Last news in Fakti

1 Ноември, 2021 07:10 2 493 71

Станишев: БСП трябва да е част от промяната

  • станишев-
  • част-
  • промяната-
  • бсп

Това заяви той на конференция в Русе, организирана от ПЕС

Станишев: БСП трябва да е част от промяната - 1
Снимка: БГНЕС

"Ковид предостави златен шанс за леви, социални политики и БСП трябва да ги отстоява, за да има силно социално начало в управлението. Трябва да сме част от промяната. Знаем, че 2/3 от хората искат промяна и БСП трябва да докаже след изборите, че е на страната на промяната."

Това заяви на конференция в Русе, организирана от ПЕС, президентът на лявата организация Сергей Станишев, цитиран от Dir.bg. Форумът беше двустранен и в него участваха и депутати от Румъния. Домакини бяха кметът на Русе Пенчо Милков и водачът на червената листа в града Крум Зарков.

"Именно плановете за възстановяване на България и Румъния и възможностите за икономическо развитие в граничните региони обсъдихме с делегация от депутати, общински съветници и активисти от северната ни съседка на конференция в Русе, организирана от ПЕС", написа във Фейсбук Станишев.

На конференцията той разви тезата, че президентът на практика е направил подарък на левицата, насрочвайки избори 2 в 1.

"Трябва да се възползваме максимално - това е златен шанс да подобрим резултата си", убеден е Станишев. Според него БСП трябва да бъде част от промяната, за да е гарант, че тя няма да се окаже поредната измама.

Ето какво написа Станишев в социалната мрежа:

Планът за възстановяване на ЕС е шанс за устойчиво и справедливо развитие както на национално, така и на регионално ниво. Той предоставя нова перспектива за местните икономики, така че не просто да се върнем там, където бяхме преди кризата, а да дадем нови възможности за хората, да подпомогнем бизнеса и да създадем работни места.


Именно плановете за възстановяване на България и Румъния и възможностите за икономическо развитие в граничните региони обсъдихме с делегация от депутати, общински съветници и активисти от северната ни съседка на конференция в Русе, организирана от ПЕС.

Бих искал специално да благодаря на домакините - водача на листата на БСП в Русе Крум Зарков за инициативата, на кмета на Русе - Пенчо Милков, общинския съветник и ректор на Русенския университет - акад. Христо Белоев, председателя на Делегацията на българските социалисти в ЕП - Петър Витанов, областния управител на Русе - Борислав Българинов, както и на гостите от Румъния - евродепутатa Виктор Негреску, председателя на Комисията по европейски въпроси в румънския парламент Стефан Мусоиу и депутата Мариан Мина.

Както България, така и Румъния са едновременно изправени пред тежка здравна ситуация и сериозна политическа динамика. У нас предстоят избори, а в северната ни съседка продължава неяснотата около следващия състав на правителството. Това неизменно повлия на изготвянето на плановете за възстановяване - румънският беше приет тази седмица, а българският наскоро беше предаден от служебното правителство.

Редовният кабинет на ГЕРБ пропусна възможността за изработване на по-амбициозна визия и представяне на проекти в координация със съседните ни държави. Доволен съм все пак, че предаденият план от служебното правителство включва няколко силни трансгранични проекта. За осъществяването им е необходима силна политическа воля, а аз виждам такава на местно ниво в лицето на Пенчо Милков и местната организация на БСП Русе. В продължение на години градът беше недофинансиран, а до болка познатите проблеми бяха пренебрегвани. Сега се работи усилено паралелно по няколко инициативи - подобряване на качеството на въздуха, облекчаване на междуграничния трафик и повишаване на стандарта на живот. Надявам се, че следващото редовно правителство ще окаже необходимото съдействие, за да бъдат реализирани всички те.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    53 8 Отговор
    БСП е част от проблема и няма как да бъде част от решението!
  • 2 Расате

    37 3 Отговор
    Как не те сварих в Оня офис аз!

    Коментиран от #26

  • 3 НАЧИ...НИЕ ПЕ'Д'ЕРАС'КИ И ЖЕН'ДЪР

    26 12 Отговор
    "ПРОМЕНИ" И СВАТБИ...НЕ ЩЕМЕ!
    СЕКО ЕДНО КОМУНЯГО-ФАТМАШКО ПРАВИТЕЛСТВО НА БКП НИ ВОДИ ДО.. КАТАСТРОФА И ФАЛИТ.
    ГАЗОВИ КАМЕРИ ЗА ВАЗЕКА, БОКЛУЦИ
  • 4 Ventura

    37 5 Отговор
    Вече 30 год. се променяте и все е тая! Като приказката за вълка.
  • 5 БЪЛГАРИЯ ПОМНИ:

    34 6 Отговор
    6 ПРАВИТЕЛСТВА НА БКП БСП-ДПС-ДС И ЕВРО РОМА.......6 НАЦИОНАЛНИ КАТАСТРОФИ И ФАЛИТИ!!
    А ВСИЧКИ МИЛИОНЕРИ МИЛИАРДЕРИ И ОЛИГАРСИ----ПЕДЕРАСИ ДО ЕДИН ОТ БКП!
    ЗАБРАНА НА ЧЕРВЕНАТА ФАТМАКО-ОЛИГАРХИЧНА МАФИЯ

    Коментиран от #14, #43, #53

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 БОЛШЕВИК 🌟

    28 2 Отговор
    Тоя мишок заедно с турците от етническата партия, приеха плоския данък. Всички след тях не искаха и не пожелаха да променят това!
  • 9 Тихомир

    27 0 Отговор
    Ако успеят да скрият този целувач на Доган, на БСП може и да им се получи.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ако Корнелия е

    9 19 Отговор
    в тайна договорка с Борисов и Доган,забравете за успех в изборите.Хората искат промяна и ще я имат.Така е в целия свят в момента.Скъсаха да хулят и обвиняват за глупости К.Петков,но той ще е премиер- млад,умен,неопетнен човек.Другите ги видяхме 32 години- мерси
  • 12 ГанЯ

    18 1 Отговор
    А бе Станишев, отиди на лекар
  • 13 Балами

    20 2 Отговор
    Каква промяна бе хора??? От тия в тая промяна са все хора от старата власт .малките партии са водени все от хора които бяха в властта и нищо не направиха освен крадене
  • 14 БСП на Бунището

    24 4 Отговор

    До коментар #5 от "БЪЛГАРИЯ ПОМНИ:":

    Народа ще запрати БСП на Бунището на Историята на тези Избори....
  • 15 Centyrion

    14 1 Отговор
    Хомо дружинката няма думата.
  • 16 За протокола

    14 0 Отговор
    Би било по-правилно първо БСП да промени себе си, а после да се занимава с държавата, но тя не подлежи на промяна. Така, че трябва да се саморазпусне и да освободи лявото пространство за една истинска и модерна лява партия.
  • 17 Станишев никой не иска да те вижда и

    17 0 Отговор
    Чува!! Прависи политика в Брюксел, Тука не давай Акъл!! Имане спомени и от твоето Управление!
  • 18 Шаран БГ

    14 0 Отговор
    Народът отдавна е видял и разбрал, че в БСП нама нищо социалистическо, още по-малко социално ! Както впрочем и в другите "дърти муцуни" Всичките са от "котилото на БКП" !!
    НО, властовите позиции, които имат техните членове, винаги ще успяват на избори да вкарат партийни избраници в Парламента !! Народът - кучета го яли !
    И "човекът от Херсон" е прав. Няма начин , как без тях да се продължи подмяната, и корупцията , и кражбите -законните, разбира се - те ще си ги прогласуват,и ще ги узаконят, и овековечат...........
    Бедни ми, бедни българино! Децата и внуците ти, ако случайно се върнат по тези земи, има да плащат милиардни дългове, направени за 31 години от тези политици, които те ненавиждат !!
  • 19 Имаме

    19 0 Отговор
    Имаме спомени за твоето управление!!
  • 20 гост

    17 1 Отговор
    Отвратителен Човек
  • 21 гошо

    9 0 Отговор
    ако под леви и социални политики особата име извнапредвид едни стамбулски такива (на него често нищо не му се разбира), аре, нема нужда! мерсим!
  • 22 Тоя още ли...

    13 1 Отговор
    ...не се е гръмнал...?!За нищо не става...!
  • 23 СЛАДУРИ

    16 0 Отговор
    ОООООООООООООО ХАМСЕТРА ИЗПЪЛЗЯ ОТ БРЮКСЕЛ ТЕ ЗА ТОВА Е БОРБИЧКАТА ЗА ВЛАСТ НА СТАРИТЕ ЧЕРВЕНИ МУЦУНИ И ТЕХНИТЕ НАСЛЕДНИЦИ /АДЕ ПИНГВИН ВЕНСЕРЕМОС ЙОТОВА ОЩЕ НЕ ТЕ ЛИ Е СРИТАЛА /

    Коментиран от #28

  • 24 Гаглей

    5 2 Отговор
    И герб трябва да е част от промяната
  • 25 Червен

    11 1 Отговор
    лукав плъх !
  • 26 Гаглей

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Расате":

    Хахахах
  • 27 ИМПЕРИАЛИСТ

    12 0 Отговор
    Стига с тази „ПРОМЯНА“!!! КОЙТО иска промяна да си смени най-добре половата ориентация и белким се успокои.
    От НЕКЪДЪРНИЦИ, само промяна може да се очаква, защото е лесно, а за „.......Европейското Развитие на България“ трябва акъл и работа.
    Тия двамцата, Кирчо и Асенчо, ако не влезнат в новия парламент няКОЙ ще пострада жестоко...ПАРИТЕ ДАДЕНИ ЗА ПРЕДИЗБОРНА АГИТАЦИЯ ОТ „СПОНСОРИТЕ“ ТРЯБВА ДА ИМАТ ВЪЗВРАЩАЕМОСТ +.
  • 28 ЧОБАНИН

    6 0 Отговор

    До коментар #23 от "СЛАДУРИ":

    КОАЛИЦИЯ БСП ДБ ПП ДПС / ВСИЧКИ В ЕДНО ГЪРНЕ/ВИОЛЕТОВО РОЗОВО НО С ЧЕРВЕН ПОХЛУПАК/ И ШИ НЪ УПРАЯТ ЗА 800 ДНИ

    Коментиран от #30

  • 29 ДЖОТО

    10 1 Отговор
    ОТ КОЯ ПРОМЯНА БЕ СТАНИШКО?ДА КРАДЕТЕ С ГЕРБ,ОЩЕ ПО-ВЕЧЕ ЛИ?
  • 30 HI Тиквуний...!

    0 2 Отговор

    До коментар #28 от "ЧОБАНИН":

    А ГРОБ къде го забрави...?!
  • 31 mdaaaaaaaaa

    6 1 Отговор
    хахаха наглеци! Бсп, греб и дпс трябва да ги няма никакви! Не ни трябва "опитни" видяхме ге за 30 г какво направиха - НИЩО! Опита им се свежда до крадене, далавери ....добре костюмирани мутри..при това с имунитет. Ама нали българина е мазохист..пак ще си ги избере.
  • 32 кирилчо

    5 0 Отговор
    Този се чувства българин само когато граби от България. Той е от висшия слугинаж още от раждането си. Той не е български проблем, а световен.
  • 33 Машала

    6 0 Отговор
    Каква ти промяна бе байно! Какви 5 лева! Всеки път като дойдете на влас опосквате за една година всичко и вдигате байряка! Напатили сме се от БСП-БКП от ГЕРБ от ДПС от разно псевдоПатриоти с БИЛА торбички и от всички ламтящи за кокала. Баста! Всички барабар с ТЕБ сте за пандиза! Съсипахте тази прекрасна страна и унищожихте един цял народ!
  • 34 xО ХО Хo

    6 0 Отговор
    Появи се милият Сергейчо - задръстено тулупче! Неговите очички що ли виждат?
  • 35 Плюете

    1 1 Отговор
    го но Станишев наистина е един гоУем цоциалист.
  • 36 ....

    6 1 Отговор
    Май само серьожа дмитриевич още не е разбрал , че бсп умре ?
  • 37 СерГ

    3 0 Отговор
    От коя промяна бе Ге....решихте и вие ли да се променете...пусто Белене....
  • 38 гост

    3 1 Отговор
    Жалко че 89та не ви дадохме ,,шанс". Един хуууубав шанс.........и сега България щеше да е едно много по-добро място без вашите грозни и крадливи муцуни.
  • 39 Името му е 1/1...!

    7 1 Отговор
    СърГей...!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Истини

    5 2 Отговор
    Бкп трябва да ви пуснат в кладенеца, както сте правили с хора заможни кметове преди 44-та, затваря ли сте ги по затворите, оуска ли сте ги вкладенци вързани, нагоре надолу докато получат пристъпи и са умирали по затворите. Ъова сте вие и децата ви, томи томов е жив, кви ги е върлел бащите. За кого да си дадем гласа, като и герб са същите, както и дпс, дс, кгб
  • 42 Пекунов

    3 1 Отговор
    След кончината ти най-големият страх е да не ти извикат публика при прожекцията на филма на току-що приключилия ти живот.

    Да не дойдат хората, на които сте сторили нещо лошо, дори и да е злословие.

    Коментиран от #50

  • 43 Бацо Гацов

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "БЪЛГАРИЯ ПОМНИ:":

    Това означава ли, че и Радев трябва да се забрани?
  • 44 оня

    6 0 Отговор
    Таззи мишка пак изплува:))
  • 45 За овце

    3 0 Отговор
    Ако се бяхте разграничили от ковид фашизма, можеше и да ви повярвам, но вие послушно подканвате. Ами, аре у левУ.
  • 46 112

    2 1 Отговор
    Време е нинива да си ходи на село и да покаже на гражданите, как се съди пиперо български
  • 47 Тоя продажни

    4 0 Отговор
    трябва да е в затвора, вместо да изпълзи от дупката си и да ръси глупости пред мисирките!
  • 48 778

    2 0 Отговор
    Този кога ще бъде вкаран в затвора?
  • 49 Помнещ

    4 0 Отговор
    Ти педе... и предат... заби БСП в земята и тази партия дълго ще бъде мъртвец докато не вземе без промяна програмата на пп Атака !
  • 50 Пекунов

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "Пекунов":

    Това е част от урока: когато ти използваш неразрешени методи, и срещу теб ще се използват неразрешени методи.

    Защото на съзнателно ниво мозъкът не го приема, но душата знае какво се случва и приема уроците си с благодарност.

    Тоест – получавам онова, което давам.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Наблюдател

    0 0 Отговор
    Ковида не е причината. На запад всичко е боцнато. И тук ни подвеждате и се чудят, как може да сте наивни. Всичко на държавна е боцнато, и им са казвали на перни, бели, жълти, без значени на раса, пол, вероизпиведание, те не делят хората, само трябва да соазваш правилата им, а ряхните оравила не са пипани от 100 години. Уж сте за ЕС, щом сте, е врене да ги последвате, да се ваксинирате. Те българите нищо, че мият чинии, други с фирми, го сториха. Нищо, че от бг старите им казваха обратнито, не на ваксините, но там не е България. Разсъдливи са. Много патиха именно от вас, мили комунисти, бизнеснени и утре като се завърнат някои тряжва от вас да им давате за пенсии, защото ви работвха, без исигуривки. Вие се борите за вас, деца, правнуци, а те се борят за оцеляване на запад. Но по ок навтн вместо тук безработен гражданин. Стана хубаво в кризата, за кои, за селяните с пари и торби давани ви на всички партии
  • 53 HI Тиквуний...!

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "БЪЛГАРИЯ ПОМНИ:":

    А къде забрави 12 годишното мракобесно,крадливо и корумпирано управление на Дъртата Комуняга Бойко Методиев Борисов...?!?!
  • 54 🎃🇧🇬🎃

    3 3 Отговор
    📌БКП/БСП трябва да бъде забранена със Закон. 🎃Станишев, К.Нинова, Добрев и др. трябва да бъдат изхвърлени от Политиката в България. Лустрация за ДС служители трябва да бъде въведена задължително.📌ПП ГЕРБ трябва да бъде забранена със Закон.🎃
  • 55 5577

    1 1 Отговор
    Пак ли на софрата. Стига не сме ви забравили. Бойко достатъчно ви пуска за да не се затриете.
  • 56 Тоа па

    3 0 Отговор
    Окраде народа и акъл дава. Чиба, чиба!!!
  • 57 Фермер

    1 4 Отговор
    Само Възраждане
  • 58 Анонимен

    1 0 Отговор
    Бойко е зло, но е по малкото зло.Поправете ми, мили комунисти капиталисти. 1944 взехте от богатите преди 1944 и станахте днес професори, генерали, изключвам Герджиков, той не влиза в това чусло. Имал е късмет. И същото бе след 1989. Тук ги остави костов без работа и отсипваш ит пълната бутилка, но като няма с какво да я напълниш, тя бутилката остава празна. Но кой е трудолюбив нанери начин да се соаси от дс, бкп.
  • 59 112

    0 0 Отговор
    И ходят бкп и разни шефове, да не гласуват за Борисов. Абе хора, турците имат една поговорка и тя е, зорлем гюзелик олмаз, или в оревод, на сила хубост не става, мили диктатори то направо си вземе властта, кому е нужно предупреждение, като говедари сте, плашуте стадото и те не знаят къде да вървят, питай овчаните, овцете и те искат овчаря им да се отнася добре с тях, да е гледан, гален, а не третиран, като животни и ще ви ръгатдоубиване, който не се грижи за стадото, стадото ги убива. Метафора, но и в живота подобие е
  • 60 баста

    1 0 Отговор
    Децата и внуците на кумунистите само това им е в акъла-да раздават чужди пари.Що така тази думичка помощи, разбирай зависимост и кражба им е любима.Станиш, тука да не ти ЕП и да те спонсорират 20-30 държави
  • 61 Отврат

    1 0 Отговор
    Да им кажем на все внучета и мамини синчета комунисти и бивши комс. секретари, дето след 89-та се намърдаха на софрата, че в момента има ново Елдорадо на границата на Мексико и Тексас, бегом натам.Дават по един МИЛИОН долара на семейство от двама-ПОМОЩИ.Опоскаха я Б-Я, няма нищо за крадене и раздаване.
  • 62 Кубрат

    1 3 Отговор
    Станишев ти и Паси викахте ЕС.Ес се оказа по голяма лъжа от Сдс.Ква промяна говориш?С Теди Овчарова с Симов ,Божанков ,Зарков миукащи неадекватни и ли?Изгонихте Рошкиев и докарахте Гита от Алфа.Освен това видно е че играете със Герб ,ДПС .Ваши хора гласуват за ГЕРБ в софийска община.Ти си прокиш Станишев
  • 63 комон сенс

    1 1 Отговор
    То какво трябва е еднио на ръка.
    Бесепарите с хулите по Кирил се наредина при ретрогарното гербо-депесе.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Слави

    0 0 Отговор
    Тука пълно с хора на КОКОРЧО и Кирчо и тия ша ви оправят като Славуца аиде със здраве и никакъв комунизъм повече
  • 66 Павел пенев

    0 0 Отговор
    Промяната за този ще настъпи ако го изпратят депутат в еврейския Кнесет. Гнусно крадливо същество.
  • 67 Нов

    1 0 Отговор
    Интервюто е от разбитият гей офис.Такива искат да управляват Европа и Света.
  • 68 Фтичка

    0 0 Отговор
    БКП направи промяната като смени Т. Живков и се преименува в БСП.Единствената промяна,която е всеки ден-намалява физически електоралната маса поради старост.
  • 69 Бамбука

    0 0 Отговор
    Дир.БГ на Моника цитирали Сергей Станишев. Ама моля ви се другарко.
  • 70 корупция

    0 0 Отговор
    Жалък популист на европейска заплата. Плоския данък?
  • 71 Гео

    0 0 Отговор
    Е па убава партия, псе.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове