Last news in Fakti

15 Февруари, 2022 06:19 7 877 30

Бойко Рашков: Организираната престъпност е едно от най-сериозните предизвикателства на съвремието

  • бойко рашков-
  • гдбоп-
  • награди-
  • служители-
  • мвр

Министърът на вътрешните работи награди служители на ГДБОП

Бойко Рашков: Организираната престъпност е едно от най-сериозните предизвикателства на съвремието - 1
Снимка: МВР

"От основаването си до днес ГДБОП не само се утвърди и доказа като високо професионална структура в МВР. Тя ефективно допринася за издигането на авторитета на министерството на национално и международно ниво".

Това заяви в поздравлението си към служителите на ГДБОП министърът на вътрешните работи Бойко Рашков, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Организираната престъпност във всичките ѝ форми на проявление е едно от най-сериозните предизвикателства на съвремието. Фокусът в дейността на ГДБОП е насочен именно към ефективно противодействие на местни и транснационални организирани престъпни структури. ГДБОП има ключова роля, работейки по дела от изключителна обществена важност и интерес – добави той.

Благодарност за положените усилия и постигнатите резултати отправи и директорът на ГДБОП главен комисар Калин Стоянов. На церемонията присъстваха още заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев, главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров, директори на главни дирекции в структурата на министерството и други официални гости. Министър Бойко Рашков връчи колективната награда за служителите на отдел „Корупция и изпиране на пари“. Със заповеди на главния секретар на МВР бяха отличени петима началници на сектори в ГДБОП. 30 служители са наградени от директора на ГДБОП.

На 13 февруари 1991 г. е създадена Централна служба за борба с организираната престъпност в МВР /ЦСБОП/. Към онзи момент служби с подобни функции и компетентности съществуват в САЩ и Великобритания. Шест години по-късно тя е преобразувана в Национална служба към МВР /НСБОП/, а през 2008 г. – в Дирекция „Противодействие на организираната и тежката престъпност” към Главна дирекция „Криминална полиция”. През 2010 г. е възстановена отново като Главна дирекция към МВР /ГДБОП/. През лятото на 2013 г. преминава в структурата на Държавната агенция "Национална сигурност"/ДАНС/. През февруари 2015 г., след изменения в Закона за МВР, дирекцията започва да функционира отново като ГДБОП.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рашков

    23 24 Отговор
    Чекмеджан и опг герп на затвор
  • 2 /////

    31 4 Отговор
    Да бе много е ефективно ГДБОП затова е едва ли не част от мафията и кукувиците внедрени там снасят всичко където и на когото трябва.
  • 3 Хихи

    22 22 Отговор
    Опг-един с чекмедже един с асансьор един с тераса един със сакове един със суджуци една с къща у Барселона един с крадена джипка

    Коментиран от #5

  • 4 факт

    32 2 Отговор
    Ми тя тази организирана престъпност , за това е организирана , щото се организира от хора на високи държавни позиции , там където се намира допирателната , между интелигентната престъпност , и държавният служител , който трябва да я пресече.
  • 5 РАШКОВ, ДЕЙСТВАЙ

    32 9 Отговор

    До коментар #3 от "Хихи":

    ИМА ТЕХНОИМПЕКС, БСП МИЛИАРДЕРИ, ХОРА С ПО 17 АПАРТАМЕНТА.....
  • 6 Рашков, къде ми скри

    25 11 Отговор
    Рашков, къде ми скри дамаджаната, пиянде? Това, ако не е организирана престъпност, айде му кажи.
  • 7 Емо

    11 21 Отговор
    Мачкайте борисовата мафия!
  • 8 Ха ха ха

    23 6 Отговор
    боЮ рошавото се обади с пияндурската си камба ! Милиционер проЗД, само несретниците ти се връзват на празните приказки и бленуват да получават заплати по 2-3к, ама нищо да не правят ! Кога и да треснеш комуняга, все ще е късно !
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Амииииииии

    24 0 Отговор
    ТО ТОВА СА СИ ПОЖЕЛАТЕЛНИ ПРИКАЗКИ ........БРЕНДО ,ЧОВЕКЪТ СИ ГО ПУСНАХА ДА СИ СЕ РАЗХОЖДА НЕОБЕЗПОКОЯВАНО. ......... НИКОЙ ОТ ГОЛЕМИТЕ РИБИ В НАРКОТРАФИКА ,НЕ Е В ЗАТВОРА. ......
  • 11 Факт

    4 5 Отговор
    ОПГ- съдия, вещи лица, и ищец
  • 12 Българка

    9 9 Отговор
    И в ГДБОП и в ДАНС въпреки усилията на Бойко Рашков да се бори срещу корупцията и организираната престъпност, има много гнили ябълки и чантаджии, част от които съзнателно обслужват мутри и мафията, а други са некомпетентни и си кадруват за наша сметка. Не разбирам защо трябва да има в МВР толкова много структури, които действат самостоятелно, не си говорят помежду си. С това се размива отговорността за свършване на определени действия

    Коментиран от #22, #28

  • 13 питам

    21 1 Отговор
    А корупцията по високите етажи на властта я позабравихте... Гоните организираната престъпност с 1 кг. особено вещество, а през митниците минават тонове. най- вече кварталните милиционери, ведно с охранителите, ловят казанджии, кокошкари и каруци с дърва без печат.
  • 14 Eфрейтора

    17 3 Отговор
    МАЛЕ Е Е Е СМЕХ !! И за какво са наградени
  • 15 Организирана престъпност

    8 1 Отговор
    Ами щом организирано не ви харесва, кримитата ще действат индивидуално, защото като сте довели народа до просеща тояга, следва да очаквате и подобен изход не поддържам по никой начин криминалните та, но мизерията, законовата система, като цяло корупцията и фалшиви решения от страна на полиците водят до създаването на подобни групировки, не търсете последиците, започнете с причините
  • 16 РАШКОВ, ДЕЙСТВАЙ

    10 6 Отговор
    КВО СТАНА С МИЛИОНИТЕ ОТ ХЕМУС...РАЗСЛЕДВАШ ЛИ.....
  • 17 скорпи

    14 0 Отговор
    Ама ти беше в такава група!
    Не помниш ли?
  • 18 Карък

    7 1 Отговор
    При Борисов дъвкахме асфалт, Атия са по ЩЕДРИ предлагат релси и траверси.
  • 19 Професора

    7 0 Отговор
    Само едно организирано нещо има в България, и то е престъпността.Вичко друго е хаос.
  • 20 Антикомунист

    3 0 Отговор
    Тоя гений май откри топлата вода..........
  • 21 Гражданин

    3 2 Отговор
    Бате Рашко ще почерпи материал от архивите и досиетата в МВР и ще напише дисертация за професор.Че на многото му имоти не му отива да бъде доцент.
  • 22 Антикомунист

    3 2 Отговор

    До коментар #12 от "Българка":

    Мислиш ли че има усилия, имаше когато трябваше да се скалъпят внушения че ГЕРБ обръщали изборите с купуване на гласове. Те ни показаха как се прави това с машините!!!!!!!!
  • 23 7778

    1 0 Отговор
    От Бисарабия назначения сторете. БмБ е от 20 години в системата на мвр, всички назначения са по негово време. Сега рялом са при БР, а духом при ББ. Те младите са болни за ББ. 2,3 к дали.
  • 24 7778

    0 1 Отговор
    От Бисарабия назначения сторете. БмБ е от 20 години в системата на мвр, всички назначения са по негово време. Сега Тялом са при БР, а Духом при ББ. Те младите са болни за ББ. 2,3 к дали.
  • 25 Ризоспастис

    3 0 Отговор
    Ама правете разлика между опг-тата...например, между смешното опг от 3-4 човека за кражба от селски магазин и опг 3-4 и повече за кражба на еврофонфове, поръчки!! И заедното и друго - присъдите са в един и същ диапазон!!
  • 26 Анадолската агенция

    2 2 Отговор
    Няма ли да закрият БОП както през 2014-15 г.? Тогава ги пратиха при ДАНС..
  • 27 Ами ти

    1 0 Отговор
    Си един от престъпниците. Как точно ще се бориш със себе си!?
  • 28 Българка

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Българка":

    И тук ли си компетентна бяла птицо.!?
  • 29 Доцент

    0 0 Отговор
    Действай Чашков. Има хора с 19 имота и с 12 тоалетни на имот.И всичко това спестени от държавна заплата.Ти гониш само кокошката с по един имот ,пък бил той и в Испания. А, тези с многото имоти и тоалетни,КОГА!!??
  • 30 Опссс

    0 0 Отговор
    Тоя откри Америка , мюлюционер .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове