Last news in Fakti

14 Ноември, 2021 16:42 2 353 17

Синът на един от загиналите в COVID отделението ще съди болницата

  • сливен-
  • covid отделение

Според него лечебното заведение тиражира неистини, че баща му е виновен за случилото се

Синът на един от загиналите в COVID отделението ще съди болницата - 1
Снимка: БГНЕС

Георги Люцканов, син на един от загиналите в пожара в COVID отделението в МБАЛ „Хаджи Димитър“ в Сливен, заяви, че ще съди лечебното заведение затова, че тиражират неистини и че баща му не е виновен за това, което се е случило. Това съобщи бТВ.

При инцидента загинаха трима души. Работи се по две основни версии, че пожарът е тръгнал от запалена цигара или от електрическото табло.

„Имам позвънявания от него в 05,30 ч. сутринта от миналата седмица как кислородът в отделението е спрян и в продължение на 15 минути е нямало такъв. След това съм звънял в отделението, защото те не са могли да излязат от стаята си и затова баща ми ми звъня, бях в чужбина. Не знам кой ги е заключвал. По време на пожара са били заключени, баща ми единствено от тримата е бил в съзнание и е блъскал по вратата, докато дойде охраната“, заяви Люцканов.

По думите му след това охраната е блъскал по вратата и го е извлякъл с обгаряния.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    31 2 Отговор
    държат ги заключени ли? като зверове
  • 2 Активист на БКП

    31 1 Отговор
    Заключение,а персоналът спи!!!

    Коментиран от #17

  • 3 ????

    11 5 Отговор
    Заключени са, защото когато кислорода не е достатъчен за мозъка, стават страшни неща! Нас не са ни държали, но имаше такъв случай такъв болен нападна мед сестра! А и баща ми почина от рак на белия дроб, та виждал съм какво прави липсата на кислород.
  • 4 Поп Кръстю

    19 3 Отговор
    Пожарната кола нямала бензин и за това не дошла.Докторите играели белот и не чули за пожара защото заключили болните дане бягат от болницата без да плащат на болницата пари.
  • 5 Перо

    28 2 Отговор
    Много нарушения са извършени от болничното заведение: Допускане на заключване на болничните стаи,липса на комуникация между болничните стаи и лечебния персонал,отсъствие на дежурни медици,липса на пожароизвестителна система, допускане на запалителни средства и пушене в рискова запалителна среда с кислород и др. Човека има пълни основания да ги съди,защото вината е в болничното ръководство!

    Коментиран от #12

  • 6 ПРИ УПРАВЛЕНИЕТО НА Р.Р.И КАЦАТА

    3 9 Отговор
    ...БУКВАЛНО ...ГОРИШ....🔥🔥🔥
  • 7 Тома

    16 3 Отговор
    Самата истина е че на всякъде в болниците ковид отделенията ги заключват болните слагат им памперсите и персонала си чака 1000 лв на края на месеца
  • 8 РЕАЛИСТ

    12 2 Отговор
    Навремето така умряха хора в " Ален Мак" в Пловдив. Бяха ги заключили и при пожара не можаха да избягат и умряха. Синът е прав да ги съди до дупка.

    Коментиран от #13

  • 9 Как

    13 2 Отговор
    така ще заключват хората в стаите ? Болница или затвор е това ?
  • 10 подкрепящ

    9 1 Отговор
    Съболезнования към сина и близките на тоя човек и им желая сили и енергия да ГИ РАЗКОСТЯТ ТИЯ ДЕРИБЕИ ОТ Т.Н. ..."ЛЕЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ" ... Но жалкото е ,че щетите ще плащаме пак ние ... тия дето ни третират като "банкомати" за да ни лекуват...а би трябвало всичките суми от присъдените справедливо граждански искове да се отдържат от ...тлъстите им заплати на тия доктори и шефове на болници ! КАЗАХ !
  • 11 Ето затова умират

    8 2 Отговор
    Хората,хвърлят ги някаква мизерни стая и не ги поглеждат освен ако нямат някой познат в болницата,иначе си отиваш,а тия си спирката сладко...
  • 12 Миризлив пор

    3 8 Отговор

    До коментар #5 от "Перо":

    Само не разбрах къде е вината на персонала, за това че един малоумник е решил да запали цигара около източник на кислород? Или трябва да джобят пациентите всеки ден за цигари и кибрит като едно време в някой пионерски лагер. Ако се докаже че е пушил и запалил стаята да я плаща и плати кръвнина на другите двама.
  • 13 ????

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "РЕАЛИСТ":

    Що се пениш и ти? Кой ще плаща за това? Да не мислиш, че им бръкнат в джоба? Ще плащаме ние! Даже не и застрахователните, едва ли са застраховали болницата.

    Коментиран от #14

  • 14 РЕАЛИСТ

    5 1 Отговор

    До коментар #13 от "????":

    Ще плаща тоя , който е заключил хората. Ако това беше твой роднина, нямаше да използваш " кво се пениш", а щеше да се възмущаваш.

    Коментиран от #16

  • 15 спрете го

    6 1 Отговор
    Ето така лекуват. После много умирали. Нали оня д-р Станишев призова неваксинираните да умират. ДАНО ГОРИ В АДА.
  • 16 ????

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "РЕАЛИСТ":

    Ти вярваш ли си бе? Досега някой да са го осъдили лично да плати? Като ми дадеш пример ще се съглася.
  • 17 ФИНЦИ

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Активист на БКП":

    ПАЗИ БОЖЕ ДА ПОПАДНЕШ В БОЛНИЦИ В БГ. ЗДРАВ ВЛИЗАШ И УМИРАШ МИСТЕРИОЗНО НО ВИНОВНИ МЕДИЦИ ТЕ СА ИЗМОРЕНИ И НА РЪБА НА СИЛИТЕ СИ ДА СЕ МАХАТ ТОГАВА ЩЕ ВНЕСЕМ МЕДИЦИ ОТ ЧУЖБИНА КО ГИ БОГОТВОРИТЕ ТОЛКОВА ЕЕЕЕЕ ГОЛЕМИ МЪЧЕНИЦИ СТАНАХА СТИГА
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове