Last news in Fakti

1 Март, 2022 10:35 3 272 33

Валентин Радев каза коя е най-голямата опасност в тази война

  • валентин радев-
  • война-
  • русия-
  • украйна

Тази бомба е около 7-8 тона, вътре има обикновен тротил, който е обработен с нанотехнологии и има голяма разрушителна способност.

Валентин Радев каза коя е най-голямата опасност в тази война - 1

Най-голямата опасност в тази война е от хвърлянето на тази бомба, която Русия има. Това заяви бившият зам.-министър на отбраната Валентин Радев пред Нова телевизия.

Стрелбата от двете страни не е толкова опасна, защото е прицелна - цели се танк например. Но опасността от бомба е голяма, защото като я хвърлиш - не знаеш кой ще е там, обясни той.

Тази бомба е около 7-8 тона, вътре има обикновен тротил, който е обработен с нанотехнологии и има голяма разрушителна способност.

Тази бомба не е забранена от никакви международни споразумения и договори, за разлика от ядреното оръжие. Тя е като всяко друго конвенционално оръжие. Освен това тя не замърсява нищо и е екологически чиста - няма излъчвания и радиация и разрушава всичко в радиус на 300 м, обясни Радев.

Това не е високоточно оръжие, както са ракетите. На 300 м от нея нищо не остава, всичко се изпарява, остава лунен пейзаж. Това е заплахата, каза Радев.

Да уцелиш една сграда е случайност, но 87 пъти в Харков не е. Вероятно те са си мислели, че има обекти с особена важност, не мога да допусна, че умишлено обстрелват жилищни райони, коментира той. Във война и едните, и другите лъжат, това е хибридна война, допълни Радев.

Някой победи ли в Афганистан, в Сирия, попита той. Партизанска война сигурно ще има, но се надявам, да няма гражданска, допълни бившият вътрешен министър.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    41 4 Отговор
    Надявал се да няма гражданска война 🤔 Ами тя гражданската война там тече от ОСЕМ години ‼️
  • 3 ggggtttt

    33 6 Отговор
    те уж русите само нефт имаха , сега пък и нанотехнологии.....
  • 4 Иванушка

    26 4 Отговор
    "...тротил, който е обработен с нанотехнологии ..." - дистолепния, уважаван пенсиониран бивш зам. министър явно е почитател на Мъже в Черно , Уил Смит и хубавото уиски )))

    Коментиран от #23

  • 5 Човек

    7 8 Отговор
    Спешно Трябва да се договорим като италианците за внос на газ от Алжир!
  • 6 от тва разбрахме

    19 4 Отговор
    черусия има 1 единствена бомба
  • 7 Сто

    11 18 Отговор
    Хубаво е да допуснеш, защото няма Руска намеса без река от кръв на цивилни.
    Всеки път ли се объркват с военни обекти, или всеки който брани родината си е фашист.

    Коментиран от #29

  • 8 Емил

    23 8 Отговор
    Резултатът от войната е един - украинци и руснаци са вече ВРАГОВЕ! Границите нямат значение! Падна нова желязна завеса около Русия и ще минат десетилетия, за да се вдигне. От коя страна на завесата е Украйна - ще се вид и скоро! Вече понятието "православни връзки" доби ново измерение - братоубийство!
  • 9 орк

    13 3 Отговор
    Това ми напомня психовойната която водиха всички "правилни" експерти с нас за ковида. Ваксинирайте се, ваксинирайте се ваксинирайте се се замини с бомби, бомби, бомби.
    Резултатът от ваксинирането го видяхме. 80% от българите не повярваха. Толкова няма да повярват и сега
  • 10 АРТИЛЕРИСТЪТ РАДЕВ

    11 2 Отговор
    не знам какъв специалист е, но знам че похарчи над 20 млн за да прави уж торове от стари снаряди. После се оказа, че е по-лесно да се скрият липсите в складовете като просто ги врзивят. Хем могат да кажат, че ПУТИН ги е взривил
  • 11 Койчу

    20 3 Отговор
    На украинците в момента най голям проблем им са мародерите и бандите на които Зеленски раздаде оръжие. Къде е границата между ВСУ националистическите формирования и бандите става все по трудно да се каже. Май всеки стреля срещу всеки. Както и да свърши войната територията на която се намираше Украйна ще остане за дълго едно много неприятно и неподходящо място за нормален живот
  • 12 гошо

    9 4 Отговор

    До коментар #1 от "Въоръжени сили на Свободна Украйна":

    свободна, свободна, колко да е свободна 404... но ще бъде свободна, потърпете малко. ;)
  • 13 е и

    12 3 Отговор
    Тази бомба не е нищо страшно, дори Иран си направиха нещо подобно.

    Първи я метнаха американците в Афганистан, но тогава всички радостно пляскаха с ръце.
  • 14 Евроатлантик

    13 4 Отговор
    Голяма истерия е тези дни по медиите. Няма да е зле политиците вместо да заплашват съществуването ни да седнат да преговарят. Да заплашваш Русия със сила само подхранва тяхната военна параноя. Те от край време са на такава вълна. Западът от друга страна не е. Тия санкции и изолации ще прекроят отново света. А за да действа така открито Путин, значи се е договорил със силните на деня. Войната чудесно отклони вниманието от разсмърдялата се ковид пандемия, където работата отива все повече на диктатура или прокурор. А нашите западни глупаци, дето пушка не са пипвали са готови да се "борят" за мир като въоръжават Украйна.
  • 15 mi6osp

    11 6 Отговор
    Най голямата опасност в тази война засега е предложението на Полша да предостави на Украйна да ползва за бойни полети военните ѝ летища за готвеният подарък от ЕС на седемдесет руски самолета Миг и Су от натовски държави ( България участва с 30 бр).
    Русия отговори, че това означава ядрена война с НатО.
  • 16 free man

    11 9 Отговор
    Живещите нови поколения в Русия и Украйна не трябва да плащат за грешките на дедите си!Войнолюбивите драскачи тук що не грабнат калашниците и напред към Турция например?!А?Проявете малко съчувствие към хилядите потърпевши бежанци,загубили домовете си!Пробвайте да се поставите на тяхно място?Лесно е откъщи да раздаваш правосъдие! Как ще живеят след агресията на гнома Путин руснаците/мразени/ иОПУСТОШЕНИТЕ УКРАИНЦИ?

    Коментиран от #30

  • 17 Ами

    7 4 Отговор
    Ако има картечници в сградата и те целят от 10 етаж ко прайш бе Радев? То си е война
  • 18 прената

    11 2 Отговор
    И теб не сме те забравили предателю гербераст. И ти рано или късно ще отговаряш за предателствата ти към род и родина.
  • 19 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 6 Отговор
    това го имат и други държави.Това е забранено,като атома!никой не казва ,че не могат да ни изпарят,но това значи и тях да изпарят.Никой няма да даде на един човек да реши да пусне такава бомба.най добре за всички нормални хора е да се даде възможност да се прибере ......лудия,за да не мислим за атома....От ден на ден затъва повече в това,което ежедневно...произвежда...Той ече вижда грешката си,вижда и какво го чака...дайте му коридор за изтегляне и нека неговите хора да се разправят с него.........
  • 20 опасността е да се

    5 3 Отговор
    включиш в нея особено на страната на нато
  • 21 Внос / Износ

    3 1 Отговор
    Разбира се всеки изказва своето мнение, в повечето случаи емоционално и без да си задава въпроса какво следва.
    Тази война между Русия и Украйна ще промени Европа кардинално! Нека да мислим как ще продължим да живеем! След Ковид19 и тази война , започва разпада на Европа. Такава , каквато я харесваме. Нашата цивилизация ще бъде върната много назад в икономически и социален смисъл. Това е желанието на днешните управляващи! Следва връщане назад и надолу!

    Коментиран от #31

  • 22 очудващо

    0 4 Отговор
    Все пак у нас имало и политическо лице, което може да говори нормално, професионално, без облъчване и евроатлантическа истерия. Има кой да взема пример от г-н Радев.
  • 23 Костя

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Иванушка":

    Най вече на хубавото уиски
  • 24 Още един

    4 2 Отговор
    сляп и глух дебил нищо ме видял и чул за ПОСТОННИТЕ обстрели на Донецк и Луганск през последните осем години.

    Онемей бе, кретен.

    Ако станеш сляп, глух и ням може да те изтипосат до трите маймунки. Да им станеш подлога - ти си такава де.
  • 25 Брей тоя

    1 1 Отговор
    разбирач кой го извади от нафталина.Разбойковите чакали пак на старт за изяви.Не си мислете ,че с войната ще забравим золумите на Тиквата и ОПГ ГЕРБ.Ще ви стигне и вас възмездието,а Путин трябва да получи заповед за арест за геноцид и да бъде съден в Хага самозабравилото се джудже.
  • 26 До коментар 30

    2 0 Отговор
    Ти нормален ли си?Или си Копейкин-едно и също? Защо разпространяваш лъжи? Петков каза,че това са лъжи.Тя България няма 30 самолета,ти си някой луд трол ,на който хунтата плаща и мислиш другите за идиоти.Много нещастници в този сайт ,вероятно и руски подлоги.
  • 27 Грешка

    1 0 Отговор
    до ком.30- да се чете до коментар15.
  • 28 хехеххе блаженни са верващите

    0 1 Отговор
    хехехеххехе, изключителен, бих казал по скалата на професор Иво Христов този е дебил!!

    нана технологии, ала бала, космически наса, роскосмос
  • 29 хехеххе блаженни са верващите

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Сто":

    българския нещо ти се губи, я си укра или български джендър
  • 30 хехеххе блаженни са верващите

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "free man":

    добре де кажи как украинците ще живеят заради действията на гнома зеленски??

    Драги при един развод и двете страни са виновни!!

    Коментиран от #33

  • 31 хехеххе блаженни са верващите

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "Внос / Износ":

    още преди войната започна разпада на Европа, и то започна със появата на зелената сделка , под която се крие рестартирането на Европа така както оня мизерник Клаус Шваб описав!

    Войната е следстви драги на неумоверните глупости които сътвориха основно западните бандюги!

    Коментиран от #32

  • 32 некомунист и нефашист

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "хехеххе блаженни са верващите":

    Въпроса е:нахлу ли някой извратеняк в чужда територия,или да?Ако някой нахлуе у вас,как ще реагираш?Вятър те вее на бял кон още!Поиграй си малко на кукли и парцалки и си напиши домашните.
  • 33 грамотен

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "хехеххе блаженни са верващите":

    В българският език има граматически правила.Например:всяко изречение започва с главна буква,пред или се пише запетая,кога се пише пълен член и т.н.Мога да ти помогна срещу минимално заплащане-имаш вопиюща нужда!Знаеш ли какво означава вопиюща?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове