Last news in Fakti

5 Март, 2022 15:20 3 682 82

Проф. Искра Баева: Мъчи ни сателитният синдром

  • проф. искра баева-
  • 3 март-
  • политическа конюнктура

Връща се цензурата, това е естествен резултат от войната, каза тя

Проф. Искра Баева: Мъчи ни сателитният синдром - 1
Снимка: БГНЕС

"Хората, които отричат 3 март днес, не са много. Това е определена група, която винаги е съществувала. Причината за популярността на тази идея днес е политическата конюнктура и ужасната война недалече от нас. Повечето от хората, които поставиха под въпрос националния празник, не са историци, а политолози, социолози, културолози, хора, които мислят от днес за днес, а не мислят какви са причините за тези национални символи. Тези хора се виждат в днешната реалност и се съобразяват с днешната реалност. Повечето не уважават личното си минало, което им развързва мисленето, за да се приспособяват към всяка променяща се реалност. Това е обратното на свободата, това е да сме в плен на моментната конюнктура". Това каза пред БНР проф. Искра Баева, историк от Софийския университет.

Според нея свободата е бреме и за да бъде човек свободен, трябва да се настрои да рискува:

"Свободата се плаща. Нашата свобода сме я платили с усилията на много българи, които са се борили през цялото Възраждане, с живота на много войници от руската армия, от българското опълчение".

По думите ѝ русофобията не е свобода или смелост, а "нещо, което е в реда на нещата, харесвано и официално стимулирано, а през последните 10 дни и обосновано":

"Това, което става в Украйна, е неприемливо - военна сила, страда мирно население, огромни потоци от бежанци. Винаги ще бъда противничка на войната".

В предаването "Политически НЕкоректно" тя допълни:

"Първата жертва на всяка война е истината. И ние сме в това състояние. Това би трябвало да се отнася преди всичко за Русия и за Украйна. И в едната, и в другата гледна точка много малко истина можем да потърсим, това е пропаганда. Лошото е, когато подобен ущърб е нанесен и на други държави, които не са част от тази война, които искат да изработят своя собствена позиция, както е България. Връща се цензурата, това е естествен резултат от войната".

Проф. Баева подчерта, че социалните мрежи създават вакуум и "всеки е в своя си аквариум, събрал се съмишленици и е склонен да вярва на това, което вижда там, и когато се сблъскат различни гледни точки, непримиримостта е голяма".

"Нас ни мъчи сателитният синдром. По времето на Източния блок бяхме най-верният сателит на Съветския съюз, сега се опитваме да сме най-верният сателит на САЩ и на Запада. И се дразним, че ни изпреварват другите - Полша, Балтийските републиките, Румъния. И искаме, ако можем, да ги избутаме, а това е тъжно".


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 57 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 БАЙ ВИТАН БЕМКАТА

    86 15 Отговор

    До коментар #1 от "АнтиГост":

    АКО ОСТАВИТЕ ФАШИСТИТЕ НА ВЛАСТ НИЩО ДОБРО НЕ ВИ ЧАКА В БЪЛГАРИЯ САМО ЛОШО ВИЖДА СЕ КАКВА ДЕМОКРАТИЧНА ЦЕНЗУРА ИМА ВЕЧЕ БЕДНОСТ ИНФЛАЦИЯ А СКОРО И ХИПЕРИНФЛАЦИЯ!!!!

    Коментиран от #48

  • 3 долна комунистка

    21 82 Отговор
    беж към масква
  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    78 17 Отговор
    ТРЕТИ МАРТ е и ще БЪДЕ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК и отдаване на ПОЧИТ към загиналите за СВОБОДАТА на БЪЛГАРИЯ
  • 5 Александър ||

    29 78 Отговор
    След 14 руско – турски войни водени за Проливите, изведнъж руснаците се сетиха да ни " освобождават". Защо не ни освободиха 1829г., това е най успешната за руснаците война. Тогава гърците и сърбите получават независимост, а ние не. Българите още вярват, че Александър просто така е решил да ни освобождава. За какво са били тогава всичките тези 14 войни? За нас ли? Айде моля ви се. Защо на Сан Стефанският мирен договор не присъства нито един българин? Защо в Берлин договора, руснаците не ни защищават? Мога да задам още 100 въпроса на които няма адекватен отговор!

    Коментиран от #6, #12, #25, #40, #45, #72, #79

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Москаль

    19 73 Отговор
    Руснаците изпратиха финландци, поляци, румънци, украинци, казаци и др, да ни "освобождават", руснаци бяха само генералите. Сега изпращат в Украйна чеченци да им вършат мръсната работа.

    Коментиран от #13

  • 8 /////

    63 4 Отговор
    Лошото е, че и преди и сега едни, и същи са най-верните слуги. Утре, ако палачинката пак се обърне отново същите ще са в първите редици.
  • 9 Путинофил

    23 59 Отговор
    Митът за българската русофилия не издържа един елементарен тест.

    Няма ВМЕНЯЕМ българин, който да предпочете да притежава "квартира" в Москва или Перм или Воронеж пред къща в Ню Джърси, Осло или предградията на Мюнхен.

    Няма ВМЕНЯЕМ български родител, който да предпочете да запише детето си в Университета на Хабаровск или Челябинск пред този на Гренобъл или Виена.

    Няма ВМЕНЯЕМ български шофьор, който да предпочете да кара Москвич пред Мерцедес.

    Няма ВМЕНЯЕМ български летовник, който да предпочете Крим пред Задар, Хърватия.

    И т.н., и т.н.

    Задочната Русофилия - да възхваляваш всичко руско, като същевременно всячески го избягваш - е чисто и просто раздвоение на личността.

    Иначе известно като шизофрения.

    Коментиран от #57, #63

  • 10 ха ха

    14 39 Отговор
    Националният празник е национален, защото отбелязва нещо свързано с мисията на нацията. Нещо, което сме постигнали заедно и се гордеем заедно, Нещо на което залагаме бъдещето си заедно. Трети март в този аспект е пълен провал. Ние за разлика от мнозинството народи имаме 24-ти май. Уви, имаме и една пета колона, която не може да си позволи да застане на пътя на панславизма на големия "брат" и да не лиже ботушките на тирана срещу заплащане.
  • 11 Хаха

    16 35 Отговор
    Тая другарка не беше ли една дръта кумуниска?

    Коментиран от #38

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 И генералите

    18 13 Отговор

    До коментар #7 от "Москаль":

    Не бяха рушняци. Радецки, Гурко, Драгомиров са етнически украинци.

    Коментиран от #16

  • 14 крад крад демокрад

    13 18 Отговор
    тоз червен скумрук и той изпълзя на демокрад
  • 15 Читател на факти

    25 8 Отговор
    Какъв синдром бе госпожа? Въпроса е кой на кого се продал и за колко.Всички сте продажни мекерета,И джурналя и така наречените експерти.Срамувам се от вас.
  • 16 /////

    29 16 Отговор

    До коментар #13 от "И генералите":

    Украински етнос няма и не е имало никога. Живещите тогава в Окраина са били всякакви други, но не и украинци, а всички те са били поданници на Руския Император.

    Коментиран от #22, #51

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Истината

    13 17 Отговор
    Комунист=русофил=национален предател.
  • 19 Цървул

    9 14 Отговор
    Точният въпрос е Какво мъчи другарката Баева.Като Историк, тя трябва да си хвърли тапията, защото особено това, в което тя вярваше, се оказа ИСТОРИЧЕСКА ЛЪЖА.
  • 20 Туй лелче

    13 14 Отговор
    в един сутрешен блок на 3.03 нарече разветите руски знамена на Шипка,че били Самарското знаме!?Аз бях дотук с ПП Възраждане!
  • 21 Спас безделника

    10 3 Отговор
    Професор Баева, ако нас ни бори сателитен синдром, трябва (съгласно класическата диалектика) да има нещо което да му противодейства. Да не вземе да се окаже, че това е смес от простотия и невежество в съотношение1:1, циментирана с несъкрушимото его на водещите политици в последните години.🎃😠😁💰. Ако е така, Господ да ни е на помощ.
  • 22 Тъй ли?

    7 3 Отговор

    До коментар #16 от "/////":

    Епа твойта логика след като ние 480 години сме били поданици(рая) на османския(турския) падишах,кво следва...!?

    Коментиран от #26

  • 23 винаги верни

    17 5 Отговор
    Не е сателитен синдром. Синдрома се казва " 500 години робство" ! Българите са 500 години лоялни на султана. След освобождаването им от Руската армия, лицето Стамболов отново отива при Султана да го моли за закрила и управление.той го изгонва. тогава отива да търси на Българите цар из европейските бърдаци. Намира го. После следват национални катастрофи. След това Българите стават верни на Германия. Прусаците на балканите и пр. Влизат във военен съюз "Рим - Берлин и Токио "- Стават верни съюзници на нацистка Германия. Помагат със всичко което могат на Хитлер.Разгръщат пропаганда и цензура. След това обявяват война на 12 държави между които САЩ и Великобритания като се надяват ,че така същите ще ги завладеят и ще ги управляват. Вместо това същите ги бомбардират Спира ги новият господар Сталин. Българите стават верни и лоялни на СССР. Членуват в "варшавският договор" - Сред това Българите, стават верни лоялни евроатлантици и натовци. Това са реалностите. казва се 500 годишен робски синдром. Някой да ги храни и да ги брани. Сега като си отидат САЩ от България, отново ще са верни н новите господари, Русия и Китай.

    Коментиран от #30, #33, #39

  • 24 Tутанкамон

    12 13 Отговор
    Руски и путински тролове тровят пространството в България

    Коментиран от #52

  • 25 Спас безделника

    7 4 Отговор

    До коментар #5 от "Александър ||":

    Малко си чел. През 1828 руснаците са били ортаци с англичаните и са си резнали по малко от баклавата.
  • 26 /////

    7 1 Отговор

    До коментар #22 от "Тъй ли?":

    Попрочети малко книжки и може да стигнеш до правилния отговор, иначе никой не може да ти помогне.
  • 27 Чук и Гек

    6 11 Отговор
    Има и историци бе, Баева! Например така самозвания проф. Пламен Павлов предложи 20 април за нацистки празник вместо 3 март! Абе, това учените глави съвсем изоставихте принципите на науката и доблестта! Еднакво мракобесно е както да отричаш 3 март,така и да отричаш, че има много гумени професорски глави, които получават гърчове, щом се спомене за тази свята иначе дата! Сляпата омраза води до оглупяване и снижава и професора до обикновен гламав каруцар!

    Коментиран от #29

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Ама,Баева станала си

    10 9 Отговор

    До коментар #27 от "Чук и Гек":

    Професор при мрскобесният социализъм.

    Баева,коя е твоята Родина?
  • 30 Алексис Доксас

    6 3 Отговор

    До коментар #23 от "винаги верни":

    В Гърция липсва фамилията Пашов? Само тук при вас има такива, че и се гордеят с това име! Иначе, големи патриоти! Оня ден бяха напъплили с внучетата по паметници да се снимат със знамена песни и хоругви!
  • 31 Димитров

    8 4 Отговор
    Браво!
    Реален коментар,точен,това е истината!
    Уважение!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 винаги верни и лоялни

    13 1 Отговор

    До коментар #23 от "винаги верни":

    През 1915 година България влиза във военен съюз със Централните сили срещу Антантата. резултата е национална катастрофа. След това България влиза във военен съюз "Рим Берлин Токио" - резултат национална катастрофа. След това България влиза във военен съюз "Варшавски договор " - резултата е национална катастрофа. Днес България влиза във военен съюз НАТО - катастрофата се очаква. Това е резултата от, "500 годишния синдром плюс тъпота и сервилна продажност "
  • 34 Roze може

    1 2 Отговор
    Теб те мъчи,не хвърляй болката си на други
  • 35 Митьо

    6 4 Отговор
    От 30члена на НАТО ние до момента с нищо не помагаме....сателитен синдром по скоро имаме към бившия СССР
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 bullneck

    4 2 Отговор
    баеш ли баеш ли, бабооо
    ако ги нямаше Руските воини, щеше още да си Исмаила Бахир, какви опълченци, какви възрожденци те гонят бе стрино селска
  • 38 F13

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Хаха":

    Да точно
  • 39 Констатация

    5 3 Отговор

    До коментар #23 от "винаги верни":

    Няма какво да се добави повече, но бих си позволил една малка корекция. През всичките години , в които сме били управлявани , от този и онзи , нашите управници са се стремили да извлекат съответните ползи за страната. Гърците са ни дали християнство и писменост. Турците да не изчезнем на тази земя , макар и да са ни отнели силата . Руснаците ни дадоха държава. Германците да се борим за националните си идеали . Отново руснаците 9 000 000 българи . Само не знам какво ни дават сегашните корупция , мафия , изчезване , и изчегъртване от тази земя.
  • 40 За размисъл

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Александър ||":

    Отдаването на почит към всички загинали за свободата на България, независимо от тяхната националност и религия, няма нищо общо с поведението на потомците на тези загинали или от политиката сега или в миналото.
    Не се отдава почит и преклонение освен на Родината и на загиналите за свободата и,
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Д-р Ох Боли

    4 0 Отговор
    Мъчи те парцала на муцуната.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Анонимен

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "Александър ||":

    Свобода се дава на народ който я иска и е готов за нея. Чувал ли си за българското възраждане, борбите за църковна независимост, създаване на революционни комитети, въстания. Всичко това при нас е след цитираната от теб дата. Т.е. ние не сме били узрели да поискаме свобода и държавност а ти искаш някой да дойде и да ни я наложи.
  • 46 Много и отива натовския намордник

    5 0 Отговор
    Като си ляга сваля ли го?
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 ВЕЧЕ СЕ И ПОКАЗАХА КАКВИ СА!

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ ВИТАН БЕМКАТА":

    България няма никаква нужда и не получава нищо от САЩ! Телефоните и стоките са ни Китайски и нямаме нужда от боклуците айфони!
    Горивата бяха от Русия, следователно Бг политици са една паразитираща тъкан не носеща нищо за България освен вреди!
  • 49 Ей една Свастика

    2 1 Отговор
    Как ще отива на парламента,а? Наръкавника на украинските фашисти в знак на солидарност!
  • 50 Намордника е натовския символ

    2 0 Отговор
    На свобода на словото предполагам?
  • 51 Киевска рус

    6 2 Отговор

    До коментар #16 от "/////":

    какво е? Не ли държава? Я ходи първо чети после пиши.
    КИЕВСКА РУС Е ПЪРВАТА РУСИЯ.

    п.п. слагайте минуси, те няма да променят историята.

    Коментиран от #58, #62

  • 52 никой

    0 1 Отговор

    До коментар #24 от "Tутанкамон":

    и няма отърване. мислят, че като праскат минуси променят общественото мнение. :)
  • 53 кьоравия и ангьозест орк

    2 2 Отговор
    пак ли изпълзя ? 😄
  • 54 ганев

    4 4 Отговор
    БРАВО ГОСПОЖО БАЕВА МНОГО МНОГО ТОЧЕН И МЪЖКИ КОМЕНТАР В ДНЕШНО ВРЕМЕ
  • 55 Хайде, ся.....!

    5 3 Отговор
    Какви евроатлантици ви гонят ?! Какъв сателит на САЩ ?! От 78 години, та до ден днешен, Бегето се управлява от комуняги, отрочета на комуняги и продажни ченгета от Държавна Разрушителност. Превърнаха ни в Задунайски Вилает на Щатите. Куче влачи, диря няма.
  • 56 Дика

    5 4 Отговор
    Не, просто не искаме да сме сателит на Путинова Русия, което не значи автоматично, че искаме да сме сателит на САЩ, а от 3 март има и по-подходящи дати за нац. празник. А това, че има и такива историци, които искат да сме придатък на Русия е истина, да...
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Че Украйна е "нация" колкото и

    4 4 Отговор

    До коментар #51 от "Киевска рус":

    Северните македонци !
  • 59 Стоян Хлебаров

    3 4 Отговор
    БАЕВА ПАК ПРЕИНАЧАВА СПОРЕД ПРОДАЖНОСТТА СИ КЪМ РУСИЯ ОЧЕВАДНИ ФАКТИ! СПОРЕД ПИЛЕШКИЯ Й УМ,ТЕЗИ,КОИТО ПОДКРЕПЯТ ЗАПАДНАТА ДЕМОКРАЦИЯ,СТРАДАТ ОТ САТЕЛИТЕН СИНДРОМ,А ТЕЗИ,КОИТО ОБИЧАТ ЕВРАЗИЙСКАТА ПАРТОКРАЦИЯ,НЕ СТРАДАТ ОТ НЕЯ...СИГУРНО СМЯТА,ЧЕ И ОТ КОВИД НЕ СТРАДАТ!?
    Каква блестяща логика на Професора по човешките страдания-Искра Баева-СМУКАЛА КАТО ПИАВИЦА ЦЯЛ ЖИВОТ БЛАГИНКИ.ЗА НИЩОНЕПРАВЕНЕ ЗА ОБЩЕСТВОТО! СОКРАТ....РЯПА ДА ЯДЕ...
  • 60 Аман бе

    1 0 Отговор

    До коментар #47 от "Сергей":

    Аман.Дъревта къде се скри.?
  • 61 Абсурдистан

    3 0 Отговор
    Мъчи ни и робския синдром, който е изразен в самоунижение стигащо до мазохизъм. Не може осподарят ти да унижава, а ти да викаш ура!
  • 62 /////

    3 2 Отговор

    До коментар #51 от "Киевска рус":

    Да Киевска Рус е първата Русия, но не и Украйна тогава на никой не му е идвало на ум, че е украинец. Не усещаш ли, че като твърдиш обратното всъщност си противоречиш.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 много жалко

    4 0 Отговор
    Истриха това което имах като сеймейна памет, разказвано ми от баба ми. Но накратко, всичко лошо което има днес у хората е вследствие на интензивния натиск от страна на руснаците и разни опортюнисти нарекли себе си русофили след освобождението. Тя твърдеше че Българите са били много по-добри и оправни хора няколко поколения назад.
  • 66 Бабичката казва:

    2 0 Отговор
    "Нас ни мъчи сателитният синдром. По времето на Източния блок бяхме най-верният сателит на Съветския съюз, сега се опитваме да сме най-верният сателит на САЩ и на Запада. И се дразним, че ни изпреварват другите - Полша, Балтийските републиките, Румъния. И искаме, ако можем, да ги избутаме, а това е тъжно".

    Бабо, не си права. Снишаване му е майката. И го правим успешно засега.
  • 67 хюмнетизация на мъжете

    2 2 Отговор
    Първото нещо, което трябва да направиш, ако искаш да завладеееш една цивилизация, е да премахнеш АЛФА-МЪЖКАРИТЕ или СИЛНИТЕ МЪЖЕ, защото те са тези, които защитават жените и потомството си .
    Тестостеронът е хормонът, който поддържа бойния дух, необходим за проява на агресия срещу несправедливостта. Ние сме не само под постоянна химическа и биологична атака, но също така и под психологическа .
    Техният план за половете е да феминизират мъжете и да направят жените да изглеждат по-мъжествени. Затова през последните години телевизионната и медийна пропаганда все повече и повече показва единствено бета и гама представители на силния пол. В песните, филмите и предаванията, жените умишлено са изобразявани в мъжки доминиращи роли, докато изнежени мъжлета често биват гримирани и обличани в рокли.
    Това, разбира се, е само номер, създаващ илюзия, че се дава власт на жените, докато в действителност е точно обратното, тъй като се отнема защитата им. Силният алфа мъжкар е бил винаги този, който се грижи за безопасността и честта на семейството. Закриля и подсигурява.
    Едно деморализирано и загубило самоуважението си общество е лесна плячка за всякаква тирания, и обратното - когато една нация притежава достойнство, мъжество, никога не може да бъде поробена, защото хората ще се изправят и с цената на живота си ще кажат: “Не, няма да допуснем да причините това на децата ни !”

    Коментиран от #82

  • 68 Мъченик това

    2 0 Отговор
    Че такива дърти комунисти като теб са преподаватели....
  • 69 по какво е професор тази

    1 0 Отговор
    На комунистите мъже не им трябваха. Трябваха им волове които да работят безропотно и такива бабички да им додяват с приспивни песни. Такъв беше Стефан Янев мисля се казваше. Такъв е резидента. Те даже си въобръзяват че са нещо. Но не. Те просто са били удобни на руснаците и затова са били издигани.
  • 70 Бат Пешо

    0 0 Отговор
    "Връща се цензурата, това е естествен резултат от войната, каза тя" нищо естествено няма тука. Всичо изглежда добре планирано. Точно така ни говореха и за "новото нормално". Пак ще се върна на лекциите на Шваб и на човека публикувал част от тези лекции. Най-вече на точката от март 2022г. до септември 2022г. - военно положение, отмяна на хартиените пари, цифровизация буквално на хората. Времето си върви и септември не е далеч, ще видим какво ще става. Някак си много "естествено" точно взе уж да затихва простотията с ковида и избухна война. ЕС отказа ли се от проекта "единно здраве" и колко хора са информирани за това?
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Тук и сега

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Александър ||":

    Прочети малко повече! Нашите "европейски братя" винаги са били на страната на Османската империя, а Русия е освобождавала отвън на вътре. Винаги любимите ви Англия, Франция, Германия и Австро-Унгария са били прътът в колелото на нашата свобода, както и сега. Ако българинът знаеше историята си и имаше малко гордост, нямаше да има цели градове слуги по техните територии, а щяхме да развиваме всички собствената си страна. 2 милиона мишки, пращали пари и какво? Фекалиите от гмо стоките на хипермаркетите плуват в реката и толкова.
  • 73 Княз Меншиков

    0 0 Отговор
    До Боби Михайлов. Един президент на клуб каза, че ще облича фланелка на Путин и покани руската мечка за трети път. Няма ли изваждане на този клуб от първенството.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Минувач

    2 0 Отговор
    Тези които отричат 3 Март автоматически искат да сме още под турско робство!! Нищо повече не са от национални предатели...
  • 76 дреалист

    0 1 Отговор
    Какъв българин може да си, а още повече -какъв историк може да си, ако от всички важни дати свързани с българската история, посочваш и харесваш за национален празник ЕДИНСТВЕНАТА, за която българският народ няма никакво участие и в документите, на която, думата българи изобщо не е спомената!!! .........Дата, която е празник САМО ЗА Турция, защото обозначава края на войната, която те губят!
  • 77 дреалист

    1 1 Отговор
    ... показват ни някаква маска. Няма лице... че и уж изразява някакво уж мнение, КОЙ изразява мнение?
    Била професор, но се показва в маска...
  • 78 Бахари Захаров

    0 1 Отговор
    Чест и почитания проф. Баева! Оня ден гледах гостуването ви по телевизията и разговора ви с опонента ви / даже не искам да му споменавам името на този Кириак Стефчов/. Учудвам се как може някои хора да имат такава смелост, за да говорят против страната си и да се опитват да манипулират по този начин!? А вие просто го сринахте тотално с интелект, разум и спокойствие. Поздравления!
  • 79 Пловдив

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Александър ||":

    Именно,но българинът не чете история знаят пет дати и това е.
    Защо и кой насъска сърбите да ни нападнат, защо братята не ни защитиха по време на балканските войни?
    Иначе има и един друг 3март 1918 г,само че този път има поканен българин .
  • 80 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 0 Отговор
    Добре ,че има намордник тая!03.03.е хубава дата в комбинация с 1878г.Само се уточнете какво празнувате?????????Не празнувате свобода!Свободата е чувство!Празнувате Победа на една империя във войната и с друга империя и се е зародила държава създадена от победителката Русия.Дотогава вас ви е НЯМАЛО...Затова може да сте им благодарни,но не и васали,руски подлоги!Рублата с,която ви плащат днес е 1стотинка и 4части от 2рата!

    Коментиран от #81

  • 81 дреалист

    0 0 Отговор

    До коментар #80 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    "и се е зародила държава създадена от победителката Русия" ГЛУпости. Никаква държава не се е зародила на 03.03. А още пък по-малко е създадена. Що за нахално и беспочвено внушение! ... Тази дата е просто една от многото дати на тази война: Всичко ЗАПОЧВА с Априлското възстание!!! Имадата, когато е обявена войната, когато се минава Дунава, когато българското опълчение спечелва войната на връх Свети Никола, за едно с украински войски и НИТО ЕДИН РУСНАК!!! 03.03 е просто рожден ден на руския цар.
    И т.н.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове