Last news in Fakti

9 Ноември, 2021 08:57 1 244 23

Антон Кутев: Разкарването на машини за гласуване създава ненужно напрежение

  • антон кутев-
  • избори-
  • машини за гласуване

Борисов често бърка фикцията, която му е в главата, и реалността

Антон Кутев: Разкарването на машини за гласуване създава ненужно напрежение - 1
Снимка: БГНЕС

„Чрез скандалите с машините за вота се създава интрига. Надявам се тя да не е политическа". Това заяви в студиото на „Здравей, България" по "Нова телевизия" говорителят на служебното правителство Антон Кутев. И допълни, че през тези машини няма вотът да бъде манипулиран.

„Целият медиен шум е опит да се създаде напрежение в обществото, който е предизвикан от определени политически сили”, каза Кутев.

По думите му това да се вкарват някакви машини на по 100 и на по 200 не е най-добрият начин да се проведат изборите. Припомняме, че преди дни на пресконференция от ГЕРБ обявиха, че има 228 устройства, които са извън поръчаните от държавата допълнителни 1 600 за изборите. Вчера се появиха нови 150 машини за гласуване в митнически склад на летище София.

„Имаме 228 затворени машини от ЦИК. Комисията уведоми ДАНС за тях. За следващите 150 се оказва, че е уведомена прокуратурата. От „Сиела Норма” твърдят, че те не могат да бъдат използвани, защото нямат софтуер. Не разбирам какъв е този хъс на „Сиела Норма” да вкара един куп машини, които били за Грузия. Тази неделя има избори в България, а не в Грузия. Не мога да кажа дали „Сиела Норма” участва в заговор и не е моя работа", каза Кутев.

„Борисов често бърка фикциите с реалността. В момента за пореден път е така. Колкото и да се опитва да напомня за „Костинбродската афера”, нека си спомним, че там имаше отпечатани готови бюлетини и щяха да се използват от ГЕРБ", поясни говорителят на служебното правителство.

Той коментира и проверките за АМ „Хемус”.

„Темата се обсъжда вече 4 месеца. Очаквах не Бойко Рашков да дава информация по случая, а прокуратурата, която се самосезира отдавна. Не става въпрос за едни 60 милиона. Проблемът е, че от 4 до 9 лот нещата са много сходни. Бойко Борисов излъга, че всичките договори били с банкови гаранции. Не са! Над милиард е изхарчен и няма банкови гаранции”, обясни говорителят на служебното правителство.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    10 20 Отговор
    Сиела е фирма на Тиквата.Колко протести правихме срещу избирането и.
  • 2 касов бон

    10 3 Отговор
    Не е ненужно. Те машините вече са със запълнена памет от гласуване. Само трябва да се копират билетите.
  • 3 гйкфрф

    6 14 Отговор
    На Бойко не му е хубаво, че му скроиха същия номер, който скроиха той и Цветанов преди години на народа и БСП.

    Коментиран от #7

  • 4 Хааааахаа

    12 8 Отговор
    ТИ ДА ВИДИШ!!! Тутьо мисли! УАУ... КУТЕВ ПОДЛОГАТА... ТОАИ И МАЯ И МАЙКА СИ ЩЕ ЗАЛОЖАТ САМО ДА ГИ ИМА И ДА СА НА ВЛАСТ!!! ВСЯКО ПОЯВЯВАНЕ НА КУКУФФ СЪЗДАВА НАПРЕЖЕНИЕ!!! ДОБЕ ЧЕ ЩЕ ГО ВИЖДАМЕ САМО ОЩЕ НЯКОЛКО ДНИ... КОМУНИСТИТЕ СИ ОТИВАТ, СПЕТЕ СПОКОЙНО ДЕЦА!!!
  • 5 Дърта Комуняга

    13 7 Отговор
    противен червен бацил !!
  • 6 от сайта Афера

    12 5 Отговор
    За „Костинброд“ от 2013 говорих достатъчно САМ. Дори, когато Мая Манолова ме предаде и се продаде на Борисов за поста на омбудсман.

    Сега за измамата на „Сиела“ на Прокопиев и Радев с 400 нелегални изборни машини Манолова пак се врътна към „силните на деня“.

    Тогава Прокопиевите протестъри се възползваха и върнаха Борисов на власт в гротескни коалиционни формули основно със себе си.

    Сега пак се надяват измамата да ги качи на софрата. Имате ли съмнение, че пак се готвят да фалшифицират вота ви?

    МИСЛЕТЕ!!

    Николай Бареков

    Коментиран от #9

  • 7 Мииии, не

    12 6 Отговор

    До коментар #3 от "гйкфрф":

    НА БОЙКО НЕ МУ ПУКА, ЗАЩОТО ВЪПРЕКИ ОПИТИТЕ НА ТОЗИ МУХЪЛ И СЛУГИНАЖИТЕ, РЕПРЕСИИТЕ И ОБИКАЛЯНЕТО ПО СЕЛСКИТЕ МАГАЗИНИ, ГЕРБ ПАК СА ПЪРВИ - ЗАЩО ЛИ?? ЗАЩОТО ЗА 6 МЕСЕЦА ТЕЗИ УСПЯХА ДА НИ ДОКАРАТ ДО ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ КРИЗИ И ВИСОКИ ЦЕНИ НА ВСИИИЧКО!
  • 8 Все едно

    7 3 Отговор
    Все едно бях на митинг на БКП .Хвърлят се някакви твърдения,обвиняват се,не,направо се очернят опонентите,без никакви доказателства естествено.Други трябвало да търсят доказателства.Когато го попитаха за пандемията,защо правителството не налага мерки,дали не е защото идват избори,пак започна с обвинения на ГЕРБ. Водещата,обаче го попита,дали заради мерките вповече,смъртността тогава е била по-малка.Каза още,че тя и данъци не искала да плаща и това,че някой не иска мерки,не е причина управляващите да не го правят.Ама не го правят.А хората мрат като мухи.Да минават по-бързо изборите,че такова чудо,такава неприязън не съм виждала.

    Коментиран от #13

  • 9 Чудя се

    7 2 Отговор

    До коментар #6 от "от сайта Афера":

    Как така 400 машини осигурени за резервни части.Машините толкова ли са скапани,или някой продължава да ни прави на луди.Онзи ден говориха ,че са за демонстрации тук и там.Явно са изненадани,че са ги разкрили.Поне да ни разказват една и съща версия
  • 10 Мазньо

    8 2 Отговор
    Простичко е,нека Сиела покаже Кой е поръчал машините ,с кого са сключили договор за доставака,Кой ги е платил?Ама точно преди изборите да внасяш машини за гласуване.....това си е наглост,даже и фирма приближена до Борисов!
  • 11 среднощен

    7 3 Отговор
    Радев и "промяната", с хора като Кутев - няма как да стане..!
  • 12 ПУТИН

    10 1 Отговор
    ААА, ТИЯ МАШИНИ НЕ РАБОТЯТ, ПРОСТО СМЕ ГИ КУПИЛИ ЕЙ ТАКА, ЗА ЧАСТИ. НЕ ЧЕ СЕ ЧУПЯТ, А ИМАХМЕ 20 МИЛИОНА ИЗЛИШНИ И КВО ДРУГО ДА КУПИМ? МНОГО НИ ХАРЕСАХА КУФАРИТЕ.
  • 13 гост

    8 1 Отговор

    До коментар #8 от "Все едно":

    Е какво искаш да чуеш от това комуне,само внушения и :,,... аз не казнам че е така,....,,Като му зададоха директни въпроси :,,...ама аз не зная,не е моя работа,а на прокуратурата... водещите: Добре,ами тогава МВР да изнесе данните,щом прокуратурата мълчи,нали има доказателства.." Има,има .....дрънканици.УЖ има ,ама все едно ги няма.
  • 14 Голям Смях 😂

    8 1 Отговор
    И тоя,както всички останали от Хунтата на божковия фигурант викат на един глас "Крадеца вика дръжте крадеца"!
  • 15 някой

    4 1 Отговор
    Говорителят прави предизборни агитации!
  • 16 Българка

    7 1 Отговор
    Даа, тука сме си купили едни машини. Много хубави еййй! За компот сме ги купили, не са са подменяме вота.Те с някакъв софтуеър , дето натискаш което и да е копче и глас за фигуранта и ПП, ама нали са за компот де. Вие сега какво сте се вторачили в тях, ние ви обещаваме, че ще сме честни и почтени, като тружинички от Централна гара и няма изобщо да подменяме ония одобрените от ЦИК.

    Коментиран от #17

  • 17 Мазньо

    0 5 Отговор

    До коментар #16 от "Българка":

    На Радев гласове не му трябват,той вече е втори мандат,но на Буби,на Буби как му трябват....

    Коментиран от #22

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Истината за

    5 0 Отговор
    Кутев,като си такъв голям "умник" отговори ми но следния въпрос:
    На изборите през юли вашата коалиция от двайсетина партийки и разни субекта получихте 365 000 гласа,а колко бихте получили,ако БСП се яви самостоятелно на избори?!

    Като си отговориш на този въпрос мисля,че не трябва повече да се показваш пред хората!
  • 21 БОКЛУК

    5 0 Отговор
    ДАЙ ДА СИ МЪЛЧИМ И ВИЕ ДА ФАЛШИФИЦИРАТЕ ВОТА НА НАРОДА , ПОМИЯРИ.
  • 22 Постньо

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "Мазньо":

    РАДЕФФ С ВТОРИ МАНДАТ... ОБАЧЕ ДРУГ ПЪТ... ТОЙ САМО ПРИ ДЕСА Е ВТОРИЯТ И МАНДАТ... ИЛИ ТРЕТИЯТ... КЛЕПОУХЧО РАДЕФФ ДА СИ СЪБИРА БАГАЖА, ЧЕ ПРОКУРАТУРАТА ЧАКА...
  • 23 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 0 Отговор
    Кутев,............"мaлкa", aмa "мнoгo мaлкa" рaзликa, aфeрaтa Кocтинбрoд бeшe рaздухaнa в cъбoтния дeн зa рaзмиcъл, кoгaтo зaкoнът зaбрaнявa вcякaкви aгитaции и внушeния, нo Мaя нe пoлучи зacлужeнoтo нaкaзaниe зa oпoрoчaвaнe нa избoрния прoцec. A cигнaлът зa тeзи фaнтoмни мaшини e 10 (дeceт) дни прeди избoритe.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове