Last news in Fakti

26 Януари, 2022 08:52 6 119 48

Румен Петков: Повтаря се „схемата Ирак“, това е умствена недостатъчност

  • румен петков-
  • ирак-
  • украйна-
  • русия

Лидерът на АБВ изрази надежда

Румен Петков: Повтаря се „схемата Ирак“, това е умствена недостатъчност - 1
Снимка: БГНЕС

Помолен да коментира напрежението по оста НАТО - Русия, лидерът на АБВ Румен Петков направи аналогия със случилото се в Ирак и предупреди: "Фактът че се повтаря „схемата Ирак“ говори за умствена недостатъчност".

На пръв поглед правят впечатление две неща – първо, че от месец – месец и половина Щатите и нашите партньори от НАТО или поне една част от тях, обясняват как Русия вече влиза в Украйна и руснаците ги изнервят – един месец и половина не влизат, посочи той. По думите му, създава се една обществена психоза – натиск върху общественото мнение в Европа и в света, че видите ли, Русия ще нападне Украйна. "Фактът че се повтаря „схемата Ирак“ говори за умствена недостатъчност", коментира Петков.

Уточнявайки какво има предвид под „схемата Ирак“, той припомни: "Дано да не сме забравили, но тогава повече от 3 месеца се обясняваше как Ирак разполага с химическо оръжие, как злодеят Саддам Хюсеин ще употреби химическо оръжие срещу цивилизована Европа и накрая британското разузнаване излезе с доклад, в който обясни, че те разполагат с неоспорими данни, че Ирак разполага с химическо оръжие. Ние истинските демократи нападнахме Ирак, избихме няколко хиляди жени и деца - невинни хора и се установи, че химическо оръжие няма".

Сега, същото британско разузнаване обяснява как има данни колко са спецгрупите, как ще се влезе в Украйна, кой ще бъде следващият премиер на Украйна, изтъкна Петков и определи такива разсъждения като нелепи. "Една част от кандидатурите на британското разузнаване имат забрана за влизане в Русия и конфискуван бизнес от руската държава, което прави твърденията жалки", каза той.

На този фон, според Петков е наложително в парламента да се гласува предложената от АБВ неотдавна Декларация. Тя беше отклонена, че не била актуална - още никой не искал нищо от нас, разказа с недоумение Петков и изтъкна разбирането на АБВ: "Ние трябва да заявим позицията си преди някой да поиска каквото и да е от нас - неразполагане на чуждестранни оръжия на територията на нашата страна, неизползване на нашата инфраструктура за военни действия, гарантиране на Черно море като зона за мир, т.е. ненавлизане на чужди плавателни съдове с военни цели на територията на Черноморския басейн".

Лидерът на АБВ изрази надежда това да стане факт на извънредното заседание на Народното събрание.

"Има една част от българите, които копнеят тук навсякъде да насадим ядрени оръжия. Нека обществото да види кой какво му предлага. Има други наши сънародници, политически ангажирани, които държат непременно ние да оглавим войната срещу Русия. Обществото трябва да ги види, трябва да ги знае кои са", категорично заяви Петков.

Има група сънародници, в това число и ние, добави той - за които ориентацията на България – членството в ЕС и НАТО не са под въпрос и няма защо да са под въпрос, но ние трябва да гарантираме мира в региона, а това означава България да е ясна и категорична. "Защото има някои нюанси в позициите, които изразиха военния министър, министър-председателят и президента и по този начин смущаваме нашия народ, смущаваме и нашите партньори", поясни Петков.

Коментирайки идеята ние, НАТО и Индия да обявим война на Китай или да смачкаме Китай, той заяви: "Нека все пак си дадем сметка, че ние сме 6 милионна България и ако ние оглавяваме битките с Китай, нещата в световен мащаб са много изтървани или здравословното състояние на авторите не е изтървано, необратимо е".


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 95 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    100 2 Отговор
    Някой ще каже ли на смелите, НЕ виждали автомат , що е то ФЛАНГ и ФРОНТ ‼️ Да разберат къде сме ние ‼️
  • 2 ДОНЧО

    129 17 Отговор
    ПЕТКОВ Е НАПЪЛНО ПРАВ.

    Коментиран от #3, #45

  • 3 сългасен съм

    16 57 Отговор

    До коментар #2 от "ДОНЧО":

    Кирчо е прав.
  • 4 Българин

    22 121 Отговор
    Чаках с нетърпение тази пълна с ум руска матрьошка да вземе отношение по въпроса!

    Коментиран от #7

  • 5 IVAN

    112 12 Отговор
    НЕ САМО ИРАК ,А ЛИБИЯ,СИРИЯ С БЕЛИТЕ КАСКИ ЛЪГАХА ЗА ХИМИКАЛИ,НАМЕСИТЕ ИМ ЗА КАЗАХСТАН,УКРАЙНА. ЗЕЛЕНСКИ КАЗА 60000 ИМАЛО НА ГРАНИЦАТА А САЩ УВИЛИЧАВАТ НА 120 000 .НАТО И САЩ АГРЕСОРИТЕ И САМО НАПАДЕНИЯ. КОЙ ИМ ДАВА ПРАВО ДА БОМБАНДИРАТ ДЪРЖАВИ ЗА СВОЙ ИЗГОДИ. КЪДЕ Е ООН ?
  • 6 гост

    22 70 Отговор
    Нямя го, няма го, и си намери тема! Петков, ти си забравено минало! Още помним святкащите полицейски лампи и как бандитите се плашеха ! Още чакаме писта за Ф-1! Колко парици отмъкна и ти червена маймуно!
  • 7 Румбата

    17 66 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    Оня ден беше при Митрофанова за инструктаж.
  • 8 Ясно е, че на

    91 9 Отговор
    Американците им се прави пак война. Затова и бързаха да изгонят Тръмп. Старчето Байдън бръщолеви каквото му диктуват глобалистите, само обидите инпсува ето му са оригинално негови. Облизват се на Европа, че и на Русия
  • 9 обик коментар

    69 10 Отговор
    За съжаление пикаещия в фонтана е повече прав от срящите в парламента и президентството !
  • 10 Объркано Атлантиче

    88 8 Отговор
    Убитите от англо-американците в Ирак не са няколко хиляди, а над един милион. Отделно жертви от тази война са половин милион деца, за които в интервю( има го в нета) бившият държавен секретар на САЩ Мадлин Олбрайт каза, че смъртта на 500 000 деца в Ирак си заслужава
  • 11 Цезар

    83 6 Отговор
    Грузия, подтикввана от НАТО, нападна Русия в деня на олимпиадата в Пекин!
    Сега идва олимпиадата пак в Пекин! Май украйнците ще нападнат Луганската и Донцката Републики!
    Повтаря се иракската синдрома.
    Колко съвпадения: Грузия, Ирак, Сирия, …… Украйна.
  • 12 petar svilenov

    42 3 Отговор
    Това е истерия,която може да премине в амок.При това психично заболяване,поразеният се диагностицира с обилна пяна от устната кухина,разширени зеници и висока степен на агресия.Безразборно нанасяне на удари и животински
    вой.При такива изяви, заболелите бивали неутрализирани.
  • 13 Гай Турий

    37 5 Отговор
    Чуркащият във фонтана отново ме изкефи с желязната си логика.
  • 14 !!!?

    9 76 Отговор
    Повтаря се "схемата Ирак" но от Кремъл който анексира Крим под лъжливи предлог на Путин, че бил "наследство от баба му Путина" и влезе с войските си в Донбас под предлог, че Киев избивал руснаците !!!?

    Коментиран от #18, #19

  • 15 Истината

    6 44 Отговор
    ....... идеята ние, НАТО и Индия да обявим война на Китай или......... НАТО е отбранителна организация и подобна идея може да се пръкне единствено в главите на руски агенти провокатори.

    Коментиран от #24

  • 16 Хаах

    4 54 Отговор
    Пръскащия умност виден представител на Руското Посолство и службите МУ, ни преподава урок май на хибридна дезинформация и лъжа.
    Правейки сравнението с Ирак ни зомбира с тезата, че НАТО води кампания за предстоящо нахлуване в Русия.
    Като виден Путинист, що не вземе да ни обясни какво е значението на думичката ултиматум и какво означава пруталните претенции на Лавров към Б-я и Румъния.
    Какво означава на международен език това и как се процедира в тези случаи.
    Да ни обясни и поради коя причина руснаците в момента копат масови гробове по границите с Украйна в руска територия.
  • 17 Ндрангета

    4 45 Отговор
    Петков няма ли да се скриеш, бе. И ти окраде държавата, ама акъл даваш.
  • 18 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    37 2 Отговор

    До коментар #14 от "!!!?":

    "... и влезе с войските си в Донбас..." 🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔 КОГА ВЛЕЗЕ ❓❓❓

    Коментиран от #31

  • 19 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    43 4 Отговор

    До коментар #14 от "!!!?":

    А нещо за изгорените живи над 40 човека в Одеса ‼️‼️‼️

    Коментиран от #21

  • 20 Боб

    5 32 Отговор
    Чудя се теа от НАТО мое ли са толкоз тъпи да не вземат Румен Петков да им оправи бакиите.. Той е от кухнята на България, а се знае че всеки ни взема за пример по оправия, благоденствие и щастлив народ
  • 21 Истината

    2 45 Отговор

    До коментар #19 от "🇧🇬БАЙ Х@Й‼":

    Ами руснаците ги изгори а за да натопят украинците. Това отдавна е известно.
  • 22 саксон

    40 4 Отговор
    Време е трезво мислещите американци,ако въобще има такива ритнат стола на този параноик Бай Дън.Толкова злобно и тъпо същество не се е раждало.Време е да избирателите му да осъзнаят,че е к.чи син.
  • 23 Отпускар

    40 2 Отговор
    Няма нищо общо с Русия. Военните от Афганистан си използваха отпуските и сега им търсят нова локация и нови глупаци да ги хранят. Където и да отидат, отърване от тях няма. Руснаците винаги са добър повод за плашене, та вършат работа.
  • 24 antiлогика

    41 3 Отговор

    До коментар #15 от "Истината":

    Отбранителните организации не окупират чужди територии. Дори чрез т.нар. дипломация, но и с пряка агресия. В този смисъл, не виждам основание да се оспорва фактът с Ирак, само защото Петков ви е пряк опонент. Фактите са факти. Разбира се, от позиция на силата, те винаги могат да се изопачават или премълчават. Но това не променя фактите. А те са такива, че ВОЕННИЯТ ПАКТ нато НЕ Е НИЩО ДРУГО, ОСВЕН ВОЕННА, ТЕРОРИСТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ. Щом могат и поставят на колене правителства и цели държави, които най нагло наричат "съюзници".

    Коментиран от #29

  • 25 Лошо

    30 1 Отговор
    Всъщност има логика за британското разузнаване да получава удобна информация от руски олигарси чийто бизнес беше отнет от Путин.Откраднатите от тях капитали удобно се намират в британските банки.Никой не иска да воюва и е добре това да не се случва иначе за нас това ще е катастрофално Дискотеките на пристанището във Варна може да гледат светлинно шоу Искандер тъй като центърът на НАТО е точно срещу тях

    Коментиран от #46

  • 26 предател

    3 16 Отговор
    Класически
  • 27 mi6osp

    15 4 Отговор
    Всъщност е опит за повтаряне на схемата на войната на Босна и Херцеговина (Украйна) срещу Сръбска Крайна (Донбас).
  • 28 Посетител

    33 4 Отговор
    Чуркал-нечуркал по фонтани, но - когато по дадена тема е прав - прав е! И логиката му е логика и не можеш да я отречеш просто така!

    Коментиран от #39

  • 29 Истината

    5 34 Отговор

    До коментар #24 от "antiлогика":

    Повтаряш лъжите на Петков. НАТО не е участвало в окупацията на Ирак. Участва така наречената "Коалиция на желаещите", която освен европейски държави с малки контингенти участваха Япония, Австралия и други държави. НАТО никога не е участвало като организация в окупация на. Ирак

    Коментиран от #32

  • 30 Цола Драгойчева

    5 16 Отговор
    След изказването Петков се затича към близкия фонтан да източи бойлера....
  • 31 и аз така

    4 15 Отговор

    До коментар #18 от "🇧🇬БАЙ Х@Й‼":

    Влезе ама само ТОЯ "въпросителния" го видя . Всъщност ако беше влязъл вече отдавна тоя конфликт да беше завършил . Проблема е и в това че МУТИН допусна грешка(но за него е по важен двореца в Геленджик и 30 фамилии които управляват Русия ) и след като си казал " а" не трябва да си стигнал до "Б" и да нямаш смелост за "Я" .Генадий Зюганов му каза че отдавна трябваше да се признаят републиките в Донбас и по американския сценарий за Косово до се приложи и в конфликта Донецк и Луганск .Нека някой да се опита да ми каже че Косово по нещо се отличава от Донецк и Луганск !!!!
  • 32 ахадън му

    16 4 Отговор

    До коментар #29 от "Истината":

    Когато се говори Нато разбирай САЩ какво НАТО кви 5лв. !!! И в тоя ред на мисли не бяха ли САЩ в Ирак или Афганистан или в Югославия >Кви кенгура кви самурай ти се привиждат !? Когато говориш трябва да назоваваш нещата с истинските им имена , няма нищо срамно и страшно (говорим за истини все пак )

    Коментиран от #33

  • 33 Истината

    4 12 Отговор

    До коментар #32 от "ахадън му":

    Руската пропаганда я прави в кръчмата или у дома си. Фактите са си факти.
  • 34 mi6osp

    10 2 Отговор
    Междувременно вчера на ниво президенти бяха проведени по телефона преговори Русия-Куба . Какво ли са решили Путин и Диас- Канела, че американските медии са така разтревожени? Русия ремонтира руските бази в Куба още през 2020.

    Коментиран от #35

  • 35 Само питам

    4 16 Отговор

    До коментар #34 от "mi6osp":

    Разтревожена ти е русофилската душица от предстоящото фиаско на Русия.

    Коментиран от #38

  • 36 Защо всички продажници говорят от името

    14 4 Отговор
    на народа? Народа искал това, народа искал онова!? Уж на много умни се правят, за власт се натискат, а не проумяха, че народ се пита с референдуми, всичко друго е ала-бала, мижай да те лъжа. Някой пита ли народа, дали иска да сме в НАТО, и защо оня евреин на своя глава заедно с царчето, за пари подложиха цяла България на САЩ? Дядо Славейков го е казал точно-"Всичко което се прави за народа, но без народа е противозаконно". Народе опомни се, тези мекерета ще ни погубят!

    Коментиран от #41

  • 37 Шадраван

    2 12 Отговор
    Няма нищо общо !!!!!
    Като ви се целуват руски задници плувай
  • 38 mi6osp

    13 1 Отговор

    До коментар #35 от "Само питам":

    Объркал си се. След фиаското с бягството от Афганистан, с цветните революции в Беларус и в Казахстан, следва четвърто фиаско на Байдън за една календарна година. Никакви шансове да спечели някакви избори.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 АНТИКОМУНИСТ

    14 1 Отговор
    ПЕТКОВ Е НАПЪЛНО ПРАВ,С нато($ащ) ЩЕ ГРИЗНЕМ ДЪРВОТО ПАК !
    го$пода -€вроатлантици,$ПОМНЯТ€ ЛИ $И,Ч€ "$ъюзникът"-$ащ(нато) НИ ИЗРАБОТИ ДА ОПРОСТИМ ДЪЛГА НА ИРАК И ЛИБИЯ....,НЯКАКВИ МИЛИОНИ ДОЛАРИ $АМО.....?
    А БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА И СТАРЦИ МИЗЕРСТВАТ!
    СПЕШНО РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ нато($ащ)!!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 НИМРОД

    1 6 Отговор
    Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО) обяви своята космическа политика, като даде да се разбере, че заплахите за космоса „могат да доведат до активирането на член V“. Член 5 от Северноатлантическия договор изисква от подписалите страни да се ангажират, че „въоръжено нападение срещу една държава-членка ще се разглежда като въоръжено нападение срещу всички държави-членки“.

    ИСТИНСКАТА БИТКА ЩЕ Е В КОСМОСА.
  • 43 Тапата

    1 4 Отговор
    Три въороса: Защо руската армия се обучава в пограничните райони с Украина; Защо Украйна иска да членува в НАТО; Какво стсна в Крим.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Ха ха

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "ДОНЧО":

    Румен и Кирчо?
  • 46 Nnn

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "Лошо":

    На варненци няма да им е за първи път да са под руски обстрел, но преди стотина год. палубната артилерия на руснаците беше от френски оръдия и нанесе поражения даже уби рускинята кметска съпруга! Сега обаче руските ракети са си руски и без профилактика на украинските им насочващи системи най-вероятно ще ударят сърбия както в сирия удариха иран!
  • 47 Еххх

    0 0 Отговор
    Интересни като не са на власт,мислят като народа ,като седнат в парламента и мислят като кучи синове за народа си
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове