Last news in Fakti

12 Януари, 2022 18:53 1 725 57

Транспортният министър: Всеки има право да протестира, но езикът на омразата не е градивен

  • транспортен министър-
  • протестира-
  • език на омразата-
  • не е градивен

Днес имаме подадени формуляри на 750 студенти, стажанти, които са готови да отидат в болниците и да помагат като доброволци, защото проблемът не е в броя легла, а в това, че ако увеличим леглата, нямаме достатъчно персонал, каза Николай Събев

Транспортният министър: Всеки има право да протестира, но езикът на омразата не е градивен - 1
Снимка: БГНЕС

На днешното заседание на правителството обсъдихме новите правила, с които по-ефективно да се управлява пандемията. Целта е да има все по-малко щети, по-малко затваряне на икономиката и училищата, защото това ще ни изиграе много лоша шега в бъдеще, най-вече заради образованието на децата. Това каза в предаването "Лице в лице" по bTV министърът на транспорта Николай Събев по повод днешния голям протест в София срещу зеления сертификат.

Приетите днес правила ще дадат възможност да имаме минимални щети, защото приетият модел ще ни дава възможност да действаме планово, добави той, цитиран от novini.bg.

Днес имаме подадени формуляри на 750 студенти, стажанти, които са готови да отидат в болниците и да помагат като доброволци, защото проблемът не е в броя легла, а в това, че ако увеличим леглата, нямаме достатъчно персонал. Това е достойната позиция, посочи министърът. Всеки има право да протестира, но езикът на омразата не е градивен, никога не е водил до нищо добро в историята на човечеството, подчерта Събев.
Той коментира и плановете за Коридор №8, който свързва Адриатическо море с Черно море през Албания, Северна Македония и България.

Имало е желание и намерение това да се случи, но се е действало по-лежерно. По-тревожното е че през декември Европейската комисия извади този коридор от основните европейски пътища. Сега трябва да убедим Европейската комисия да върне Коридор №8 в този списък, да ги убедим, че този път е важен. Този път ще придвижим цялата ситуация да се случва темпово и с повече енергия. Колкото по-бързо се придвижват стоките и парите, толкова повече ще се повиши и жизненият стандарт, заяви транспортният министър.

По думите му още през тази година ще се видят първите значителни резултати за модернизация на Летище София.

Имаме програма да "събуждаме" летищата в България, така че те да бъдат действащи. Важно е да осигурим условията, при които въздушната индустрия да е в растеж. Икономическият интерес на България е да отворим всички възможности, така че бизнесът да расте, коментира Николай Събев.

По повод развитието на железопътния транспорт Събев каза: "Ние ще вложим много енергия, искаме да увеличим темпото и да получим добър резултат".


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Севда

    2 43 Отговор
    Какво щеше да стане с тези протестиращи в Казахстан?

    Коментиран от #12, #40, #46

  • 2 Майна

    50 5 Отговор
    Я не ми говори за език ,бе...ЦЯЛАТА ОФИЦИАЛНА МЕДИЯ Е СПРЕТНАТА ДА СТРАХУВА ХОРАТА С ИЗМИСЛЕНИ ТЕСТОВЕ И ДАННИ!!! МОРАЛ ЛИ Е ТОВА!! ВСИЧКИ ПРОДАЖНИЦИ ПРОРОКУВАТ СМЪРТ!!! ТОЛКОВА ВЕЧЕ ОФИЦИАЛНО Я ЖЕЛАЕТЕ, ПОЗОР!!! ГАЗИТЕ КОНСТИТУЦИЯТА!!! СКРИЙ СЕ...

    Коментиран от #18

  • 3 12345

    47 4 Отговор
    този става нагъл - да качи Омикров-а на Еконт и да го изгони..... Този е в конфликт на интереси - не може да е принципал на Български пощи и да е собственик на частна поща - Еконт!!!

    Коментиран от #13, #32

  • 4 Копанар /влах е

    14 5 Отговор
    Тартора да се подведе под съдебна отговорност
  • 5 Сатана

    46 6 Отговор
    Министър ЕКОНТ си мисли ,че ние сме аборигени и може да ни успива с мазни лакърдии за светлото бъдеще ,което ни очаква от ПП —Прибрахме Парите
  • 6 Сивата чапла

    35 3 Отговор
    А принудата, насилието, те какво са? Брех мама му, изучиха се, език на омразата!..... .............................. Това е език на безсилието с такива тиквеници като вас!

    Коментиран от #47

  • 7 Аве еконт,

    32 4 Отговор
    Ами то, както гледаме и чуваме ваксърите мразят антиваксърите, че не искат да се прецакат, като тях! Ако ваксините вършеха някаква работа да се опиташ да ги разбереш, но при положение, че фактите катргорично казват обратното тази омраза е необяснима, античовешка! Досега омраза само от ваксъри се чува!
  • 8 сигурно

    6 23 Отговор
    От всички министри ,тоз е най- в час !!!
  • 9 КОТарАК

    11 17 Отговор
    аз съм най-върлият противник на ковид истерията и ваксините -писал съм тук много...но Възраждане трябва да протестират пред централата на СЗО и пред НПОта та . дето плашат на математиците и професорите да плашат народа всеки ден. правителството няма вина и не може да направи нищо-ако се опълчи пряко ще ни спрат всички евросредства , ще ни изолират отвсякъде и други забавни неща

    Коментиран от #15, #17, #29

  • 10 Румен

    19 1 Отговор
    Абе ей, ти ли караш влака?
  • 11 верваи ми

    5 23 Отговор
    Ако е задължителна ваксинацията и АЗ ще изляза на протест НО когато не е нямам право да излизам че и , чак да влизам в парламента.
    До тук разбрах умственото състояние на българина. В последните 12 години образованието е паднало драстично.

    Коментиран от #20

  • 12 Сивата чапла

    17 1 Отговор

    До коментар #1 от "Севда":

    Тия протестиращи не режат глави. Не се заигравай с истината.

    Коментиран от #35

  • 13 Пръц

    17 2 Отговор

    До коментар #3 от "12345":

    А знаеш ли какви парични потоци минават през т.нр.наложен платеж?Хем превозвач,хем колектор на пари разполагащ с личните данни на милиони Българи.

    Коментиран от #22

  • 14 📌🇧🇬

    5 21 Отговор
    Това което жалкият “водач” на Възраждане и шепа Български Граждани се опитва да спечели е “за няколко гласа в повече”, в стратегията на К.К. има “чиста” политическа сметка, колко от днешните Участващи и Жандармерия ще се окажат с Ковид-19 не влиза в сметките на Азиатецът! 🇧🇬🥩🍖Костадинов, удобно в къщи, спазва Законът, “карантиниран”, все така без жалост противопоставя, възрастни, жени, деца, и млади хора, които просто искат по добър живот за тях, техните семейства.📌Как е да си у дома, и да наблюдаваш този “цирк” пред Н.С., къде бяха Възраждане на протестите на лятотото 2020, пак там но без опити и желание за “таран” на Н.С.?🦴

    Коментиран от #55

  • 15 верваи ми

    1 7 Отговор

    До коментар #9 от "КОТарАК":

    Един простоват човечец няма да го разбере. Дай му 20лв. и ще млъкне.
  • 16 Мерав

    12 0 Отговор
    Ekont Air, нискотарифна авиокомпания на летище Русе, как е, кога започвате? Първо към София, после до Скопие..
  • 17 Сивата чапла

    14 0 Отговор

    До коментар #9 от "КОТарАК":

    Така да е, а кой разрешава на НПО-тата да водят парада? Къде е държавата? Забрана на НПО-тата.
  • 18 "по-ефективно да се управлява пандемията

    11 2 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    В прав текст си го казва човекът- "пандемията" се управлява .
  • 19 Друг бизнес

    19 2 Отговор
    Управление на държава , няма нищо общо с управление на фирма , освен ако не обслужваш свои или чужди интереси ...от личен опит го казвам, добре е гна да го осъзнае , защото се прокрадват съмнения + тея 300 хил за мин място...сложно
  • 20 Сивата чапла

    18 0 Отговор

    До коментар #11 от "верваи ми":

    Ваксинацията уж не е задължителна, но ако нямаш зелен сертификат ти бъркат в носа през ден. Че е паднало образованието е ясно, но и че играта е непочтена е ясно.
  • 21 На кратко

    13 1 Отговор
    И тез като онез!Никаква разлика!
  • 22 Продължаваме Подмяната

    17 2 Отговор

    До коментар #13 от "Пръц":

    Лични данни, които хакнаха и изтекоха и нито една институция и голяма медия не го отрази? Защо?
  • 23 За военни

    11 0 Отговор
    Ако те накарат, всеки ден да си тестваш таралясниците, дали са еко, друго ще запееш!
  • 24 45901

    19 1 Отговор
    Спрете да крадете и тогава говори празните и кухи приказки за омразата, вие съсипвате всичко, защо вдигате цените, инфлацията и обирате доходите и спестяванията на Българският народ! Властата развращава, а вие бързо скъсахте с действителността и се самозабравихте! Бойкота на фирмата ви от потребителите ще е тотална, да те няма наглия!
  • 25 Той е отговорил

    3 1 Отговор
    Казал е същото, което и мин.председателя и което се знае от години: "проблемът не е в броя легла, а в това, че ако увеличим леглата, нямаме достатъчно персонал". В тази днешна ситуация се проявява проблем, който "опира да кокала", и не може да бъде преметнат през рамо и омаловажен. Това е резултат от действието на цялата политическа класа от 1990 г. досега.
  • 26 Кико

    16 1 Отговор
    Чичка не се прай на разбирач понеже ДС са ти подарили цял бизнес сектор.
  • 27 Карам омикрон

    12 0 Отговор
    За три дена кихнах два пъти, неваксиниран, температура нямам, от време на време полузапушен нос. Скрийте се смешници! Няма кой повече да ви се вързва на измамата...
  • 28 📌🇧🇬

    3 9 Отговор
    Тактиката на К.К., Възраждане е “наци/facist”, като К.К. се стреми да вземе надмощие над Правителството/Коалиция 📌и да бъде включен в Правителството въпреки че ПП Възраждане са се определили извън Правителствената Коалиция,📌всички действия са насочени към бъдещи политически “дивиденти”, и за по голяма политическа основа на ПП Възраждане.
  • 29 Обещаваме

    13 1 Отговор

    До коментар #9 от "КОТарАК":

    да си нашием децата с химикали за да ти пращат парички от Европа да си харчиш !

    Коментиран от #34

  • 30 На дълго

    12 0 Отговор
    Езика на омразата е предизвикан от езика на заразата!А?Чаткаш ли?Или вече си изчаткал!Чакал с чакал!
  • 31 Гражданин

    11 1 Отговор
    Да ви питам г-н Министър!!!!
    Като сменихте директора на НКЖИ защо наложихте неговия заместник сложен от ГЕРБ.Така ли не можете да намерите кадърен директор, който да задърпа тази компания към добро. Този Златин Крумов е същият, като предишния, че дори и по зле. За нищо не ставате няма кислород в машината.

    Коментиран от #33

  • 32 Някой си

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "12345":

    Аааа,може можеее. За какво мислиш си е платил 300хилки тоя русенски тарикат,а ?
  • 33 Ами

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "Гражданин":

    То май и цели закони трябва да се променят..НКЖИ (Национална компания железопътна инфраструктура) е различна от БДЖ. Нали всички движения и отношения между тези юридически лица трябва да са уредени по най-правилният начин за функциониране. А дали е така.
    Това е като летище София по времето на Авиокомпания Балкан, и Костов. Разделено е на три.
  • 34 КОТарАК

    0 4 Отговор

    До коментар #29 от "Обещаваме":

    ми що не се хванете да набиете с пръчки морето , дето потопили корабите? бъдете умни хора и правете разлика между популизъм и реална съпротива в случая , в БГ мерките са най-леки
  • 35 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Сивата чапла":

    Значи така: Като не искаш да ти увеличат цената на газа с 50% и протестираш, те обявяват за "ТЕРОРИСТ"...пратен от американците...А относно превземането и изгарянето на административни сгради, военно училище и т. н. , то и "Партийния дом" в София го изгориха "ТЕРОРИСТИТЕ", нали???
  • 36 .....

    9 1 Отговор
    А да ограничавате права на здрави хора, защото откачалките на запад ви дават разпоредби, какво е, министърче? Смещници!
  • 37 Комон сенс

    7 1 Отговор
    Езикът на омразата - каквото и да значи, едва ли е градивен.
    Опитите за взривяване на обществения мир - още по-малко.
    Но е време да осъзнаете, че пресолихте мерките в тази им част, в която прикрито принуждавате хората да се бодът.
    Коригирайте го това и всичко е на 6.
  • 38 Е как пък тъй

    5 0 Отговор
    е градивен когато вие плюете някого без грам доказателства до момента, защото пък ако имахте трябваше да са осъдени?!
  • 39 ОСТАВКА, БЕ ЛИСАВ

    6 1 Отговор
    ВЕДНАГА
  • 40 Чекмежан

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Севда":

    Ние щяхме да ги… под колонити
  • 41 Гласове от зайчарника в Банкя

    4 3 Отговор
    Бацо ги търсеше "специалистите" по кръстовищата и пътищата, а този пощальон решил да ги търси у фейсо ха ха Това във връзка с обявата му че търси способни "анализатори"!?!? По-кухи лейки от фейс "спецовете" едва ли има, "анализирай това" гусин министърче !
  • 42 Чичо

    1 1 Отговор
    Като цяло има лоши отзиви от служители на транспортната му фирма, но на това интервю учудващо за мен ми направи добро впечатление. Може и да е доста обигран, не са лоши идеите му, но дали ще се изпълни нещо бъдещето ще покаже

    Коментиран от #54, #56

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 guest

    4 0 Отговор
    a езика на подмяната какъв е ?
  • 45 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    4 0 Отговор
    да ама вие така дойдохте на власт
  • 46 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Севда":

    тука няма спецназ!
  • 47 нннн

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Сивата чапла":

    Аааа, друго си е Просто Киро да ни изн...ва в носа със Зелените сертификати. Усмихнато го прави, успокояващи някак...
  • 48 ха ха

    4 1 Отговор
    езика на омразата е резултат , от действията на омраза които провеждате срещу българските граждани
  • 49 КРА

    2 1 Отговор
    А назначаването на 81 г. старец за шеф на БДЖ е супер градивно за компанията. Пълен смешко.
  • 50 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    2 0 Отговор
    ели този мафиот!?
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Мамул

    2 0 Отговор
    Лесно може да изразите позицията си като не ползвате Еконт
  • 53 Истината

    2 1 Отговор
    Няма как да ограничавате правата на здрави хора и най-вече на децата.
    Който го е страх и е психически нестабилен да си седи в тях или да се дупчи през 3 месеца.
    Незабавно премахване на всички унизителни и противоконституционни мерки.
  • 54 Има

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "Чичо":

    В сайта "БГ Работодател" - мнения. Мисля че е доста обективен като цяло.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Обигран и още

    2 1 Отговор

    До коментар #42 от "Чичо":

    как - за 300000лв. дарение за ПП си купи министерски пост,сега ще прилапа поне 30млн.
  • 57 в първите си

    3 1 Отговор
    9 дни на власт, правителството на ПП е изхарчило 9 млрд.лв.
    Правете си сметката драги съотечественици - по 1млрд. на ден!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол