Last news in Fakti

3 Ноември, 2021 15:45 1 209 20

Нинова пред строителната камара: Най-важно е да спасим българските фирми и работници

  • нинова-
  • строителна камара-
  • спасим-
  • фирми-
  • работници-
  • български

Всеки проблем има решение с диалог, каза лидерът на левицата 

Нинова пред строителната камара: Най-важно е да спасим българските фирми и работници - 1
Снимка: Facebook

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се срещна с представители на ръководството на Камарата на строителите. Двете страни обсъдиха следните теми: последиците от кризата за бранша и за работниците, необходимите спешни действия на бъдещия парламент и редовно правителство, бюджета за 2022 г., както и необходимите законодателни промени за стратегическото развитие на сектора.
Двете страни се ангажираха с взаимна подкрепа за трайно законодателство, промени в ЗУТ и ЗОП, експертна помощ, бързо приемане на бюджета за следващата година, в които да залегнат индексация с ръста на инфлацията и запазване на работните места.
Корнелия Нинова изтъкна необходимостта от стабилно мнозинство в Народното събрание и редовно правителство, което веднага да се заеме с решаване на проблемите в икономиката, здравеопазването и социалната сфера.
“Най-важно е да спасим преди всичко българското производство, българските фирми и работници. Има работещи решения на всички проблеми, ако поддържаме диалог. Държавата трябва категорично да влезе в ролята си и да помага на родната икономика."
Присъстващите от страна на БСП изразиха съжаление, че от Плана за възстановяване е отпаднало строителството на напоителни системи и изразиха увереност, че ще се намерят други възможности, защото без тях не може да има българско земеделие, а имаме плодородна земя и възможност тя да ни храни с български продукти.
От страна на БСП бе подчертана и важността на жп строителството, заради това че жп транспортът е екологичен, евтин и част от Зелената сделка. В срещата участваха Георги Свиленски, Христо Проданов, Драгомир Стойнев, Борислав Гуцанов и Страхил Ангелов.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 !!!?

    8 1 Отговор
    За Нинова нали "вируса" беше измислен от ГЕРБ за да й затварят устата да не говори !!!?
  • 3 Само

    10 1 Отговор
    клишета и сканиране !

    Коментиран от #5

  • 4 Ооо

    8 1 Отговор
    Нинова - малко си преиначила нещата . Всеки проблем има решение , но не с разговори, а с пари. Тия хора за разговори не ви търсят, а за пари! Както са казали евреите, ако нещо не се решава с малко пари, то се решава с много пари! Не знам Баце Що не си татуира тоя девиз за 10-12г управление :)
  • 5 Скандиране

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Само":

    да се чете .
  • 6 Браво

    8 1 Отговор
    А за целта трябва окончателно да се оттеглите от политиката !
  • 7 5577

    6 3 Отговор
    Ми отворете хазната и помагайте. Това ви е мисленето лявото. До там. Преврат и след това някой трябва да оправя нещата и съответно да бъде лошия.

    Коментиран от #10

  • 8 лала

    1 2 Отговор
    Иска да се грижи за народа, както мамеше хората, когато гробарите им клаха живитинките!
  • 9 Дани

    3 4 Отговор
    КАТО ЗА ЖЕНА ЛИДЕР МИСЛИ ДОБРЕ,ПОИЗЧИСТИ ,ЛОШОТО Е ЗАВИСИМОСТИТЕ ,КОИТО И ПРЕЧАТ ДА ИЗБУТА ПАРТИЯТА СИ НАПРЕД.
  • 10 БОЛШЕВИК 🌟

    10 0 Отговор

    До коментар #7 от "5577":

    Какво ляво има в тия мошеници? Не четеш ли, иска да помага на частните фирми! Къде по света има друга такава "лява" партия която да помага на капитала и капиталистите? Ти, да си чул от тия боклуци, за помощ на безработни, бедни и неоправдани да са поискали някога през тия 31 години?

    Коментиран от #14

  • 11 гущака

    6 0 Отговор
    Корни какво стана със пробите от магистралите дето сакаше да изследваш в чужбина, ядки вика ще вземем от пътищата да види народа имамата с качеството!
    Той народа знае всичко и Господ също.
  • 12 червен маргинал

    7 2 Отговор
    Божеее Господи ...тая вече не я трая ... Ами Курнело ... я кажи , КОИ са българските фирми, , я кажи КОИ СА ИМ СОБСТВЕНИЦИТЕ ? За овцете де бачкат в тях за наръЧ сено да не казвам .... яКАЖИ ти как КУПИ И ПРИВАТИЗИРА ЦЯЛО ВТП В НАЙ- ГЛАДНИТЕ ГОДИНИ КОГА ЕДНА ЗАПЛАТА ЕДВА СТИГАШЕ ЗА РЕЗЕРВОАР С БЕНЗИН ,А ТИ БЕ САМО НА ФЕРТИЛНА ВЪЗРАСТ ОТ 27/8 ГОДИНИ И С 3-4 ГОДИНИ ТРУДОВ СТАЖ ... ГИДИ КРУШОВЕНСКО КОПАНАРКО ...
  • 13 цербер

    1 2 Отговор
    Лидерката на БСП Корнелия Нинова
  • 14 5577

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "БОЛШЕВИК 🌟":

    Това е български хибрид в основата е ДС. Външно изглеждат лява но в същността си прав. Но едно е ясно. Когато дори и в коалиция да са влизаме в инфлация и всички видове кризи. Погледни историята празно няма. За бога хора не купувайте Видиновите 3000лв за долар и мн други.
  • 15 Бамбука

    3 1 Отговор
    Как да коментираш лидер на партия застанал зад предложението на Герб за броене на отрязаците от машинното гласуване ? колкото до ж.п. транспорта вие също работехте за погребението му.
  • 16 червен маргинал

    5 1 Отговор
    КУРНЕЛАТА НА ФОТОТО ПАК ГУШНАЛА БУКЕТА .... ТЯ ЗА ДРУГО НЕ СТАВА ... НЕ Е ВЪОБЩА ЛЯВА ... ТАЯ ДАЛАВЕРАДЖИЙКА ... ОВЦЕТЕ ДЕ И ВЯРВАТ СА ЗА ЗА ЗАКОЛЕНИЕ ...ЗА ДРУГО НЕ СТАВАТ ... БЪЛГАРИЯ ИМА НУЖДА ОТ ИСТИНСКО "ЛЯВО" ... ОГЛАВЯВАНО И СЪСТАВЯНО ОТ РАБОТНИЦИ, ОЦЕЛЯВАЩИ , ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ ... А НЕ ОТ ТАКИВА ...НОМЕНКЛАТУРИ ! ДОЛУ ТОВА БСП НАЧЕЛО С ТАЯ ЛАКОМА ,НЕНАСИТНА ...КРУШОВЕНСКА КОПАНАРКА ... АЗ СЪМ ИСТИНСКИ "ЛЯВ" ,БЕЗ ДОРИ И ДА СЪМ БИЛ НИКОГА ЧЛЕН НИТО НА БКП ,НИТО НА БСП ... НО ИЗСТРАДАЛ ЗА ТИЯ 32 ГОДИНИ И ЖИВЯЛ ОШЕ ТОЛКОВА ПРЕДИ ТЯХ ... И ЗНАМ ...ВИДЯЛ И ...ПРЕЖИВЯЛ ...
  • 17 Павлов

    3 2 Отговор
    Не съм фен на БСП, но не може да се отрече факта, че Корнелия изчисти БСП от доста от старите комунисти, които я бяха озурпирали!!!
    Проблема е, че Радев назначи на постове в служебното правителство, хора с лява ориентация, които са съмишленици на БСП, но са твърдо срещу Корнелия Нинова...
    Няма да и е лесно на другарката... хем се очаква да подкрепи Радев, хем той иска да и открадне партията и да я махне от лидерският пост. Да не говорим, че и след тези избори най-вероятно няма да има правителство,какво обещава тя, като няма да може да го изпълни... това са предизборни обещания.
  • 18 Пишман

    4 1 Отговор
    Като знаем как "спасявате" значи да се притесняваме повече!
  • 19 Каква криза

    1 0 Отговор
    имаше за тия унищожители (а не строители) на България? Ей тия унищожиха Черноморието и София! Криза имаше за хотелиери, ресторантьори, автобусни превозвачи и кой ли не още, но НИКОГА за тия - любимците на Бойко.
  • 20 дддс

    1 0 Отговор
    Г-жо Нинова кого по напред ще спасите? България от мафията ли, социално слабите ли, работещите бедни ли, пенсионерите ли или всичките накуп?Нещо за средна класа - нищо не говорите, а тя е гръбнакът на държавата, но я няма!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол