Last news in Fakti

7 Февруари, 2022 16:46 3 019 49

"Поход на свободата" в София срещу COVID мерките и протест срещу зеления сертификат

  • поход на свободата-
  • софия-
  • мерки-
  • зелен сертификат

Автошествието потегли от площада пред Народното събрание и се отправи към Орлов мост. Очаква се да мине през Околовръстния път и да приключи пред сградата на президентството

"Поход на свободата" в София срещу COVID мерките и протест срещу зеления сертификат  - 1
Снимка: БГНЕС

Автошествие под наслов "Поход на свободата" с искане за отпадане на противоепидемичните мерки потегли от площада пред Народното събрание и се отправи към Орлов мост. Очаква се да мине през Околовръстния път и да приключи пред сградата на президентството. Шествието се води от полицейски патрул, съобщават от Dariknews.bg. Участват два буса и около 15 автомобила. Участниците са се организирали в социалната мрежа по примера на протестите в Канада.
Говорителят на протеста Явор Гочев обяви пред събралите се на площада граждани, че в Канада хората протестират вече седмица. "Ние излизаме да кажем, че не протестираме срещу лошо поддържаните пътища. Днес ние излизаме да кажем "не" на зеления сертификат, "не" на дискриминацията", каза Гочев.
Засилена е полицейската охрана пред сградата на парламента. Има служители на полицията и на жандармерията.

Малко по-рано около 50 противници на зеления сертификат се събраха на протест под надслов „Марш на свободата, премахване на тиранията от пандемията“. Повечето от участниците имаха и други каузи, за които се бореха, например, намаляване на високите цени на горивата.

„Очакваме управляващите да се осъзнаят, че тези цени на горивата са спекулативни. Къде отиват тези пари? Не се оправяме в тази ситуация, но не очакваме управляващите да ни чуят. Правителството трябва да пада: или ще направят нещо в полза на хората, или да си ходят. Това е политика на геноцид“, каза един от протестиращите.

„Аз съм тук, за да мога да подкрепя абсолютно всички хора, които са осъзнали нещата. Отдавна е ясно какво се случва. Време е медиите да спрат да заблуждават хората. Аз живея под наем. Трудно се оправям“, каза възрастна гражданка.
Отпадането на зелените сертификати беше другата кауза на протестиращите.

„Аз протестирам срещу зеления сертификат. С негова помощ се въвеждат мерки, които ни ограничават. Искаме да постигнем неговата отмяна, ако не го постигнем днес, ще го постигнем утре. В началото на пандемията се започна с манипулации. Няма такъв вирус. Манипулацията е огромна, като се започне с бройката на умрелите. Трагична история е“, възмути се протестиращ.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 75 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Севда

    14 92 Отговор
    Бойко ще Ви махне зеления сертификат, когато ГЕРБ спечели предсрочните избори!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Жорж Ганчев

    19 75 Отговор
    За такива събития преди време ЖОРЖ ГАНЧЕВ казваше, че се участвали "Сульо, Пульо, Атанас и аз"! Само Цончо Томов Ганев от Възраждане не е бил там, но са го забелязали да продава боя Ойкос от баничарката с която бръмчи из София...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Зелен сегрегат

    128 16 Отговор
    Подкрепа за всеки, който е против Зеления сегрегат! Долу Зеления сегрегат!
  • 6 бббб

    21 98 Отговор
    Вместо да излезнеме ВСИЧКИ ДА ПРОТЕСТИРАМЕ ЗАРАДИ СКЪПИЯ ТОК, ТЕ ЯВНО СИ ИМАТ ПАРИ И СИ ПРОТЕСТИРАТ СРЕЩУ ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ! ХАХАХА НЕ МОГАТ ДА ХОДЯТ В МОЛА ! ХАХАХА ИДДДИОТИ
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Грульо

    97 8 Отговор
    Баба Радка да излезе да преговаря с протестиращите! Тя е виновна, че още има зелен сертификат и тя "официално" съветва Кирчо да не го маха, не че от Козяк го карат. :D Долу ковит геноцида!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Безработни

    12 81 Отговор
    лентяи си търсят развлечение.
  • 11 Човека Коза

    115 11 Отговор

    До коментар #9 от "бббб":

    Не е заради мола гражданче. Заради отнемането на свободи е. Първо зелен сегрегат, после задължително боц, после и на децата задължително. Ама ти откъде да знаеш...

    Коментиран от #25, #38

  • 12 предатели

    13 60 Отговор
    Костя тъп@то е предател, носи маски в чужди държави.
  • 13 Зззз

    14 65 Отговор
    Да бяхте изчакали още 2 месеца,щяха от самосебе си да отпаднат всички мерки.Такааа приличате на видяла жабата ,че подковават вола и тя вдигнала крак.Как пък нещо сами не можем да измислим и организираме,ами все на чежбинско залагаме.

    Коментиран от #16

  • 14 Няма да върнете бокйко знам че това ви е

    7 54 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    целта . Видяхте от канадците , но не знаете ли че там има контрапротест ?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Последния Софиянец

    24 3 Отговор

    До коментар #13 от "Зззз":

    Преди три години пак така казаха.

    Коментиран от #19

  • 17 булгар

    1 1 Отговор
    чован....
  • 18 марш на

    6 36 Отговор
    откачалгите
  • 19 Бонго

    10 24 Отговор

    До коментар #16 от "Последния Софиянец":

    И защо си Последия Софиянец ? Да не си тръгнал да умираш, крретенче?
  • 20 Истина е

    8 51 Отговор
    Колко много идиоти които не вярват ,че съществува такъв вирус .

    Коментиран от #22

  • 21 Име

    9 46 Отговор
    Това са мисирките на ония бандит от Банкя! По негово нареждане от Възраждане се опитват да клатят държавата !!
  • 22 Последния Софиянец

    66 4 Отговор

    До коментар #20 от "Истина е":

    Има стотици вируси и хората живеят с тях милиони години.

    Коментиран от #23

  • 23 То има и хиляди

    8 27 Отговор

    До коментар #22 от "Последния Софиянец":

    софианци, но само ти си тъп

    Коментиран от #28

  • 24 U2U2U2

    9 59 Отговор
    Тия смешковци минаха покрай нас! Колкото, до големината на колоната - десетина леки коли и едно камионче! Най-голяма е озвучителната уредба, по която ръсят глупости и нелепици! Полицейските коли са повече от колите на т. нар. "Поход на свободата". Няма и как да е иначе, такива нелепици, като "Няма такъв вирус", и подобни, могат да ги говорят само ограничени хора, меко казано! Кой нормален ще ги последва, освен ваксинираните цончовци, гунчевци, копейки и прочие!
  • 25 руснак

    7 60 Отговор

    До коментар #11 от "Човека Коза":

    Ти с твоят инатлък да не се ваксинираш не нарушаваш ли по ценното за другите - правото им на живот. Като не се ваксинираш, ти си потенциоален преносител на вируса, заразяваш околните, някои от които губят живота си. Кое е по-ценното, твоята и на такива анархисти като теб свобода или живота на много невинни хора. Явно не си дорасъл да осмислиш за какво иде реч. Може би живееш сред козите, и това оправдава избора ти на име - човекът коза.

    Коментиран от #29, #31, #34, #37

  • 26 пешо

    6 50 Отговор
    поредните боклуци на протест
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Дъ бест

    4 22 Отговор

    До коментар #23 от "То има и хиляди":

    Тоя е най тъпия
  • 29 нннн

    52 3 Отговор

    До коментар #25 от "руснак":

    Логиката ти е слаба. И неваксинираните, и ваксинираните разнасят вируса и заразяват околните. Доказано е. И борбата е срещу ЗС, а не срещу доброволната ваксинация.
  • 30 pappap

    48 6 Отговор
    Интересно ми е кой шизофрен пише минуси към коментари против зеленото лисче.Някой които си е сложил 10 бустера и сега или след време ще му излязат през ( . ) и сега го е яд на тези без.ако се остави това следващото ще задължително за децата ваксинация после за възрастните и просто ми става мъчно за този който би направил това.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Матей преображенски

    46 4 Отговор
    Прекалиха с тия мерки,а върха е зеления серетификат,или сюргюнификат.Заради един нищо и никакъв грип и такива безумни мерки,таман да беше някоя заразна дизентерия и щяха всичко да окатанчат.
  • 33 Хаймана

    37 2 Отговор
    Друго си е да си седиш у дома и да протестираш онлайн като пишеш във факти.бг Затова си заслужаваме кухите политици и алчните олигарси зад тях.
  • 34 Човека Коза

    42 1 Отговор

    До коментар #25 от "руснак":

    С моя "инатлък да не се ваксинирам" с недоказани субстанции не поставям в риск никой, включително и себе си. Нали който го е страх от "новата чума" се е ваксинирал, съответно е предпазен? А ваксините предпазват ли от заразяване? По твоите думи "ваксинираните" не разпространяват "заразата", ама не и по думите на СЗО... Ваксинираните дори са по-заразни за околните, само, че го "изкарват леко". Това не е ли егоизъм? Аз съм социално отговорен, и не се ваксинирам за да не разпространявам заразата. А и съм отговорен към собственото си здраве, и заради това не искам да се бода със съмнителни течности, които така или иначе след половин година ( в случай, че не развия странични ефекти) вече ще са изтекли и все едно не съм се бол никога. Цялата пландемия е пунта мара отвсякъде. А теб като те е страх, бий си третия бустер и спи спокойно, но не забравяй, че продължаваш да разпространяваш вирус. А и казват, ваксинираните умират по-леко (преболедуват де)...
  • 35 Радо

    5 35 Отговор
    Тази шепа хора - дори не 50, а 20 човечеца, не заслужава да бъде коментирана. Видяла жабата, че коват вола, и тя вдигнала крак :)
  • 36 Тъпак

    38 0 Отговор
    Тъпо е да прави протест без никаква подготовка и да не знае никои за него.Малобройните протести само разхитяват енергия и дават повод на ваксърите за подигравки.Странно защо някои хора тук постоянно коментират негативно всеки протест срещу сертификата, може би сегашното положение им харесва.Иначе които и направи протест против тази гадост го подкрепям.
  • 37 Слушай, Руснак,

    30 1 Отговор

    До коментар #25 от "руснак":

    "Иде реч" именно за живота на много невинни хора! Които наивно "вярват в науката" и отиват да се бодат - и се парализират, разболяват се, а много и умират! Само в Европа са над 36000 починалите от ваксина! В САЩ са над 24000! Затова иде реч! Да се спасят много хора!

    Коментиран от #41

  • 38 Кво му обесняваш на тоя 6666

    12 1 Отговор

    До коментар #11 от "Човека Коза":

    Парцалев имаше един лаф:"Прост човек не се сади,никнат си сами като гъби"...
  • 39 ComfortablyNumb

    1 17 Отговор
    Тъпунгeри! Обсъждат отменяне на мерки държавите който имат над 80% ваксинирано население . В резервата на антиваксърите това е последствието че пандемията ще върви най дълго и мерките ще паднат последни, а и никакви туристи няма да дойдат на море като чуят че само 30% ваксинирани ...
  • 40 ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!

    11 0 Отговор
    ДОЛУ "РОЗОВИТ€ ПОНИТА",
    ДОЛУ З€Л€НИЯТ $€РТИФИКАТ И Ч€РВ€НИЯ ФАТМАК!
    77г. КОМУНИЗЪМ СТИГАТ! СТИГАТ! СТИГАТ!
  • 41 Не вярвам

    1 10 Отговор

    До коментар #37 от "Слушай, Руснак,":

    Лъжеш ! Никъде няма такива данни . Тези данни се разпространяват само от съветските наемници

    Коментиран от #43

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Отвори си сам

    10 0 Отговор

    До коментар #41 от "Не вярвам":

    Професор Кристиан Перон, дългогодишен президент на Техническия комитет по ваксинации на Франция, вицепрезидент на експертната група по ваксинации на СЗО за целия европейски регион, в публичен дебат на парламентарно изслушване в Люксембург:
    Доктори4 ковид етика
  • 44 сабазий

    5 1 Отговор
    требва като канадците в отава да включат и тръкерите за да имаефект,в отава излезоха на протест и каубоите с коне и ласо в центъра в момента центъра на отава е блокиран от ступани тирове и на джъстин трюдо му се разлюля яко стола
  • 45 сабазий

    7 0 Отговор
    требва като канадците в отава да включат и тръкерите за да имаефект,в отава излезоха на протест и каубоите с коне и ласо в центъра в момента центъра на отава е блокиран от струпани тирове и на джъстин му се разлюля яко стола
  • 46 !!!?

    4 7 Отговор
    Май днешните "възражденци" и "патриоти" ще ядат бой най-сетне. Българският Народ иска най-сетне спокойствие - аман от русофилски продажници, от маргинали и нехранимайковци, които непрекъснато крещят по жълтите павета сити, оядени и недодялани !!!?
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    0 0 Отговор
    тука да не е канада, тука населяват роби!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове