Last news in Fakti

29 Декември, 2021 18:25 2 379 78

Нинова: Забранихме на мобилните оператори да вдигат цените

  • цени-
  • мобилни оператори-
  • корнелия нинова

Операторът има право да индексира месечния абонамент веднъж годишно с размер на обявения от НСИ средногодишен индекс на потребителските цени за предходната година

Нинова: Забранихме на мобилните оператори да вдигат цените - 1

„Потребителите са подложени на безпрецедентен натиск от увеличаващите се цени на всички стоки и услуги. Няма да позволим прилагането на нелоялни търговски практики, които допълнително товарят семействата с непосилни разходи в тази криза.

С всички възможности на закона ще защитаваме потребителите от злоупотреби с правата им. Сега държавата трябва да се погрижи за хората.“ Това заяви вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова.

Тя съобщи, че Комисията за защита на потребителите е издала заповеди №685/23.12.21г. и №684/23.12.21г., с които на основание чл. 68л, чл. 68в и чл. 68г от Закона за защита на потребителите забранява на „Теленор България“ ЕАД и „А1 България“ ЕАД да индексират цените по ред, който не е предвиден в сключените между тях и потребителите договори. В мотивите си Комисията подчертава:

„При извършен преглед на предлаганите от дружеството типови договори и общи условия се установява наличието на клауза, регламентираща индексирането на цените на месечните абонаментни такси, а именно:

„Операторът има право да индексира месечния абонамент веднъж годишно с размер на обявения от НСИ средногодишен индекс на потребителските цени за предходната година, като информира Потребителя в първата месечна фактура след индексирането. Индексираният месечен абонамент е основа за извършване на индексация през следващата година“.

Видно от цитирания текст, не е регламентирано, че операторът има право да индексира месечните абонаментни такси по договорите за ползване на електронни съобщителни услуги с обявения от Националния статистически институт средногодишен индекс на потребителските цени за две години наведнъж, а напротив – в текста е ясно разписано, че операторът има единствено възможност да увеличи МАТ с индекса за една предходна година.

Заповедите са качени на страницата на Комисията за защита на потребителите. Заповедите могат да бъдат обжалвани по съдебен ред.

Още повече, потребители, които са подписали договори в средата и след средата на 2021 г. не би следвало да очакват и съответно да бъдат задължавани да заплащат увеличение на МАТ на база предходна година преди взетото от тях търговско решение за подписването на договори.

Както се установява от събраните доказателства по преписката, в конкретния случай операторът индексира цената на месечната такса в нарушение на клаузите на договора, без да предоставя право на потребителя да прекрати срочния договор без неустойки в случай, че потребителят не е съгласен с новия размер на месечната такса.

Чрез тези недобросъвестни действия операторът би могъл да повлияе върху търговското решение на потребителя, тъй като последният ще трябва да избира дали да продължи да изпълнява договора, да заплаща по-висока месечна такса или да прекрати срочния договор и да заплати неустойка.

В крайна сметка, която и от двете възможности да избере потребителят, неговите икономически интереси в случая ще бъдат съществено увредени, а операторът ще се облагодетелства от собственото си неправомерно поведение.“

„Комисията допуска предварително изпълнение на заповедта по ред на чл. 60 ал. 1 от АПК с цел да се защитят важни държавни и обществени интереси и да не се допусне накърняване на икономическите интереси на потребителите в ситуация на пандемия и настъпваща икономическа криза с оглед повишаването на цените във всички сектори, касаещи битовите потребители,“ посочи министър Нинова.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 36 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грульо

    39 37 Отговор
    Таз как се омъкна в правителството и налапа най-голямото парче от баницата? :D

    Коментиран от #16

  • 2 user

    39 27 Отговор
    До кога, до март месец ли? Както с тока. После всичко ще си платим с лихвите!
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    35 20 Отговор
    БРАВО
    БЛАГОДАРЯ

    Коментиран от #59

  • 4 Госあ

    42 41 Отговор
    😂 много проста жена 😂 Това е като “ ще задължим лидъл да купува яйца от щастливи кокошки от стрина Пена “
  • 5 Майна

    39 18 Отговор
    Нинова , ТОВА ЛИ Е. ПОСТИЖЕНИЕТО?! А ЗЕЛЕНИТЕ ФАЛШИФИКАТИ И ТЕЗИ ЛИКВИДИРАЩИ БИЗНЕСА МЕРКИ???? А ТОКА??? АКО НЕ СЕ ОБЯВИТЕ ПУБЛИЧНО ,А МЪЛЧИТЕ СТЕ ИСТОРИЯ ...
  • 6 кензел

    23 12 Отговор
    30 години стигат
  • 7 Божеее

    21 20 Отговор
    колко си "социална" ?! Прах в очите е "забраната" !!
  • 8 Българка

    59 11 Отговор
    Мобилните оператори са почти монополисти и действат като мародери по време на чума. Периодично техни служители ни тормозят по телефона с цел преподписване на неизтеклите ни договори на уж "невероятни" цени и "безплатни" услуги, но като цяло на завишени цени. Крайно време е спекулантите да бъдат не само спрени, но и подведени под отговорност! Браво на Нинова и екипа й от министерството!

    Коментиран от #22

  • 9 XXL

    13 19 Отговор
    Курнела е на топа на устата. С тези цени на тока и газта, незнам колко трябва да е прозт някой, че да не се сеща докъде ще стигне т.нар. ни икономика само след няколко месеца. Най-добре да разтурва коалицията докато може да се спаси. Пък и нас ще спаси от поредния ГЕРБ - Подмяната.
  • 10 Тереза Геров

    29 8 Отговор
    Дано не стане. Днеска следобед А1 ми изпратиха съобщение, че ще вдигнат
  • 11 русенец

    15 32 Отговор
    То хубаво сте забранили вдигането на цените, ама имате ли право? :) Другарко, социализЪма умря преди 30 и кусур години. Дано телекомите не те съдят, че и това ще трябва ние да плащаме.

    Коментиран от #24

  • 12 Пффффф

    14 18 Отговор
    Нинова, нищо не си забранила, само почакай да прехвърлим годината. Не се окичвах сама с медали, че ще ревеш и Ще се оправдаваш накрая.
  • 13 оня с коня

    13 20 Отговор
    А как ще реагира Нинова когато Операторите й забранят пък да говори по тела "по обективни причини"?
  • 14 📌🇧🇬

    14 24 Отговор
    Мале, Малеее, таа колко е проста, забранявай ма, Корнело, сега ти е паднало, пфу! На пролетеска ще им излезе през носът. Как фанаха Кирил Петков и Асен Василев за слушатели, немам думи. Айде да си поиграем на “комуно-изм” и Корнелата да получи оргаз!м, вай, вай, “иншш алаах, мислех че само съседите на към то Стамбул, забраняват тва, онва, а Ердоган е баш аркадашин и “султан”, ма, на виж Корнелката забранява кат Ердо, айде кат е “повлекла Корнелата крак”, да отворят “лагерите в Белене и Ловеч, и да си наемат убийци на “ишлеме”, демек “парче”!
  • 15 Василев

    8 11 Отговор
    "Гражданко" Нинова, целувам ви нежно...!
    Агент Роко Сифреди, ЦРУ!
  • 16 Бай Ламби

    14 10 Отговор

    До коментар #1 от "Грульо":

    При правителство тип Франкенщайн,демек крак земат от един,ръка от други,глава от трети и тяло от четвърти(да не говорим че има и пети от когото също е вземато нещо да не казвам какво че ша замирише), е нормално да има Квазимодо като другарката Нинова.По-интересното е обаче, защо същата другарка не наложи забрана на вдигането на таксите от банковите институции.Ако може да обясни кое налага вдигането на банковите такси?Ако не може тя, да го обясни тоя феномен другаря Румен Гечев, той е тесен специалист в банковото дело и по точно в специалността банкови фалити.

    Коментиран от #32

  • 17 браво

    22 7 Отговор
    Нинова е като доберман. Захапе ли гадовете , няма прошка !!!!!!!
  • 18 един от стадото

    13 9 Отговор
    абе, да питам Корни, какво стана с ония ефтините държавни бензиностанции дето Боко щеше да прави. Тъй, до като е още вицепремиер и министър на икономиката и индустрията. За чичо от село питам. Още е със всичкия си и не е забравил

    Коментиран от #30

  • 19 Терез Герова

    6 5 Отговор
    Дано, ама надали... Вдигнат ли цените, купувам сателитна чиния, за да хващам интернета на Москва и да говоря с приятели от Германия
  • 20 САТЪРА НА ХАНА

    5 8 Отговор
    САМО САТЪРА МОЖЕ ДА ИЗЛЕКУВА ЕДНА АЛЧНА ДУША ОТ АЛЧНОСТТА
    ...... ..... ЦЪРКВАТА СЪС СТРАХ И КЛАДИ Е НАПРАВИЛА ОТ ИСПАНЦИТЕ ХРИСТИЯНИ :)
  • 21 Слави

    14 13 Отговор
    Само мога да предполагам, какви диви селяндури са гласували за тази биволица
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 курнелия

    23 10 Отговор
    защо лъжеш пущам телевизора току що и виваком уведомява че сметките от февруари с едно левче с ддс нагорееее
  • 24 РЕАЛИСТ

    19 3 Отговор

    До коментар #11 от "русенец":

    Ама , като искаш иди и кажи на оператора си, че искаш двойно да плащаш. Капиталистите никога няма да ти откажат , да ти вземат парите. Все ще ти измислят някакъв план.

    Коментиран от #29

  • 25 Райчо

    26 1 Отговор
    Мобилните оператори нищо читаво не предлагат. Телефони работещи за 1-2 години, покритие има-нема навсякъде и високи цени.
  • 26 Гост

    19 4 Отговор
    Преди малко получих въпросния смс от Виваком :

    Уважаеми клиенти, във връзка с увеличението на цените на основните енергоносители и ръста на инфлацията, и на основание на Общите условия на Vivacom от февруари 2022 г. цената на месечния абонамент ще бъде увеличена с до 1 лев с ДДС за всяка услуга. Промяната ще бъде отразена в месечната сметка от февруари 2022 г. Повече инфо на vivacom.bg/index

    Коментиран от #49, #51

  • 27 Въздух

    9 10 Отговор
    ПОД НАЛЯГАНЕ!

    А защо госпожа другарката, седесарката, приватизаторката на служба на Херо Мустафа ПАЗИ ПЪЛНО МЕДИЙНО МЪЛЧАНИЕ ПО ВЪПРОСА ЗА ПОДГОТВЯНАТА ОТ НАТО ВОЙНА СРЕЩУ РУСИЯ.

    Война за сметка на гражданите на ТРИМОРИЕТО НА НЕЙНИЯ ПИНГВИН в Президентството!

    Разходният материял ще сме ние - гражданите на България, Източна Европа, Русия, Окраина/Покраина на Русия...

    Мейното мамино синче ще си кюта в САЩ!

    Ах на мама сладурчето! Умничко, най-умното българче! Мама ще предава България на САЩ, за да си добре, СИНко!

    Коментиран от #77

  • 28 📌🇧🇬

    8 9 Отговор
    Корнелата, “последна дупка на кавала”, и целата “власт”,("ВСЯ ВЛАСТЬ СОВЕТАМ!"), как стават тия неща с нейните “мизерни” 10% на Изборите?Сега да видим икономика по “комуно-стически”, (обича ме, не ма обича, разрешавам, забранявам”, с две думи “миле балгарски граждане и селяне”, гответе се за “Экспроприация”, или на “прост Български”, поредната кражба на Частна Собственост и Земя. Айде “За Сталину, за Родину”!
  • 29 русенец

    5 10 Отговор

    До коментар #24 от "РЕАЛИСТ":

    Прочети отново какво написах. Този път мисли. Ако министерствата имаха право да определят цените, то щяхме да живеем в социализма, бе интелектуалец.:))) Виж, българите сме на това дередже защото преобладаващата част от нас имат твоето мислене.:) Те/ти ни докара и СДС и "царя" и Тиквата, че и сегашните. Бъди здрав! Ти си страшно щастлив човек и ти завиждам за това.

    Коментиран от #33

  • 30 РЕАЛИСТ

    9 4 Отговор

    До коментар #18 от "един от стадото":

    Иди да питаш Бойко, що питаш Нинова. Да не мислиш, че някой щеше да построи държавни бензиностанции. Ако помниш, това беше първото нещо, което отиде на търг за приватизация. Бойко искаше да плаши Лукойл . Просто" Плашеше Пейо гаргите

    Коментиран от #56

  • 31 Centyrion

    13 6 Отговор
    Не е за хвалба,и не е въпросът в един два лева, въпроса е в ниските доходи и галопиращата инфлация,в липсата на перспектива,на знания и умения в младите,растат откровени идиоти,които какво ще работят не ми е ясно.Шарк,Хелп и Редбул,цигари,дрога,и компютри.На 14/18 г деца с диабет,половината с наднормено тегло.Утре ако спре тока и интернета пълен блокаж,огън не знаят как да запалят.Запопнете кампания в училищата,говорете им,че тези неща които ядат и пият са отрови до които не трябва да се докосват.Даже ако сме държава това не трябва да съществува в търговската мрежа.То ке стигат останалите отрови палми,сол и натриев нитрит,ами и това.А имаме агенции,които са на хранилка и нищо не разбират,и работят само с документи.Имам познат носи стока за Дания хранителни продукти,всичко минава на щателен анализ и проверка.Продуктите Престиж разни сладки след проверка са забранени за разпространение в магазинната мрежа,представете си какво съдържат.Та "другарко" Нинова ,време е да се заемете с важните неща, мислете за години напред!
  • 32 Ами Байно

    8 6 Отговор

    До коментар #16 от "Бай Ламби":

    Защото няма как да стане без съгласието на Кокорчо от мега финансовото министерство.

    Ама чакай сега! Нинова защо се сдуши с измамниците от Харвард? - За да е част от измамата или за да я разтури?

    Немой да питаш така, щото ще разтуриш продажното на Мустафа правителство!
  • 33 РЕАЛИСТ

    17 3 Отговор

    До коментар #29 от "русенец":

    Абе умнико, ти въобще прочете ли основанието на Нинова, защо тия пиявици не могат да повишават цените , когато си поискат при подписан договор. Нали затова съществуват регулатори, които да ги държат изкъсо, когато искат да те ограбят.

    Коментиран от #35, #45

  • 34 Тиквун

    2 2 Отговор
    Бега ма трухички ще ни подхвърляш
  • 35 Госあ

    5 5 Отговор

    До коментар #33 от "РЕАЛИСТ":

    Оффф нещата не стават по този начин, моето момче. Освен това има подписани договори и сме в ЕС. Дори Си Дзинпин не ги прави по този начин. А той безпроблемно може да го направи. Това е разликата между него и мао и затова Китай върна величието, което му подхожда.

    Коментиран от #40

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 asd

    7 1 Отговор
    По-скоро сте им казали да спазват закона и договорите които са подписали.
    ХАхаХахахА

    А още по-лесно е ако им бъде намекнато как изведнъж може да им се увеличат данъците...примерно - ДВУКРАТНО.
    По същият начин и с "банките"... "застрахователи" и.т.н. и.т.н.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Рашавия

    4 5 Отговор
    Еати цирка.
    Са забранете на олигарсите да намаляват(ма първо мисирките да пишат че ще...) заплатите.
    Абе тея руски подлоги верно ни мисля за безумно тъпи.

    Коментиран от #44

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 русенец

    6 4 Отговор

    До коментар #33 от "РЕАЛИСТ":

    Както казах, завиждам ти !:) Щастлив човек си ти. Проблемът е, че имаш избирателни права. Те затова ще ровим дъното, приятелю!:) Бъди здрав!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 по добре върнете цината на хляба на 90

    6 1 Отговор
    стотинки за 600 грама боклуче уф хляб де
  • 49 Домакин

    13 1 Отговор

    До коментар #26 от "Гост":

    И аз получих същото съобщение ...
  • 50 📌🇧🇬

    4 8 Отговор
    🇧🇬🇲🇰Taa, Корнелата, да седи гладно за десет години, 10 години, надвор ся, во Бугарско оди на "Yurush", го земе она што го имате! "Проклетството на Тодор Живков", лежи на Бухарете, Бугария, додека тоа што поледниьот "kommuno-ist" не е мртов.
  • 51 Зззз

    11 0 Отговор

    До коментар #26 от "Гост":

    Аз също получих същото съобщение.
  • 52 селяндурка

    13 1 Отговор
    Голяма вълна да забрани вдигането на ток вода бензин.
  • 53 Следващите избори

    5 1 Отговор
    2.5 %
  • 54 Не знам

    12 1 Отговор
    какво сте забранили,ей сега получих съобщение от Ментел - A1,че скоро ще ми видят сметката - ще ми вдигнат таксата с около два лева.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 един от стадото

    4 0 Отговор

    До коментар #30 от "РЕАЛИСТ":

    как мислиш, че не мисля като тебе ли. То така се почва винаги, първо с малките после с големите обещания. Тя пътеката е отъпкана вече и никой не ще да се завира в драките. И тая министерка и вицепремиер ръководи министерство, което лично тя с действие или бездействие и в съдружие с такива като нея го разсипаха на времето. Министерството остана, стоката я няма
  • 57 dddddd

    10 0 Отговор
    Голямо нещо сте постигнали толкова хвалене,сутрин вечер това ще казвате вече
  • 58 КРОКОДИЛА

    5 3 Отговор
    ЛЪЖЕШ НИНОВНА - БЯГАЙ - БЯГАЙ .....................................

    Коментиран от #60

  • 59 Рошко

    9 3 Отговор

    До коментар #3 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    И за какво благодариш и пишете бе идилти на мен ми дойде вече имейл че ми вдигат таксите, и съм сигурен че и на вас са ви дошли, та какво е забранила крокодила

    Коментиран от #74

  • 60 Гената

    6 3 Отговор

    До коментар #58 от "КРОКОДИЛА":

    Гиди лъжлива, алчна крушовенска копанарка с влаинска жилка ... Единственото "червено" е ружа с ,които си вапцаш бузите - досущ ,като тях ...Ще се изкефя ,като докараш БСП-то до 4-те % и останат само тия деменции де те възхваляват всеки ден в предаването "Думата е ваша" по ...ВАШАТА "свободна" (уж де ) ТВ ...

    Коментиран от #68

  • 61 Пенсионер

    10 4 Отговор
    Кури ,мен не ме събаря единия лев повече на месец ,който евентуално ще плащам на оператора.Събарят ме цените на стоки и услуги ,които се вдигнаха двойно и тройно.Но ти много добре го знаеш но нас правиш на малоумни.Но лудия не е този ,който яде зелника.
  • 62 Им бе цилус

    14 1 Отговор
    Забранете на мобилните оператори да сключват договори. Огледайте се малко как е по Европата.
  • 63 1111

    10 1 Отговор
    Корнелия Нинова колко е загрижена за народа,че чак ми се плаче.Ние знаем вашата грижа е като с Пеевски вие сте едно и също грижите се за вашите интереси.Чакате още малко този КИРЧО да се издъне той без това говори много несвързани неща и вие пак ще си дойдете като спасители.Нашият народ се умори вече да гласува то се видя сега му остава само да заспи дълбоко във вечният си сън и от време на време да бълнува,че има поредния спасител
  • 64 Хахаха смях в залата ОСТАВКААААА—АААА

    8 1 Отговор
    Днес получих смс от виваком, че от февруари ще плащам с 1 лев повече. Ама с ддс ли или без ддс кой да спомене.
  • 65 Що лъжеш ма како

    4 3 Отговор
    и мене пратили смс искат ощи пари ама ша фанат на чааветата пишлетата оти ша ги зактривам.
  • 66 fake news

    8 1 Отговор
    Уважаеми клиенти,

    Във връзка с увеличението на цените на основните енергоносители, оборудване и услуги планираме промени на месечните абонаменти, като те ще бъдат минимални и няма да надвишават натрупаната инфлация за 2021г. Увеличението на месечните абонаменти се извършва на основание на Общите условия на Vivacom за съответните услуги и ще бъде не повече от 1 лв. с ДДС за всяка услуга. Промяната ще се отрази във фактурите считано от месец февруари 2022г.

    По този начин продължаваме да следваме нашата стратегическа цел да предлагаме високо качество на оптимална цена.
  • 67 Явно

    6 2 Отговор
    За Виваком не важи, те са свещена крава
  • 68 Що за изрази

    0 0 Отговор

    До коментар #60 от "Гената":

    от един джентълмен
  • 69 Стооо

    5 1 Отговор
    Аз вече получих съобщение за индексация
  • 70 При повишаване

    2 2 Отговор
    Цените за електроенергия и газ нормално е да се повишават всички цени включващи в калкулацията си електро енергия и газ. Но при решение за определена цена която не е съобразена с пазара и по ниска от пазарната ще доведе до фалит. Но пък от друга страна води до повече гласове. Това му викат решения срещу бизнеса. Има народни цени който народа ги харесва няма мобилни оператори да работят на тези цени. Дилемата е има пазарна цена която привлича повече инвеститори, клиенти в мобилните оператори и повече промоции но това работа на мобилния оператор. Моля ви да не се връщаме към 1980-1998 в която всичко имаше народни цени ама го нямаше защото беше изкупено.

    Коментиран от #72

  • 71 Гост

    4 0 Отговор
    На третия оператор съм и днес получих смс, че ще ми вдигат таксата с 1 лв.
  • 72 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #70 от "При повишаване":

    Мобилните оператори в пандемията с тази изолация нямат ли много по-голям оборот на травик? Не печелят ли повече приходи? Печалба 10% от 100 лв е 10лв, но печалба 8% от 200 лв е 16 лв.
  • 73 Смех

    4 1 Отговор
    Kaк като днес получих смс че от 1 ви ми вдигат с 1 лв

    Коментиран от #78

  • 74 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 3 Отговор

    До коментар #59 от "Рошко":

    ЛЕКА НОЩ не ми е нужна лошотията ти
  • 75 Абонат на Ментел

    3 0 Отговор
    Нямам търпение да ми изтече договора, скапан интернет, бъгава телевизия. Ментел/А1 са големи ама само по рекламите. Слагат без да искаш разни пакети и ти увеличават таксите. Техниците им са диви селски бекове, единствено са любезни ако трябва да преподпише. Така не се прави бизнес.
  • 76 Добрева

    0 1 Отговор
    Корнелке,толкова си зле,че няма на къде….Ти си мислиш,че насреща си имаш овцете в БСП.Да ама не.Ние сме на ясно що за стока си и ни е все тая,какво плещиш.Не те слушаме просто.Знаем,колко лъжеш и точка.Това с А1 ще ти вдигне цената така,че на следващите избори ще отпаднеш от играта.Колко фалш,каква загриженост за народа й….Ха,Ха,ха?…А,като открадна”Техноимпекс” пак ли мислеше за народа си?Да бе.По това време само за Иван Костов си мислила.След него кацна при Станишев чрез Р.Овч. с пликчето в касата на Вальо Топлото,а сега налази Кирчо и Асенчо…Срам нямаш ли бе жена?Спри се и се махни,че не те понасяме!!!!
  • 77 Жабата

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Въздух":

    Ти верваш ли, че ние ще се отзовем в мобилизационите пунктове в случаи на война колко се ваксинираме масово още по малко ще отидем да се бием просто ще хванем гората и ще чакаме руската армия после народен съд за всички участвали в управлението по времето на НАТО и ЕС
  • 78 Избирател

    0 0 Отговор

    До коментар #73 от "Смех":

    Всички имаме СМС по скоро някои които няма да пише
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове