Last news in Fakti

7 Декември, 2021 09:41 1 172 18

Сандов призна, че е кандидат за екоминистър

  • сандов-
  • кандидат-
  • екоминистър-
  • призна

Политикът от „Демократична България” е сочен и за вицепремиер

Сандов призна, че е кандидат за екоминистър - 1
Снимка: Нова телевизия

„Тази вечер или в утрешния ден предстои моите колеги от „Зелено движение” да направят официалната номинация за поста, аз съм една от номинациите”, заяви в ефира на „Здравей, България” политикът от „Демократична България” Борислав Сандов. Той е сочен и за един от вицепремиерите в бъдещия кабинет, както и за министър на околната среда и водите. „Няма конфликт в коалицията заради постовете в министерствата. Въпросът беше дали не трябва да има позиция само за вицепремиер”, обясни той. Сандов потвърди информацията, че съпредседателите на „Продължаваме Промяната” са се срещали с лидерите на „Демократична България”, на която е присъствал и той.

„Това беше среща тип председателски съвет. Освен Кирил Петков и Асен Василев, присъства и още един член на партията. Коалиционното споразумение вече е към своя край и трудно може да се правят някакви промени. Такъв вариант съществуваше в началото”, заяви Сандов.

На ниво Министерски съвет от „Демократична България” ще имат три места – в правосъдното министерство, в това на околната среда и водите и в Министерството на дигитализацията.
„Изчистваме текстовете, за да бъдат ясни и за да бъдат сигнал към партньорите в ЕС по отношение на това, че предстои промяна в посоката, за която често ни критикуват, че изоставаме. Първоначалната формулировка, която от ПП представиха, изключваше от „Има такъв народ” да имат вицепремиер. Не знам дали е било пожелание на едната или другата страна. Но имайте предвид, че ИТН са поели много тежки и ресурсни министерства – МВнР, Енергетика, МРРБ. Това са много сериозни и отговорни министерства. От тази гледна точка тежестта се балансира. Математическото наместване тук няма да сработи”, посочи той.

Сандов поздрави представителите на ПП, които по неговите думи са имали балансиран подход и не са проявили високомерие.

Относно изказването на Асен Василев, че се планира 15% съкращение на служителите в държавната администрация, Сандов смята, че са необходими определени оптимизации, които да помогнат на бюджета да се развие. „Ако реализираме политиките, свързани с дигиталната трансформация, ако обединим част от ресорите, които съществуват паралелно в различни министерства, но вършат една и съща работа, това ще стане естествено. Трябва да си признае, България е със свръх раздута администрация. Това е в духа на общото ни разбиране”, обясни той


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Щерев

    13 2 Отговор
    Ашколсун,партия с двама депутати,единия министър,другия вице.Е за това трябват още нови министерства.
  • 3 тикви

    4 4 Отговор
    Действайте момчета че мафията много се е активирала в лицето на ГЕРБ
  • 4 Кики

    11 2 Отговор
    Сан дов помак с ум на пиле.
  • 5 той дори не е завършил магистратура

    13 0 Отговор
    представя се като завършил семестриално магистратура по климата и официално е бакалавър по география. Министър бакалавър ахахахххаахахахха

    Коментиран от #6

  • 6 Ами

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "той дори не е завършил магистратура":

    то добре, че не е баклавар.
  • 7 ЗАЩО

    7 0 Отговор
    РАЗВАЛИХТЕ СТАРИЯ ФОРМАТ ФАКТИ.БГ. БЕШЕ ПОДРЕДЕН И ПРЕГЛЕДЕН !
    СЕГА В ТОЗИ Е ГОЛЯМА БЪРКОТИЯ ! ТРУДНО СЕ ЧЕТЕ И МАЙ Е ПО-ДОБРЕ ДА СИ НАМЕРЯ ДРУГ
  • 8 Ееее

    10 0 Отговор
    "Ваше превъзходителство" - министърът, кога да те чакаме с памперса, преди или след нова година ? Все такива негодни мишоци се бутате да грабнете властта. Гледай заради тебе да не се разбута правителството, че лично аз ще ти скъсам топките, познавам те!
  • 9 17 10

    14 1 Отговор
    Драпа, драпа и додрапа!
  • 10 Бобокови

    8 1 Отговор
    Той е наше момче подкупно, всичко ще е наред, пак ще си изхвърляме токсините къде искаме, и то безплатно. Сега ще звънна на италианците, че далавера за внос на отпадъци, продължава.
  • 11 Qwerty

    8 0 Отговор
    Така и не видяхме един еколог, който да е кандидат за този пост! Иначе сме ги виждали всякакви, в това число и журналисти.
  • 12 Волен Сидеров

    3 0 Отговор
    Признай си бе!
  • 13 Айде Бегай

    7 0 Отговор
    Този трудолюбив човек най-после си намери мястото, което заслужава.Сега вече може да си поеме дъх и да избърше потно чело.
  • 14 Павел Пенев

    7 1 Отговор
    Този не е ли много зелен за Министър,че дори и Зам премиер. С посредствени хора ли ще правим промяната?
  • 15 А бе ти

    5 1 Отговор
    от километри се вижда, че не ставаш.
  • 16 Анонимен

    3 0 Отговор
    Точно този зелен талибан не трябва никъде да бъде ! Зелените са анти-хуманен култ който цели унищожаване на цивилизацията под благовидния предлог "грижа за природата"
  • 17 123

    0 0 Отговор
    Чувай Боже! Да си взема грантовете и да брои пъдпъдъците. Не го щем за министър.
  • 18 Калин

    1 0 Отговор
    С подобни министри няма да можем да мръднем и метър напред и пак основното ще е да вредим наши хора на заплати и обществени поръчки.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол