Last news in Fakti

21 Януари, 2022 18:42 6 037 38

Заведенията: Вместо да се разширява обхватът на сертификата, те реално искат да го намалят

  • заведения-
  • сертификат-
  • обхват-
  • намалят

Представители на бранша ще бойкотират новата заповед, искат оставката на Ангел Кунчев

Заведенията: Вместо да се разширява обхватът на сертификата, те реално искат да го намалят - 1
Илюстративна снимка БГНЕС

„Не можем да си обясним защо един от малкото браншове, който работи със зелен сертификат от няколко месеца, отново се подлага на ограничителни мерки“, коментира в предаването „Лице в лице“ Емил Коларов – председател на Съюза на заведенията в България. Днес здравните власти обявиха нови мерки в София, заради високия ръст на заразени с COVID. Част от тях са вечерен час за работа на заведенията до 22 часа, ограничаване на капацитета им до 50%, засилени проверки за зелени сертификати.

„Вместо да се разширява обхватът на зеления сертификат, те де факто искат да го намалят. Хората, които са се ваксинирали или са си извадили документи, за да могат да ходят на работа, както и нашите клиенти, ще бъдат разочаровани и ще спре ваксинацията – това ще бъде ефектът от тези мерки“, смята Емил Коларов.
Според него отново се налагат мерки дискриминационно само и единствено на този бранш. Той посочи, че голяма част от колегите му ще бойкотират заповедта и искат оставката на главния здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха ха

    112 2 Отговор
    Стига глупости .Защо ни занимават с глупости, а никой не иска да отрази новината , че днес СЗО казва че зелените сертификати не вършат никаква работа и трябва да отпаднат като неефективни и вредни за икономиката ?????

    Коментиран от #17, #20, #24

  • 2 КО РЕЧИ КО☝☝☝

    30 8 Отговор
    НАЛИ ТОЗИ „КУНЧЕВ ”Е ХОЛОГРАМА И ДВОЙНИК Е КАК ЩЕ МУ САКАТЕ УСТАВКАТА
  • 3 кнаус 485

    15 48 Отговор
    Като фалирате какво, друг ще наеме обекта и ще си направи по-добър план съобразен със ситуацията....неможе вечно да печелиш и да криеш данъци....настина е трудно при тоя скъп ток и газ,но вината е в германската зелена сделка...
  • 4 Последния Софиянец

    77 5 Отговор
    Не разбрахте ли, че Зеленият сертификат не е годени за тоалета! Ваксините не помагат!
  • 5 Зелен сегрегат

    69 1 Отговор
    Пълни глупости говорят тия кухи кръчмари, пе не е истина направо!? Хората не им стъпвст заради гаврата със Зеления сегрегат, а те искали разширявсне на обхвата на сегрегата!? Вместо да искат премахване на сегрегацията те искат още "мерки" !? Ами явно заведенията само на ваксозомбита за ваксозомбита, няма да им стъпна!
  • 6 ПРЕДИ ДА ЗАТВОРИТЕ,

    44 1 Отговор
    ИЗКЛЮЧЕТЕ ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ УРЕДИ ЗАЗИМЕТЕ ЧЕШМИТЕ РАЗМРАЗЯВАНЕ НА ХЛАДИЛНИЦИТЕ ВДИГАНЕ НА СТОЛОВЕТЕ ВЪРХУ МАСИТЕ И....СЛАГАЙТЕ🔐🔐🔐ОБЕКТА Е ЗАТВОРЕН ДО ВТОРО НАРЕЖДАНЕ
  • 7 Аха

    63 5 Отговор
    Нали искахте промяна.На ви сега промяна! Продължаваме промяната до пълен фалит на всичко.
  • 8 Мишоци

    88 4 Отговор
    когато хората са на площада вас що така все ви няма а после ревете, м?
    Що така не бяхте на протеста срещу сертификатите?
  • 9 сара

    21 37 Отговор
    Много са прави ресторантьорите. Приеха зеления сертификат и работят с него. Напълно правилно искат да действа повсеместно, а не само за тях. Пълна излагация става с този сертификат.
  • 10 Кунчев

    29 2 Отговор
    ЗАТВАРЯЙ !!!!!
  • 11 Тея със зелените

    53 6 Отговор
    сертификати основно сеят заразата. Но щом искате сертификати и ваксинации ще ви затворим до един. Ще минеме и бе прокисналите ви помии. Много съм пътувал, но в ресторант никога не съм ял такива гнусни бълвочи като в България.
  • 12 ПОСЛЕДНИЯТ ВЪЗРОЖДЕНЕЦ

    35 1 Отговор
    фашизъм
  • 13 Чувствайте се...

    53 0 Отговор
    ...привилигировани.
    Вие сте със сертификати ,клиентите със сертификати...В България не са много.
    Работите с отбрани хора.То изисканите заведения не са за всички.
    Само със сертификати.
  • 14 Мамул

    59 2 Отговор
    Хората бяха на площада за съвсем различни неща. Нищо от исканията на протестта не се изпълнява! Всичко за което работи правителството е антинародна глобалистка политика.
  • 15 .....

    43 2 Отговор
    Подмяната вече дразни. Тези имитират дейност. Нищо не правят, а говориха за мащабни реформи. Например, петков каза наскоро, че сертификатите отпадат при 70%, после при 75%, а сега 60%. Какво става??

    Коментиран от #18

  • 16 ковидиотин

    32 1 Отговор
    Няма причина да се оплаквате.Веднъж,като сте дали газа под наем връщане назад няма.Това сте вие мутрите кланяте се на всяка власт
  • 17 И. Иванов

    5 12 Отговор

    До коментар #1 от "Ха ха ха":

    Не днес, СЗО го съобщи вчера.
    Още някъде ще надуваш ли вувузелата?
  • 18 нищо не става

    19 2 Отговор

    До коментар #15 от ".....":

    Опитва се да ви залъже, както направи това с коалиционните си партньори. Мисли хората за прости и донякъде е прав. Успява. До кога ще видим.
  • 19 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    13 0 Отговор
    взимаш бутчета от кауфланд напомпани с белина и няма вирус, няма салмонела, няма и ДВСК!!!
  • 20 И. Иванов

    3 25 Отговор

    До коментар #1 от "Ха ха ха":

    И?! Кво правим сега? Получи морална подкрепа от СЗО. После? Нали разбра какво са условията за БГ - 60% ваксинирани, или под 5% заетост на леглата в болниците. Иначе не става - на когото не му допада да върви да живее в СЗО.
  • 21 Гост

    26 1 Отговор
    Не бе, другарю Коларов! Вместо да се "разширява" следва да настоявате тескерето фашистко да отпадне сега и веднага! Иначе нямате моята подкрепа...
  • 22 НЯМА

    36 1 Отговор
    Няма по откровено признание, че зелените сертификати не вършат работа. Тяхната цел е единствено да принудят хората да се ваксинират, след което ще последват отново същите ограничения. Който разбрал - разбрал, но това е положението. Изненадани са само излъганите.
  • 23 За съжаление

    33 2 Отговор
    Налагат отново старите мерки, защото зеленият сертификат е безполезен. Той остава само за това, за което беше въведен - невиждан натиск за принудителна ваксинация.
  • 24 Принципно

    28 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ха ха ха":

    Принципно си абсолютно прав, че зелените сертификати са напълно безполезни, но това не е новина, защото от самото им въвеждане на всички беше ясно за какво служат, а именно за натиск за ваксинация. Е има и хора, за които това не беше ясно и все още вярват безрезервно в мерки, сертификати и т.н., но е добре да започнем и да мислим.
  • 25 !!!

    24 1 Отговор
    Тотален бойкот на фашистките бизнеси искащи сертификат!
  • 26 Хахаха

    19 1 Отговор
    Пак си спете и не протестирайте
  • 27 Ангел Кунчев

    19 1 Отговор
    Представител на България в рокфелеровата CORDS през 2001 става настоящият главен държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев . По съвпадение, някои от представителите на другите източноевропейски държави (като например Албания или Хърватия) днес също са видни дейци в областта на публичното здраве. Довчера неизвестни, от година-две тези лица се изпотрепват да рекламират всякакви модерни медицински мерки и сертификати.
  • 28 Класика

    26 1 Отговор
    Точно,на абордаж! И съд за предателите които подкрепят бялата мафия! Пропиляха съдби и животи! Хората измряха от инфаркти и инсулти на психическа основа! И понеже ги е страх ,че да за затвора още се оправдават и ни плашат с ковид! Но човешката психика не може да търпи вечно страх!!!!!!! Дори и робите са възставали!!!
  • 29 Бе рев, бе писък

    9 1 Отговор
    Те отново пращат децата онлайн, хем щяха последно на тях да посегнат, кръчмите реват! "Последно" на канадски български означава "първо".
  • 30 James 🇺🇸

    17 0 Отговор
    Тия гвоздеи не разбраха ли, че сертификата ощетява тях. Аз няма да си взема сертификат само за да седна да ям чорба в някой смотан ресторант - мога да си сготвя, или да си поръчам онлайн!
  • 31 miro

    6 2 Отговор
    някай да публикува адреса на кунчо и всичко приключва.
  • 32 Тъпак

    13 1 Отговор
    Изявления като това за разширяване на сертификата няма как да събудат добри чувства към кръчмарите.Правилното бе на12.01.да бяха на площада.Дори и ДПС да организира протест против сертификата ще го подкрепя, защото тази така наречена мярка е само първата стъпка и сме на пързалката.
  • 33 ИЗНЕНАДА

    10 1 Отговор
    СЗО премахва зелените хартии а нашите мишки които се кръстеха преди изборите че няма да ограничават няма да задължават сега
    се наа..каха и ЗАЩО ДА СЕ ВАКСИНИРАМЕ...ТА ТЕ ВАКСИНИТЕ НЕ РАБОТЯТ...ХОРАТА ИСКАТ ДА РАБОТЯТ ТЕ ГИ СПИРАТ...ТЕ КОИ СА ТЕ...КОЙ ГИ ИЗБРА ЗАЩО ДЕРИБЕЙСТВАТ...НИЕ ИМАМЕ ПРАВА И ЩЕ ГИ ПРИЛОЖИМ...КОГА Е ДАТАТА И ВСИЧКИ ТАМ КЪДЕТО ТЕ ОБИКАЛЯХА ПРЕДИ ДА ВЛЯЗАТ ВЪТРЕ...ДА ВЛЕЗЕМ ВСИЧКИ НИЕ ПРИ ТЯХ...ВРЕМЕ Е ...ИЛИ ТЕ ИЛИ НИЕ...НООО НИЕ СМЕ МНООООГО..
  • 34 АЛООО ИДВАМЕ...

    11 0 Отговор
    Чувате ли тропота...какви сертификати...какви ограничения вижте какво се случва по света...боцкане..боцкане и все боцкане....не на нас ние сме БЪЛГАРИ не се предаваме ще мачкаме насилниците които ни изнудват....ще направим ПРОМЯНАТА ...това ли е политика НАСИЛИЕ ЗАБРАНИ УНИЖЕНИЯ ЛЪЖИ...никой вече не ви вярва нито на измислените"ваксини"резил не успяхте...
  • 35 АЛООО ИДВАМЕ...

    7 1 Отговор
    Чувате ли тропота...какви сертификати...какви ограничения вижте какво се случва по света...боцкане..боцкане и все боцкане....не на нас ние сме БЪЛГАРИ не се предаваме ще мачкаме насилниците които ни изнудват....ще направим ПРОМЯНАТА ...това ли е политика НАСИЛИЕ ЗАБРАНИ УНИЖЕНИЯ ЛЪЖИ...никой вече не ви вярва нито на измислените"ваксини"резил не успяхте...
  • 36 Кошмар

    3 0 Отговор
    Зеления сертификат е пътник но дупе да ни е яко какво ни се пише!Ток х4 Бензин двойно Стагнация тотална?!
  • 37 Петият бустер

    4 0 Отговор
    И за какво ше намаляват времето на работа на заведенията,същото което става през деня си става и през ноща,като гкедам ко става тия с йръчмите ше фалират на фона на скъпите токове и други и да им забранят да бачкат,болен човек по принцип не ходи на кръчма,тоя зелен пас е пълна глупост.Колкото до некви ваксини не мога да повярвам,че искат някои страни задължителна ваксинация,25 години не съм кихал и съм нега здрав някой ше ми каже ,че съм опасен за обшеството ако не съм ваксинирал
  • 38 ПЕНСИОНЕР

    0 0 Отговор
    Къде и колко плащат да се изкажа в полза или против сертификата. Може и обратното.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол