Last news in Fakti

1 Март, 2022 17:52 6 854 104

Рубежите на путинофилите падат един след друг

  • путин-
  • путинофили

И с това бързо се сменят опорните точки

 Рубежите на путинофилите падат един след друг  - 1
Снимка: БГНЕС

Рубежите на путинофилите падат един след друг и с това бързо се сменят опорните точки.
Да припомним:

Първата опорна точка беше, че САЩ нагнетяват напрежение и Кремъл никога няма да нападне Украйна - ехо на самата официална позиция на Кремъл. Това коментира Евгени Кънев.

Втората опорна точка беше, че може да има военен конфликт, защото САЩ са го предизвикали, но тя увисна, след като цял свят застана зад Украйна.

Третата опорната точка - вече след инвазията, беше за военна операция - ехо на Кремъл. С нея днес си заминава военният министър.

Четвъртата опорна точка сега е, че България трябва да е неутрална, въпреки членството си в НАТО и ЕС и на фона на реакциите на наистина винаги неутралните Швейцария, Финландия и Швеция в подкрепа на Украйна.

Петата актуална също в момента опорна точка е, че не трябва да има санкции, а преговори с Путин - защитавани от президентския кръг, БСП и Възраждане. Независимо, че бяха направени всички опити за преговори от Блинкен, Макрон, Шолц, а сега и украинския министър на отбраната, след които последваха мощни руски ракетни атаки срещу жилищни квартали.

Тези гледни точки може и да опитват да се харесат на немалкото путинофилско общество у нас, но издават непознаване на историята на геополитиката.

Идеята за предотвратяване на войни чрез архитектура на международна сигурност в Европа започва още с мирния договор от Вестфалия през 1648, последван от Виенския договор от 1815, Версайкия договор от 1919, Парижкия договор от 1947 г и Хелзинския пакт от 1975 г.
Първият голям урок е, че мирният процес почти винаги е прекъсван от страна негов гарант, която предпочита прекрояване на границите.

Вторият голям урок е, че краят на една система на сигурност идва, когато другите страни отказват да воюват срещу нарушителя и така убиват тази система.
Третият голям урок е, че политиката на неутралитет по правило въвлича тази страна във войната, когато тя е придобила огромен мащаб. Такава изолационистка политика води Америка и в двете световни войни в началото, но накрая е принудена да участва.

Да видим съвремието. След Първата световна война се създава Лигата на нациите, в която САЩ не участва. Като прототип на ООН, Лигата има постоянни членки, които гарантират мира - Франция, Великобритания и Италия. Мнозина историци смятат, че Втората световна война започва с войната на фашистка Италия в Етиопия през 1935 г, която Хитлер наблюдава, за да види реакцията на Лигата. Никаква. Както и е никаква преди това, когато друг неин основен член Япония нахлува в Манджурия през 1931 г. Ето, това убива Лигата.

Както Лигата (която все пак успява да потуши конфликти между малки страни като България и Гърция през 1925 г), така и ООН е успешна в потушаване на подобен тип конфликти, но е безпомощна, когато някоя велика сила, гарант на мира сама го наруши.
Така инвазията на Русия в Украйна може да се окаже краят на ООН. Русия два пъти нарушава международното право с Украйна:

Още през 2014 г тя от гарант по договор от 1994 г за целостта на Украйна сама си отхапва част от нея, а сега вече я иска цялата. Но Русия също погреба Хелзинкския пакт от 1975 г, който зададе архитектурата на мира в Европа - една от основните клаузи в него е за ненарушимост на границите на членки на ООН, каквато е Украйна.

Каквито бяха Япония и Италия погребвайки Лигата на нациите, такава днес е и Русия - погребвайки ООН.
Хората трябва да разберат, че естеството на авторитарните и тоталитарните държави е поддържането на външен враг, който да сплотява недоволните от управлението и почти винаги този процес води до война под всякакви “патриотични” поводи.

Почти всички войни след Втората световна война на демократични с авторитарни държави е след агресия или в отговор на агресия на авторитарите. Може би единственото важно изключение е втората война в Ирак на САЩ, която стана перфектно алиби на авторитарите по света.
Затова преговори с Путин са невъзможни и безсмислени. А той сам ще ги поиска, но от позицията на утвърждаване на неговите завоевания.

Този тип диктатори могат да бъдат спрени само със сила. И дано не се налага отново този урок да го учат всички европейци.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 145 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    172 61 Отговор
    Поредната анонимна статия. Никак не мирише на гнило, никак!

    Коментиран от #63

  • 2 ulcho

    150 53 Отговор
    А написалия статията може ли да си е.е мамата, с извинения? Предлагам да хваща автомата и да отива в Украйна да се бие срещу руснаците.

    Коментиран от #16, #21

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Тиуху Тиуху тиуху

    29 11 Отговор
    Къде е ловеца на бежанци?
  • 5 ЦК на КПСС

    65 19 Отговор
    65 километра само. Е така лекинко. Да не се окаже че печатането на пари е безсмислено след като няма какво да се купи с тях.
  • 6 00014

    110 26 Отговор
    А последната неопорна точка е, че много некадърници с амбиции скачат на русофобска вълна с цел качване по стълбичката. Достойнството е навряно там дето слънцето не огрява.
  • 7 питам

    104 33 Отговор
    Питам автора: Защо пишеш глупости?
    - За каквото ми ПЛАЩАТ ТОВА ЩЕ ПИША!

    Коментиран от #73, #101

  • 8 123

    91 25 Отговор
    Факти - медия на глобалистите сатанисти.

    Коментиран от #87

  • 9 Иванушка

    96 15 Отговор
     "...че България трябва да е неутрална..." - напротив.
    България първа от НАТО и ЕС трябва да Обяви Война на Русия и да прати цял полк доценти, професори, политолози, аналлизатори, експерти, бивши министри и зам министри да покажат на Света Руска Мечка хоро играе ли )))

    Коментиран от #34

  • 10 Гост

    79 17 Отговор
    За информация на аутора: чл. 578. Който пропагандира война, се наказва с лишаване от свобода до осем години.
  • 11 Софиянец

    39 96 Отговор
    Путин е престъпник!
    Руснаците са варвари!

    Коментиран от #40

  • 12 ЛАПАЙ ТЕ К. У Р. А

    68 23 Отговор
    Бе поомярссски сайт!
  • 13 Хахах

    34 64 Отговор
    Най -забавно беше русоробите се смееха ,когято Байдън каза че ще има война. А богът им в кремъл отрече . После се шегуваха ,че само часът на атаката не каза. И на края се оказа,че е прав. НЕдикататора атакува .. я кацете сега как долара ще се срине хахаххаха

    Коментиран от #59

  • 14 ХАХАХАХАХАХАХА

    46 15 Отговор
    ЗАТОВА ЛИ ПОД ПО МИЯРЧЕТО доц СУЛЬО ПУЛЕВ, СА ЗАБРАНЕНИ КОМЕНТАРИТЕ, ЩОТО БИЛО ПАДНАЛО НЕЗНАМСИКАКВО? ХАХАХАХАХАХАХАХ
  • 15 Тиуху Тиуху тиуху

    26 11 Отговор
    Къде е ловеца на бежанци?
  • 16 Хахах

    19 16 Отговор

    До коментар #2 от "ulcho":

    Като ви кажат колко сте жалки , и на какви нелепости вярвате . И псувате хахах първия сигнал , че се пише истина на която не може да се отговори ;-)
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Stoich

    60 18 Отговор
    Въпреки масираната пропаганда, ще има нов ред. Защото от много време думите "демокрация", "свободен свят", "цивилизован свят" и други подобни са само думи от тълковен речник. Светът трябва да е многополюсен, защото в противен случай Сатаната печели. А запада нека се самозалъгва и да си организира "прайдове" лятно време...
  • 19 наблюдател

    48 17 Отговор
    Много работи не споменава този "анализатор"-много!Със здраве да си харчи....
  • 20 Абсурдистан

    35 56 Отговор
    Бесни са,! Няма рубли! И целият свят видя, че служат на умопомрачен диктатор! Всичките им аргументи отидоха в канализацията!

    Коментиран от #26

  • 21 Българин

    29 45 Отговор

    До коментар #2 от "ulcho":

    А ти защо не си се записал в армията на Путлер, другарю нашист? Нали Блядостан ви е слънцето и въздуха, а?

    Коментиран от #103

  • 22 Иванов

    50 16 Отговор
    Преговори на които запада само си повтара едно и също и не чува нищо. Лавров като се срещна с англичанката каза, че е глуха
  • 23 кошмарът

    35 22 Отговор
    Това е статия от фашист и за това е разбираемо на си крие името, за дазапази живота си, но няма да се скрие и милост към фашистите няма да има, най леката смърт за тях ще е обесването с главата на долу, почивка и пак, почивка и пак ипак и пак....

    Коментиран от #50

  • 24 Българка

    24 48 Отговор
    "Затова преговори с Путин са невъзможни и безсмислени. А той сам ще ги поиска, но от позицията на утвърждаване на неговите завоевания.
    Този тип диктатори могат да бъдат спрени само със сила. И дано не се налага отново този урок да го учат всички европейци."
    Звучи страшно, но е факт. За Путин преговори, значи той да поставя безумните си искания и другата страна дая ги приема. Путин не иска преговори. Той иска богатства, власт,постигнати с кръвта на украинци и руснаци....засега
    Българи, трябва да избираме на чия страна сме! На страната на свирепия агресор Путиновите войски или на страната на жертвата- украинският народ, който дори с голи ръце води своята Отечествена война и все още сам срещу орките на Путин, Лукашенко и чеченски главорези отбранява страната си. Изборът е много тежък, но е прост. Няма да мине със снишаване. Утре след Украйна може да сме ние. Путин гледа и се държи с нас като със своя колония
  • 25 123

    51 22 Отговор
    Сериозно ли!? Не познавам човек, с изключение на пратените Козяшки тролове, който да е на страната на нацистите от Украйна и техните ментори! :) Затова ли ГДБОП спря 45000 руски сайта :) :) Страхът и паниката са обзели Козяк :) Всичко е по план!

    Коментиран от #88

  • 26 Кви рубли бе

    40 16 Отговор

    До коментар #20 от "Абсурдистан":

    Инфлацията в еврогея е над 30% промишлената, а потребителската бие всички рекорди от както се мери? Затова ли цената на газа се очаква да надхвърли 2000евро за единица? ХАХАХАХАХАХАХ
    Нямало рубли ХАХАХАХАХАХАХА
    В говедарника нивата на инфлация са същите, а в Канада е въведен ФАШИСТКИ режим.
  • 27 ggggtttt

    22 13 Отговор
    всичките опорки дето са изброени все още не само действат ами и се развиват. тотално погазване на междунарадно,световно законодателство. ИМПЕРИЯТА НА ЛЪЖИТЕ
    русия още не са обявили санкции. арабския свят мълчи, венецуела е проруска, щатите днес, на 5 тия ден отвориха резерва на петрола, и други отварят........
    европа иска да бяга пред вятъра....глупаво
  • 28 Джо

    27 12 Отговор
    Миналата година имаше заглавие в Факти - Русия не може да спре Украйна да влезе в НАТО това не е ли достатъчна опорка!
  • 29 Източна ромелия

    36 16 Отговор
    Авторчето е в голяма грешка. Перфектно проведена акция от Русия. Всички големи украински градове са обкръжени от руски части. Югоизточната групировка на ВСУ са в Котел.
  • 30 Волен Кримски

    31 15 Отговор
    За мен Окраина е нелигитимна.
  • 31 Знаещ

    21 41 Отговор
    Целите им фукни по паради и т.н. са били пара в свирката. Никаква армия нямат, алкохолици някакви, без аналоговите им оръжия се оказаха пълни боклуци. Украинците ги изгърбиха от всякъде. Един келев миг 29 свалил 16 изтребителя СУ!!! Няма да се учудя ако на 9.05 в Москва вместо парад на Червения площад има парад на украинската и американската армия на площад Бандера! Ако НАТО се включи, руснаците са на кайма за 12 часа, това не е армия а шайка некадърници. Как може да влезеш в Донецк и Луганск и ония нацисти да ви избиват за норматив и това при вече цяла седмица. нали за това влязохте, да предпазите населението от бандеровци. Какво стана, ония си бомбят, а тези мрат като пилци. Като сте некадърни, поне да си бяхте стояли мирни, сега всички видяха, че за нищо не ставате. Вярвах, че ще ги издумкате за седмица, а какво стана, за седмица само мрете като патици на стрелбище. Джавалините ви изкормват танковете като консерви, икономиката ви е съсипана, а труповете са хиляди. До месец сте фалирали, американската армия ще ви избие до крак. Всичкото ви оръжие е менте, нямате нищо, вероятно и атомни бомби нямате. Срам и позор сте за някога славната Червена армия! Може да победихте в 2СВ, но загубихте всичко. Може би е трябвало Хитлер да победи, тогава нямаше да има изродското НАТО и ЕС. Бях заклет русофил, но вече ме е срам от вас, вие не сте братушки освободители, а жалки лъжци и пъзлювци въоръжени с анимационните филмчета! Време е България да си смени национални пр

    Коментиран от #38

  • 32 Фашагата кмет на Харков

    32 13 Отговор
    Беше обявил награда за убити руснаци, обаче се оказва, че вече няма да може да плаща тези награди. МА ми цата му фашистка!
  • 33 мисирки

    32 10 Отговор
    Благодаря за смеха, посмях се на смешната статия, прочетох точно три реда.
  • 34 Забрави

    28 9 Отговор

    До коментар #9 от "Иванушка":

    И Соломон Паси
  • 35 Димов

    22 10 Отговор
    Много се радвам на анонимни смелчаци.
  • 36 Таралеж

    28 11 Отговор
    Вашингтон е „специално отговорната страна“ за кризата в Украйна и ръководеното от САЩ НАТО държи здраво ключа към нейното решение. Както бившата конгресменка на САЩ Тулси Габард каза в интервю, „Байдън може много лесно да предотврати война с Русия, като гарантира, че Украйна няма да стане член на НАТО“. Казаното от нея беше напълно вярно, но масовите медии в САЩ, за съжаление, не само избирателно игнорираха тази истина, но и умишлено експлоатираха и поглъщаха страданията на украинския народ.
  • 37 Вал

    33 13 Отговор
    Работим с Украинци ,които ни доставят суровина от Украйна, Русия и Беларус. Та те казват , че американците са виновни за тази война, но нали трябва да се приглася на една прозападна мантра.
  • 38 Много

    18 12 Отговор

    До коментар #31 от "Знаещ":

    Знаещ ама нищо не знаеш защо укр армия масово се предават

    Коментиран от #47

  • 39 Анка Картечарката

    15 28 Отговор
    Реакцията на Запада,която последва след нахлуването на Русия в Украйна,беше безпрецедентна и напълно изненада Престъпншият Кремълски Режим.Сега Русия ще изпие горчивата чаша до дъно.Путин е новият Хитлер,който наивно смята,че Западните Демокрации,ще се сведат глава пред "военната му мощ".То па една "мощ",затънаха в Украйна,като каруцари в блато.

    Коментиран от #42, #66

  • 40 Бай Байдан

    7 8 Отговор

    До коментар #11 от "Софиянец":

    Какъв е
  • 41 Русенец

    25 13 Отговор
    Толкова го е срам, какво са му спуснали да публикува, че дори не се е представил. Еееех, трудно е да си козяшки тр0л.
  • 42 Русенец

    14 9 Отговор

    До коментар #39 от "Анка Картечарката":

    Каква изненада ма, булка? Дори вашите форумни тролове предвидиха, че ще има санкции, ако Русия нападне, още преди месец. Дали военните стратези не са се сетили за последствията във всеки един възможен аспект? Как мислиш..... ако изобщо можеш?
  • 43 Като пишете глупости,

    19 11 Отговор
    поне си ги четете. Кой нормален, ако реши да води военни действия ще ви каже часа и мястото? Да, не вярвахме, но после, като чухме Наришкин как се обяснява, като ученичка и вденахаме.
    А това, което отдавна сме схванали е, че никой не може да се гаври с Русия, нито НАТО, нито Пато, нито който и да е друг.
  • 44 измамници

    19 14 Отговор
    Лъжа, след лъжа, джурналисти лъжци, накупени на килограм. Такава дезинформация даже Гьобелс щеше да се засрами че е само един любител спрямо сегашните лакей. Водят в състезанието тези от БТВ, НОВА и от там където се сети човек. Раздавали са хонорари на куцо и сакато за да лъже срещу Русия. Само да ви кажа че Господ може така да направи че парите дето сте взели като грантове, хонорари и заплати да ги дадете за да си купите свещи. А иначе колкото и да лъжете и мамите Русия за пореден път ще строши фашистите от бой. Тези бандера фашисти ги бройте за поредните дето ще бъдат унищожени. Вие си лайте и лъжете.Христа Бога си знае работата.
  • 45 Misunderstoned

    12 9 Отговор
    Ама, ама, ама, ама.... ама Америка са виновни....
  • 46 Фашизмът тресе Европа

    10 12 Отговор
    Къде си Йосиф Висарионович?
  • 47 Знаещ

    14 11 Отговор

    До коментар #38 от "Много":

    Гледам само руски ТВ, дават хора осакатени от обстрела на фашагите и това в Донецка област!!! Къде е славната руска армия че цял седмица не може да изпари фашагите. Нали уж имат Миг 31, Ту 22, Су 35, къда са тези боклуци, тренират за парада на 09.05 ли? Къде е солнцепека, идеален е за окопани фашаги, обаче няма... Къде е Орлан, няма го... Къде е кинжала, няма го. Поне едно Земледелие да бяха показали какво може... Всичко е на хартия, за парад, в реални свят НИЩО!!! Онези с автомати и РПГ ги побъркаха!!! Трупове валят, накрая ще ги окупират и избият до крак. Ако не се бяха намесвали света нямаше да знае колко са слаби, сега вече всички знаем, че руската армия е тотал щета. Само балтийските държави и Полша им стига да ги разгроми. Бас ловя, че всичките им измислени ракети са картонени макети. Ако съществуваха, трябваше от Киев да е останало само димящи отломки. Къде са Ту 95 та един бомбен килим да разстелят... Нищо повече не им вярвам, всичко лъжат. Жалко мислех, че могат да буят НАТО, но уви, мечти!

    Коментиран от #56, #57, #65

  • 48 Оня

    19 10 Отговор
    А какво правят 50000 американски войника в Германия и Япония все още?Втората св.война свърши преди 76 години
  • 49 ха ха

    8 11 Отговор
    е те това си е писание на професионален трол
  • 50 М М

    12 6 Отговор

    До коментар #23 от "кошмарът":

    Този сценарий го чака Путин....
  • 51 Читател

    14 12 Отговор
    Дааа, поредния анонимник работещ против интересите на България - даже ги е страх мишките да излязат с името си когато бълват помия и лъжи.
  • 52 дедо

    13 10 Отговор
    Краят на ООН беше войната в Косово и бомбардировките на Белград.
  • 53 Пинк флойд

    10 9 Отговор
    Една и съща статия пусната в 10сайта от источния блок.
  • 54 Те не са почнали Рубежите

    11 10 Отговор
    Българският народ много търпи, но разгневи ли се всичкото Соросоид ще скача по колесниците на чартърите.
    Хубавото е, че сега се отсяха Предателите на България. Толкова малка държава, а толкова много предатели.
  • 55 морков

    7 9 Отговор
    явно атлантиците си разпределят постове и територии в сибир , та са се толкова загрижили за пропагандата
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Не искат

    15 12 Отговор

    До коментар #47 от "Знаещ":

    Не искат да ги ползват, ще има много жертви цивилни. Не са като САЩ в Ирак и Сърбия. Тази е разликата между Русия и САЩ. И да благодарим на Сталин, че спира бомбардировките над София от идолите САЩ и Британия.
  • 58 Дуай Липа

    14 10 Отговор
    европейците забравиха ВСВ и ще им я припомнят насилствено. Пак ще има руски графити в Берлин.
  • 59 Пловдив 1912

    13 9 Отговор

    До коментар #13 от "Хахах":

    Защо тогава , Баден не предотврати тази война ? Не ми казвай , че е нямало как ...Русия поиска едно писмено споразумение, че Украйна ще е неутрална държава, защо НАТО не го даде...Твърдо съм против войната ...Зеленски заговори за ядрени остановки в Украйна ееееее, насреща все пак е Русия, дефекто го притиснаха отвсякъде.....днес имаше изказване на председател на Германска партия и каза точно това...за неизпълнение на ангажименти от страна на НАТО към Русия...
  • 60 :))

    4 8 Отговор
    ".....Почти всички войни след Втората световна война на демократични с авторитарни държави е след агресия или в отговор на агресия на авторитарите. Може би единственото важно изключение е втората война в Ирак на САЩ, която стана перфектно алиби на авторитарите по света...."....Колко срамежливо го смънка :))
  • 61 Fallschirmspringer

    13 12 Отговор
    Появата на Байдън на 19 януари по телевизията, когато заплашваше Русия с катастрофални последствия и отговорност, ако тя нахлуе в Украйна, повдига въпроса защо Вашингтон не беше подведен под отговорност, когато нахлу в Афганистан и Ирак и когато свали властта в Украйна с цветна революция? Вашингтон нахлу в Украйна, а не Русия.

    И как Байдън ще държи Русия отговорна и ще доведе Русия до катастрофални последствия? Забавно и занимателно

    Вашингтон не успя да победи няколко хиляди леко въоръжени талибани по халати и джапанки или Виетконг или китайската армия или страна от третия свят, преди 70 години в Корея. Никой не мисли, че Вашингтон ще успее да победи руската армия. Ако силно дисциплинираният и мотивиран Вермахт, който имаше предимството на изненадата, не успя да направи това, тогава никоя друга страна не може да го направи.

    Обърнете внимание на това, че нито една от преститутските медии не попита Байдън защо е избрал да не успокои ситуацията, като отговори на нуждите на Русия за сигурност. Защо Вашингтон реши да не даде шанс на мира? Това е въпросът на нашето време, но той не се задава.

    Такива уместни въпроси не идват в ума на американците, защото те са индоктринирани по такъв начин, че виждат Русия като враг. Това е реликва от Студената война на 20-ти век. Американците са научени да гледат на Русия като на враг.

    Съответно, американците не виждат опасността в ситуация, в която висшите външнополитически служители на Америка, като държавния с
  • 62 и тъпа

    12 12 Отговор
    статия.Изсмукват си от пръстите.Путин е прав.Ще има промяна,жизнено важна за добруването на Европа,благодарение на него.Това ще се види в последствие.И накрая,когато ще победи,пак някой ще се качи на влака на Русия,за да поиска да й е съюзник и да поделят.
  • 63 отговор

    16 11 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Точно това си мислих и търсих и като вас търсих да видя, кой е автора. Защо не се е сетил за Косово и бомбандировките с уранови бомби над Белград? Там видите ли имало геноцид. Като че ли бандеровците не клаха и на палиха живи хора, което издевателство продължава и до днес в Донбас.
  • 64 ганю

    12 11 Отговор
    Украйна са гнилоч,олигарси,мафия
    браво на Путин
    и атомна бомба им е малко
    Американците заради Пърл Харбър пуснаха две бомби
    над Хирошима и Нагасаки
  • 65 Всезнайко

    12 13 Отговор

    До коментар #47 от "Знаещ":

    Аз дълбоко се съмнявам, че си наясно с това което пишеш, да обявяваш слаба Руската армия защото не е превзелаУкрайна по твое желание за 2 часа, означава че нищо човешко не ти е останало. Путин издаде специална заповед да се пази народа, ама това за теб явно няма значение

    Коментиран от #67, #76

  • 66 ШИБАНГЕРБ

    3 8 Отговор

    До коментар #39 от "Анка Картечарката":

    А бе катречарка дане си на служба на нинова или деса трицевката?
  • 67 карамфила

    1 9 Отговор

    До коментар #65 от "Всезнайко":

    Браво на фактиадмина,2 секунди след като Всезнайко написа поста си му даде минус -1

    Коментиран от #78

  • 68 Смешник

    13 11 Отговор
    Къде е застанал целия свят бре.Застанахте господаря(Сащ) и васалите ви от Европа.Арабския свят и Африка не е подкрепил Украйна,Китай не е Индия не е Бразилия не е.Нямате и 1 милиард при 7 милиарда на планетата.Хайде стига с тази пропаганда.Жалкото е само че у ирате млади хора и от Русия и Украйна по вина на САЩ и запада.
  • 69 Гнида

    10 10 Отговор
    Статия без автор ?! Плоско насаждане на мнение .
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Абсолют

    5 4 Отговор
    Много добра логика ! Браво Евгени 👏👏👏👏
  • 73 Абсолют

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "питам":

    Нещо против работещите хора ли имаш?
  • 74 Към 00014

    0 3 Отговор
    Абсолютно си прав
  • 75 Рашавия

    10 2 Отговор
    "Хората трябва да разберат, че естеството на авторитарните и тоталитарните държави е поддържането на външен враг, който да сплотява недоволните от управлението и почти винаги този процес води до война под всякакви “патриотични” поводи."
    Добре казано.
    Ще добавя че измисления външен враг служи и за отдушник на недоволството, особено ако след като кажат истината ги обявяват за вражески шпиони.
    Врагът също служи за оправдаването на тоталната незаинтерованост за добруването на народа, на диктаторите.
  • 76 Знаещ

    14 9 Отговор

    До коментар #65 от "Всезнайко":

    Какъв народ бе? Онези правят молотов за норматив, ще ги горят живи. От самосвали раздават оръжие на който пожелае. Този народ ги мрази та не мое да ги гледа, живи ще ги обезглавят. Ти ми говориш за пазене... ахахах Жалки анимационни герои! Кой ще им пази войниците, представяш ли колко са им загубите щом се готвят да обявят мобилизация. Всичките им надувки са били за пред камерите. Ако имаш бомбандировачи, ползваш докато камък върху камък не остане. Имаш Солцепек, ползвай барометрични заряди, изгори живи бандерите в мишите им дупки... Нищо от това не съм видял, ония им свалят самолетите, вертолетите, взривяват им танковете, попиляват ги някакви нацистчета и пенсии от западните специални части. Представи си какво ги чака като влязат редовните западни сили, щом някакъв с древен Миг 29 им е свалил 16 СУ-та, то един Ф35 ще им свали всички скапани СУ-та. Нищо не им вярвам, Путин ще го трепят на площада, а руснаците ще ги избият до крак. Напълно съм сигурен, че реално нямат никакви атомни бомби, подводници и други анимации. Който има ползва, който няма вика че пази населението...

    Коментиран от #79

  • 77 Бай Иван

    7 8 Отговор
    Путинофилите го закъсаха.
    Моля редакцията да поясни какво означава една държава да СДЪРЖА друга суверенна такава. Нещо което слушаме от 30 години. В кой документ на ООН е записано подобно право. Защото да СДЪРЖАШ някого означава да го подтискащо да се развива забогатява поумнява оздравява и т в.
  • 78 Карамфилчо

    7 0 Отговор

    До коментар #67 от "карамфила":

    По задръстен и да искаш не можеш бъдеш, целенасочено си сложих минус, ама това да го разбереш ти трябва нещо в главата, което явно ти е абсолютен дефицит
  • 79 Всезнайко

    4 6 Отговор

    До коментар #76 от "Знаещ":

    Да, абсолютно точно, само че аз ти представих само причината за забавянето от гледна точка на Путин
  • 80 Един

    6 6 Отговор
    Извинете, само да попитам? Този диктатор, европейците с гол Г.з ли ще го спират?

    Коментиран от #86

  • 81 Автор?!?

    4 4 Отговор
    Някой си Евгени... Помислих, че е дежурния пропагандчик, с инициали Д. Дж.
  • 82 Иванушка

    9 3 Отговор
    Не знам какви рубежи падат, но току-що падна Телевизионната Кула в Киев.
    Страшна дивотия направи инак уважаемия Владимир Владимирович Путин, нямам думи.
  • 83 До пишман журналиста

    2 6 Отговор
    Пълни глупости
  • 84 tomito

    2 6 Отговор
    Абе кой Ви плаща за да пишете такива статии ,за много прости ни мислите явно.
  • 85 хахаха

    6 10 Отговор
    цял свят застана зад украйна...кой свят, бе смешници? проститутката европа, нищо не значещата австралия, окупираната от щатите япония, сащисаните и канадците....това ли ви е светът? :)))
  • 86 хахаха

    0 5 Отговор

    До коментар #80 от "Един":

    разбира се, те друго имат ли? онова отпреде им го донесоха арабите...:)))
  • 87 А ЗАЩО ЧЕТЕШ

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "123":

    И КОМЕНТИРАШ,БЕ🚽
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 108 %БИВШИЯ (ОПЕРАЦИОНЕН..МИНИСТЪР)

    3 2 Отговор
    ЩЕ НАПРАВИ ПАРТИЯ ОТ РУСОПУТИНОФИЛИ☝☝☝
  • 90 Прокопиевото

    3 4 Отговор
    мекере отново сее лъжи и манипулации, спонсорирани от посолството на САЩ и мекерето им Прокопиев! Жалка пропаганда! Продажници!
  • 91 Прочетете историята

    3 1 Отговор
    По време на Виенския конгрес България още е била под турско робство.
    Най-наказаната страна от Версайския договор, (за нас - Ньойски) е България. Дори повече от Германия.
    Версайския мирен договор е основна причина за Втората световна война.
    В резултат на Хелзинския пакт за ненарушимост на границите сега държавите в Европа са два пъти повече от тези през 1975.
    Т.е. светът (и границите) постоянно се променят. Лошото е, че България е все губещата.
  • 92 KOREKTOR 1

    4 2 Отговор
    ЧЕПАТ МЪЖКИ ПОЛОВ ЧЛЕН ЗА ФАКТИТЕ, АНОНИМНИЦИ ЛИЦЕМЕРНИ И ДВУЛИЧНИЦИ !!!
  • 93 Третото Око

    1 1 Отговор
    Западният човек не може да разбере руснакът.Той си е такъв-обича си бащицата, дори когато е очевидно какъв е.
  • 94 Гледайте

    2 1 Отговор
    в ютюб русское телевидение лаив.
  • 95 Биопсихиатър

    1 1 Отговор
    Налага се да му презалеем програмата на Пусин,не слуша!
  • 96 Ужасна халтура на надъхан "журналист"

    3 3 Отговор
    Евам издържах 5 изречения от тоя безумен пасквил и спрях да чета. Всички знаем че това е военна операция а не война - при война не пазиш гражданите а бомбиш наред. Всички разбрахме въпреки усилената пропаганда и забраната на руски телевизии, че причината за войната са апетитите на САЩ и НАТО които датират още от преди 2014. Същите които платиха за свалянето на про-руското правителство с про-амерканско ВЕДНАГА след като се разбра че около Крим има газ. Какво невероятно съвпадение нали? А Зеленски е просто един циркаджия който се опитва да подложи страната си на жестоко ограбване от Запада. Ние го изпитваме това от 30 години.
  • 97 Гражданин

    3 0 Отговор
    Този военен престъпник е въоръжен и много опасен за цялото човечество.Да се залови жив или мъртъв и да се предаде на международния трибунал в Хага като международен престъпник.
  • 98 Сър Пичук

    2 0 Отговор
    Хубава статия, само искам да кажа, че всъщност война срещу агресора този път има. Само че не се води с танкове и бомби, а с икономически средства, в киберпространството и с други средства. И тя ще е не по-малко ефективна, особено в дългосрочен план.
  • 99 xfg

    0 0 Отговор
    Зеленски роден е на 25 януари 1978 г. в еврейско семейство в град Кривой рог.
    Хора какво сте научили от историята до сега? Всички лидери на болшевишката революция са евреи Ленин, Тродски а и самият Маркс. Тяхната задача винаги е била да унищожат Русия отвътре, сега виждам същото от Зеленски. Той не го интересуват живота на славяните от Украйна и Русия, колкото повече се избиват по добре за неговите господари на запад. Така евреите винаги са водили войните си. Какво направиха с нас? Славяни в източна европа с бази на НАТО срещу други славяни. Това ако не ви е ясно.
  • 100 777

    1 0 Отговор
    Спри със сила този, който има най-мощното оръ ие в света! Абсолютен аматьор може да лансира такава идея!

    Коментиран от #104

  • 101 Косе Босе

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "питам":

    Продължавай да питаш?-статията е прекалено точна,фактологична и написана на интелигентен език за да я разбереш ти и твоите приятели от крагът на чугунените глави!!!Няма псувни,обиди и квалификация,които биха ви дали възможност да" прочетете собственият си почерк "и да се радвате на внушенията от тях.
  • 102 Един

    1 0 Отговор
    Америка наложи в света медиен фашизъм, за да прикрие ролята си в престъпленията на киевските неофашисти и нарушаването на договорите за неразпространение на НАТО. ЗАБРАНАТА И СПИРАНЕТО НА СВОБОДНИ МЕДИИ Е ФАШИЗЪМ. За да се манипулира общественото мнение и инфармацията да се представя едностранно.
  • 103 по добре

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Българин":

    Не да хване автомата а да се хване за палците.
  • 104 Трайно безработен

    0 0 Отговор

    До коментар #100 от "777":

    Да кажем някои камикадзе накичен с експлозиви на обществено място как може да го спреш с сила!? Освен ако не ти пука за заложниците. На никои не му пука з цивилните които с ползвани з жив щит освен на обявения от света лош Путин!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове