Last news in Fakti

3 Ноември, 2021 12:49 2 387 42

Мими Виткова: Никой няма да посмее да наложи локдаун преди изборите

  • мими виткова-
  • локдаун-
  • пандемия

Какво наложи при 20 на сто имунизирани да вкараме зеления сертификат за два дни, пита бившият министър на здравеопазването

Мими Виткова: Никой няма да посмее да наложи локдаун преди изборите - 1
Снимка: БГНЕС

"Най-големият проблем за управлението на пандемията в България е липсата на политическа стабилност", каза пред БНР д-р Мими Виткова, бивш здравен министър. По думите ѝ това пречи да се вземат категорични мерки във връзка и с пандемията, и със зелените сертификати.

Според д-р Виткова неспазването на мерките и липсата на всякакъв контрол е другият голям проблем. Досега не сме чули за наказани хора, които не изпълняват мерките.

"В същото време какво наложи при 20 на сто имунизирани да вкараме зеления сертификат за два дни, какво направихме, за да засилим информационната кампания? Аз мисля, че ужасно много сме закъснели с мерките и ваксините.

Ние сме на първите места по смъртност. Извънболничната система е толкова дезорганизирана, хората, които не постъпват в болница, се лекуват по телефона, но кой ги проследява? И когато те се влошат и тръгнат да търсят лечение, вече са с тежки пневмонии", каза д-р Виткова.

По думите ѝ зелените Covid зони не работят, не работи организирано и извънболничната система, няма достатъчно екипи от лекари и в COVID отделенията.

"Комуникацията между граждани и институции у нас това е скъсана... Всяко служебно правителство смята, че идва за два месеца и си отива, и някой друг ще носи отговорност след това? И като добавим към това, че непрекъснато се дава много голяма гласност на антиваксърските изказвания, хората не знаят на кого да вярват", заяви д-р Виткова.

Според нея решението на проблемите е ваксинирането. А не толкова локдаун.

"Нека антиваксърите да кажат тогава кое е решението на проблема?", заяви д-р Виткова.

Ако така продължат нещата, локдаунът е неизбежен, но заради изборите, никой няма да посмее да го наложи, смята тя.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 20 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сладурана

    33 12 Отговор
    Това бабе от къде изкочи, че и акъл ръси!

    Коментиран от #23, #25, #28

  • 2 Севда

    18 11 Отговор
    Нали, Радев имал чест и достойнство?!
  • 3 Радев

    20 4 Отговор
    В територията е пълен хаос.
  • 4 MERS

    11 13 Отговор
    Чакат да почнат да мрът пред стълбите на болниците и тогава :\
  • 5 Бойко

    23 8 Отговор
    Локдаун ще има на 15 ноември.
  • 6 гост

    21 10 Отговор
    Българският народ: 20% ваксинирани "тлупаци" и 80 % неваксинирани ЧИФТЕ АКЪЛЛИИ!

    Коментиран от #16, #18

  • 7 Локдаун

    27 3 Отговор
    То до преди изборите ще има масов протест, почти всички бизнеси, където имам приятели са на прага на фалит, а клиентите са под 1/10 и не могат да си платят дори дневните разходи.

    Коментиран от #24

  • 8 ККК

    19 15 Отговор
    И това, което казва Виткова е самата истина! Никой няма топки да наложи реален локдаун, защото това ще му изяде главата! Другите, следващите да го направят..много кофти е, че Ковидо ни уцели в предизборна година! Разбрахте ли сега какви изУди са политиците - за да оцелеят те и да не си прецаката имиджа оставят народа да гине като пилци! А честито, Електорат!

    Коментиран от #39

  • 9 Исландия

    27 5 Отговор
    Бум на заразени при 80% ваксинирани.

    Коментиран от #37

  • 10 Тик так тик так

    13 8 Отговор
    14 ноември. 11 дни. Бойкоооо.....падаш с 200
  • 11 истина е

    9 7 Отговор
    Ми това го знае всяко дете , и за това боко толкова силно реве ,вместо в килията на Бай Ставри да плете А каскета спи ,и милиони брои !
  • 12 Тик так тик так

    12 9 Отговор
    14 ноември. 11 дни. ГЕРБ умре
  • 13 Centyrion

    27 1 Отговор
    Да,така е, всичко е схеми и тънки сметки.Значи на опашките за ваксини и тестове няма проблем където са по 100 човека на камара,ама в кафето на Пешо е много опасно,и в Кауфланд също е безопасно ,там са по 300/500 човека,на опашките и в изборните секции също е безопасно,и не е нужен зелен Сертификат.Смешници.Жалки продажни хорица.
  • 14 лана

    13 2 Отговор
    НА мима не и стигна краденеТО, че седна и на глобалистката софра
  • 15 Излишен

    18 2 Отговор
    Локдаунът е напълно излишен,защото не решава нищо - само отлага проблема напред във времето.
  • 16 00014

    21 2 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Българският народ е оцелял, защото на лъжливи пророци не е вярвал.
  • 17 дааааа

    19 0 Отговор
    Искам локдаун и последващ нокаут за всички "политици" без изключение.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Право

    13 3 Отговор
    За какъв локдаун мечтае бабицата? Затвор е наказание в цялата човешка история. За какво провинение ще затварят цял народ или цели възрастови групи? Комуняги смотани!
  • 20 Какво прозрение

    15 1 Отговор
    Че то сривът в здравеопазването започна по ваше време, другарке. Помниш ли как новозавършили лекари с хиляда зора успяваха да специализират, при това трябваше да плащат регламентирано, щото решихте, че специалисти не им трябват.После им даваха унизителната минимална заплата като на санитари, щото се учели.И естествено си дигнаха чукалата и оди да ги видиш. Тази е от най-провалените министри на здравеопазването и по тази причина не трябва да ни я показвате. А фактът, че е стиснала обецата какво говори за менталното й здраве. И даааа, хората несъмнено ще й вЕрват.
  • 21 Аватар

    5 1 Отговор
    Антиваксърски изказвания се вихрят,защото нито един от медийните професори не обясни механизмът на действие на ваксините и защо ваксинният имунитет е по-добър от този на преболедувалите.Същите професори не казаха какви изследвания и прегледи са необходими преди ваксинация.В България няма регистър на страничните реакции към ваксините,с коя ваксина и партида са ваксинираните,които са пострадалите и какви придружаващи заболявания са имали.Нито един от тях не обясни защо са толкова разнообразни симптомите на заразата и каква е причината част от хората да прекарват инфекцията леко,а други да умират интубирани.Лятото беше момента желаещите да се ваксинират.Сега ваксинацията ще доведе до покачване на случаите,което е наблюдавано в други държави.
  • 22 мамун

    2 1 Отговор
    трай бабо за хубост
    20% донорчета 80%умници
    останалите платени гаргарони
  • 23 Смях

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Сладурана":

    Мими Виткова, възраст 70 г. за какво да говорим повече!
  • 24 Слушай

    2 5 Отговор

    До коментар #7 от "Локдаун":

    Всеки който иска да бъде собственик поема риск за бизнеса си като фалира значи не става да ръководи отива пасе овце на село откъдето е дошъл

    Коментиран от #40

  • 25 петолъчки

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Сладурана":

    Това червенокомунистическо бабе е причината да се радваме на днешното здравеопазване Тя е стратегът и човека въвел клиничните пътеки и бизнеса в болниците
  • 26 ЛЕЛЕ

    4 3 Отговор
    😎Публикувано във факти.бг: Ако така продължат нещата, локдаунът е неизбежен, но заради изборите, НИКОЙ НЯМА ДА ПОСМЕЕ да го наложи, смята тя.(М.Виткова)😎

    ДИПЛОМАТИЧНО казано!
    КАК "НИКОЙ" няма да посмее?

    😥ИМА САМО ЕДИН, КОЙТО ТРЯБВА ДА ВЗЕМЕ РЕШЕНИЕ ЗА СПАСЯВАНЕ НА ЧОВЕШКИ ЖИВОТИ!😥
    😋ТОЧНО ТОЙ - "СМЕЛИЯ" ПИЛОТ ТРЯБВА, НО НЕ СМЕЕ, госпожо М.Виткова.😋
  • 27 4444

    5 1 Отговор
    Кой проблем иска да режи Г-жата, че в Европа в момента е ужас. Заболелите ваксинирани в болниците вече са огромен брой, а самото ваксинирине не реши проблема. Пак ще ги бодат с трета доза, но след половин госина ще има нов вариант и пак ще трябва боцкане. А междувременно ваксинирани си боледуват тежко и си умират. И странични ефекти има. Така че първо докажи как си решила проблема с набоцкването с експериментални препарати за третиране, а после сподели - свършиха ли им изпитанията?
  • 28 На два метра под земята

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Сладурана":

    СДС,НДСВ,вис, бкп, луканов,симеон,добри джуров, костов,първанов,плевнята,маджуна,илиевите брата, маргарини,пеевсите,боковистите,радевистите коремни ,шнорхели, гержици, дянков,костов, бакърджиев,пасито, канадците,мистър биин, надежди,неверни полковници, мировци велчев и, василеви,горановци,пекановци,културисти,ей край нямат тия дето ни убиват постоянно???
  • 29 Вируса

    4 0 Отговор
    А освен това и няма да гласуват много хора. Дори изненадите ще са големи.
  • 30 Менгеле

    6 1 Отговор
    В България пандемия няма има ПЛАНдемия, и всеки, който поддържа тази измама да бъде вкаран в затвора за геноцид срещу Българския народ, защото създават масова психоза за опастност, за да си сложат хората от разработвано лекарство във експериментален стадий, което означава, че насилствено карат хората да бъде експериментирано с тях, или казано да бъдат опитни мишки с неизвестен край.
  • 31 ПК инк

    4 0 Отговор
    В години на съдбоносни избори, нараства нестабилността,
    която влияе негативно на икономиката на всяка страна.

    Доказано е, че психиката на всеки нормален човек може
    да издържи нестабилността за съвсем кратко време.

    А след това, той просто престава да ходи на избори и не
    се интересува повече от онова, което се случва.
  • 32 Васил

    4 1 Отговор
    Радев се оказа по голям женчо и от Плевнелиев ама все пак е фатмак.
  • 33 копи пейст

    0 0 Отговор
    дeбили дa нe чeтaт!
    НAУЧEН УЖAC: Прoтeинът oт вaкcини влизa в клeтъчнитe ядрa, пoтиcкa двигaтeля зa възcтaнoвявaнe нa ДНК нa чoвeшкoтo тялo, щe oтприщи eкcплoзия oт рaк, имунoдeфицит, aвтoимунни нaрушeния и уcкoрeнo cтaрeeнe
    Тoвa oткритиe мoжe дa бъдe oпиcaнo caмo кaтo иcтинcки „ужac“ в нeгoвитe пocлeдици. Зaшeмeтявaщo нoвo изcлeдвaнe, публикувaнo в Virusеs, чacт oт издaниeтo SАRS-СоV-2 Hоst Сеll Intеrасtiоns нa MDPI (Оpеn Ассеss Jоurnаls) рaзкривa, чe вaкcиннитe шипoвe прoтeини нaвлизaт в клeтъчнитe ядрa и причинявaт хaoc върху мeхaнизмa зa възcтaнoвявaнe нa ДНК нa клeткитe, кaтo пoтиcкaт възcтaнoвявaнeтo нa ДНК c тoлкoвa мнoгo кaтo 90%.

    Изcлeдoвaтeлcкaтa cтaтия e oзaглaвeнa „SАRS–СоV–2 Spikе уврeждa възcтaнoвявaнeтo нa уврeждaнe нa ДНК и инхибирa V(D)J рeкoмбинaциятa In Vitrо“ и e aвтoр нa Джиaнг и Я-Фaнг Мeй oт кaтeдрaтa пo мoлeкулярни биoлoгични нaуки, Thе Wеnnеr– Grеn Institutе, Stосkhоlm Univеrsity, SЕ-10691 Stосkhоlm, Swеdеn, и кaтeдрaтa пo клиничнa микрoбиoлoгия, вируcoлoгия, Umеå Univеrsity, SЕ-90185 Umеå, Швeция

    Коментиран от #34, #35

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 превод

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "копи пейст":

    СПОКОЙНО! ФЕЙК-новина! Дължи се на ПОГРЕШЕН ПРЕВОД!
    Ето го ЗАГЛАВИЕТО:
    „SARS–CoV–2 Spike Impairs DNA Damage Repair and Inhibits V(D)J Recombination In Vitro“
    По-точния превод е:
    SARS–CoV–2 Spike(т.е. ШИПЪТ(spike) на ВИРУСА SARS–CoV–2) понижава възстановяването на увредената ДНК и инхибира V(D)J рекомбинацията In Vitro
    НЯМА ВРЪЗКА С ВАКСИНИТЕ! ПОВТАРЯМ: СТАВА ВЪПРОС ЗА това, че ШИПЪТ НА ВИРУСА понижава възстановяването на увредена ДНК!
  • 36 Хихата

    0 0 Отговор
    Локдаун няма и няма да има докато не се намерят пари, с които да се плащат обезщетения на хората от затворените бизнеси. Но кръчмарите тъй или иначе няма да мирясат, щото техните доходи са предимно на тъмно и никакви компенсации на легалните доходи не ги устройват!
  • 37 ОАЕ

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Исландия":

    Ами как е в ОАЕ? 97.1% ваксинирани при 10мил. население.
  • 38 Ам гъл

    0 0 Отговор
    Изкарахме всички бабки и дедковци не да Тренират за здраве А акъл да "Дават" за Глупуста на Човека.как да е още по Глупав То вече няма и смисъл от това да се показва Истината защото тя Става все по Добре Заглушена. А онези дето са "Сложили" паричките в джоба за да Ви Броят те Крещят за да не се Чуе и Види това Което ще Ви Извади Очите. До сега от Света трябваше да е Изчезнала 1/3 от тази Страшна Глупуст а то Човека нещо не Може да го Изтрият така Лесно. За това ще Направят Концлагери но по Хуманно ще ви оправят все пак Света се "Развива" Германия и ЕС също.
  • 39 Ам гъл

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "ККК":

    Ма той Народа го Продадоха има няма от 1997 Чичо Костов Направи Пазарлъка. И хоп Продадено. Та да пишеш, че Видиш ли мрем сега е Манипулация. Сега Искат да ни Изтрият /Затрият нас Българите от Страната България а "Държавата" България Отдавна я няма Тя е само Географско Понятие.

    Коментиран от #41

  • 40 И на

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Слушай":

    9.9.1944г е бъкало от неграмотни собственици на бизнес, нали?
  • 41 Ако спреш

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "Ам гъл":

    да гледаш проф.Иво Христов ще ти мине :)
  • 42 Опитват да превърнат децата в чудовища,

    0 0 Отговор
    Опитват да превърнат децата в чудовища, и не само тях. Маските буквално скриват емоциите, забраната за прегръдки забранява емоциите и близостта (Второто - отново буквално). Колко по-ясно от това трябва да стане? Искат да лишат хората от човешкото в тях, защото тогава те ще станат именно като психопатите, налагащи всичко това, и вече няма да са заплаха, а ще следват плана с готовност.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове