Last news in Fakti

7 Ноември, 2021 10:41 1 766 32

Стоилов: Като министър съм дал цялата информация за казуса Петков

  • гражданство-
  • янаки стоилов-
  • кирил петков

Бившият правосъден министър беше категоричен, че нападки срещу решението му по този върос не трябва да остават без последствия

Стоилов: Като министър съм дал цялата информация за казуса Петков - 1
Снимка: БГНЕС

„За мен предложението да стана конституционен съдия не беше изненада. В разговори с президента Румен Радев той е давал положителна оценка за моята работа като министър и беше споменал, че предстои ротация в Конституционния съд. Разглеждам промяната като продължаване на същите усилия, но в друг план – не в оперативен, а в аналитичен”. Това заяви в студиото на „Събуди се” бившият правосъден министър, назначен преди дни за конституционен съдия Янаки Стоилов. Той заяви, че от началото на седмицата вече не е член на БСП и партията е приела оттеглянето му, което се налага, тъй като конституционните съдии не трябва да имат партийна принадлежност.

Бившият правосъден министър беше категоричен, че нападките, отправени от страна на бившия премиер Бойко Борисов, свързани с решението за гражданството на Кирил Петков, не трябва да остават без последствия. „По отношение на делото за гражданството на Петков – може да се види становището, което аз съм дал като министър на правосъдието. Там, след направените справки, е дадена цялата налична информация”, посочи Стоилов.

По думите му единственото сложно в този конкретен казус не е по съществото на решението, а по въпроса за допустимостта на решението. „Проблемът е, че след като Кирил Петков е престанал да бъде министър, дали има валидно основание КС да се произнася по указа, който вече е преустановил своето действие. Трябва да се има предвид, че самият КС през миналата година прие важно тълкувателно решение, с което промени своята практика и постанови, че издаването на индивидуалните актове, какъвто е безспорно указът за назначаване, пораждат своите последици. Те обаче трябва да бъдат оценявани към момента на тяхното издаване, а не към момента, в който КС дава своето решение”, категоричен е той.

Според него актовете на МС няма да бъдат засегнати. „Това е колективен орган, който приема решенията с общо съгласие. Един глас повече или по-малко не е от значение и не обезсилва тяхното значение. Не е такъв обаче случаят с индивидуалните актове, които е издал, могат да бъдат оспорвани. Действащият министър обаче може да ги потвърди или отхвърли”, подчерта Стоилов.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БСП на Бунището

    17 33 Отговор
    Този хитрец става Конституционен съдия,а продължава да е в ИБ на БСП.....Червена гнусна калинка!!!Лустрация!!!

    Коментиран от #12, #31

  • 2 Хмм

    22 8 Отговор
    На колкото по голям пост, толкова по голям мафиот. Справка - кеф ти тулупа, йеф ти каскета
  • 3 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    12 22 Отговор
    Не бил член на БСП, оттеглил се бил.....

    Коментиран от #8

  • 4 БАЙ Х@Й‼

    18 14 Отговор
    ".....след като Кирил Петков е престанал да бъде министър, дали има валидно основание КС да се произнася по указа, който вече е преустановил своето действие..." 🤫🤫🤫 значи ли , че всеки трябва да бъде съден по време на деянието ( например побой или изнасилване) , щото като е престанал вече ....
  • 5 РЕАЛИСТ

    16 23 Отговор
    Като се разбра, че Кирчо е мошеник и е излъгал, Радев трябваше да го хване за ухото и да го изхвърли, като мръсно коте от министерството. Така се прави с келеш, който мами.
  • 6 сковеЧекмеджета

    23 17 Отговор
    Кирчо е престъпник само според ГЕРБ-ДПС престъпната шайка .

    Коментиран от #14

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 русенец

    12 15 Отговор

    До коментар #3 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    То това звучи все едно някоя ку/рва да се оттегли и да стане бивша такава.:)
  • 9 Биби Кинг

    5 14 Отговор
    Кога почне да талкува НК две цицинки на киферико од лево и од десно мо покарват немедлено на тоа пембен толуп деа!
  • 10 Ами

    8 10 Отговор
    Те на това са разчитали--да не се разбере и нещата да се потулят. А ,че всички са знаели и на принципа на мълчеливото съгласие са допуснали тази ЛЪЖА,никой нищо не коментира.Сега ще ги призная ,ако успеят да обвинят ББ за невярна декларация на Кирил Петков. Трябва да изкарат,че ГЕРБ са виновни за лошото възпитание на Кирил Петков ,защото въпреки ,че трябва да се чувства виновен,той се държи ВИСОКОМЕРНО И САМОНАДЕЯНО.Даже изкара,че само той може да е финансов министър,а другите българи са егати необразованите и науки, и некадърни.

    Коментиран от #11, #13

  • 11 БАЙ Х@Й‼

    5 7 Отговор

    До коментар #10 от "Ами":

    Ще се учудиш ли , че същото направиха Плевнелиев и Борисов ❓❓❓

    Коментиран от #17

  • 12 пешо

    9 3 Отговор

    До коментар #1 от "БСП на Бунището":

    ти да четеш... можеш ли?
    или на пси.хо.десни, гербави и пр. това се удава трудно?

    Коментиран от #22

  • 13 БАЙ Х@Й‼

    8 4 Отговор

    До коментар #10 от "Ами":

    Юлиан Попов, служебен министър на околната среда и водите, назначен от Росен Плевнелиев, е бил с двойно гражданство (британско) при встъпването в длъжност. Въпреки че Попов е бил подал молба за освобождаване от британското си гражданство, той до края на мандата на служебното правителство на Плевнелиев, и до момента включително, си запазва британското гражданство.
  • 14 Е ,хайде

    6 8 Отговор

    До коментар #6 от "сковеЧекмеджета":

    И според КС ,и според законите на страната,и според Конституцията,и според декларацията,която е подписал.Ама много УДОБНО да се обвиняват ГЕ РБ за всичко.Явно все още има хора,които мислят,че някой друг "ака в гащите" на Кирил Петков.

    Коментиран от #18

  • 15 Сашко

    5 6 Отговор
    Явно е ,че “канадеца” Кирил Птков е също човек на Решетников!!
  • 16 Последния Софиянец

    4 5 Отговор
    С Кирчо ще вземем 150 депутати и ще управляваме сами.
  • 17 Лошите

    3 4 Отговор

    До коментар #11 от "БАЙ Х@Й‼":

    Лошите постъпки на един човек,не могат да се оправдават с лоши постъпки на други хора.Ами то има всякакви престъпници,дай и ние да крадем,изнасилваме и т.н,щом и някой друг го е правил.

    Коментиран от #20, #24, #25

  • 18 Братиньо

    4 4 Отговор

    До коментар #14 от "Е ,хайде":

    коя КС яловата комунистическата дето отдвана е за ремонт и тая същата дето изпира гроб дпс шайката ли ?

    Коментиран от #21

  • 19 Ахахаа

    6 7 Отговор
    Радев му подшушнал, че предстоят рокади в КС и го успокоил, че му е намерил място. Уродлива система по комунистически.
  • 20 Мазньо

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Лошите":

    Прав си,но защо е допуснато този "някой друг" да го прави?
  • 21 Трябва

    5 2 Отговор

    До коментар #18 от "Братиньо":

    Никой в България няма право да се оправдава с незнание на законите.Хубави,лоши,докато не се променят,ТРЯБВАда се спазват.Иначе--анархия.Хиляда човека,хиляда мнения може да има.Затова са законите и те трябва да се спазват,а не да се тълкуват.Няма какво да се коментира--Кирил Петков е излъгал и другите са знаели.Просто от ИТН ги издадоха.
  • 22 БСП на Бунището

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "пешо":

    Аз чета,ама бетонната ти глава едва ли знае каква е Процедурата за освобождаване на член на Изпълнителното Бюро на Престъпната Комунистическа партия БСП.....
  • 23 Дудю

    2 1 Отговор
    Не посмя да изчегърташ Гешев,за това те "повишиха"!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 БАЙ Х@Й‼

    1 4 Отговор

    До коментар #17 от "Лошите":

    Той изслуша и съвсем спокойно каза: „Който от вас е без грях, нека пръв хвърли камък“
  • 26 кочо

    4 3 Отговор
    лъжливото офчарче яконаки яко ака навсякъде .той е пенсионер-какъв конституционен съдия.боклук като фил и бор велчев.
  • 27 Охльов

    1 0 Отговор
    Този защо смята че му се полагат постове! Сто години депутат, мераклия за председател, евродепутат и конюктурен член на КС без конкурс
  • 28 Бойко

    1 0 Отговор
    Янаки Стоилов: За мен предложението да стана конституционен съдия не беше изненада
    След изборите може да възникне въпросът за импийчмънт на президента

    Скандал! Янаки Стоилов като Кирил Петков - стана конституционен съдия в нарушение на Конституцията
    25512 | 7 ноем. 2021 | 10:32

    Ако за трети път не се съставии правиителство, може да възникнат конституционни проблеми и самата политическа система би изпаднала в криза. Ще възникнат въпроси за ефективността на политическата система, прогнозира той.


    Автор:
    Епицентър.бг

    Нов скандал за тежко нарушение на Конституцията се заформя в държавата.

    Оказва се, че най-новият конституционен съдия - проф. Янаки Стоилов е назначен във върховния орган, който трябва да съблюдава най-стриктното спазването на Конституцията, в крещящо нарушение на нейните изисквания.



    „За мен предложението да стана конституционен съдия не беше изненада. В разговори с президента Румен Радев той е давал положителна оценка за моята работа като министър и беше споменал, че предстои ротация в Конституционния съд. Разглеждам промяната като продължаване на същите усилия, но в друг план – не в оперативен, а в аналитичен”.



    Това заяви в студиото на „Събуди се” по Нова тв бившият служебен правосъден министър, назначен преди седмица за конституционен съдия, Янаки Стоилов.

    Той обяви, че от началото на седмицата вече не е член на БСП и партията е приела с разбиране оттеглянето му, което се налага, тъй като конституционн
  • 29 Милен

    0 0 Отговор
    Нов скандал за тежко нарушение на Конституцията се заформя в държавата.

    Оказва се, че най-новият конституционен съдия - проф. Янаки Стоилов е назначен във върховния орган, който трябва да съблюдава най-стриктното спазването на Конституцията, в крещящо нарушение на нейните изисквания.



    „За мен предложението да стана конституционен съдия не беше изненада. В разговори с президента Румен Радев той е давал положителна оценка за моята работа като министър и беше споменал, че предстои ротация в Конституционния съд. Разглеждам промяната като продължаване на същите усилия, но в друг план – не в оперативен, а в аналитичен”.



    Това заяви в студиото на „Събуди се” по Нова тв бившият служебен правосъден министър, назначен преди седмица за конституционен съдия, Янаки Стоилов.

    Той обяви, че от началото на седмицата вече не е член на БСП и партията е приела с разбиране оттеглянето му, което се налага, тъй като конституционните съдии не трябва да имат партийна принадлежност.



    Това му признание веднага уличава Янаки Стоилов, че в нарушение на Конституцията е станал конституционен съдия.



    Както е известно, президентът Радев обяви, че е подписал указа за проф. Стоилов на 29 октомври, а по това време той е бил редовен член на БСП.



    Справка в деловодството на "Позитано" 20 показва, че Янаки Стоилов е подал документи за напускане на БСП три дни по-късно - на 1 ноември. Според закона за Конституционния съд той е трябвало в едноседмичен ср
  • 30 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    КОЕ ПКП - ЛА ЙНО Е ПРЕДШЕСТВЕНИК НА ЯНАКИ ---В КОНСТИТУЦИОННИЯ СЪД ... ???????? БЕШЕ И НЯКАКАВ ПРОКИ РОКЕР НА БКП--- БеСиПи -ТО !?!?!??
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 ДокторХаус

    0 0 Отговор
    Няма бивши комунисти, тая болест докара България в бездната на просташко беззаконие и корупция ! И тоя червен Филип Димитров омириса България на гнус с дърта червена воня на запъртък.Сега ще смърди над конституцията, дето и тя за нищо не става за злото на жсички българи. Амин !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове