Last news in Fakti

21 Януари, 2022 13:36 1 144 22

Удължиха Бюджет 2021 до края на март

  • бюджет 2021-
  • парламент-
  • удължаване

Опозицията обвини управляващите

Удължиха Бюджет 2021 до края на март - 1
Снимка: БГНЕС

Бурни скандали белязаха работата на Народното събрание днес - още с обсъждането на дневния ред, тъй като депутатите вкараха допълнителни две точки, свързани с промени в Закона за енергетиката и процедури за избор на членове на КЕВР. Прехвърлиха се и при обсъждането на удължаване на действието на Бюджет 2021 до края на март, обобщи БНТ.

Дотогава се запазва:

  • минималната работна заплата ще е 650 лв.
  • ваучерите за храна ще са 80 лв.
  • замразяват се семейните помощи

Опозицията обвини управляващите, че вместо да бъде разгледана макрорамката за тази година, се предлага рециклирана версия на бюджета на ГЕРБ от миналата година. Мнозинството не се съгласи с това твърдение.

"Гласуваме разпоредби, свързани с бюджета - продължава вътре да няма нито едно число. При първо четене отправих апел към управляващите, към МФ, да внесат едно приложение, в което да бъдат разписани както ангажиментите за нови разходи, така и лимитите, които наистина министерствата и ведомствата ще имат право да ползват. Това не беше свършено, ние в момента гласуваме бланково точки, които не сме съвсем сигурни, че отговарят на закона за публичните финанси", заяви Петър Чобанов от ПГ на ДПС.

Цончо Ганев от "Възраждане" коментира, че случващото се в парламента е "цинизъм":

"Два месеца пропиляхте от работното време на парламента да се занимавате само и единствено с това как да влиза опозицията в лицето на "Възраждане" в парламента. Пропиляхте време, в което този законопроект, който в момента се обсъжда и това заглавие трябваше да е минало много отдавна", каза той.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова определи като безпрецедентна ситуация за последните 30 години на 20 януари България да няма закон за държавния бюджет.

"Няма и представен проект все още, защото разбрахме че правителството, финансовия министър, премиера имат по-важни задачи като това да посещават филмови прожекции..Да не стане така че след Виденовата зима, да имаме Кировата зима", допълни тя.

Отговори ѝ Явор Божанков от БСП.

"Това, което госпожа Атанасова нарича статукво, ги събори от власт след 12 години управление на статуквото. Искам да отправя процедура - да отнемате думата, да прекратявате, когато не е по темата", заяви той.

Реплика отправи и председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов:

"Г-жо Атанасова, репликата ми е към вас, ако обичате, придържайте се към същината на дебата. Разбираме, че трябва нещо да правите опозицията, особено като не знаете какво да правите в опозиция, но не е хубаво да се упражнявате по неща, които се случиха само преди три месеца, даже няма и толкова", каза той.

А защо още няма проектобюджет за 2022 г. обясни Венеция Нецова-Ангова от ПГ на "Продължаваме промяната":

"Будни сме със съзнанието си, с каузата си. Защо бюджет няма? Недоверието на обществото в партиите на статуквото доведе до провеждане на избори три пъти миналата година. Удължаването на бюджетите от миналата година се налага, защото се очакваше редовно правителство, което да ги подготви. Не зная за какви 10 месеца говорите и какво се случи през септември миналата година. Необходимо е действащо Народно събрание, което да проведе съответната процедура по приемане на закона", заяви тя.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мнение

    12 1 Отговор
    Минималната работна заплата в Румъния е 1030 лв. В България остава 650 лева. Клошарите на Европа сме...

    Коментиран от #2, #11, #15, #21

  • 2 Сатана

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мнение":

    Няма страшно,в края на март ще има купони вместо заплата и пари.
  • 3 ТаУмВзе

    4 2 Отговор
    Гепсандерес в стил Чекмедже си е традиция! Щото робът овца Плаща.
  • 4 Пич

    19 4 Отговор
    Тези не знаеха ли , че трябва да имаме бюджет !!!??? Абсолютни некадърници !!! В тази инфлация , хората ще стоят на 650 лв. минимална работна заплата !!! Хайде " победителите. " , похвалете се , какъв добър избор сте направили !!! И наплювайте Бойко !!! Може това да ви плати сметките !!!???

    Коментиран от #12

  • 5 БОРУНА ЛОМ

    10 0 Отговор
    МАЙ ВЪРВИМЕ КЪМ НАСРЕЩНИЯТ ВЛАК! ВИНАГИ ОТ СТРАНАТА НА БУЛКАТА
  • 6 Реалист

    4 5 Отговор
    Мачкай Кокорчо
  • 7 47861

    5 9 Отговор
    ГЕРБ - рекетьори най малкото те имат право да говорят за бюджета, да мислят за радушното посрещане в ЦСЗ при бай Ставри, а ГЕРБ - жени при Стаменка Сливенска! В бюджета са предвидени средства за везелин и криви но дебели краставици! ГЕРБ много любов ви чака!
  • 8 Нашата фирма

    13 2 Отговор
    от 25 години организира всякакви семинари за счетоводители по темите, счетоводство, данъци, социално и трудово законодателство. Обикновенно през януари и февруари каним експерти на национално ниво, които да разясняват на действащите счетоводители на бизнеса промените в законодателството в тези сфери, които отразяват политиката на правителството, за да им по-лесно да бъдат спазвани. Тази година обаче за първи път не можем да организираме подобни семинари, не само заради убийственият "Зелен сертификат", но и защото нито има бюджет, нито се знае какъв ще е, нито има яснота, какви точно ще са промените в законите! Просто толкова некадърни безхаберни управляващи никога не е имало! Пълен управленски хаос и невероятно дъно са тия Радевите Кирчовци!
  • 9 Стоян Александров

    10 3 Отговор
    Нищо ново. Всичко е по- старому. Никаква промяна. Отново НАРОДА Е В ЪГЪЛА. ПП просто се махнете. Иначе ще влизате Вие в затвора наместо Бойко. Толкова сте зле. Абееее Херо Мустафа поне нещо ново не измисли ли ? Кажете й поне нещо да промени, че пак е същото безхаберие и безвремие...То ако така продължава по- добре направо от посолството на САЩ да си ги назначават и уволняват както им е угодно и Ние да не си губим времето за избори, а и са доста скъпички. Давайте от САЩ мачкайте ни. Така си го направихме. И без това тонове злато ни крадете безнаказано.
  • 10 ПОСЛЕДНИЯТ СОФИЯНЕЦ

    9 2 Отговор
    Мачкай Кокорчо! Една фирма нефалирала да не остане, един жив българин да няма!
  • 11 Факт

    6 5 Отговор

    До коментар #1 от "Мнение":

    Да, заплати и пенсии са много по високи в Румъния! А само преди 10-12 години, Румъния беше по зле от България.... Оправиха си съдебната система, справиха се с корупцията и кражбите и дръпнаха рязко напред... През това време, България буксуваше и се гърчеше от корупция и кражбите под модела Борисов-Доган-Пеевски-Гешев, ГЕРБ и ДПС.... За това е така... Факт!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 почтен

    5 3 Отговор
    Не знам за вас, но откакто плюя по сайтовете Борисов, ГЕРБ и Патриотите, никога не съм имал проблеми с парите! Изплатих си кредитите, взех нови и тях изплатих, и те така..а па чувам някакви "мафиоти" пищели, та се късали! Що така не знам?!?

    Коментиран от #17

  • 14 Птичка

    5 1 Отговор
    Колега,обречени сме.България едвам креташе в мирно време а ти очакваш по време на пандемия нещата да се оправят?Погледни какво се случва около нас
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Как да остана фен на САЩ

    6 2 Отговор
    като Мусфата, Байдънчук и дедо Шорош ни натресоха тия некадърни и безхаберни момченца, които са толкова нагли, че вече не се понасят! Тия последните вече тотално ни закотвиха на дъното!
  • 17 Верно бе

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "почтен":

    то и пенсионерката от долният етаж и тя се оказа "мутра" и "мафиотка", щото пищи и плаче че пенсията не и стига!
  • 18 А ти

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Млъкни бе гербераст":

    Си бедняк !!! Чист !!!
  • 19 Стига бе

    5 0 Отговор
    "Венеция Нецова-Ангова от ПГ на "Продължаваме промяната": тая вярно ли така се именува!? И будна била с каузата си!? От къде ги намират такива бе, хора!?
  • 20 Хаберий

    2 1 Отговор
    Русия иска войски, военни структури на НАТО да бъдат изтеглени от България. А не да се спекулира, че искат България да напусне НАТО. Излизането на натовски структури и военни е изгодно за нашата независимост и отхвърляне на васалитет от янките. Янките няма да ни гърмят по свои или наши структури, но руснаците ще ги гръмнат за 5 минути с ракети от Крим. Какво му е лошото да не заплашваме Русия явно и без да имаме сили за това. каква работа има да върши тоя щаб на НАТО във Варна?! Кому му трябва, освен че става мишена на Искандер или Бастион! Какво правят янките в Корен, плащат ли 1 стотинвка за това?! - Не. Вън янките от България. Референдум за това. Янките като искат да сме силни, вместо да режат свои Ф-16, да ги отремонтират до годност и ни ги подарят, поне 2 ескадприли могат. Нали са богати и щедри?! Малко ли ни ограбиха досега, било с мозъци, работна сила, с 2 милиарда, с милиарди от спрения ЮП и т.н. И без това им платихме двойно повече за едни хвърчила на чертеж.
  • 21 Guest

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мнение":

    Това да ти е проблема , за тази година дефицит 4.1% или около 6-7млрд , както сме я подкарали ще дойде време където да се чудим как да връщаме заемите и как да вземем заплата
  • 22 Ние Пенсионерите

    1 1 Отговор
    Пенсионери съединявайте се! Вие сте над 2 милиона и ще ставате повече, ако прогнозите са верни. Трябва само да бъдете единни.

    Задължително при приeмaнeтo нa бюджeт 2022 трябва ce приeмe вcички cтaри пeнcии до 2021 година да ce прeизчиcлят cъc cрeднo ocигуритeлният дoхoд oт 2020 гoдинa.

    Прeдупрeждaвaм ви,чe нe трябвa дa лъжeтe Бългaрcкия НAРOД,зaщoтo тoвa щe ви бъдe зa пocлeднo.


    Дo ceгa никoя пaртия нe e гoвoрилa сериозно и категорично пo този въпрoc!Вмecтo да работят има caмo плюeнe пo oпoнeнтитe cи!Вcички пaртии ни зaбрaвихa!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове