Last news in Fakti

12 Декември, 2021 05:43 6 104 48

Криминален психолог: Родените след средата на 90-те нямат ценностна система

  • тодор тодорв-
  • криминален психолог-
  • ценностна система-
  • престъпници

В българската правоохранителна система няма регистър на престъпниците, което е сериозен проблем, смята Тодор Тодоров

Криминален психолог: Родените след средата на 90-те нямат ценностна система - 1
Снимка: БГНЕС - илюстративна

Сред нас израсна поколение на престъпници, без ценностна система. Това каза за предаването „Офанзива” криминалният психолог Тодор Тодоров. По думите му у нас тепърва ще ставаме свидетели на тежки престъпления и агресия.

„Поколенията, които са раждани в средата на 90-те години до към средата на 2006 година са поколения, без ценностна система. Израснаха в чалга културата, в подражанието на безнаказани мутри, в издигане на материалното като най-висша ценност. Като добавим към това ефекта от пандемията, изолацията, невъзможността да си направиш планове, това допълнително ще нагнети нещата. Тези поколения тепърва навлизат в разцвета на силите си и когато извършват престъпления, го правят по изключително жесток начин, без капка емпатия”, обясни той.

В българската правоохранителна система няма регистър на престъпниците, което е сериозен проблем, смята психологът.

„Добре е да имаме не само регистър на домашните насилници, но и на педофилите. Живеем в парадокс. Ако някой е осъден за педофилия, излежавайки не много голямата си присъда, след това може да стане учител, да работи с деца в спортни клубове например. Затворите не са място за превъзпитаване”, каза още той.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Виц от Факти бг

    73 5 Отговор
    Оставих стария хладилник на улицата с надеждата някой да го вземе. Стоя 3 дни никой не го взе, прибрах го в двора на сутринта го нямаше.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 САНДОКАН

    61 9 Отговор
    В европа/с малки букви/ за какви ценности говориш,при положение че ни управляват хора без ценности,за справка бивш канцлер

    Коментиран от #25

  • 4 ????

    75 10 Отговор
    За каква педофилия говорите, защото при някой етнос се води за традиция. Колкото до липсата на ценностна система защо се учудвате нали целта беше да усвоим максимум евроатлантическите ценности? Ами целта е постигната на максимум.
  • 5 Рошко

    54 4 Отговор
    Проблема много бързо се решава, с твърди зскони, а не с либррслноджендърско възпитание
  • 6 Bai NOODLES

    36 39 Отговор
    Тъпо и милиционерско мислене. На вас все някога ще ви се наложи и да работите,а не да дебнете малолетните из парковете с един фас трева. И когато ги хванете да ги обявявате за престъпници,а същото време богаташкото синче от квартала,често синче на някой ваш колега ходи с 10гр.в джоба ама него никога не го хващат. Например тук в Бургас,са напълнили буквално затвора с млади хора,хванати без книжка,пийнали или изпушили една трева. Осъждат ги и за тях социалния живот у нас приключва,а е добре да се знае че тези престъпления далеч не са най големите. Така че г-н.милиционерино не слагай етикет на младите,защото хубави или лоши те са бъдещето. На младия човек е по добре да му се подаде ръка,от колкото да го хвърлиш в килията,защото от там излиза сигурен престъпник макар и преди това да не е бил.

    Коментиран от #45

  • 7 гомнуций

    39 5 Отговор
    Никой паразит или хищник не е виновен, че се храни от плячката си. Ако не можем да се защитим като общество от всякакви агресии, влияния, провокации, намеси и каквито и да е злодеяния. То ние просто не заслужаваме да съществуваме. Няма толкова голяма драма. Простички са нещата.

    Коментиран от #9

  • 8 констатация

    60 6 Отговор
    До това доведе тоталното отрицание на предишната система . С всичките и кусури предишната система имаше своите методи да възпитава , и създава някакъв ред . Сега тези от горе , най-големите крадци , крадат пред всички , а искат населението да е възпитано и честно. Крадците , престъпниците , и схемаджиите карат хубавите коли , и имат най -хубавите жени , тук там и някой измислен футболист набеден за звезда но само в България . Това е посланието , което идва към подрастващият материал . Другото послание - Нищо в България не се получава , трябва да се бяга навън . На никой не му се бачка.Напълниха територията с привилигировани от държавата позиции и постове , само да се обогатяват и пречат . Ду пе да ни е яко .

    Коментиран от #30

  • 9 Ама хич не съм съгласен с тебе,

    22 5 Отговор

    До коментар #7 от "гомнуций":

    защото използвайки животински термин бих те попитал ти виждал ли си |стадо|общество да защитава нападнатия си член? Аз поне не съм, точно обратното" стадото" обществото се спасява бегом по единично.

    Коментиран от #27

  • 10 Бьлгарин

    19 5 Отговор
    Това не е вярно - искат да са като бате , боци - богати , бодри ваксинирани
  • 11 Не хората

    20 1 Отговор
    правят Времето,а Времето прави хората..
  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    18 5 Отговор
    ВСИЧКО е от възпитанието а и с какви се събереш такъв ставаш
  • 13 В България

    35 2 Отговор
    С честен труд се преживява, но не и забогатява.
  • 14 Верно

    22 1 Отговор
    От тогава работата е изпусната !!! ЗАВИНАГИ !!!

    Коментиран от #17

  • 15 Преминаващ оттук

    44 2 Отговор
    За каква ценностна система да говорим. Тридесет години чалга, подражание на мутрите, слабо или никакво образование и възпитание. И не на последно място казармата в която се изграждаха характери, отговорност в живота а не мъже на токчета които виждаме сега.
  • 16 Браво

    25 3 Отговор
    Г-н Тодоров, най точния коментар за облика на Нашата мила Родина. Респект Г-н Тодоров!
  • 17 ТОВА Е

    28 1 Отговор

    До коментар #14 от "Верно":

    ЧАЛГА ПОКОЛЕНИЕТО !!!
  • 18 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    22 2 Отговор
    Когато Царица-Парица създава мироглед се съдават индивиди с такъв морал...........
  • 19 Бай Ставри

    6 0 Отговор
    Тея от парламента изпозаразиха и децата бре.
  • 20 Верно ли,бре милиционер?!

    9 8 Отговор
    Как може да израстнеш сред мутри в периода (средата на 90-те),когато си се родил?Разликата между соц възпитанието и сегашното е,че тогава ги държаха по ТВУ-та или се опитваха да ги правят спортисти поради агресивните им характери,ама резултата го видяхме началото и средата на 90-те - баш мутринските времена с "честните" мутри!

    Коментиран от #22

  • 21 Тъй ли?

    6 19 Отговор
    И според милиСионера що така станало?Нал точно тия деца родени в средата на 90-те са родени и възпитани от родители израстнали и възпитани по времето на соца,бре?И гусин милиСионера да се порови в архивите и да забележи,че в броя на престъпниците тогава(по социализъма) и сега няма голема разлика.Просто тогава не ги фащаха едни,а други да ги пускат!Пък и тогава пропагандните медии не пишеха за криминални случаи,да не се паникьосва социалистическото ни общество!И затворите пак си бяха пълни с криминогени!

    Коментиран от #24

  • 22 Сух

    8 2 Отговор

    До коментар #20 от "Верно ли,бре милиционер?!":

    Да бе, но не слагаш ситуацията, в която комунизма продължава и тези същите бандити си остават спортисти на световно ниво и примерни граждани.. Скача ли демократски? Кво мрънка?! На ти!
  • 23 Ужас

    16 3 Отговор
    30 години "приятелство" с американците до там ни докара !
  • 24 Сух

    19 3 Отговор

    До коментар #21 от "Тъй ли?":

    Стига лъга! Всеки живял тогава знае как е било. Не били пишели.. Ама нищо не се чувало.. Устите им били вързани.. А е шемет за това ли държахме жилищата си отключени, а в случай, че е заключено ключа беше отдолу под плачето.. Престъпления винаги е имало, но едно е да се е напил и сбил. Друго е да егоистично настроен индивид с ценности на убиец да ти шава напред назад. Прост народ, ей много прост! Бойковистче гърбаво..

    Коментиран от #34

  • 25 Бай Яни

    6 5 Отговор

    До коментар #3 от "САНДОКАН":

    Каква Европа брЯ циганин неграмотен,комунизмът ,ДС и верните и мутри ,пак ли от ЕС ни ги създадоха,,,чалга културата е създадоха другарите за да крадат незабелязано и безнаказано. Някой правеха пачки а ти се напиваше в кръчмата и мятъше гюбеци на Радка пиратка,и на сутринта ревеше като магаре,къде са ми стотинките.

    Коментиран от #29

  • 26 Механик

    21 0 Отговор
    За да израстнат днешните дебили, не малка сметка платиха НПО-тата. Под формата на грантове, те и сега стимулират пресата/инфо сайтовете, телевизията, че и киното, да промотират морален упадък. Само се огледайте! От всякъде ви обясняват, че за да си "вървежен" трябва да си ненормален. Сега изчакайте малко! Дайте 100 дни на правителството и през това време следете. Ще забележите как с всеки изминал ден ще се засилва медийния натиск за истанбулската конвенция, например. Просто следете симптомите.
  • 27 въпрос?

    8 1 Отговор

    До коментар #9 от "Ама хич не съм съгласен с тебе,":

    и каква е разлиакта между стадото животни и стадото българи знаеш ли??? едниствената разлика е че ние можем да говорим и пишем а животните не …
  • 28 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    7 9 Отговор
    Само питам, а мутрите на 90-те и чалгарите от онова време да не би да имаха ценностна система? По време на прехода особено в началото през 1990-те години. Беряхме плодовете на децата родени и възпитавани в развития комунизъм като спортисти олимпийски "надежди". Грозна лъжа и манипулация е, че "демокрацията"/прехода/ е родил престъпността. Престъпниците още от началото на 1990-те години бяха 20-35 годишни вече формирани престъпници. Всички престъпници, убийци, бизнесмени-мошеници на прехода са родени възпитавани и формирани като личности по времето на социализма. Напротив сегашното ДОБРО поколение, което каза СТИГА и изрита мутрите и калинките от властта е родено и израснало именно през 1990-те и 2000-те години. Напротив поколението на над 60 годишните е без ценности, образование, знания, умения ...Именно това поколение на над 60 годишните заради възпитавани "ценности" в мнозинството си гласува за ГЕРБ, ДПС, БСП, ВМРО ... А не младите хора на България.

    Коментиран от #32

  • 29 Механик

    13 2 Отговор

    До коментар #25 от "Бай Яни":

    Я кажи, ти, трезвенико, кажи ми за 32 години как така не се осовбодихме от тия "ДС мутри" бе? И то под зоркия контрол на Европата? Как можеха да ни накарат да разпуснем армията, да направим здравеопазването по "европейски", да съсипем селското стопанство и пр. , а за 12 години, докато ни управляваше доказана мутра с криминално минало, тая същата Европа нищо не каза? Кажи, бе, кажи! Що мълчиш? До кога ще я повтаряте тая мантра с ДС-то и комунистите? 32 години разруха в България е именно с помощта на Европа и най-вече САЩ. И трябва човек да е кьорав, че да не го вижда. Ама и от къде да го видите, като вярвате на телевизора?!
  • 30 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    4 9 Отговор

    До коментар #8 от "констатация":

    Точно комунистическата система роди и възпита най-видните представители на МУТРИТЕ като ТИКВЕНИКА от Банкя роден през 1959 г. и чалга културата. По време на прехода борехме плодовете на комунистическото възпитание и образование.

    Коментиран от #41

  • 31 Нане

    8 1 Отговор
    расте поколение НЕ грамотно даже и за работници в ТКЗС -то вилата да държат камо ли да доят бика. Свободия
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    4 5 Отговор

    До коментар #24 от "Сух":

    Целият ми ученически живот мина в Живковия московски режим, точно в края му завърших техникум. По време на комунизма, в междучасията по-големите ученици предреждаха по-малките. А пред училище на идване и тръгване ни причакваха изклучени от нашето училище бандити, които бяха възпитаници на ТВУ. И взимаха стотинките на по-малките ученици. Един съученик го бяха хванали сам и му бяха взели кожени ръкавици и ново хубаво яке през зимата в студа. И трябвало да се прибира вечерта в 18 часа полугол. Пътуваше от далеч, сменяше 3 автобуса. Преди 1990-те се чакаше повече от 10 минути, понякога 30 минути за автобус Икарус на спирките. А когато се качиш вътре СТУД като отвън, защото няма парно. Ако някой прозорец е развален и не се затваря в автобуса цяла зима имаше сняг и лед, които се стопяваха чак през пролетта.

    Коментиран от #42

  • 35 БСПетко

    5 2 Отговор
    Проблем е че Българина е Безбожник Няма вяра и страх от Бога Не иска да учи децата си на Християнски ценности Не иска Вероучение в училищата Това е резултата и по лошо ще става
  • 36 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    3 2 Отговор

    До коментар #32 от "Механик":

    "По улиците ли щяха да се вихрят или щяха да са там където им е мястото?" По живково време и доста след това повече от половината които мястото им е било в затвора. Не бяха там, а бяха милиционери и фатмаци тероризиращи хора вкарани в затвора, на които мястото им не е било там. По времето на комунизма голяма част от хората в затвора са били там по политически причини, а не защото са престъпници. А голяма част от престъпниците бяха милиционери и комунистически величия разхождащи се на свобода. С писанията се ясно показваш сбърканите ти ценности и показваш защо обществото не е такова каквото е. Жалкото е, че заради такива като теб страдат свестните околни хора.
  • 37 Абсолютно вярно

    4 3 Отговор
    Справка платените глупаци на баце и копейкин! Прости, кухи и без грам ценностна система! Тотален отпадък!
  • 38 pbdan

    6 0 Отговор
    Без да съм юрист бих дал няколко предложения за намаляване на престъпността. 1. Премахване на долния праг от 1 МРЗ при който кражбата се счита за маловажна. Една баба с откраднати 2 кокошки, 1 коза и току що получена пенсия от 200лв. сумата е по-малко от МРЗ, но за нея е всичко. Убиват и се гаврят и за 5лв. 2. Въвеждането на малки, но ефективни присъди( 1 седм.; 2месеца напр.) за дребни кражби, хулиганство, сбиване, за сметка на дългите, но условни. 3. Рязко увеличаване размера на наказанието при рецидив, трети и повече пъти(по американски образец). 4. Кумулативност на наказанията, а не както е сега - излежаване на най-дългото. 5. Затворът не е за почивка, а за тежка и смислена работа(тухларни, каменни кариери, пътища, изкопи). 6. От съда директно в затвора, а не да го търсят после. 7. Социалните помощи да се спират до изплащане на наложена глоба, а не да са неприкосновени както е сега.
  • 39 Hahah

    3 0 Отговор
    Както онзи педофил с детския център ли? Дето никой не го закача?
  • 40 дядо ти

    3 1 Отговор
    Еми за съжаление, това са западните ценности, свободията. Трябва като го окошарят, на го превъспитат, да чука камъни и тем подобни, да работи за обществото, а не да лежи и народа да го храни.
  • 41 Констатация

    3 0 Отговор

    До коментар #30 от "ГЕРБ=ДПС=ВМРО":

    Айде стига вече се оправдавахте с този комунизъм 32 години след неговата смърт . Още колко години ще се оправдавате. Аз ли не знам , как ни възпитаваха тогава в училище , и семейство. Кога тогава , ще дойдеш в къщи и ще се оплачеш от учител , ми в къщи ще изядеш още един бой. Що тогава можеше , а сега не може , даже ги псуват учителите , и никой не ще да става , та трябваше да им вдигат сериозно заплатите , белким някой кандиса да се подлага на системен тормоз .То и толкова ги учат .
  • 42 Някой

    3 0 Отговор

    До коментар #34 от "ГЕРБ=ДПС=ВМРО":

    И моят ученически живот мина през комунизма , и не си спомням някой да ме е причаквал пред училище . Били сме се по между си наборите -да , пукали сме си главите , но за чест , не за пари . Един път , едно момиче се оплака на учителката , че някой и беше откраднал 30-те стотинки с които тогава се купуваха две големи банички . Учителката затвори всички в клас , и веднага дойдоха двама криминалисти от педагогическа стая , беше доста плашещо , всички се чувствахме някак виновни . И криминалистите намериха 30-те стотинки само ,че в джоба на якето на момичето , забравило ,че ги е преместило там.
  • 43 Умен милиционер

    3 0 Отговор
    Ама то тръгва от родителите и държавата. Като родителите и държавата не са на място , това е положението . Нема нужда да умувате с дати.
  • 44 Иванов

    5 0 Отговор
    Не всички деца родени тогава са такива. Всичко зависи от семейството. Ако в семейството се слуша чалга и се пие ракия нон стоп - да , резултата е такъв. Ама има и нормални хора , колкото и малко да са.
  • 45 Халил

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Bai NOODLES":

    Ти на ромски малолетен или дърт хъшлак ръка подавал ли си ? По добре подай ръка на пепелянка - тя няма да те убие , ограби въпреки че си беден или да заплашва рода и имота ти с унищожение . На всичко отгоре са много и нищо от наказателен кодекс не им е чуждо. Политиците си ги отгледаха ,а останалите етноси не са по-прости та да виждат как спазващия норми,закони и плащаш данъци масово страда. Децата ни Няма да се оставят на политици и ромове. Няма да са по долни мошеници от тях .

    Коментиран от #48

  • 46 Шушу Мушу

    0 0 Отговор
    А какъв ли би бил анализа му за родените в края на 50-те години и по - конкретно на най-видния индивид на нашето време - бат Бойко ? Как ли ще 0характеризира неговия пожарникаро-комунистическо-мутренско-авторитарно-полицейски характер ?
  • 47 Aлфа Bълкът

    0 0 Отговор
    Бойко, Нинова, Доган, тоя дето гръмнаха вчера и тия дето го гръмнаха са сигурно 95и набор?
  • 48 Aлфа Bълкът

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "Халил":

    Бая ни метнаха с тая статия от 2021г да пишем през 2023г. Клъвнахме като шарани на гола кука.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове