Last news in Fakti

28 Декември, 2021 14:44 2 651 26

Кметът на Благоевград: По закон няма как парите за зарята да отидат за изгорелия блок

  • кмет-
  • благоевград-
  • пари-
  • заря-
  • изгорял блок

Илко Стоянов обяви, че ще даде от заплатата си на хората от жилищната сграда

Кметът на Благоевград: По закон няма как парите за зарята да отидат за изгорелия блок - 1
Снимка: bTV

Благоевград остава сред общините, които няма да се лишат от пиротехническо шоу за Нова година, като кметът на югозападния град Илко Стоянов (ИТН) защити решението си с публикация в социалните мрежи. В нея той отговори на призива парите за зарята да бъдат дадени с благотворителна цел – за подпомагането на останалите без жилища след пожара в жилищен блок, разказват от bTV.

„Дори Община Благоевград да се лиши от пиротехническото шоу по повод настъпването на Новата 2022 г., тези пари НЯМА как да бъдат преведени по сметката на нуждаещите се от изгорелия блок в кв. „Струмско“, защото това би било незаконосъобразно. Нещо повече, това действие само по себе си не би било дарителство, а преместване на бюджетни пари от едно перо в друго“, пише избраният тази година Стоянов. Според него кампаниите не бива да се водят „на принципа на противопоставянето и разделението“ и „винаги е имало и такива хора, които се възползват от болката и страданието на другите“.
„Цялата парична равностойност на пиротехническото шоу за посрещането на Новата 2022 г. ще бъде преведена по сметката на хората от изгорелия блок в кв. „Струмско“, но не от бюджета на Община Благоевград, а лично от моята заплата! Не считам за нужно да обявявам какъв точно е размерът на сумата, защото целта е не да се мерим в цифри и морал, а да опитаме да прекратим противопоставянето между самите нас“, обявява Стоянов.
Темата за новогодишната заря стана актуална, след като Стара Загора стана една от първите големи администрации, присъединили се към инициативата за ограничаване на гърмежите и силния шум, започната от фондация „Четири лапи“. Активисти и ветеринарни лекари от години посочват, че пиротехниката стресира домашните любимци и бездомните животни и в резултат може да се стигне и до отключване на болести при тях.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 У кмета

    22 3 Отговор
    всичко законно !
  • 2 А Къде ще идат?

    19 2 Отговор
    Това е въпроса?
  • 3 герап

    20 2 Отговор
    ЩЕ ИДАТ НА МАГИСТРАЛА "ХЕМУС".
  • 4 Сатана

    28 4 Отговор
    Парите за зарята вече са усвоени по веригата.Няма как да дадеш нещо,което нямаш.Надявам се да греша,но надали
  • 5 Гост

    26 2 Отговор
    Море, да беше пламнал сарая, щеше да видиш няма ли как.
  • 6 Правилно

    15 5 Отговор
    Ами незаконосъобразно е!На Костя закона тоже забрани субсидия вернуть!
  • 7 Може

    23 8 Отговор
    Може, предполагам, че и екипът ти знае как може.
    Питайте Стара Загора как може да може.
  • 8 Изгорелия блок беше зарята.

    28 3 Отговор
    Помогнете на хората. От заря файда няма.

    Коментиран от #23

  • 9 Гаргамел

    23 5 Отговор
    тоя само доказва колко са жалки тия от итн, ами дори и така да е (само по себе си не би било дарителство, а преместване на бюджетни пари от едно перо в друго) направи го бе чалгар невееж, хората имат нужда от помощ!

    Коментиран от #10

  • 10 Гост

    17 3 Отговор

    До коментар #9 от "Гаргамел":

    Още не са намерили начин, как да докопат нещичко от това преместване на средствата.
  • 11 гражданин

    18 5 Отговор
    Господине ,защо не попиташ гражданите които живеят в центъра??? Никой няма да подкрепи зарята останала ти в наследство от един бивш кмет.Стига с тази заря,за нас няма миг спокойствие,горя купола,пускате по тадиоточката музика когато ви скимне в центъра. Не живеем в отиента. И не на последно място,ела след 24ч когато има дискотека,да видиш с очите ди дали се живее спокойно!!! Ти си избран от гражданите и трябва да се вслушваш в тях. Вече те наричат Камбитов2???!!!!
  • 12 КОЙ ЗАКОН БРЕ ПЕ.НДЕХО ?

    15 2 Отговор
    ГАДНИ ПОЛИТИЦИ !!!
  • 13 Значи

    13 3 Отговор
    Значи проблема с пиротехниката не е осакатените всяка година хора,шума пречещ на други хора стреса за бебета от гърмежите а стреса върху домашните животни....
    Всичко ни е наред притесних е се за стреса върху животните а за стреса върху хората по натам ще помислим ! Типично българска работа сега ще се създаде един закон който нито ще бъде спазван нито някой ще следи за неговото спазване
  • 14 Лебон

    11 1 Отговор
    Бастун
  • 15 джумайлия

    13 2 Отговор
    Този известен и приближен на наркосредите кмет няма да даде и 1 лев,защото е там да взема а не да дава.А и знае,че стана кмет случайно и повече няма да ги изберат.
  • 16 Идея си нямам

    8 4 Отговор
    Колко много гледаме да спазваме законите сега.....брех
  • 17 Камба

    6 2 Отговор
    Зарята е за мен, тоя няма кво да каже друго. Тръчи лажи
  • 18 Еразъм

    6 0 Отговор
    То по закон не може и да се краде, ама вие..................!
  • 19 Минувач

    7 0 Отговор
    По Закон и по-точно по Конституция Бреговата ивица на Черно Море е Държавна собственост! Но я се разходете по нея да видите що хотели има дори на самия пясък!!!! Законите в България доказано са "Порта и то многокрила У поле"!!! Същите "закони" управници, мутри.... ги четат както Дявола чете Евангелието!!! Доказано последните десетилетия тия дето ги създават законите първи ги нарушават ако разбирасе не са ги нагласили вече към своите интереси!!!
  • 20 питащ

    1 0 Отговор
    Да те постигне същото. Но тогава от кметството ще намерят пари от къде да те " ПОДПОМОГНАТ ". Някои които са ги изкачили на високи постове по партийна принадлежност, а не според способностите се самозабравят и не гледат човешки на проблеми които са сполетяли други лица. Да ти се връща.
  • 21 00014

    1 1 Отговор
    Къде са офисите на "4 лапи"? Чакат ли гости?

    Коментиран от #25

  • 22 Илко

    2 0 Отговор
    е отявлен политически номад, тръгна от СДС едно време при Костов през 1997, през БСП, БМБ, и накрая акостира при чалгата, винаги ти казва как не може да стане, нито веднъж в лични разговори не каза как може да се случат нещата по този или онзи начин дори и да е законосъобразен, така че на този човек не може да се разчита, съвсем случайно стана кмет на Джумаята, но след края на мандата му никой няма да си спомня повече за този човек, които за съжаление ще е "Усвоил" много пари и ще му пука на дедовия.
  • 23 Тъпан

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Изгорелия блок беше зарята.":

    Кой каза че няма файда колко фишека ще гръмнат и колко ще платят кметвата с народната пара кято ни прибират от данъци,сини и зелени зони и още куп такси.Колко пара ще приберат под масата такива хубавци като този кмет.
  • 24 Навалний

    1 0 Отговор
    Чалгаджия, нищо не може да се направи!
  • 25 Българка

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "00014":

    А ако те гръмнат?
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове