Last news in Fakti

22 Ноември, 2021 18:15 6 408 34

Изгониха Местан от съдебна зала

  • местан-
  • дело-
  • катастрофа

Адвокатите му поискаха отвод на съдийския състав

Изгониха Местан от съдебна зала - 1

Отвод на тричленния съдийски състав на кърджалийския Окръжен съд, който гледа делото за катастрофа през 2019 г. с участието на Лютви Местан, при която загина бебе на 6 месеца, поискаха по време на днешното заседание адвокатите му, предаде БТА.

Това се случва, след като Местан за втори път е изгонен от залата, заради нарушаване на реда след отправени от председателя на тричленния състав Георги Милушев неколкократни предупреждения.

След кратко съвещаване, съдийският състава не си направи самоотвод и определи исканията на двамата защитници като неоснователни, необосновани и в противоречие със закона.

Заседанието по делото, продължаващо повече от 4 часа, бе възобновено, като в залата отново бе поканен Лютви Местан. Той е един от двамата обвиняеми за инцидента от 14 април 2019 г. край момчилградското село Загорско.

Другият, който също присъства на заседанието, е бащата на починалото бебе - Юсеин Ахмед, управлявал семейния автомобил при настъпилата катастрофа. Частните обвинители, в лицето на пострадалото семейство бяха представлявани от съдебни защитници.

От призованите трима свидетели се явиха двама - собственикът на управлявания от Лютви Местан автомобил и единият от двамата лекари от Пловдив, озовали се случайно на местопроизшествието.

В съдебна зала отново не се яви д-р Петър Панайотов, оказал първа помощ на починалото пеленаче. Като мотив да не присъства той е посочил, че се притеснява да напуска града, в който живее в условията на пандемията от COVID-19, стана ясно по време на заседанието.

С оглед важността на свидетеля, съдът реши, че той отново ще бъде привикан по надлежния ред, след което ще бъдат търсени и други варианти за осъществяване на показанията му, единият от които видеоконферентна връзка.

В хода на заседанието бяха изслушани и вещите лица, направили петорната авто-техническа експертиза. Те отговориха на десетки адвокатски въпроси на обвинение и защита.

Във времето в което Лютви Местан бе отстранен от съдебна зала, той коментира пред журналисти, че ще си потърси правата в съда. "Това дело няма да свърши в тази пленарна зала. Аз ще заведа дела и срещу прокурори, за престъпления срещу правосъдието. Ще заведа дела срещу свидетели, които разпитахме, които откровено лъжествидетелстваха", каза още Местан.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 За тоя

    97 5 Отговор
    Дръвн..ка
  • 2 едно време

    79 2 Отговор
    А едно време в кърджалийско Местан плащаше кафето
  • 3 Илхан Шенол

    143 2 Отговор
    Аллах те наказа, Лютви! Дори БГ правосъдието да те оправдае, един ден ще се изправиш пред съда на Всевишния, а там се отсъжда точно.

    Коментиран от #28

  • 4 пожелание

    109 2 Отговор
    В затвора да лежи .Всичко друго ще му е награда !
  • 5 ТаУмВзе

    111 3 Отговор
    Убиец на бебе, не могат да Осъдят! После защо сме последни по Всичко и няма Хора на територията. Как да стане. Още повече, това е явен Шпионин на султана, за което Пак се трае!
  • 6 Страшна Новина

    29 6 Отговор
    най хубавото е, че който и да влезе в панделата е НЕ българин... ситуацията е win win
  • 7 Аспарух

    79 2 Отговор
    Лютви Местан-знаеш ли една поговорка-,,Когато си извършил зло,ще търсиш начин да се спасиш. Но пред собствената си съвест-не може да я излъжеш" !? Това ще те преследва цял живот,ефенди !!! Въпреки реакцията ти и заучените фрази-колкото и да се правиш на невинен,рано или късно Господ или Аллах-ще ти го върне там,че да те заболи и ще се покайваш !!! Казах !!!

    Коментиран от #8, #22

  • 8 русенец

    74 2 Отговор

    До коментар #7 от "Аспарух":

    По принцип си прав, ама все пак е по-добре правосъдието да не чака Аллах да му върши работата. Че Местан е гьонсурат и не му пука за случилото се това е очевидно.
  • 9 asd

    34 2 Отговор
    След като нарушаваш реда пшо време на съдебно заседание... търкаш нара в ареста, ТИКВОПИТЕЦИТЕ АЛОУУУУУУ!!!

    Зад решетките до следващото заседание се полага...
    ХАХАХААХАХАХАХАХАХАХАХАХА

    Тотално строшиха тъпомера 80-те-процента-по-иво-христов.
  • 10 ДрънДрън

    51 2 Отговор
    Голямата му уста. Обича да използва високопарни изрази и сложни думи, за да си придава важност, но всъщност зад сложния му изказ винаги се крие нещо съвсем обикновено. На съдиите им е писнало от това и са го изгонили.
  • 11 Бай Шиле

    39 1 Отговор
    Местан,моли се МИТ да не те разлюби,че тогава ще видиш кон боб яде ли.
  • 12 Нетърпимо

    40 1 Отговор
    Този е наглец,дано БГ съдът да го осъди
  • 13 Никифоров

    22 3 Отговор
    В най-лошия случай Ердоган (ако дотогава е на власт) ще го спаси. Политиката може всичко!
  • 14 ????

    36 5 Отговор
    Добре, че е неизвергнат от ДПС иначе досега да бяха скочили както евреите защитават Оскар с мотива "не речта на омразата". Лично на мен до гуша ми дойде от тези малцинства и техните права.
  • 15 СЪДА НЯМА ТОПКИ

    37 3 Отговор
    ТОЙ НЕ Е ЗА ГОНЕНЕ ТОЙ Е ЗА ПРИБИРАНЕ ПОНЕ 25 ГОДИНИ БЕЗ ПРАВО НА ОБЖАЛВАНЕ
  • 16 Пандела

    37 4 Отговор
    Какво го чишкат този убиец? Хората загубиха детето си, по негова вина.
  • 17 ДаноДаГоришВАда

    36 4 Отговор
    Нагло копеуе!
    И безсрамно ,и безочливо!
    Погубил невинна детска душица и вместо да е смирен -наглее ли,наглее!
  • 18 Гошо

    1 12 Отговор
    Бебето е умряло от ковид
  • 19 778

    14 2 Отговор
    Мести, най-добре заведи дело срещу себе си.
  • 20 Смех

    16 3 Отговор
    Убиец си търси правата... А и бащата не е наред аз щях да го у.бия на место още след катастрофата...
  • 21 Мунчо

    4 9 Отговор
    С представителя на коя партия се целува тоя на един мост че нещо съм забравил? Не беше ли тая дето предложи Радев за президент?
  • 22 Историята

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "Аспарух":

    Ако има съвест изобщо!
  • 23 АМОН

    7 19 Отговор
    Ех Местан,
    УВАЖАВАМ ТЕ ЗАЩОТО ЗА РАЗЛИКА ОТ ДРУГАТА ПОЛИТИЧЕСКА ПАСМИНА СИ МНОГО ИНТЕЛИГЕНТЕН.

    Не си искал да се случи нещастието.
    Попаднал си в лапите на ръководеното от ДПС правосъдие и прокуратура.

    За тях ти си враг, който бавно и методично трябва да бъде унищожен. Ще издържиш ли този бавен и методичен тормоз на обречен да бъде осъден?!!

    Голямо изпитание ти е наложила СЪДБАТА.
    Пожелавам ти да издържиш това изпитание.

    Не забравяй, че сме смъртни.
    Приеми философски случилото се и не се поддавай на чувства, които само предизвикват удоволствие в тези, които са те обрекли да те изпържат.

    Коментиран от #26, #29

  • 24 А че ДПС агитира на турски защо не

    12 1 Отговор
    Пишете а изборите вече минаха вие какъв саит сте само пишете това което ви изнася и ви се плаща
  • 25 Мендоса

    11 1 Отговор
    Гаден рязан!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 тоя

    8 1 Отговор
    да коди чука камъни ....
  • 28 Бриго Бичкията

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "Илхан Шенол":

    Вярвай си, че така ще стане. Не го ли осъдят тук на тази земя и сега и да си излежи присъдата...значи се е измъкнал. Другото са приказки от стари книги, коран и библия, Сто девици, Рай, Ад, Дяволи и темподобни.
  • 29 Виталия

    1 6 Отговор

    До коментар #23 от "АМОН":

    Прав си! Доколкото помня самият Лютви Местан едва оцелява след катастрофа. Дали е било случайност?
  • 30 mdaaaaaaaa

    10 0 Отговор
    На всеки може да се случи, но си убил това дете! Това, че сте във правителствени автомобили с крадени или пари от данъкоплатците не ви дава право да не спазвате законите не само по пътищата а и като цяло! Нагъл си! Какви права ще си търсиш? Нямате чест , срама....морал! Такива ни ъправляват десетилетия - нечестни и нагли.
  • 31 баба Цола

    4 0 Отговор
    Това престъпление Алах му го изпрати на Местан и точно с хора от неговия етнос. А той още се прави на велик но Алах е по велик и ще го приземи.
  • 32 Манолова Пенка

    4 0 Отговор
    Нагъл "човек" и няма и грам съвест на честните и трудолюбиви български турци. Много големи се вземат тези политици от дпс. Законите за тях са нищо, а обикновените хора са рая за него.
  • 33 гост

    1 1 Отговор
    Колко години мислят да го точат със завеждане на дела срещу всеки, 5г?10г? Засега за 2г. са стигнали до разпит на свидетели, а Местан освен на мястото зад решетките, друго съдията не трябва да му дава. Нагъл и рязън, това е символ на неговите възгледи. Нарушил е закона, бащата е проявил немърливост, споделена отговорност, всеки да си понесе наказанието, ама да се точи с години е срамно за всички останали. Това е пътен инцидент и се решава за 3,4месеца до финал.
  • 34 хаберих

    2 0 Отговор
    И Така Нататък. Българска работа. Бебенцето си отиде,но Лютвито си е на свобода.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове