Last news in Fakti

12 Март, 2022 15:52 1 637 42

Преизбраха Румен Христов за лидер на СДС

  • румен христов-
  • лидер-
  • сдс

На 25-тата национална конференция на СДС беше представена и политическа декларация

Преизбраха Румен Христов за лидер на СДС - 1
Снимка: БГНЕС

С 497 гласа "за" и 1 "въздържал се" Румен Христов беше преизбран за председател на СДС, съобщи БНТ.

На 25-тата национална конференция на СДС беше представена и политическа декларация. В нея се посочва, че "СДС като най-старата дясна, демократична и антикомунистическа партия в България, участвала най-активно в осъществяването на прехода от тоталитаризъм към демокрация, от планова към пазарна икономика, от изолацията на „Желязната завеса“ към свобода и членство в НАТО и ЕС, осъжда войната срещу Украйна, предизвикана от имперските амбиции на Кремълската върхушка, олицетворени от Путин".

"Три десетилетия след края на „Студената война“ и събарянето на Берлинската стена, сме изправени пред безпрецедентно потъпкване на идеите и принципите на свободния свят. Путин извършва престъпление срещу Украйна и нейния народ. Там живеят и стотици хиляди етнически българи, наши братя и сестри, които също са жертва на агресията, заедно с целия украински народ! В 21-ви век отново умират невинни хора заради нестихващи мегаломански апетити за власт и заграбване на чужди територии. Това е война не само срещу Украйна, а хвърлена ръкавица в лицето на мира, като висш идеал на цялото човечество", пише още в декларацията.

С нея СДС призовава "цялата демократична общественост в България да се обединим и да забравим дребните си, на фона на войната, неразбирателства, за да дадем мощен отпор на всякакви хибридни опити за оправдаване на нападението над Украйна! Активирането на спящите клетки на „петата колона“ у нас е в разгара си. Агресивните опити да се оправдае нападението над Украйна спекулират с традиционно добрите чувства на българите към руския народ. Но знак за равенство между народа на Русия и кремълския сатрап Путин не може да има. На никаква цена не бива да се допуска разколебаване в принадлежността на България към свободния европейски свят и неговите ценности. Всеки такъв целенасочен опит трябва да се третира като национално предателство! Нека не бъдем слабото звено на НАТО и ЕС, а да подкрепим твърдо, като страна-членка на двете организации, всички санкции, наложени на Путин и неговите васални олигарси! Да подкрепим и тези руснаци, които не искат война, но страдат и понасят последствията и санкциите!".

СДС настоява българското правителство незабавно да обезпечи присъствието на необходимите многонационални сили на НАТО, които да гарантират допълнително сигурността на България и стабилността на Югоизточния фланг.

"Да ускори процедурите и действията за оказване на хуманитарна помощ на бежанците от Украйна, за да получат нужната подкрепа и сигурност при нас. Народни представители от ГЕРБ-СДС вече внесоха два законопроекта, които ще допринесат за решаване на проблемите: За изменение и допълнение на закона за убежището и бежанците и за доброволчеството. След влизането на България в НАТО и ЕС, политическото място на СДС и целта на СДС е да заеме консервативното дясно политическо пространство и да даде отпор на левите и либерални процеси в България. Националната идеология на СДС за Република България е дясно консервативно управление, което да осъществи заявената на 24-та теоретична конференция нова кауза на партията - европейски граждани с европейски доходи. На местно ниво, при самостоятелността за решаване на моделите за провеждане на местни избори, трябва реално да се отчита и реализацията на националните политически цели на формата ЕНП, с цел националното дясно да бъде укрепено и чрез успешно представяне на местните избори. Във вътрешнополитически план СДС продължава да отстоява идеите си, с които получи доверие и стана парламентарно представена партия на трите избора през изминалата година: Не на рецидивите от комунистическото минало, като политически похвати, и лицата, които ги олицетворяват! Не на опитите за поставяне под съмнение на геополитическата ориентация на страната! СДС заявява категорично, че мястото на съвременна България е само и единствено в семейството на цивилизованите, демократични нации и държави. Не на прибързаното приемане на Република Северна Македония в ЕС за сметка на българския национален интерес и паметта на нашите предци, дали живота си за обединение на Отечеството! Не на Истанбулската конвенция и гей-браковете! За европейско бъдеще и европейски доходи и пенсии! За по-ниски данъци и по-висок икономически растеж! За по-силна държава в обществения сектор, и по-малка намеса на държавата в частния сектор! За стабилно управление", пише в декларацията.

Според нея правителството на „Промяната“ не води България към икономически просперитет и защита на националните интереси.

"Свидетели сме на галопираща инфлация, безпрецедентно поскъпване на електроенергията, горивата, храните и услугите. Този процес започна преди войната в Украйна и управляващите не могат да се оправдават с нея. Правителството дължи на обществото информация с какви запаси от горива, основни хранителни продукти и медикаменти разполагаме и ако те са недостатъчни, какви мерки ще се предприемат за обезпечаване на най-необходимите стоки за българските граждани в условията на непредвидима криза. Опасяваме се, че проведените срещи и разговори от страна на премиера Петков с Република Северна Македония, не са благоприятни за българския национален интерес. Притеснени сме от връщането на практики от комунизма, заглушаването на инакомислието и на свободата на изразяване. Стигна се дори до арест на малолетни заради протест срещу войната в Украйна. Наблюдаваме с притеснение разнопосочните политически сигнали и некоординираните управленски действия на Четворната коалиция. Зад тях прозират дълбоки вътрешни противоречия и безпринципни договорки. В настоящата геополитическа и икономическа ситуация това повишава изключително много рисковете пред България", казват от партията.

И отправят призив за "взаимодействие към всички политически сили в България – нека да поставим националния интерес пред партийния! Времето е трудно и изисква държавническа мъдрост, а не домогване до политически дивиденти. Войната трябва да ни отрезви и обедини, а не да ни разделя по оста За Европа и За Путин! Такова разделение в една демократична държава е немислимо. Евроатлантическата ни принадлежност е нашата защита и сигурност. Мястото на България е в свободния свят".


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Че те други нямат в СДС, този остана сам

    57 1 Отговор
    другите се пръснаха като пилци, бързо се пребоядисаха.
  • 3 Уха

    55 2 Отговор
    То сдс отдавна умре. Това панахида ли е?
  • 4 Антикомунистическа ..

    52 1 Отговор
    Партия!!!Това е най-хубавия виц,който съм слушал досега.
  • 5 Дън Бай

    32 3 Отговор
    Честито! И така, до пълната победа на комунизма!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Сатана Z

    32 2 Отговор
    Честито преизбиране. Вече можеш да се запишеш доброволец в Украйна и да громиш агресора.Бъди мъж,бъди гордост ,знаме на неофашистите в България. Z
  • 8 Зайко Байко многознайко

    35 1 Отговор
    Въпрос, какви бяха тези от СДС!?

    Коментиран от #18

  • 9 Драган

    31 1 Отговор
    То имали такава партия СДС?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 България

    26 2 Отговор
    ГЕРБ СДС. ДПС ВЪЗРАЖДАНЕ СА СЪЗДАДЕНИ ОТ ДС ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ
  • 12 Този е

    27 2 Отговор
    Абсолютен крадец и гербави протеже.
  • 13 Тома

    22 2 Отговор
    Ма то сдсето умря ма
  • 14 Ще ги променим

    23 2 Отговор
    Борисов никога не е крал сам. Христов му е дясна ръка в кражбите и разсипията на България.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Имах си аз...?!

    21 1 Отговор
    Та той е единственият член на СДС...?!

    Коментиран от #23

  • 17 Амчи...?!

    13 2 Отговор

    До коментар #10 от "ОТГ.":

    Къде дрЕмахте цели 12 години като бЕхте на власть...?!?!Или щото и Вожда Ви-Буцката -и той Дърта Комуняга,че затуй не се лустрирахте...
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 пьешу

    19 2 Отговор
    "С 497 гласа "за" и 1 "въздържал се..." - грешка ще да е станала - всичката им структура е 50 човека. да се чете: "с 49 гласа "за" и 1 "въздържал се"
  • 20 Хахаха

    9 1 Отговор
    тоя мушморок на държи най-дългия ....
  • 21 безпартиен

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "А Лустрацийка":

    Лустрация без декомунизация си е едното нищо!Тези за лустриране измряха или са на път да го сторят!Преди това обаче предадоха политическата власт на деца и внуци!Предадоха и икономическата също на родата!А вече 33 години ще станат,но все още градове,села,улици,площади,учебни заведения носят имената на едни лица,които по всяко законодателство биха били определени като терористи!Защото как бихте нарекли сега лица излезли с оръжие в ръка да свалят законно избрана власт,независимо колко калпави са законите???Какви герои са след като 45 години ползваха привилегии те и децата и внуците им,за това,че са ни "освободили" от самите нас!Нима нямаме други герои,други интелектуалци,учени с които да се гордеем и чиито имена да носят градове,села,учебни заведения!!!Прав е бил "великият кормчия" когато е казал,че власт се взима с оръжие и се задържа с писалката!А писалката е предадена на деца и внуци!Който владее миналото-владее бъдещето!Който владее настоящето-владее миналото!
  • 22 той си

    5 1 Отговор
    брои двете длани.....
  • 23 КУмЧО

    19 1 Отговор

    До коментар #16 от "Имах си аз...?!":

    КОЙ Е РУМЕН ХРИСТОВ ОТ СДС...
    Дойде от Русе с покровителството на местен велможа от ОК на БКП в Русе и член на ЦК!
    Запомнен е с големите си терзания през зимата и пролетта на 1989 година, дали да стане член на БКП, защо рода на майка му са видни партизани и ятаци, комунисти или на БЗНС - Петър Танчев, защото рода на баща му са земеделци активисти на това казионно БЗНС!
    Стана член на БЗНС - Петър Танчев в Дружбата в Красно Село - София.
    На събрания, като младеж са го слагали до Министър Светла Даскалова....
    Хвалеше се наляво и на дясно колко голям "връзкар" е!
    Дойдоха промените, Тодор Живков и Петър Танчев паднаха....
    Но, той написа дисертация във възхвала на АПК и ТКЗС като единствено възможна форма за производство на зърно в България!
    После стана член на БЗНС Никола Петков, оказа се, че е "антикомунист"....
    Стана и заместник министър при Ф.Д. - СДС.
    Активен Ликвидатор на Българското Земеделие!
    Искаше да закрива института по земеделие....
    Заедно с Гошо "Тъпото" направиха БЗНС в СДС!
    После го хареса президента Петър Стоянов от СДС и го направи главен секретар на президентството.
    От години е шеф на СДС и пристана на ПОЖАРНИКАРа "БУДА"-ла ☭ и ГЕРБ....
    Тези лоши жени, на онзи път около София, имат кристално чист морал, в сравнение с този тип Румен Христов...

    Коментиран от #32, #34

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Перо

    11 1 Отговор
    Тоя пак ли го извадиха от нафталина? Вече има кафяви петна и Алцхаймер! Тази партия не подлежи на реанимация,умряла е отдавна! Даже Костов и установи смъртта и създаде нова,без стари мутри /с малки изключения/!
  • 26 СДС...ГРОБОКОПАЧА НА БКП

    4 3 Отговор
    НИНОВА ПРИСЪСТВА ЛИ ??????
  • 27 НИНОВА

    8 2 Отговор
    ПОЗДРАВЯВАМ МОИТЕ БИВШИ СЪПАРТИИЦИ О.ЛИЧНО ГОСПОДИН ХРИСТОВ
  • 28 запознат

    14 1 Отговор
    Това лекенце дори не си струва коментара. Такива като него затриха още в зародиш идеята за някаква демокрация в България.
  • 29 Правилен ход

    11 2 Отговор
    Браво! Сега се де се то,ке цъфне и върже! 😀
  • 30 ЧИЧО ДЖОК (СТАМАТ)

    10 0 Отговор
    АМА ТО ИМАЛО ОЩЕ ТАКАВА ПАРТИЯ В БЪЛГАРИЯ.КОСТОВ, БИСЕРОВ,ДАНЧО МЕНТАТА,НЕЙНСКА И ЗНАЙНИ И НЕЗНАЙНИ КЕЛЕПЕРДЖИИ СЕДЕСАРСКИ КЪДЕ СА СЕГА.

    Коментиран от #31

  • 31 СДС...ГРОБОКОПАЧА НА БКП

    1 1 Отговор

    До коментар #30 от "ЧИЧО ДЖОК (СТАМАТ)":

    ЧЕ БКП /БСП/ ИМА ЛИ
  • 32 ТАКА ДЕ

    1 3 Отговор

    До коментар #23 от "КУмЧО":

    АМИ НАПИШИ И КРАТКА ХАРАКТЕРИСТИКА НА...НИНОВА
  • 33 Мисля

    8 0 Отговор
    Божкее,430 гласа "за"амчи те нямат толкова гласа на изборите,бе?
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Коко

    10 0 Отговор
    СДС отдавна умря в очите на хората!
  • 36 Честито

    6 0 Отговор
    бате Румене стара-нова длъжност, остави големата политика на големите !!
  • 37 Румен Христов - предател, един от

    6 0 Отговор
    Гробокопачите на СДС!!
  • 38 ганев

    5 0 Отговор
    А КАКВО Е ТУИ сдс А ААА КВАРТАЛНАТА КРЪЧМИЦА С 4 МАСИЧКИ И 6 възрастни А ПРЕДИ 30 г НАД 2 000000 НО ОГРОМНИТЕ КРАЖБИ ДАЛАВЕРИ ТОВА Е ДОТУК
  • 39 Иван

    5 0 Отговор
    Ко каза? Какво е това СДС?))))
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Военни на НАТО щурмуваха цех в Чешнегиро

    3 0 Отговор
    Преизбраха ТЪПАКА Румен Христов за лидер на СДС
  • 42 tate

    4 0 Отговор
    Обединение с подлогата на ГРОБ !!??? Как па не тия идиоти се заявяват като партия??? КО РЕЧИ Смешник къде са истинските седесари дето бяха готови да бесят Болшевиките ???? Е такива хубавци като тоя ги изгониха от СДС !! Дано не изкара дълго това смешно " СДС " Дясна партия смех в залата плашип@тарник са !!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове