Last news in Fakti

13 Декември, 2021 22:22 5 126 11

Вижте кой влиза в парламента на местата на новите министри

  • парламент-
  • депутати-
  • правителство

Завъртане на парламентарната рулетка

Вижте кой влиза в парламента на местата на новите министри - 1
Снимка: БГНЕС

Нови двама от хасковската листа на "Продължаваме промяната" влизат в Народното събрание на местата на Асен Василев и Атанас Атанасов, които станаха министри съответно на финансите и на културата. Това са Ивайло Стайков и Младен Запрянов.

Всичките четирима са завършили езиковата гимназия в Хасково. Ивайло Стайков е на 36 години, строителен инженер, работи в строителния сектор. 49-годишният Младен Запрянов е завършил Международни икономически отношения и 20 години се е занимавал с управление на екипи и процеси в банковата сфера, коментира actualno.com.

От пловдивската листа на мястото на Кирил Петков влиза Венцислава Любенова. Тя е съпредседател на ВОЛТ - мандатоносителят на "Промяната" за регистрацията, необходима за изборите. Тя е магистър по международен бизнес от Дъблинския университет по технологии и магистър по глобални информационни технологии и системи. Живяла е 18 г. в Ирландия. В сайта на партията е описана като IT анализатор по киберсигурност и информационни технологии.

Освободеното от Калина Константинова място, която става заместник министър-председател по ефективно управление, влиза 29-годишната Александра Корчева. Тя е докторант в Стопанския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" и е комуникационен експерт.

След като Николай Събев стана министър на транспорта, от Русе депутат става четвъртият в листата Калин Иванов. Той е предприемач на 34 г., магистър по бизнес развитие.

Илин Димитров, председател на Варненската туристическа камара, влиза на мястото на Даниел Лорер, който вече е министър на иновациите и растежа. 38-годишният Димитров има магистратура и докторска степен по туризъм.

Влизането на Корнелия Нинова в изпълнителната власт дава път на председателя на "Екогласност" Емил Георгиев. Той е бил и в 42-ото Народно събрание, обявен е като сътрудник на ДС. В близките месеци името му нашумя с твърдението му, че Петков и Василев искали да му ползват партията като мандатоносител, но те да поставят условията. Отделно лидерът на "Екогласност" беше и много активен по отношение на Каолин и Иво Прокопиев.

Вместо станалия министър на труда и социалната политика Георги Гьоков от червената листа в Стара Загора влиза Момчил Ненов, строителен инженер, който имал опит в изграждане и поддръжка на хидроенергийни съоръжения.

Другият червен министър - този на земеделието Иван Иванов - освободи място за Иван Ганчев от шуменската листа. Ганчев е председател на общинския съвет в Нови пазар, завършил е право.

Благовест Кирилов влиза в парламента като сменящ министъра на туризма Христо Проданов. Той е предприемач в сферата на информационните технологии и изнесените услуги. Завършил Техническия университет в София, където преподава.

Мястото на спортния министър Радостин Василев в парламентарната група на "Има такъв народ" се очаква да заеме Венцислав Петков - 36-годишен инженер от Плевен.

Божидар Божанов, който бе избран за министър на електронното управление, освободи място за областния председател на ДСБ в Самоков Васил Зашкев. Заради преференции той измества втората в листата Яна Тодоранова.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 😂😂😂😂😂

    19 4 Отговор
    Гербераците викат още господин премиер на Боко Еднокнижник, по смешно от герберак подмазвач няма!

    Коментиран от #2

  • 2 смех

    15 4 Отговор

    До коментар #1 от "😂😂😂😂😂":

    Е те още не са разбрали че шкафовете са празни , пари за тях няма ама още лаят горките ))))

    Коментиран от #10

  • 3 Невъзпитан

    16 4 Отговор
    Бойко не е поздравил Кирил и Радев. Нещо във фейсбук???

    Коментиран от #4

  • 4 Бойко

    13 4 Отговор

    До коментар #3 от "Невъзпитан":

    Охххх много ми е лошо за това не ги поздравих , лежа тук в зайчарника и си мисля кога ще почука адаша на вратата .....
  • 5 Мда

    12 4 Отговор
    Е как Сачева, Томислав, Ненков, "проф" Ангелов и сие герб разрушители на България не са вътре в новото правителство? Е, нека реват...
  • 6 Земеделец

    14 8 Отговор
    Министър на земеделието - бившият шеф на СИК в Шумен. Яко крадене ще падне пак в земеделието.
  • 7 ЛЕВСКИ Вековень

    4 5 Отговор
    А до Хасково със рейс а навръщане пеша ЦСКА скрибуца дайте им каруца.7:1 е резултат най велики на този свят е е е честит юбилей .
  • 8 Виталия

    2 3 Отговор
    А Министър/министърка по Балкански😂 въпроси имат ли?
  • 9 въпрос

    5 3 Отговор
    Може ли хора, които не са влизали в съдебна зала, да правят съдебна реформа?
  • 10 kkk

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "смех":

    Шкафа хич не е празен, а едва се затваря от пачките обаче парите за гъ.з.облизците свършиха и сега ще гледаме как Гешев преди Гергьовден арестува поне 7-8 от прокситата на Тиквуций които окрадоха милиарди. И още до следващата Коледа Тиквуций или ще се е сдобил с обвинения (и то сериозни), или ще му случи "инцидент докато си чисти пищова" и ще се окаже с 3 куршума в главата
  • 11 Мартин

    1 0 Отговор
    Още от първите дни на новото правителство вече е ясно, че то ще бъде в услуга на американците и на част от родните олигарси - престъпници като Васил Божков и Иво Прокопиев!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове