Last news in Fakti

6 Ноември, 2021 11:50 8 534 145

„Галъп“: ГЕРБ-СДС са първи, битката е за второто място

  • галъп-
  • герб-сдс-
  • бсп-
  • продължаваме промяната

Ако парламентарните избори бяха в края на октомври, ГЕРБ щяха да бъдат първа политическа сила

„Галъп“: ГЕРБ-СДС са първи, битката е за второто място - 1
Снимка: БГНЕС

Коалицията ГЕРБ-СДС запазва отчетливо предимство в електоралните нагласи на българите за предстоящите избори. Те са с 24,2% подкрепа, а битката за второто място в НС е между БСП и „Продължаваме промяната“. Това сочи проучване на „Галъп интернешънъл болкан“ за „Офнюз“, проведено лице в лице сред 1081 пълнолетни българи в периода 23-31 октомври.

Ако парламентарните избори бяха в края на октомври, ГЕРБ щяха да бъдат първа политическа сила. На второ място са БСП с 15,7%, а „Продължаваме промяната“ – на трето с 13,7%.

„Има такъв народ“ изпада до четвърта позиция с 11,3% подкрепа, следвани от ДПС с 11,1% и „Демократична България“ с едва 9,8% подкрепа.

Под чертата остават „Възраждане“ с 3,3, „Изправи се. БГ! Ние идваме!“ с 3,1% и ВМРО с 2,3%.

Интересното е, че при колебаещите се най-добре представени са „Продължаваме промяната“. Те са с голяма преднина от 24,1% срещу 15,6% за „Демократична България“, например.

58,2% от хората казват, че ще гласуват за НС и още 20% казват, че по-скоро ще гласуват.

Ако изборите бяха в последната седмица на октомври, за Румен Радев биха гласували 47,6%, следван от Анастас Герджиков с 25,1%. За Мустафа Карадайъ биха гласували 8,5% от избирателите, а за Лозан Панов – 5,7%.

От „Галъп“ отбелязват, че Радев засега запазва преднината си, но е възможно заради ситуацията около зелените сертификати и други проблеми да се стигне и до втори тур срещу Анастас Герджиков.

Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Изследването е проведено между 23 и 31 октомври, сред 1081 души по метода „лице в лице“. Абсолютната максимална грешка е ±3,0% при 50% дялове. 1% от цялата извадка се равнява на около 55 хиляди души.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 70 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Милост за Буда

    143 29 Отговор
    Буда тиквун каза че бил много уплашен и стресиран. От Радев и Рашков можело да се oчaква всичко. Каза -Утре може да влязат в нас и да ми сложат в чекмеджетата наркотици и диаманти. Рашков и Радев са озверели. В дома си в Банкя не смея дори да се съблека, спя по анцунг ....Не е ли шоу?

    Коментиран от #18, #103, #108, #141

  • 2 Красимир Петров

    127 32 Отговор
    БСП втора хахаха.Не вярвам никога на платените социолози,сексолози и др подобни врачки.

    Коментиран от #104

  • 3 Четете внимателно

    132 19 Отговор
    СЕГА ясно ли е защо бандата на Буда така истерично стиска властта?
    Миналата година Атанас Чобанов разкри, че пиарката на Бойко Борисов, Севдалина Арнаудова си е купила къща за над един милион лева. Днес БОЕЦ разкрихме, че съпругът на Pi ar Sevi Boiko, Делян Димитров, като член на УС на Булгартрансгаз взима по 11 000 лв. чиста заплата на месец, а семейството е с почти 14 000лв. месечни доходи, като държавни служители. Общо над 160 000 лв. доходи от държавни заплати на година за „златното” семейство. Същият тигър, съпругът на Арнаудова е изтеглил над 1 000 000 лв. кредит за 30 години с лихва от 2.6% и месечна вноска от 4066 с които си е купил къща.
    Я ми кажете, познавате ли друго семейство държавни служители с 14 000 лв месечен доход от заплати и кредит от над един милион лева? Всъщност, кажете ми колко от вас могат да плащат по 400 лв. вноски на месец? Та дори и по 40 лв. на месец са непосилни за стотици хиляди български семейства.
    Да ви припомня, Севдалина Арнаудова е същата, която Васил Божков обвини, че е била един от куриерите на онези 60 000 000 рекет и подкупи, които е дал на Борисов, за да не му закачат бизнеса преди 2020г. Арнаудова отрече.
    Да ви припомня, че фирмата „Булгартрансгаз”, която плаща по 11 000лв заплата на Делян Димитров, съпруг на пиарката на Борисов е същата, която закопа по заповед на Борисов над три милиарда лева наши пари в Турски поток! Тези три милиарда заедно със заплатата и къщата на Димитров днес ги плащате вие през см

    Коментиран от #129, #133

  • 4 Фокус

    101 30 Отговор
    Тези предния път го даваха Слави трети той беше първи.Сега дават ПП трета значи ще е първа.
  • 5 Четете внимателно

    105 17 Отговор
    Тези три милиарда заедно със заплатата и къщата на Димитров днес ги плащате вие през сметките си за ток, газ и парно.
    На подобни държавни хранилки са назначени и са се угоявали през годините хиляди калинки, корумпета, послушковци и слуги на мафията. Те ни струват милиарди. Други милиарди Буда, Пеевски и бандата им са наливали във фирмите от техните обръчи. Тези вече протестират, че им спират авантата.
    С тази същата Арнаудова, Гешев си чати и праща усмихнати човечета в парламента. И всичко е точно за прокуратурата.
    На вас смешно ли ви е?
    Сега ясно ли е защо така истерично и с такава злоба и алчност мафията и слугите и стискат и се борят за властта?
    Село Въртоп, видинско – 31 жители, пенсионери. Общо имат около 1000 години трудов стаж и общо взимат към 10800лв пенсии на месец. Делян Димитров – съпруг на пиарката на Бойко Борисов. Не знам колко трудов стаж има. Взима, като служител в държавна фирма 11 000лв заплата на месец.
    Това е мафията и това е кочината, в която са превърнали държавата ни.
    Изриване е нужно, изриване! До последният лешояд.

    Коментиран от #106, #110

  • 6 Петър

    32 38 Отговор
    Много се радвам че ГЕРБ ще са първи но няма да управляват. 2016г. ЦСКА спечели купата на България,но им забраниха да участват в евро турнирите.
  • 7 Кирил Петков

    33 75 Отговор
    Снощи разговарях с Христо Иванов и се споразумяхме твърдо да отстояваме ЗА Истанбулската конвенция и еднополовите бракове.
  • 8 Съдията Дред

    80 14 Отговор
    Ако е вярно в РБ има 24% ратаи на бандити!
  • 9 ВЕЛИК СИ БОЙКО....НАИСТИНА ВЕЛИК...

    89 9 Отговор
    БАЦЕ ОТКАЗА ТЕСТА...!!!....Въпрос към Борисов - Вие ли сте баща на детето на бившата манекенка Борислава Йовчева и вие ли й купихте къщата в Барселона, бутиците и спортното поръчково Порше? Отговора на Борисов - Аз вас питам ли ви за връзките ви и за децата ви. Това са си лични неща."- добави лидерът на ГЕРБ. 

    Коментиран от #14

  • 10 Демек

    84 15 Отговор
    Българина, си иска статукво и задкулисие, кражби и рекет! Не иска да живее достойно, а мизерно! Това е извода, ако се вярва на социолози!

    Коментиран от #142

  • 11 тхйт

    19 58 Отговор
    ГЕРБ и ВМРО ще направят трайна коалиция! Цоциолозите пак ще има да реват..
  • 12 XYZ

    101 19 Отговор
    Сега след като се разкри пладнешкият обир на 60 000 000, още ли ще гласувате за Бойко Борисов ? И вие ли сте като него ? Питам тези, които го подкрепят! Да не говорим за милиардите, които е крал повече от 12 години!
  • 13 СРЕЩУ ФАКТИ

    20 77 Отговор
    НЕ СЕ ГОВОРИ И ПИШЕ!!!!!!
    И С МАШИНИ ГЕРБ ПАК ЩЕ БИЕ - ТОВА Е!!!
    ЗА ВСИЧКО ОСТАНАЛИ - ДЕРЗАЙТЕ ….

    Коментиран от #98

  • 14 Така е

    38 6 Отговор

    До коментар #9 от "ВЕЛИК СИ БОЙКО....НАИСТИНА ВЕЛИК...":

    Борисов отказа тест за бащинство! Ексклузивно! Борисов проговори знае ли коя е Мата Хари и има ли дете от Борислава Йовчева

    Бившият премиер реши да затвори устите на всички и цитира песните на Папи Ханс
    Ако искат тест за бащинство на всяка, която е решила че има дете от мен… Това са неща, които не ме касаят. Утре може и друга с която съм бил да поиска.
  • 15 ФАКТ

    41 7 Отговор
    Негласуващите в кочината са първа политическа сила ! Другото е ала бала !
  • 16 Тези 24 процента калинки

    78 15 Отговор
    Може да ги видите поставени из заводи, държавни служби и т.н. а вече и бият на очи защото всеки ден изпадат в поне една нервна криза на работното си място че хранилката скоро ще приключи и ще трябва да работят наистина. Никога повече ГРОБ!
  • 17 Оня с коня

    19 96 Отговор
    Ето това е истински държавник който милее за своя народ , а не за политическото си бъдеще. Нека всички се поучим от него- Борисов е на посещение в Хаджидимово . На въпрос ако бе премиер какво би направил в настоящата ситуация, той отговори така -" Локдаун трябваше да има още преди 2 седмици, плюс задължително ваксиниране на всички уязвими групи. Да, щях да загубя изборите, но това е отговорно държавно поведение", заяви още бившият премиер.....Поклон Бойко. Ти се доказа преди всичко като ИСТИНСКИ ЧОВЕК за който живота на хората е по важен от победата на изборите

    Коментиран от #37, #40, #47, #109

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Ender

    24 50 Отговор
    И на изборите - Ооооо изненада, ИТН първи!
  • 20 Дъртият ⏺⏺⏺⏺⏺31⏺⏺⏺⏺⏺

    37 32 Отговор
    Дами и господа съотечественици! Аз , семейството ми , познати и приятели ще гласуваме с номер 31 за Мая и адвокат Хаджигенов! Единствено те в своята програма гарантират никаква коалиция с ГЕРБ и ДПС! Ще продължат ревизията до вкарването в затвора на Борисов и обкръжението му. Хаджигенов продължава и ревизията за полицейското насилие над протестиращи Български граждани! Така че дами и господа единствено и само номер 31

    Коментиран от #30, #130

  • 21 моля

    49 7 Отговор
    Това са абсолютно платени глупости. Как силно се усеща откъде идва миризмата.
  • 22 NikNay

    38 4 Отговор
    Незнам какво казват статистиките ни според мен избори с изборна активност под 51% не трябва да се считат за валидни. В противен случай печели платения , етническия и корпоративния вот и малцинството ще решава съдбата на останалите които в деня на избора се правят на гъбари ,рибари и дивани охранители ....
  • 23 гост

    38 8 Отговор
    Баце чувала - прецедент на остров Тамбукту!И всички образовани и крадливи тулупи-там.И всички необраозовани тикви- и те.Да ги изпратим дружно!Които искат да останат да се запишат при добър психотерапевт или в дружеството на анонимните глупаци.
  • 24 бсп

    22 10 Отговор
    Пуснете статия, как Свиленски лъжеше пряко в национален ефир по БНТ.
  • 25 ФЕЙК

    46 5 Отговор
    "Човекът " БМБ спи по анцуг или гол защото е беден и няма пари за пижама. Откривам банкова сметка, че НАЦИОНАЛНОТО БОГАТСТВО може да настине и да ни отърве от натрапчивото си всекидневно присъствие.присъствие
  • 26 Игри на селяни

    45 10 Отговор
    24 аплодират кражбите на ГЕРБ. Мрете роби на герберастите
  • 27 Обесен Язовец

    19 9 Отговор
    Казах ви аз, на къде дърпат чергата, но вие минуси ми трескате без да се аргоментирате! Пък сърказма, иронията и риторичните ми въпроси не ги възприемате изобщо. За черният ми хумор дума да не става дори! Крайните резултати вече са излезли преди самите избори. Проумейте го!

    Коментиран от #32

  • 28 гласувай

    36 7 Отговор
    Прoизвeдeнo в Бългaрия, БМП - брутeн мутрeнcки прoдукт нa cтoйнocт милиaрди:
    Чекмеджета,
    джипки,
    майбаси,
    яхти,
    отново джипки,
    хотели,
    луксозни имоти,
    с басейни,
    отново хотели,
    източени милиарди чрез фирмите на шурейто,
    офшорки,
    други едни офшорки,
    списъци с имена,
    Пандора,
    още списъци с имена,
    Магнитски,
    изпиране на уличените в корупция,
    назначаването ѝм и преназначаването ѝм по постове в овладените от тях институции?
    Къде е България? За кого ще гласуваш?
  • 29 Шерлок

    26 8 Отговор
    Това е общо с електората на ДПСто - ГЕРБ 2
  • 30 Обесен Язовец

    8 30 Отговор

    До коментар #20 от "Дъртият ⏺⏺⏺⏺⏺31⏺⏺⏺⏺⏺":

    Ей., Дъртия. Аз няма да гласувам за този, който ми надяна хомота на плоския данък. Аз ще гласувам за онзи, който няма да ме боцка и няма да ми търси зелен сертификат. А такъв има!!!

    Коментиран от #144

  • 31 ГОРЕ ДОЛУ

    41 7 Отговор
    ГАЛЪПчета , ПО КОЛКО ПОЛУЧАВАТЕ ОТ св. ТИКВУНИЙ НА ...НАДУТ ПРОЦЕНТ...???????
  • 32 че те

    24 2 Отговор

    До коментар #27 от "Обесен Язовец":

    Те може да дърпат чергата на където си искат. Тези, които си гласуваха пари за ремонт на партийния дом и най-нагло се върнаха в него, в дома на БКП, пред очите на всички български граждани. Та ако искат да изкарат още повече хора по площадите, нека се опитат. Може и да бъдат изкарани от парламента този път.

    Коментиран от #46

  • 33 444

    40 9 Отговор
    Това е лъжа!ГЕРБ са 10%!!!

    Коментиран от #63

  • 34 АКО ИСТИНАТА

    8 10 Отговор
    ЗА БЪЛГОРСКИТЕ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ Е ГОРЕНАПИСАНАТА - ХАК ДА ВИ Е !
  • 35 dron

    28 6 Отговор
    Това ,което боклуците от галъп-гиби представят са някакви
    "настройки"/к,вото и да значи/ ! Тоест на 14-ти ако ПП са 1-ви,
    герп под 19%,а ИБГНИ с 6 % те са ни лук яли -ни ...На всички
    е ясно,че са платени и корумпирани от "магистралите" на боку,
    ама чак такова извращение...

    Коментиран от #45

  • 36 Алфчо

    21 4 Отговор
    02.02 а прогноза Бсп 20,8, ИТН 12,9 - 04.04 резултат ИТН 17,55, БСП 14,9. Ми това са си 40 процента разлика спрямо прогнозата, далеч от статистическата грешка? Мякой още вярва ли на тия врачки?
  • 37 Тито

    20 1 Отговор

    До коментар #17 от "Оня с коня":

    Ти явно си коня

    Коментиран от #85

  • 38 Ива

    26 1 Отговор
    За огромно съжаление българина е само една изтупана черга без гордост и самочувствие ... срам !
  • 39 свиреп ОХЛЮВ

    27 4 Отговор
    ГЕРБ са велики ! А и са водени от своя ВОЖД , който е натрупал мощно телесно тегло и серия чекмеджета ! Всичко това показва , че може добре да се охранва и угоява. Нека неговите хора го боготворят , а даже и БОЙКОтворят. Той е показал , че може да лъже и залъгва. Но още колко ли ?
  • 40 ТРОЛА НА МУТРАТА ОТ СИК

    14 4 Отговор

    До коментар #17 от "Оня с коня":

    ДНЕС ОТНОВО ИМА ИНТЕРНЕТ В КАРЛУКОВСКИЯ ХОТЕЛ .... ИНАЧЕ КОНЯ Е ИЛЮЗИЯ НА БОЛНИЯТ МУ МОЗЪК ....
  • 41 Циник

    14 13 Отговор
    Ако над 20% гласуват за ГЕПИ (администрация, полиция и цоцащи престъпници са им необорим електорат, няма как) това наистина означава, че България няма бъдеще и по-добре да се върнем или към Турция или да станем я руска, я украинска провинция. Ние сме рядко тъп народ и не заслужаваме държава. Същото важи и за гласуващите за тумора на Чалгаря.
  • 42 БАЦЕ ИДВАЙ И НИ СПАСЯВАЙ...

    14 27 Отговор
    ВИЖТЕ В САЙТА ПИК ПРЕПЪЛНЕНИТЕ МОРГИ В БЪЛГАРИЯ ОТ ПОЧИНАЛИ ОТ КОВИД И ТРУПОВЕТЕ ЗАВИТИ В ЧЕРНИ ЧУВАЛИ...!!!!.... БЛИЗКИТЕ ИМ РИДАЯТ ОТВЪН ПРЕД МОРГИТЕ...!!!...ДНЕС ИМАШЕ 185 ПОЧИНАЛИ ОФИЦИАЛНО ОТ КОВИД И 3 ПЪТИ ПО ТОЛКОВА НЕОФИЦИАЛНО...!!!... ВСЕКИ ДЕН БЪЛГАРИЯ ГУБИ ХОРА КОЛКОТО ЕДНА САМОЛЕТНА КАТАСТРОФА....!!!...

    Коментиран от #48, #58

  • 43 А Волен Гюлето

    15 2 Отговор
    Ще прескочи,ли 1 %?
    Ще има,ли субсидия?Или ще продължи на -кой кво му подаде?
  • 44 5 500 ДУШИ ПОЧИНАЛИ САМО ЗА МЕСЕЦ

    10 29 Отговор
    ОЩЕ... БЛИЗО 72 000 СА УМРЕЛИ ОТ КОВИДА ...ПРИКРИТИ ОТ ФАТМАШКИТЕ СТАТИСТИЦИ!!!...ОТ ТЯХ НАД 52 000 УМРЕЛИ В СТРАШНИ МЪКИ....БЕЗ ВЪЗДУХ И КИСЛОРОД...!!!....СКОРО ВСЯКО СЕМЕЙСТВО ЩЕ ИМА УМРЯЛ ОТ КОВИДА!!!..... БАЦЕ ДА ИДВА ДА ЗАТВАРЯ И ДА НИ СПАСЯВА...!!!!...ДОКАТО СМЕ ОЩЕ ЖИВИ..!!!

    Коментиран от #53

  • 45 Ужас

    9 25 Отговор

    До коментар #35 от "dron":

    Ти наистина ли си против Бойко. Тогава беше 100 пъти по добре

    Коментиран от #54

  • 46 Обесен Язовец

    11 8 Отговор

    До коментар #32 от "че те":

    Казах го вече. Жандармерията е готова за гражданска война, но народа не е! А на там ни тласкат. Народа ще излезе, но колко от тях знаят, това, което им ваксинирах, как ще реагира на нискочестотните технологични вълни?

    Коментиран от #52

  • 47 Дон Кихоте

    23 6 Отговор

    До коментар #17 от "Оня с коня":

    Наистина ли банкянския толуп няма средства да постави тук интелигентни тролчета , а не индивиди с каруцарски език и откровенно недодялан правопис и сбъркани строежи на изречениата ?
  • 48 гост

    13 8 Отговор

    До коментар #42 от "БАЦЕ ИДВАЙ И НИ СПАСЯВАЙ...":

    Дружеството на анонимните глупаци приема нови членове!Без пари е - не се бой а се запиши!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 ГЕРБ

    6 7 Отговор
    Както и да ги гласите без кака Корни, баце отива в пжното крило
  • 51 Ахахаа

    8 17 Отговор
    Ако за драскачите тук, всеки гласувал за ГЕРБ е мутра, то значи, че в БГ болшинството живеят доволно а утайките плюят по форумите.

    Коментиран от #55

  • 52 Ония

    5 4 Отговор

    До коментар #46 от "Обесен Язовец":

    жълтите медии, на някой не действат добре! Ще ти подейства добре ако ги намалиш!
  • 53 УЖАС

    23 7 Отговор

    До коментар #44 от "5 500 ДУШИ ПОЧИНАЛИ САМО ЗА МЕСЕЦ":

    ОКОЛО 80 МИЛИАРДА ОКРАДЕНИ ОТ МУТРАТА ОТ СИК И ШАЙКАТА ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 12 ГОДИНИ ! КЪДЕ СА ПРОКУРОРИТЕ МАФИОТИ ?
  • 54 Чичо

    22 8 Отговор

    До коментар #45 от "Ужас":

    Аз лично съм против бай чекмеджан още га беше главен секретар. Още тогава мислех, че иска да прави партия да буха пачки. От неговото управление нищо не съм видял за мен, само дето давам данъци по 15 бона годишно

    Коментиран от #114

  • 55 Дрон

    21 6 Отговор

    До коментар #51 от "Ахахаа":

    Не лъжи герберски трол никой не е твърдял подобно нещо , а че мутрата от сик е мутра е доказан факт !
  • 56 Коко

    7 5 Отговор
    Явно нищо няма да се промени.Фокуса на всички е в това кой колко бил откраднал.А главния проблем че сме колония под чуждо командване никои не го интересува.А именно от тук трябва да се тръгне.Всичко друго е кръчмарски приказки.
  • 57 Чук и Гек

    11 5 Отговор
    Изправи се са неудобни, а! Никакво правителство няма да има от ,,промяната" Снощи в панорама се караха повече помежду си, отколкото с Йордан Цонев и Сачката.
  • 58 УжАсен

    10 15 Отговор

    До коментар #42 от "БАЦЕ ИДВАЙ И НИ СПАСЯВАЙ...":

    Видях видеото в тубата. Репортера като влезе в моргите на няколко болници и колабира от гледката! Просто е потресаващо и няма подобен кошмар и ужас. После снимаха и отвън където стотици близки на починалите от КОВИД ридаят и се олюляват в несвяст. Къде е сега Мангъра? Защо не е арестуван? Кой ще се извини на генерал Мутафчийски за прогнозата му " Яко ще се мре и то яко", защото излезе прав! Все пак е професор генерал директор на ВМА и е запознат. Нали според Мангъра бе обикновено грипче??? Аз познат починал от грип нямам, но от КОВИД познавах много ...

    Коментиран от #65, #102

  • 59 хъ хъ хъ

    7 19 Отговор
    Рашков е откачил след тази новина...🤣
  • 60 XAAXAAAXA

    5 16 Отговор
    Яйчарите ще лапат мухите по жълтите павета.Отиват при партията на черепа. 🤣🤣
  • 61 Върти- сучи

    11 8 Отговор
    Но винаги бочко начело в класирането.И още нещо- вече очевадещо.Все по ясно става,че всичките стъкмолози имат директива- Възраждане и Манолова задължително под чертата.За да въздействат косвено на по лабилните: Ами защо да ми пропадне гласа ,по добре да го насоча за друг- от" сигурните".Тези две формации ги плашат неистово.Всички партии без изключение.Влизането им в НС-( това са общо минимум 24 депутати) ще им обърка тотално плановете за " голямата игра" обществ.поръчки за милиарди,и чистите над 20 млрд за мандата отвън- през ЕС и план за устойчиво развитие.Костадинов и Манолова,ще ги побъркват ежедневно и в НС,и през медиите.Защото ще имат депутаски права.Не влизат,ще говорят отвън- ако ги поканят.Затова ще правят всичко- но да им сринат резутата.

    Коментиран от #101, #128

  • 62 ...

    22 9 Отговор
    Ако изследването е вярно, а той най-вероятно е близко до реалността, се питам как е възможно българският народ да изгуби до такава степен чувството си за самосъхранение. ГЕРБ унищожиха държавата, правиха всякакви маневри, за да не направят съдебна реформа, назначиха си удобен главен прокурор, потулиха делото за КТБ, крадоха безогледно и продължават да са първа политическа сила. Това, че заедно с ДПС са и първата политическо-мафиотска партия не прави кой знае какво впечатление на избирателя. Или българите сами не разбираме в каква ситуация се поставяме, избирайки ГЕРБ или голяма част от народа се идентифицира с тях и не може да разбере и да се дистанцира от мафиотската същност на тази партия...

    Коментиран от #125

  • 63 Ами ...

    17 5 Отговор

    До коментар #33 от "444":

    20% са. Държавните хрантутници. Затова, на изборите, пълна мобилизация!
  • 64 Агенция "Скалъп"

    15 6 Отговор
    герберасти мокри мечти...
  • 65 Кочо

    12 11 Отговор

    До коментар #58 от "УжАсен":

    Мангъра се оказа прав! Когато другите твърдяха, че тук вирус няма, той каза че има, щом в Европа и съседите има! Когато другите ви лъжеха, че ще се криете 2-3 седмици и край, Мангъров каза, че с криене няма да стане. Когато другите карат всички да се ваксинират като текезесенско стадо, той каза, че младите и здравите не трябва да се крият, а да работят, учат и спортуват, а застрашените трябва да се пазят и към тях да бъдат насочени усилията и който желае - нека се ваксинира! След анамнеза, преценка и претегляне на за и против, а не на конвейр! Ваксинирането по стахановски и проблемите с някои ваксини уплашиха хората и всички знаят как стана.

    Коментиран от #115

  • 66 Снимка с чекмедже

    14 6 Отговор
    Символ на просперитета и мечта на 24% българи
  • 67 Иван Грозни

    14 9 Отговор
    Няй-много боли да си първи и никой да нете бръсне за с...а.
  • 68 чичо

    12 6 Отговор
    Ей ГАЛЪП,я си оправете сметките.Какви 24.2% за ГЕРБ,какви 5лв.С милиардите които е „откраднал" може да си осигури най-малко 99.99%.Ма то,като се позамисли човек,милиарди са това ей,що му са избори.Че той може да си управлява и без избори.Народе...
  • 69 Йорго

    10 5 Отговор
    То и на предните трябваше да са много първи ама нещо само с плащане на социолози не става…хората четат,чуват и виждат как живеят до вчера гладните гербаджии!
  • 70 26 ПОРЕДНИ ИЗБОРНИ ПОБЕДИ

    12 18 Отговор
    3 УСПЕШНИ МАНДАТА И БОЙКО БОРИСОВ СРЕД СВЕТОВНИЯТ ЕЛИТ!
    .
    .
    ......ЧЕСТИТА 27 ПОРЕДНА ИЗБОРНА ПОБЕДА БОЙКО,...ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ЕВРОПА И СВЕТА СМЕ С ТЕБ!!!!
    БОГ С НАМИ.....

    Коментиран от #74, #76

  • 71 Срам и позор

    17 12 Отговор
    Срам и позор. Как отново герб бе. Те трябва да ичезнат на другия край на вселената в някоя черна дупка и да си останат там завинаги. Никога повече герб, никога. Дано българино осъзнае истината.
  • 72 БЪЛГАРИЯ

    14 18 Отговор
    НЯМА СПОР,ЧЕ БОЙКО ОТНАСЯ ФАТМАКА МУНЧО И НЕГОВАТА ДЖЕНДЪР-ПАРТИЙКА С ДВОЕН РЕЗУЛТАТ!!!
    МАКСР,ЧЕ РЕЗУЛТАТА ЗА БОЙКО Е СИЛНО ЗАНИЖЕН! РЕАЛНО....БОЙКО ВЗЕМА НАД 32% !!!
    УСПЕХ, ДЪРЖАВНИКО
  • 73 Иван

    13 10 Отговор
    Лъжа 100% герб е най крадливата партия .
  • 74 Антитрол

    9 12 Отговор

    До коментар #70 от "26 ПОРЕДНИ ИЗБОРНИ ПОБЕДИ":

    Къде забрави че преди 3 месеца и половина Слави и партията му ИТН пребиха мутрата? Детронираха го официално и го изпратиха извън борда ааа?
  • 75 ААААААХААААА ХАХА... ДА НАБЛЮДАВАШ

    11 11 Отговор
    КАК....ЛУЗЪРИ ОТ ФАТМАШКАТА ПАРТИЙКА,ДЖЕНДЪР-СОРОСПИИ, КЮЧЕКЧИИ, ЧАЛГАРИ,..МАЗГАРИ И ХОМОСОЦИАЛИСТИ ВИЯТ НА УМРЕЛО,..... БЕЗЦЕННО!!!!
    АААААААААААХАХАХАХАААААА.....

    Коментиран от #82

  • 76 Морски

    5 6 Отговор

    До коментар #70 от "26 ПОРЕДНИ ИЗБОРНИ ПОБЕДИ":

    Да е.а ма... кати проста крадлива да е..а,много ми се иска да се запозная с теб!

    Коментиран от #83

  • 77 GGG

    4 2 Отговор
    Плевнелийка 2 ама този повече клони към ДПС :)
  • 78 гост

    4 4 Отговор
    Не бой се - запиши се в дружеството!ПКП,Краваров и още много други са там.Няма да те бият!
  • 79 Добре

    5 12 Отговор
    Гласуването в колонията е безмислено БГ си умре се
  • 80 Народа

    14 14 Отговор
    Искаме си Бойко! Не щем Фатмаци, Канадци, Убийствени цени, Мизерия, Педераски сватби, Ваксини и "Почтени" ДС Престъпници.
    Бойко е СПАСЕНИЕТО за България
  • 81 Панов

    12 7 Отговор
    Галъп е фейк агенция.Партията на фатмака е след БСП и чалгата.
    Знам,че разполагат с неограничен финансов ресурс ,обаче ще са пети или шести
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 гост

    5 7 Отговор

    До коментар #76 от "Морски":

    Този е в лудницата!Познавам го.Имат един изгорял лаптоп,който може да пише само с главни букви.Бедата е, че нямат пари за лекарства и ги държат само на боб и плакати на тиквата.
  • 84 Гост

    9 9 Отговор
    ББ,пак им намаза ските на новобранците,но да му мисли сестра Галева или да ходи в НОИ да види каква пенсия и се пада от колелото на късмета,за Кирчо измамника е ясно,този го чака прокуратурата и години наред дела.
  • 85 Display

    4 1 Отговор

    До коментар #37 от "Тито":

    Не е, коня е по умен от него.........
  • 86 Бахал 5 Експресно!!! За НС!

    11 5 Отговор
    1ва- ПП19, 1%. ИТН17, 3%. БСП 15,4%. ГЕРБ15, 1%. ДБ13, 7%. ДПС 10, 3 %Изправи се. БГ! 4,3%ОСТАНАЛИТЕ ПОД ЧЕРТАТА!! ДОПУСТИМА ГРЕШКА+ - 2%!! ЗА ПРЕЗИДЕНСКИТЕ ИЗБОРИ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ПРОУЧВАНЕТО В БЛИЗКИТЕ ДНИ!!!
  • 87 няма няма

    11 9 Отговор
    Няма герб -сдс да са първи,няма и да са втори ,няма и да са трети.Много хора са отвратени от тях.Преди края им - печели не този ,който беснее, а този който се смее.
  • 88 УУУУУ'ДР'ИИИ ...БАЦЕЕЕЕЕ

    12 9 Отговор
    ШИБАЙ ЯКО ТАА КОМУНЯГО-ФАТМАШКА ДС-ГНАС.
    НИКВА МИЛОСТ.
  • 89 Чочо

    7 10 Отговор
    Е бре,,факти,, голяма реклама големи пари за партията на фатмака и харвардите на мустафата от козяк
  • 90 некой си

    10 10 Отговор
    ПИЛЦИТЕ СЕ БРОЯТ НАЕСЕН,А ТАЯ ГЕРБАВА АГЕНЦИЯ Е ПО ЗЛЕ И ОТ ВИТАНОВ,
  • 91 VVVVVVVVV

    11 10 Отговор
    Колко ли са взели от Тиквата за това уж проучване?
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Риналдю

    8 10 Отговор
    На фона на разкритията за "Хемус" се съмнявам,че ГЕРБ ще се борят за 1-во място.Също така не смятам,че БСП ще са втори или дори 3-ти.Чалгарите на Слави се издъниха,но все си мисля,че ще са преди "Столетницата",както и Кирчо и Асен.Според мен ДПС,БСП и ДБ,ще се състезават за четвъртото място.Мая и пияндето Бабикян ще изпаднат извън борда-каквото можаха,направиха.
  • 95 Пешеходец

    18 9 Отговор
    Каквито и проценти да стигнат, Герб ще си останат най-мразената и презирана партия наред с колегите им от ДПС.

    Коментиран от #99

  • 96 Б.М.Б

    4 5 Отговор
    Ураааа да живее комонизма
  • 97 време

    14 11 Отговор
    Има време до изборите тези 24 % от заспалите българи да се събудят и крадците от ГЕПИ да изпаднат от каруцата. Никакъв глас за тези паразити от ГЕПИ.
  • 98 И. Иванов

    12 7 Отговор

    До коментар #13 от "СРЕЩУ ФАКТИ":

    Пирова победа-да им е честита.
    Това е като жена ти да ти заяви, че оная ти работа е най-голяма от на всички комшии в квартала.
  • 99 Тъй,де

    4 6 Отговор

    До коментар #95 от "Пешеходец":

    А колко % ще спечели най-обичаната, според теб Партия?
    Ром ли си?
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Руски еничарин

    5 8 Отговор

    До коментар #61 от "Върти- сучи":

    Потърсете в тубата "схематавъзраждане" - истината за руcкия eничaрин и мoшeник Костя Копейкин от първо лице от 21:30 мин. За новоимотната "разведена" съпруга, за това как е харчил субсидиите, за връзкитe му с Гуцанов, Гешев , Бойко, групировки с 3 букви ...
  • 102 И ОТНОВО8434

    2 3 Отговор

    До коментар #58 от "УжАсен":

    Смяташ ли че има нормален,който да повярва на братвежите ти??!!??
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Политанализатор

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "Красимир Петров":

    " Галъп"??? Ха ха ха!! Хи хи хи!!
  • 105 симитли

    4 2 Отговор

    До коментар #82 от "Морски":

    и аз морски и аз,че аз съм првата любов ,как целува.....малиииии
  • 106 Йо Несбьо

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "Четете внимателно":

    Сега, зависи какво точно имаш предвид с цитираните примери, защото ако си назначен въз основа на качества, умения, знания в някоя фирма, където изпълняваш висококвалифицирани процеси е нормално да вземаш високи заплати. Съвсем друго е да си редови работник, който да получава 1500 лв за работа, която всеки може да върши. Пенсионерите пък са предимно хора, работили каквото има преди години и в момента получават това, за което са платили под формата на осигуровки. Аз съм против само срещу това, че назначенията са повечето все на "наши", а "вашите" ни държат далеч от трапезата.
  • 107 битката

    14 7 Отговор
    Битката е за оцеляване на Мутрата и мафията му и за спасяването му от затвора.
  • 108 Ами

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "Милост за Буда":

    Сигурно не си чувал за МЕТАФОРА,затова приемаш нещата буквално.Ама образовайте се ,бе хора.ББ говори "образно",ама на теб сигурно ти харесва някой да те лъже елегантно,със заучени фрази.
  • 109 Герп-тролове

    6 5 Отговор

    До коментар #17 от "Оня с коня":

    Чиче, като оставим на страна начина по който се мяташ на амбразурата, ще споделиш ли на коя държавна хранилка си???
  • 110 Ами

    8 12 Отговор

    До коментар #5 от "Четете внимателно":

    Кирил Петков какво направи--назначи в ББРсвои хора.Много ти е бедна фантазията,ако мислиш,че който дойде на власт,няма да се ОБЛАЖИ.Важното,че ББ поне строеше,е тези от една година само обещават.Във всеки случай,ние сме за масовка, друг реди пъзела.Вчера в Панорама,се разбра,че веднага след връчване на първи мандат на 20.04,Кирил Петков е депозирал отказ от канадско гражданство,с мотив,че може да го НАЗНАЧАТ ЗА МИНИСТЪР.Значи още тогава се е знаело,че редовно правителство няма да има.
  • 111 Gost

    8 4 Отговор
    Социологическите проучвания са средство за печалба и няма нищо общо с наименованието си. Аз лично не разбирам: Как 47% ще гласуват за Радев - основния противник на герберастите, а те ще спечелят парламентарно мнозинство?!? Тези как си представят избирателя? Като говедо, заведено в кланица?! Или те асоциират останалите по свой образ и подобие? Няма по голяма измама от казаното 90% истина и само 10% лъжа, вмирисваща целия съд с мед.
  • 112 xxl

    8 10 Отговор
    Е как може Герб да са първи, след всички кражби, които извършиха? Ето вчера стана ясно, че са откраднали парите за Хемус!

    Коментиран от #116, #120

  • 113 Tутанкамон

    8 10 Отговор
    25 процента за ГЕРБ,25 процента кандидат крадци...крадливо племе е българското
  • 114 Хаха

    8 5 Отговор

    До коментар #54 от "Чичо":

    Щом даваш 15000 данъци декларираш 150000печалба. С 10 бона печалба на месец и се оплакваш от ГЕРБ. Е, с новите ще мечтаеш за такива печалби. Е, щом има мазохисти като теб избирайте си Радев
  • 115 На теб

    7 6 Отговор

    До коментар #65 от "Кочо":

    Харесваше ли ти ,Мангъров да нарича възрастните хора "сухи съчки".Ти майка,баща нямаш ли?Това,че и Сл Трифонов наричаше хората страхливи мишки,помогна ли му да не се разболее.По-добре да се казват нещата направо,а не да се лъжат хората,за да знаят как да си помогнат,какво да правят,когато им се случи да се разболеят.Аз не съм чувала някой със самонадеяност и високомерие да се е излекувал.
  • 116 Наивник

    7 3 Отговор

    До коментар #112 от "xxl":

    И от къде стана ясно? От комунистите ли? Вие сте мега наивни ако вярвате на всяка клюка. Хората са казали: не гледай какво казвам, а какво правя
  • 117 Никога повече герб и дпс

    10 6 Отговор
    България е на всички Нормални, почтенни и трудолюбиви хора. Никога повече престъпници и крадци на милиарди на власт. Виждаме къде са Полша, Чехия, Унгария, Словакия от бившия социалистически. лагер. А ние сме на дъното заради шепа крадци. Да ги изметем завинаги крадците на гепи и дпс завинаги и да бъдат арестувани и съдени за огромните ГРАБЕЖИ.

    Коментиран от #123

  • 118 Убий гербер,направи добро на БГ🧨⚰️🪓

    10 9 Отговор
    На 14.11 да излезем и да подарим раирана пижама на Тиквата от Банкя. Пръстите и ръцете от китките на всички гласували за гроп трябва да се счупят. Дойдат ли отново гроп на власт,спирам да плащам всичко.

    Коментиран от #134

  • 119 НАРОДЪТ

    9 9 Отговор
    РАДЕВ , ДИКТАТОР , ТОТАЛЕН РАЗЕДИНИТЕЛ НА НАРОДА . КРЪГОМ И МАРШ КЪМ СМЕТИЩЕТО !
  • 120 Стана ясно

    7 4 Отговор

    До коментар #112 от "xxl":

    Стана ясно и,че са ги изнесли със самолети през Ливан,за Дубай.Ама това е ДЕЖАВЮ--през 2013 г.това го говореше Волен Сидеров,за да си прави евтин PR.Хайде на бас,че пак няма да има доказателства.Ама то и на кого му трябват,щом шараните така и така кълват.
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Нане

    5 3 Отговор
    ГЕРБ-СДС-ДПС нещо не ми се верва
  • 123 Чудя се

    7 11 Отговор

    До коментар #117 от "Никога повече герб и дпс":

    Как така се краде много ,като се построиха толкова неща.Падне ли от власт ГЕРБ, "Хемус" ще се строи още 50 години.само да ти кажа,че е почната 1977 г.ББ щеше да я завърши,но включиха бюрократичната машина и пак я спряха.Та на какво се радваш.ББпочти година не е на власт,ама животът не стана по-добър,напротив.

    Коментиран от #124

  • 124 Като

    1 3 Отговор

    До коментар #123 от "Чудя се":

    гледам какви глупости драскаш, все ще се чудиш!

    Коментиран от #127

  • 125 ийфгсалинка

    6 5 Отговор

    До коментар #62 от "...":

    Ама какво толкова се чудите??? 24% от гласуващите за Герб или около 16% от всички имащи право на глас са наредени на чучурчето, или са маргинали продаващи гласа си за да оцелеят.
    То ако им пукаше за България щеше поне малко да си е проличало, нели?!?
  • 126 ДЖОТО

    6 4 Отговор
    БСП,ДА ГЛЕДА ДА НЕ ИЗПУСНЕ И ЧЕТВЪРТОТО МЯСТО!НИКОГА ПО-ВЕЧЕ ГЕРБ,БСП И ДПС!ТОВА СА-СМУКАЧИТЕ НА БЪЛГАРИЯ!НИКОГА ПО-ВЕЧЕ,ТЕЗИ ИЗРОДЕНИ ПАРТИИ!!!
  • 127 ийгсалинка

    2 2 Отговор

    До коментар #124 от "Като":

    Тя една патка се чудила...
  • 128 Кумова срама

    4 7 Отговор

    До коментар #61 от "Върти- сучи":

    Реално към момента Възраждне има 7-8% и може да са трети на президентскити избори. Гълъбарците от кумова срама им дават 3,3% докато предишните цоциолизи все ги държат около 2 и под 2%.
  • 129 Алфа Вълкът

    10 6 Отговор

    До коментар #3 от "Четете внимателно":

    Чувал съм за един Рашков държавен служител с имоти за 4млн данъчна оценка, пазарна стойност може би над 10 000 000лв. Уж имотите на жена му, ама при развод прибира 70% от тях, в село Антон прави мръсна сделка с банката и съдия изпълнител и взема от ръцете на фермерите къщата и мандрата им! На собствениците не им е позволено да направят ипотека на друг свой имот за да покрият задълженията си към тези, не им е направена отсрочка за да погасят задълженията си със субсидията. На търга им е забранено да участват, участва само Рашков и прибира имоти за 200 000лв за 44 000лв! Дано го стигнат клетвите на хората!
  • 130 Сух

    5 2 Отговор

    До коментар #20 от "Дъртият ⏺⏺⏺⏺⏺31⏺⏺⏺⏺⏺":

    Хаджигенов сутринта го слушах и е за Истанбулската конвенция!

    Коментиран от #132

  • 131 ЕДИН ОТ МНОГОТО

    4 2 Отговор
    МНОГО СИЛНА МИРИЗМА,ДЕСИ КЪДЕ СИ?
  • 132 Алфа Вълкът

    4 1 Отговор

    До коментар #130 от "Сух":

    Аз не съм чул един джендър да е против нея!
  • 133 Има ли смисал

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "Четете внимателно":

    Брафус ти откри топлата вода
  • 134 Северозапад

    4 2 Отговор

    До коментар #118 от "Убий гербер,направи добро на БГ🧨⚰️🪓":

    Е как ша ми счупиш ръцете бе ти добре ли си, чорапчо ви по бърка май
  • 135 Без Негри

    6 7 Отговор
    Щом дават на Възраждане 3.3% значи реално ще имат поне 6.6%.

    Народа ще се пробуди един ден и ще разбере, че Възраждане е най-разумния избор в момента.

    Коментиран от #136, #143, #145

  • 136 За глупаците

    5 0 Отговор

    До коментар #135 от "Без Негри":

    е така! Иначе за останалите е достатъчно да си зададат въпроса, защо плаща за лъжи и кой му дава парите, за да разберат що за продажник е копейкин!

    Коментиран от #137

  • 137 русалка

    1 0 Отговор

    До коментар #136 от "За глупаците":

    то по поне Рубльов да беше, пак не случихме
  • 138 48484849

    2 1 Отговор
    Друг път, герб ще се срине защото няма да мине но вра с купенкя вот, ще имат 14% макс, втори или трети, възможно е дори четвърти. Дпс също ще падне назад, технкте из иратели същл са отвратени от кражбите на върхушката.
  • 139 zulibirev

    1 0 Отговор
    абе каде ги правите тези проучвания и продьлжавате с маниполациите
  • 140 Конник

    0 0 Отговор
    Gallup, Inc. egy amerikai elemző és tanácsadó cég, amelynek székhelye Washingtonban van. A George Gallup által 1935 -ben alapított cég világszerte végzett közvélemény -kutatásairól vált ismertté.
    Фалшифициране и манипулиране! Какво искаш от краварите? Разделяй и владей! А след изборите ще кажат: ами ние само 1000 човека питахме в ромската махала. Ха ха ха.
  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Гришо

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Демек":

    И за кой да гласуваме.
  • 143 Фермер

    1 1 Отговор

    До коментар #135 от "Без Негри":

    Само Възраждане
  • 144 Има, ама само на думи. Онзи

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Обесен Язовец":

    лъжльо от Възраждане предполагам, че имаш предвид.
  • 145 Възраждане е възможно най-неадекват

    0 0 Отговор

    До коментар #135 от "Без Негри":

    ният избор точно в момента. Залага на голи обещания, за да привлече наивни антиваксърчета Костя. Популист, от най-хитрите и наглите е този.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове