си изиграят простотиите , ще ги ошамари , и ще ги изгони от гората обратно към селата...

    Коментиран от #29, #36

  • 24 Така е!

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "Смешник":

    Когато си никой няма как да искаш някой! По лошото е , че когато си никой, трудно може да станеш някой!

    Коментиран от #34, #35

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 КОЙ

    5 3 Отговор
    Аз съм против Българите в чужбина да гласуват, защо някой отрекъл се от БГ /независимо от причините/ да може да определя живота ми.

    Коментиран от #30, #31

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 LOSHIA

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "КОЙ":

    Искаш да определяш живота на всички българи? НЯМА ДА СТАНЕ!!!!!
  • 31 изрод от ГЕРБ

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "КОЙ":

    След като искаш никой да не ти определя живота,заминавай в Русия,Северна Корея,Белорус! Там живота ти е определен още преди да се родиш!!!!!!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 изрод от ГЕРБ

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Смешник":

    Говориш така защото ви е СТРАХ!
  • 34 LOSHIA

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Така е!":

    Дали си някой или никой,други решават,А НЕ ТИ!!!!!
  • 35 И ОТНОВО84349

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Така е!":

    Не е зле да помислиш върху това,което си написал.
  • 36 LOSHIA

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Пич":

    И сега какво...!!!??? ЩЕ ПОКАЖАТ ИЗБОРИТЕ! А не ти!!!!!!!!!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове