Last news in Fakti

28 Ноември, 2021 16:56 2 670 59

Крум Зарков: БСП не може да мисли за себе си като малко колело в голяма коалиция

  • крум зарков-
  • бсп-
  • преговори-
  • коалиция-
  • управление

БСП не може да си позволи да продължи да изглежда като скарана със себе си политическа сила, категоричен е Крум Зарков

Крум Зарков: БСП не може да мисли за себе си като малко колело в голяма коалиция - 1
Снимка: БГНЕС

„На мен ми липсва онази червена линия, която да направи БСП не само една от присъдружните, не само партията с 26 парламентарни гласа, един-двама-трима министри, председател на Народното събрание и каквото и да било, а партията, която гарантира онази социална глътка въздух, необходима на българските граждани след едно десетилетие, маркирано от олигархично, корумпирано и крайно дясно управление, което направи на социалната политика да се гледа като на подаяние и на подхвърлени пари за помощ.“ Това заяви пред БНР Крум Зарков от БСП.

Според Зарков участието на БСП в управленската конфигурация трябва да е свързано точно със социалния вектор, защото там е потенциалът на партията, независимо от слабия изборен резултат и малкия брой депутати.

„БСП не може да мисли за себе си като малко колело в голяма коалиция. Не е това ролята на единствената, най-голямата лява партия в страната. Ролята ѝ не е да бъде незаобиколим фактор, а да бъде факторът. И тя има потенциал да го направи“, подчерта той.

„Без никакво съмнение на изборите на 4 април беше очевидно, че не става дума просто за загуба в нормалния цикъл от малки победи, загуби, отстъпления и т.н., а много силен сигнал, много силен удар. БСП тогава предпочете да остави нещата. Извън обясненията за правителство, имаше обяснения, че виновен е ковидът, след това виновни бяха машините – на 11 юли, но спиралата тогава беше видима за тези, които искаха да я видят“, коментира Крум Зарков по повод изборните резултати на левицата през тази година.

На последните избори 2 в 1 БСП имаше шанс, но той не е бил оползотворен, смята Зарков. „Не съм видял на терен нито президентът, нито служебното правителство, нито някой от БСП да е работил срещу партията. Това, което видях обаче, е надигаща се вълна, която не беше срещу БСП, а по-скоро паралелна на нея, разпознаха други носители на това, което хората дълбоко искат да се случи – да се промени стилът на управление на държавата. В президентската кампания БСП беше победител и има своя принос в победата на Радев, отбеляза Крум Зарков .

Зарков е на мнение, че президентът не е предал левите избиратели, нито е работил срещу тях.

„Корнелия Нинова дойде в БСП през 2016 и аз твърдя, че тя тогава беше точният човек на точното място. Тя дойде, когато партията не беше в добра кондиция и успя с нейната енергия и воля да я вдигне. Тези битки - аз не се отричам от тях, бил съм част от тях. Реформата, която се проведе в БСП, допринесе до голяма степен за добрия ни резултат през 2017-а. Между 2017-а и 2020-а ние бяхме единствената твърда парламентарна опозиция на един режим, който днес всички отричат, но само преди година и половина никой не смееше да гъкне срещу него. В парламента ние вършехме тази работа“, обясни Зарков.

След прекия избор на председател според Зарков е трябвало да се тръгне към властта и да се затворят вътрешните фронтове, тъй като те са били решени от социалистите на базово ниво. Вместо това по думите му е продължило соченето с пръст и затварянето на партията.

„И малко по малко тази енергия, която бяхме натрупали, оттече във вътрешните противоречия“, посочи политикът.

БСП не може да си позволи да продължи да изглежда като скарана със себе си политическа сила, категоричен е Крум Зарков .

„Ако и този път отлагаме решенията, отново се снишим, отдадем се на политиката на щрауса, то не знам какво се очаква на следващите избори. Електоралният календар е безмилостен. След две години идват местни, най-тежките за всяка партия избори и най-важните и ако БСП не започне своята подготовка за тях сега, не знам какво очакват хората да се случи след две години“, предупреди Крум Зарков .

Запитан дали е сгрешил с избора си да заяви своята кандидатура за председател на БСП, Зарков поясни, че в БСП има „много хора с качества да бъдат председател и това би бил много интересен дебат, състезание“. „Истанбулската конвенция у нас се ползва за димка. Обикновено когато някой не иска да говори по дадена тема, развява тази – за т.нар. джендърство“, подчерта Крум Зарков .

„Нямам никакъв проблем с факта, че тази конвенция няма да може да бъде ратифицирана в България. Този документ, оставям настрана спорните му части, трябва да бъде реализиран основно в българското законодателство. Но имам проблем с насилието, което се вихри, в това число с домашното насилие, в частност с насилието срещу жени.“ „И ако ме прави джендър фактът, че аз съм автор на законопроектите, които БСП е вкарвала по тази тема, добре“, допълни той.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вижда се

    44 10 Отговор
    Още един луд като Корнелия , озверял за власт и пари 1!!
  • 2 ТаУмВзе

    36 9 Отговор
    Левента се опитва да хване руля на Титаник. Оиде коня у ряката след кинтоимпексова. Прокарай истанбулската и си Приключил още повече.
  • 3 Червена бабичка

    31 13 Отговор
    В тоя парламент 26, а другия 6 места им стигат и чосле в канала като НДСВ
  • 4 Българка

    32 17 Отговор
    Фатмака ви разби, сега можете само да си вадите поуки. Пътя ви е или ставате подлога на фърчилан , или сте девета глуха и на следващи избори при Галевица и Сбабичкян.
  • 5 Ост

    26 8 Отговор
    оди се гръмни и не ни занимаи с вашите шизофренични глупости понял
  • 6 Самоизяждане

    12 8 Отговор
    На останалите малко червенотиквеничета
    После история
  • 7 У лево

    39 8 Отговор
    Я се скрий някъде бе третополов.И да се махаш от парламента.Ходи се лекувай някъде и не се връщай.Погледни се в огледалото на какво приличаш.Той,Тя или То,,,,а според теб има още 29 типа.У лево и да те няма да не ядеш дървото с истанбулската конвенция.Има достатъчно закони за защита на децата и жените а от Джендъридеология нямаме нужда.
  • 8 Хайде Круме

    13 15 Отговор
    Само в теб ми е надеждата за приемане на Истанцулската конвенция.

    Коментиран от #16

  • 9 вие

    26 4 Отговор
    Саботьори сте всички. Милионери с хотели.
  • 10 кацко

    21 4 Отговор
    този е трябвало майка му да го преглътне.
  • 11 Кюсе Махай се

    25 5 Отговор
    Абе на мен ли ми се струва или наистина този няма брада и ми изглежда като кюсе.Той сигурно за това иска защита от истанб.конвенция.
  • 12 Мамин

    35 4 Отговор
    джендър се изока.

    Мама му е написала плювоча, той е рупорът.

    В БСП няма мъже, една Корнела е опората на тая партия.
  • 13 Мдааа

    18 3 Отговор
    За това ли решихте с голям замах да мачкате крехката “средна класа” като вдигсте данъците ??
  • 14 Сивата чапла

    22 2 Отговор
    Тоя да се присъединява директно към ПП и е готов
  • 15 ДаАмаНе

    26 2 Отговор
    Г-о.Нинова!Такива особи като К.Зарков само ви развалят имиджа на нормална партия.Кога мислите един българин ще гласува за някой болен от извратения.Този само като му видя прическата ,кръглото голобрадо лице,започвам да получавам спазми да повръщам.
  • 16 Сивата чапла

    6 1 Отговор

    До коментар #8 от "Хайде Круме":

    Уточнявай, че е сарказъм, иначе си на минуси!
  • 17 Карадайъ

    17 3 Отговор
    Цирка ще започне в Парламента. Остана само седмица и ще ви гледаме сеира
  • 18 В канала

    20 1 Отговор
    Представям си тази мека китка да стане председател на партията и гарантирано БСП ще изтече в канала.Колко трябва да си недалновиден,за да допускаш такива хора в ръководството на партията БСП.Няма човек,който ще гласува срещу собствената си конституция и собствената си ценносна система.Еврогейски и американски ценности в България не виреят.Те само озлобяват обществото към обратните,които искат повече права от нормалните.Ами имаме си лилави,сега и джендъри ли да дондуркаме.
  • 19 Сивата чапла

    16 2 Отговор
    Е как да не го заплюеш тоя!

    Насилие се вихри да,
    откъм страна на политиците спрямо народа.

    ИК било димка!
    Егати димката,
    дето ще даде воля на чужди и наши НПО-та
    да бъркат в съзнанието на децата ни,
    да ги моделират по извратен начин,
    да разбива семейства.

    Нека Балканите са полуострова,
    където мъжът е мъж, а жената жена.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Перо

    19 1 Отговор
    Остава БСП да бъде оглавена от джендър и с обратна резба!

    Коментиран от #23

  • 22 Gen Gurko

    19 2 Отговор
    Ако този е педи-почитател на Истанбулската конвенция ще е краят на БСП ако и стане председател.
  • 23 Решетников

    14 1 Отговор

    До коментар #21 от "Перо":

    Я па тоя че тя столетница си има един такъв забрави ли съргеи станишев
  • 24 Пеци

    13 4 Отговор
    Изключително неприятна физиономия, приличащ на мазен комсомолски секретар.
    Този ми стана много противен, когато в едно предаване мисля, че беше по БТВ и се изгаври с жертвите избити и репресирани по времето на престъпния комун.режим.
    Дано затрие по бързо тази пария на престарели комунисти и децата на комун.номенклатура
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Крум Зарков?? Къде е Бриго, в Кой

    2 0 Отговор
    Отбор е??
  • 27 Зарко

    6 3 Отговор
    вие сте едно ГОЛЯМО нищо

    Коментиран от #42

  • 28 Йозеф

    8 3 Отговор
    Закривайте я тази ретро партия.
  • 29 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    7 5 Отговор
    Ало Зарков БСП освен, че сте малко колело. Сте най-вече излишно СЧУПЕНО КОЛЕЛО!!!
  • 30 и тоя се

    5 4 Отговор
    прави на луд !! какъв фактор иска да е бсп с овчаров,масларова и ред други мошенници в редиците си ??? значи според него с този си състав бсп може да допринесе за промяна към по добро ??
  • 31 РЕалистА

    8 0 Отговор
    тоя явно не осъзнава каква е реалността, живее с илюзии в главата, дано него изберат на мястото на корнела, луд е за вързване .........!!!
  • 32 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    4 0 Отговор
    Зарков, ако майка ти не беше отврати...телна и гад...на комуниска. Щях да използва най-известната реплика на Христо Стоичков. Но ще си замълча, защото не искам да се пръкват от нея още комунистически недо...раумения като теб.
  • 33 Виталия

    4 0 Отговор
    Тоя е в голямо междучасие! Олигархията е създадена преди 1989! Демокрация значи именно коалиционно управление. Оставете си Корнелия Нинова. Битка за власт между партии има тогава, когато 1 партия иска да е диктатор-управляващ. Пример СДС 1997-2001 и партия ГЕРБ диктатура абсолютна, опозиция не беше зачитана.
  • 34 Наблюдател

    6 0 Отговор
    Зарков и компания още не са разбрали че мисленето им е най-големия проблем!
  • 35 ЕдинГиЕ правил

    7 1 Отговор
    Нямаше ли още един,досущ приличащ на този но от ГЕРБ.Също изключително противна личност а тиквопитека го беше пратил за премиер в предишния парламент.Не си спомням името но хората го подиграваха като (Къдравата СЮ).Като че ли,чипа от ваксините им е еднакъв.И двамата са меки китки,с кръгли лица,нямат набола брада и са много отворени на приказки.
  • 36 Павел пенев

    5 0 Отговор
    Защо не си караш колелото извън НС?

    Коментиран от #53

  • 37 Сивата чапла

    6 1 Отговор
    Проф. Нако Стефанов: България трябва да се обяви за "Зона на мира"

    Никакви нови бази!
    Никакви центрове във Варна!
  • 38 Otoplitel

    2 3 Отговор
    Вие Господине не сте в час.Да не би да сте голямо колело.Мълчете и изпълнявате каквото каже мандатоносителят ПП защото при нови избори и трите формации ще изхвърчите от парламента и политическия живот в РБ.На народа му писна и наказва големи усти и никакви резултати.
  • 39 big

    6 0 Отговор
    Този младеж чува ли се какво говори? Та той е носител на тези 26 гласа и мижаво състояние на БСП в НС и обществения живот! Всички тези вътрешни противници и искащи оставката на Нинова, доведоха до това състояние. Тези "другари" не се съобразиха с вътрешния избор на Нинова, не се съобразиха и с решенията на бюрото им, ако така се казваше. Бяха две предизвикателства пред Нинова: Истанбулската конвенция и по-близки отношения с ГЕРБ, тя и нейните последователи отрекоха това. "Другарите" поддръжници на това бяха: Станишев и хората около него, те не се съобразиха с мнозинството и разбиха БСП.
  • 40 Димитър

    3 1 Отговор
    Круме приятел вие и колело не сте добре че всички гласуват антибойко
  • 41 Българин

    2 1 Отговор
    крумчоднес си е днобля бля бля! Дано да израстеш, и излезеш от крилото на ниновцата!
  • 42 нннн

    4 1 Отговор

    До коментар #27 от "Зарко":

    Мъчителят на старци е нула. Даже две - като нулите на очилцата му. Ама много умни тия очилца, бе!
  • 43 Смех

    3 2 Отговор
    Ми тогава на пролет нови избори да бъде каквото иска колело ама извън парламента...

    Коментиран от #50

  • 44 Тираджия

    3 0 Отговор
    Знаем какви сте боклуци!
  • 45 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    5 0 Отговор
    На този са му сбъркали името, по му приляга фамилията МАЗНЕВ. И на майка му също МАЗНЕВА и е тамън. На всичи досегашни депутати и министри, трябва да им сменим фамилиите на МОШЕНИКОВ, МАЗНЕВ, ПОДЛИЗУРКОв, КРАДЛЕВ, ЛЪЖЛьОВ, РУБЛАджиев, МОСКОВски, ВАШИНГТОНлиев, ЕВРОджиев, БРЮКСЕЛов, КРЪВОПИЙЦев, КаГеБецов, ЛЕВЧОВ(с 2 леви ръце, крака ... и 2 леви мухласали мозъчни полукълба) ...

    Коментиран от #48

  • 46 Его бре

    4 0 Отговор
    Трети пол говори
  • 47 Леонид

    3 0 Отговор
    Внуко се оказа пол 3
  • 48 Виталия

    2 0 Отговор

    До коментар #45 от "ГЕРБ=ДПС=ВМРО":

    Махни ДПС от никът си! Ахмед Доган даже не е и турчин. Това Движение трябва сериозно да промени политиката си. В него прости хора няма, с малки изключенис
  • 49 Зарков, това не сиго писал ти!! Много

    2 0 Отговор
    Оловки, много Ако, много капани!!! КИЛИФАРСКА Статия!
  • 50 БСП на Бунището

    1 5 Отговор

    До коментар #43 от "Смех":

    Като най- голямата лява партия изхвърлена на Бунището на Историята и ненаказана за всички Престъпления извършени срещу Родината от Членувалите там Червени цървули Крум Зарков от БСП демонстрира завиден Оптимизъм и безграничен Цинизъм,защото нито е Най- голямата с 60 хиляди члена на по 80 години,нито е Лява с Олигарси,Приватизатори,Крадци,Престъпници и Държавни изменници в управлението си....Ех Крумчооо - Крумчооо!!!!
  • 51 123654

    1 2 Отговор
    Чудя се кой е по-противен за гледане, дори по ТВ - този или Свиненски?

    Коментиран от #59

  • 52 Ей, тоя мазен фукльо

    9 0 Отговор
    Нагло иска мястото на Нинова, че с какъв потенциал и възможности е, кукла на конци на кохортата около радев, внук-кацамунски-ДС
  • 53 Нали,

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "Павел пенев":

    Как ме разсмя
  • 54 Въпрос

    7 0 Отговор
    Този с лимбичките джендър ли е?
  • 55 ттт

    2 0 Отговор
    БСП а и всяка друга партия няма никакво право да мисли, какво е добро или не за нея. Длъжна е да прави онова, което е добро за България. Така, че Зарков стреля в грешна мишена.
  • 56 2020

    2 5 Отговор
    Прав е Зарков - БСП не могат да бъдат И малко колело - те са зад борда!
  • 57 Хахо

    3 0 Отговор
    Крум Зарков,след като е за истанбулската щуротия...марш...не си по-кадърен ог Нинова,според мен
  • 58 Биби Долапчиев

    1 0 Отговор
    Не знаеме БСП ма тоа е един апцолютно мънанък закарнел тестес!
  • 59 Моряка

    0 0 Отговор

    До коментар #51 от "123654":

    По противни са Станишко,Томито,Десислава,Тони докуменчето,Кирчо Добрев,дебел Сашко,Цецко и конечно- Данчо сценариста.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове