Last news in Fakti

14 Ноември, 2021 21:35 2 404 50

Румен Радев: На този балотаж ще се сблъскаме с картела на статуквото

  • румен радев-
  • президент

Ще има дебат между Анастас Герджиков и Румен Радев

Румен Радев: На този балотаж ще се сблъскаме с картела на статуквото - 1
Снимка: БНТ

"Резултатът към момента дава оптимизъм, но ще е грешка да си мислим, че изборите са предрешени. На този балотаж ще се сблъскаме с партийно организирания вот на картела на статуквото".

Това каза кандидатът за президент Румен Радев по време на брифинг след първи тур на президентските избори.

Ще има дебат с Анастас Герджиков, двата щаба ще уточнят подробностите, обеща Румен Радев.

По данни на "Галъп" Румен Радев и Илияна Йотова събират 49.4%, а по данни на "Алфа Рисърч" - 49.1% от гласовете на избирателите.

По думите на Румен Радев изборите са показали решимостта на обществото да скъса с корупцията, беззаконието и авторитаризма, с опитите за мимикрия и манипулация с цел да се разколебаят хората да гласуват.

Към политиците стои императивната задача да съставят правителство и то да бъде реформаторско, антикорупционно и социално, припомни още Радев.

Той благодари на всички българи, които са дали своя вот и са показали, че не им е безразлично. По думите му проблемът в изборите тази година е ниската избирателна активност и на въпроса защо това е така трябва да отговорят социолози, политически партии и кандидати.

Нашата победа зависи от мобилизацията ни, от гласа на всеки един българин, който вярва, че една нова България, на справедливостта и закона, е възможна. Това каза кандидатът за президент Румен Радев по време на брифинг след първи тур на президентските избори.

"Най-напред искам да благодаря на всички българи, които дадоха своя вот за бъдещето на България, защото то не им е безразлично. Специални благодарности на цялата изборна администрация, на служителите на полицията, на всички, които допринасят за провеждането на тези избори От сърце благодарим на стотиците хиляди, които подкрепят нашия тандем с г-жа Йотова", каза още Румен Радев.

"Благодарим на всички онези, членове и симпатизанти на партии, които застанаха редом до нас в тази предизборна кампания. Резултатите окончателно ще бъдат ясни до часове. Изборите показаха решимостта на обществото ни да скъса с корупцията, беззаконието и с опитите за мимикрия", подчерта Радев.

Той уточни, че е ясно, че ще има балотаж за втори тур.

"Резултатът към момента дава оптимизъм, но ще бъде грешка да си мислим, че изборите са предрешени. На този балотаж ще се сблъскаме с партийно организирания вот на картела на статуквото. Единственият начин да победим огромните му ресурси, да надделеем над лъжата, манипулацията, заплахите е да бъдем мобилизирани. Нямайте съмнение, че мобилизацията на партиите на статуквото, ще бъде пълна", допълни още Румен Радев.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 37 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фъркач

    35 13 Отговор
    Статукво е слугинажът на САЩ. Ако продължаваш да се отъркваш в Мустафата, ще лежите с Бою в една килия.
  • 2 Вицето

    16 11 Отговор
    Те тая рижавата падна на колене пред руският поп – Киро милиционера от КГБ. Какво ли искаше да му направи?
  • 3 За нищо

    32 23 Отговор
    не става този,освен за предател.
  • 4 Утре

    13 8 Отговор
    Бай чекмеджан на ГМ то да разказва за магистралите
  • 5 MGehwer

    13 16 Отговор
    Рапона на снимката.... БНА, БКП, с биография от "работническо-селско семейство" за членство партийно(1985-1990)!!
  • 6 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    19 22 Отговор
    Вдигни юмручето и пак излез....тогава ще видиш!
    В момента печелиш на гърба на Кирчо...
    18% от гласовете на всички българи имаш!

    Коментиран от #37

  • 7 Мислещ

    16 13 Отговор
    Много вярно заглавие, Картелът на статуквото ще се бори сам със себе си и затова всички нормални хора ще са за гъби на балотажа.

    Коментиран от #15

  • 8 селския

    9 18 Отговор
    Рунмба товарищь Путин изпроводи иляда руски байраци а ги веем лятоска на Комнпринката.
  • 9 гост

    17 19 Отговор
    Този лъже най-безочливо,каза ,че няма натиск към болниците,а в същото време са спрени плановите операции за да се пести кислород.Голяма част от отделенията не работят защото са заети с ковид болни.И много други неща ,които той крие.Ще го видим на дебата как ще се представи...

    Коментиран от #18

  • 10 оня с магарето

    12 2 Отговор
    жалко, че няма да има ЛУНАпарк
  • 11 Майна

    20 20 Отговор
    Най-големия предател...
  • 12 президент

    7 12 Отговор
    Вие сте си виновен с глупавия си ход с подкрепата си за Зарков, един саботьор. Скъсайте връзките си с БСП и оттеглете подкрепата си за членовете ѝм. Това отблъсква доста хора.
  • 13 Владо лудия

    13 16 Отговор
    Гласувах сега за друг, на балатожа със сигурност за Радев.
  • 14 📌🇧🇬

    6 8 Отговор
    📌🇧🇬🏴‍☠️✨Казвам го за кой ли път, Кацаров, ИТН-антиваксърският плъх, предаде Президента Р.Радев, за наше огромно съжаление, бюрократичният “чалга”, “плашок” предаде и всички нас, пфу, бля, пфуу!
  • 15 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    11 4 Отговор

    До коментар #7 от "Мислещ":

    И аз така мисля......
    Но ГЕРБ и ДПС НЯМА ДА СА ЗА ГЪБИ!
    Следиш ли ми мисълта?

    Коментиран от #19

  • 16 Сатана

    18 18 Отговор
    Румене,ти си статуквото и никой друг.На балотажа ще бъдеш сам .Народът ще се обедини срещу теб.Кратко и ясно господинчо,разединител на нацията.България е на това дередже заради твоята жажда и алчност за власт.
  • 17 Бойко

    17 17 Отговор
    Румба ,тез сложни думички Йотова на маншета ли ти ги написа ве ,много си ..тц тц ...стаатукво ,картел...
  • 18 Радко

    12 10 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    На дебат. Знае че ще лъсне плиткоумието му. И за това ще намери причина да няма дебат.
  • 19 Мислещ

    7 5 Отговор

    До коментар #15 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Ти следиш ли моята? Гадев, Тиквата, разлика няма, мракобесие до дупка. Пет пари не давам кой клон на статуквото ще ни мачка.

    Коментиран от #23

  • 20 Анонимен

    7 3 Отговор
    Прав е РРадев. Те с катърите всички ще гласуват, кози, крави, хихи бойче сус ва чоджум гайдарино
  • 21 Дедо

    14 13 Отговор
    само половината от 30% от всички избиратели са гласували за РадЕф , т.е. 15% .. на балотажа льотчика е "one way ticcket" .. демек пътник... заедно със зелените чорапи
  • 22 Анонимен

    6 7 Отговор
    Рашкоов, продължавай, че всички монита ще ги подкупят дпс и герб, и от турция, и от запад тарторите дебнат от всички автобуси, гари, улици, махали.. За 20 лева биха си продали гласа. Наблюдатели
  • 23 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    8 1 Отговор

    До коментар #19 от "Мислещ":

    Да, точно така е!
    Поставиха личните си интереси над тези на народа и държавата!
  • 24 Гост

    6 2 Отговор
    Немеца е казал "Емоция използвам за масите, аргументи за малцина." По същия начин и Радев прави. Вдига юмрука и народа веднага. Българите са стадо, на което му трябва пастир
  • 25 Активист на БКП

    8 5 Отговор
    Венсеремос, РАДЕВ! Ще РАЗМАЖЕШ Кърджалийската мома !!!
  • 26 6666

    10 9 Отговор
    На България в тези тежки времена им трябва силен мъж и това е Радев. Хората си го харесват. Прости и еродирани. Лекари, юристи и.. Виж кой подкрепи Кирчо и Асен.. Госпожа Анастасия Мозар, николапетковистите. 2009 гладувайте на антикомунисти за Борисов, а днес нищо за Борисов. Тя е умна жена. Не иска да засегне бб. Човечна е. Мозер. Бойко тормози ни 12 и повече години, от 2001 е на власт бб. Нищо лично, добър човек е, но е лъжец, популист и обиди пкп и пак е на първа линия пкп. Не е коректно бойче. Уби българщината, за да угодиш на картофите с чувалите. Да беше казал да ти дадат и българите. Голям мерак за дпс. Пишман популист е бойчето.
  • 27 Patton

    6 2 Отговор
    Румене , след вота от чужбина , БАЛОТАЖ няма да има !
  • 28 Blabla

    8 11 Отговор
    Ти си червен изорд и птредател.Ти и чоревната бабичка Йотова.Никви заслуги нямате за 5 години в власта.
  • 29 Анонимен

    6 3 Отговор
    Запада знаят, че Бойко Борисов е популист. В момента по Бнт лъже...
  • 30 РЕПРЕСИРАН

    10 3 Отговор
    НО ЖИВ , БОЙКО ВЕЧЕ Е В НУЖНИКА , ЗАЙЦИТЕ РЕВЪТ ! ЕСТЕСТВЕНО РАДЕВ И РАШКОВ СА МУ ВИНОВНИ ...... В ТИКВАТА МУ СЕ ИЗБИСТРЯ ВЪПРОСА КЪДЕ КАК И С КАКВО ДА ИЗБЯГА И КАК ДА СЕ СКРИЕ ЗА ДА НЕ ПОСЛЕДВА КРАЯ НА САДАМ И КАДАФИ ....................... ВМЕСТО ДА СИ ВЗЕМЕ БОХЧАТА И ДА СЕ ПРЕДСТАВИ НА БАЙ СТАВРИ !
  • 31 Анонимен

    3 2 Отговор
    28.властта. От никога не сме. Пишем мнението на народа. Все ни е тая, но Радев е над всипки ви. Чужбина твърдо застана зад ПП ПП. КИРИЛ И АСЕН!
  • 32 КРАДЦИ ЗАТВОР

    5 4 Отговор
    ГЕРБ СА СИ СЪЩИТЕ - РАДВА СЕ МУТРАТА ...... НОРМАЛНО Е ТОВА МУТРО КРАДЦИТЕ ТИ НЯМА КАК ДА СТАНАТ ДРУГИ - ТЕ ЗНАЯТ ЧЕ НИЕ ГИ ИМАМЕ НА СПИСЪК , КАКТО И ТЕХНИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ................ ЕТО ЗАТОВА ГЕРБ ИМА ТВЪРД ЕЛЕКТОРАТ ОТ КРАДЦИ !
  • 33 Анонимен

    3 1 Отговор
    Госпожа Анастасия Мозер не го подкрепи антикомуниста ужким Бойко Методиев Борисов. Жив комунист е Бмб. Това го казвар реститутките. Дори радев е и от Земеделието. Селата са земеделци, нищо, че са интекектуалци. Бисеров е този край. И е от анти род, а при демокрацията брат му е клошар, а Дамян Бисеров известен адвокат бе. Резултата на бойко батето ви. Най-големите комунисти са в герб. Нищо против, но излъга народа и 2009 гладуваха, но останаха излъгани. 12 г герб и дпс бяха заедно. Лъкардиите на бб нямат край по БНТ, а тя е на дпс. Цените бойко на тока всичко се е вфигнало и на запад. Лъжи. Ако не излъже, не може да заспи явно бмб. Дочуване бате бойче. Освен с белезници рашков да го извади хихи чуйте го 22:10,21 по БНТ.. На запис го чуйте запада.
  • 34 ПараШут

    8 7 Отговор
    С вас сме докрай, генерал Радев! Чест и почитания!
  • 35 Анонимен

    6 3 Отговор
    Рашков е страхотен. Браво. Успех и победа на РРадев. Не отидоха, защото има ковод19. Разбрахте ли герб, тома томов. На бялото не казвай черно. Гласувайте масово за Радев. Румен Радев над 50,1 %. По окей да няма втори тур, за да се спестят 40 млн лева. Дай боже, че много болни не могат да отидат до урните, но подкрепят Господин Радев.
  • 36 Гост

    3 1 Отговор
    По-добре 40 млн да се дадат на нуждаещи се хора, за апарати, болници, старчески домове. Радев ще победи, но по ок без втори път. Окончателните резултати не са дошли.
  • 37 Ей,смешник

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    А, Ананас колко процента печели от гласовете на българите! Ти научи ли, колко е ограничението на скоростта на околовръстното,та си седнал пак да ръсиш глупости?!?!

    Коментиран от #44, #46

  • 38 КАРАДАЙЪЪЪ

    7 2 Отговор
    БОЙКО Е ИЗБАЦАН , РЕАЛНО ТОЙ МИСЛИ ВЕЧЕ ДАЛИ ДА НЕ НАПУСНЕ САМ ПАРТИЯТА КАТО С ПОМОЩТА НА ДОГАН ИНСЦЕНИРА НЕЩО ПО - ТАКА ГЕРОИЧНО И СТАНЕ И ТОЙ ПОЧЕТЕН БОКЛУК КАТО ДОГАН !
  • 39 дедо Медо

    4 3 Отговор
    Между Тиквоча и шофьора на самолет разликата е никаква. Айде сега да го разкараме и този, че да си отдъхне народът.
  • 40 Картела е СМЕХ

    5 2 Отговор
    С 2 провалени парламента и минус половин милиард за избори си осигури 7 месеца служебно управление за служебно спечелени избори, всичко за сметка на държавата-смъртност/не се вземат мерки/, ток, газ, цени нагоре и заеми, заеми...
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Хихи

    2 0 Отговор
    ПкП влезе ли ти бобчо
  • 44 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    2 0 Отговор

    До коментар #37 от "Ей,смешник":

    Работата опира до зелен сертификат, който Радев въведе или не.....
    Не е до личности....
  • 45 Он ончов

    3 2 Отговор
    За успокоение на гласувалите за Радев:
    1. Няма да ви назначи на държавна работа.
    2. Няма да ви даде апартамент.
    3. Няма да сте му любовница, в последствие жена.
    4. Няма да ви разхожда с мерцедес на НСО по магазините на Витошка.
    5. Съветникът му няма да ви носи пликчета с "подаръци".
  • 46 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    3 3 Отговор

    До коментар #37 от "Ей,смешник":

    И още нещо, ако Радев беше президента на народа щеше да е спечелил безапелационно на първи тур поне със 70% от гласовете!
  • 47 Как го бави резултата,

    0 1 Отговор

    До коментар #42 от "СЪН НЯМА":

    Ей, много откачалки тук
  • 48 Амет

    4 1 Отговор
    Изобще няма да си направя труда да гласувам . Тоя и тиквата са от една мафия , имат едни и същи началници . Само правят театър за пред простия наротттттт .
  • 49 ЗАТВОР ЗА ФАТМИ

    5 1 Отговор
    МНOГO МИ CE ИCКA ФAТМAКA рум€н ДA БЪДE CВAЛEН....,AМA МНOГO!
    ЗA ТOВA ЩE ГЛACУВAМ МAКAР И C OГРOМНO OТВРAЩEНИE ЗA ФAТМAЧКAТA мит€вa....!
    НO CE ПИТAМ:
    A ДAЛИ НE E ПO-ДOБРE р€зид€нтa ДA БЪДE CВAЛEН И УНИЗ€Н ПO ВРEМE НA ВТOРИЯ му МAНДAТ C ИМПИЙЧМЪНТ...?!

    OCТAВКA ЗA ФAТМAКA!
    ФAТМAКA ПР€ДAТ€Л И КЛEТВOПР€$ТЪПНИК В ЗAТВOРA!
  • 50 ай изчезвай

    1 0 Отговор
    нито тоя става нито оня - един дол дренки - продажни питеци
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове