Last news in Fakti

10 Март, 2022 10:19 2 795 29

Чолаков: Подозирам, че сега ще почнат едни НПО да получават едни пари, за да посрещат бежанци

  • радомир чолаков-
  • нпо-
  • пари-
  • посрещат-
  • бежанци

Ние сме в ситуация на форсмажор и аз не мога да разбера тази детска игра, която продължава да се играе, с управлението на страната, коментира депутатът от ГЕРБ

Чолаков: Подозирам, че сега ще почнат едни НПО да получават едни пари, за да посрещат бежанци - 1
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ-СДС предлагат пакет от законови изменения за облекчаване на процедурите за бежанци от български произход. Внесени са три законопроекта, един от които е законопроект за изменение и допълнение на Закона за убежището и бежанците. „В Полша вече са приели 1 милион бежанци, в Румъния – неколкостотин хиляди, което значи, че тези държави работят много добре, те са много високоорганизирани. Ние очевидно не сме. На 14-ия ден правим щаб и евентуално в петък ще започнем да регистрираме бежанците по директивата за временната закрила, което е жалко вече“, коментира пред БНР Радомир Чолаков от ГЕРБ.
„Ние сме в ситуация на форсмажор и аз не мога да разбера тази детска игра, която продължава да се играе, с управлението на страната“, заяви Чолаков в предаването „Преди всички“.

„Организационно нашето правителство не знае как да се справи с този проблем, а то не се справя, защото не включва кметовете“, изтъкна Чолаков. По думите му в законопроекта на ГЕРБ централно място е отредено на местната власт и какво правят кметовете в настоящата ситуация с бежанците.

Вторият законопроект касае Закона за доброволчеството. Според Радомир Чолаков такъв закон трябва да се приеме спешно, защото е останал проект от последния мандат на ГЕРБ.

„Вчера чухме, че правителството щяло да работи с неправителствени организации. Имам смътното подозрение, че сега ще започнат едни НПО да получават едни пари, за да посрещат бежанци. Кои ще са тези НПО, предстои да видим.“

Третият законопроект засяга т. нар. „Карта на българина“, за която е заимстван полски опит. „Поляците са го направили така и са си върнали 1 милион души от украинската диаспора още от 2007 г., когато са го въвели този режим и в момента приемат още 1 милион“, поясни Радомир Чолаков и уточни, че това е документ, който при влизане в страната дава всички права, с които разполагат българските граждани.

Крайно време е да направим много рязка стъпка за привличане на нашите сънародници от диаспората, посочи Радомир Чолаков.

„Става дума не само за Украйна, а за второ-трето поколение деца на емигранти, български.“

Удостоверение за произход у нас се добива по доста сложна административна процедура, отбеляза още народният представител от ГЕРБ.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 33 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    45 7 Отговор
    Мъчно му е на човека че техните НПОта няма да получават .Жали горкия.
  • 2 НЛО 🌌👽

    13 0 Отговор
    МиТаджите най-вероятно
  • 3 Българин

    27 7 Отговор
    Не гледай чуждата паница, дай личен пример, помогни на украинци в беда. Ще ти стане по добре вместо да те гризе зеленото чудовище завистта.

    Коментиран от #25

  • 4 Българка

    32 5 Отговор
    Най-добре е от ГЕРБ да предложат на Борисов и върхушката си да върнат ограбените от българите милиарди. В тези кризи и война трябват много пари и подпомагане на обикновения българин с регулиране по време на война вътрешния пазар на горива и храни. Масови проверки и ревизии на всички спекуланти- мяродери. Дори арести!
  • 5 запознат

    21 9 Отговор
    Тия пък се избиха да ги приемат укропчиците, вместо да си приберем нашите изгонени българи по света. Разберете, че украинците са най-мързеливите от бившия СССР. За предпочитане са таджиките и узбеките пред тия сбиротъци.. Нито ще работят, само ще пият помощите, а жените им ще проституират. Единствените работни са народите от Донбас и Луганск - миньорите, останалите за нищо не стават.
  • 6 Скоро, много скоро

    26 10 Отговор
    ще разберете какъв таралеж в гащите си пускате с тези украинци.
    В Европа вече пищят!
    Да не кажете, че не съм ви предупредил!

    Коментиран от #12

  • 7 Тома

    30 2 Отговор
    Друго беше тези пари ние да ги гушнем.А сега много боли каза чолака
  • 8 WTF

    18 0 Отговор
    Тая "карта на българина" е много добра идея да се въведе за турските наследници на екскурзиантите. Срещал съм такива с нашо си гражданство, но без да знаят и дума български. С тая карта ще имат достъп до работния ни пазар, но без да могат да гласуват и без да пътуват с нея в чужбина.
  • 9 Пппппп

    25 2 Отговор
    Пpocто Киpo вече намали пенсиите и замрази заплатите, за да има пари за "бежанци" - средна работна заплата 1200 лв, но без да работят, пълен пансион и квартира.
  • 10 Летописец

    18 4 Отговор
    Герб искаха да докарват арабски мюсюлмани от ИДИЛ . Дори успяха да докарат някакви . Сега , когато ще пристигат бели хора , турско-щатските слуги от Герб запъват краката ..
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Да де

    21 2 Отговор
    Няма НПО-та, а има една крадлива гербава пасмина, водена от Борисов. Крадохте дванадесет години и продължавате да крадете.
  • 14 petar svilenov

    14 1 Отговор
    КАТО ОНЗИ С БИЛАТА ,ЩЕ РЕКЕТИРАТЕ ХОРАТА С 2000 ЕВРО ЗА БЪЛГАРСКИ ПАСПОРТ.ЗАТОВА ЩЕ БЯГАТ,КАТО ДЯВОЛ ОТ ТАМЯН.
  • 15 сара

    21 1 Отговор
    България е станала една невъзвратимо пропаднала и неморална държава.
  • 16 XYZ

    13 5 Отговор
    В ГЕРБ с конкурс ли ги избират, та освен с противни физиономии да са толкова ограничени хора? Имам предвид ограничени в мисловния процес само, защото в краденето и лъжите са НЕОГРАНИЧЕНИ !
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Муаха-ха-ха-ха...

    18 2 Отговор
    Когато започна истерията с ковида,Запада изгони всичкото от малата,сульо и пульо,а Тиквата се биеше в гърдите,че са се прибрали в кочинята,защото той я направил Швейцария на Балканите.Колко е жалко да си прост !
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Кирето

    13 3 Отговор
    Това ми е идеята да дам едни милиарди на НПОтата
  • 22 Пипи Чорапчето

    12 3 Отговор
    Завист ли долавям тук, Чолаков;))
    Ще се облизвате само като гладни песове пред месарска витрина;)
  • 23 ЧОЧО

    9 2 Отговор
    Не съм гербаджия,но ще попитам.Само герб ли са крадците обвиняваме тях защото бяха на влст.Ами другите партии които са в парламента и които бяха техните депутати какви са, момини сълзици.
  • 24 наблюдател

    13 0 Отговор
    Откъде я изкопахте тая снимка на Чолаков? Изглежда като младеж от герб младежи, а всъщност отдавна не е такъв свеж и невинен като на фотото. Иначе мнението му няма никакво значение.
  • 25 Интересно

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Интересно, как някои хора четат само кой е казал нещо и си казват"Аха този е от ГЕРБ, трябва да плюем".Ама на кого му трябва да мисли.Това ,че нещата с мигрантите трябва да се решава КАРДИНАЛНО,а не на парче,явно за някои хора няма значение.Колко време обикновеният българин може да помага?!Пък НПО-тата,че си гонят собствените интереси--това на всички е ясно.Какъв пазар на труда ,какви пет лева--в България засега влизат само майки с деца и възрастни хора.Как точно ще се включат и какво точно ще правят?! Аман от наивници!!!
  • 26 Кой народ желан, кой народ …

    3 0 Отговор
    … нежелан като бежанци. От една страна (коя), ДА. Преследване на други бежанци, но от други страни (кои). А всички са бежанци. Колко тук получават по 40 лева на ден
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Fazan

    3 0 Отговор
    Пропадането на България започна с избирането на Петър Стоянов за президент.Кой помогна това да се осъществи...гн.Джордж Сорос.
    Последва Орден Стара Планина 1степен за Сорос и Симеон Сакскобургодски.
  • 29 Анонимен

    0 0 Отговор
    Подозираш но нещата не зависят от теб не си в управлението тъй че свободно
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол