Last news in Fakti

17 Март, 2022 07:17 2 160 38

Панчугов: Радев откъде ще вземе българските самолети, които ще ни пазят небето

  • христо панчугов-
  • румен радев-
  • самолети-
  • пазят-
  • небето

Големият проблем е несигурността, която причинява Русия в региона, в който България е пряко свързана с нейната сигурност, коментира политологът 

Панчугов: Радев откъде ще вземе българските самолети, които ще ни пазят небето - 1
Снимка: Евроком

Политиката ни е снишаваща. Върви опит да се говори за неутралност и да се прокарва тезата как ние не трябва да влизаме в конфликт с Русия. Тази теза идва най-вече по президентска линия. Слава Богу Стефан Янев вече не е част от този кабинет. Той също се опитваше да прокарва тази идея в съпротивата, която БСП показва. Като минем през назначаването на новия министър на отбраната, санкциите спрямо Русия и т.н. Това обаче не отговаря на истината, България не е неутрална, колкото и да им се иска. Това коментира политологът Христо Панчугов в ефира на "Честно казано".

"Големият проблем е несигурността, която причинява Русия в региона, в който България е пряко свързана с нейната сигурност. В този смисъл липсата на подготовка на българските въоръжени сили е да отговорят на едно такова предизвикателство, но има липса на това България да защитава своето въздушно пространство, както и морското си пространство. Имаше отказ и на много политици да започнат реформи. Спомняте си Бойко Борисов, който говореше за яхти в Черно море, а не за черноморски флот. И като стигнем и до странното изказване на Румен Радев от вчера, според когото само български самолети и пилоти трябва да защитават въздушното ни пространство, но откъде ще ги извади", каза още политологът.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 35 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ехооо

    31 20 Отговор
    Тоя сте го сложили за пълнеж на страницата . Нали?
  • 2 Лелеле

    41 21 Отговор
    "Върви опит да се говори за неутралност и да се прокарва тезата как ние не трябва да влизаме в конфликт с Русия." - Този очилат, като не иска да се снишава, да го пращаме на първа линия в Украйна, за да защитава интересите на Байдън.
  • 3 тоя филм сме го гледали

    33 26 Отговор
    И през ВСВ пазихме неутралитет и какаква полза?На финала ни завладяха крепотните и за благодарност избиха елита.

    Коментиран от #5

  • 4 пико

    30 23 Отговор
    Радев е източен агент. Слаба и уязвима България е в интерес на неговите началници. Троловете не спират да пишат как малка и слаба България трябва да излезе от НАТО и да е сама и напълно незащитена.

    Коментиран от #8, #9

  • 5 Хаха

    24 14 Отговор

    До коментар #3 от "тоя филм сме го гледали":

    Викаш сега да ни избият всичките и да се приключва. Направо да обявяваме война на руснаците
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Последния Софиянец

    21 10 Отговор
    Ще ги вземе от чекмеджето на Борисов и Каракачанов.
  • 8 Анонимен

    16 25 Отговор

    До коментар #4 от "пико":

    Излизаме от НАТО с предварителна уговорка с Путин , че веднага влизаме в Евразийския съюз.
  • 9 Да бе

    25 14 Отговор

    До коментар #4 от "пико":

    Тя България от турско робство насам е слаба. Как точно да стане силна е друг въпрос. Когато бяхме плацдарм на Русия, поне ни бяха въоръжили. Сега купуваме самолети на хартия и всички викат - дайте да дадете. И те така
  • 10 Селяк

    18 6 Отговор
    Абе, Радев е имал в предвид хартиени самолетчета!
  • 11 Радев го каза

    28 8 Отговор
    Трябваше да се поръчат Грипените, които идват оборудвани с ракети, вече щяха да са готови и ни даваха един изтребител в повече. За Ф16 трябва да се построй специална равна писта, както видяхме в Украйна, за секунда взривяват едно летище и тия глупави ретро изтребители няма да литнат повече.

    Коментиран от #14

  • 12 име

    13 0 Отговор
    И тук експерт до експерта, майнольо!
  • 13 Йххфддд

    15 7 Отговор
    Ми питай Боко тиквата,цървул
  • 14 Така е

    17 7 Отговор

    До коментар #11 от "Радев го каза":

    Ама когато си в евросъюза, ама слушаш и изпълняваш заповеди от козяк, е така. Самолети на хартия, от скъпите
  • 15 БСП активен

    7 8 Отговор
    КАК ОТ КЪДЕ БЕ ПЪНЧУГОВ ТОВАРИЩ ПУТИН ЩЕ МУ ПОДАРИ НИЕ МНОГО ОБИЧАМЕ ПОДАРЪЦИТЕ
  • 16 дядото

    22 4 Отговор
    вие ги вземете самолетите.б.б.и герб дадоха на сащ 3 милиарда лева,без срокове на доставка,без неустойки,сега р.радев ви виновен.продажници озверели от злоба
  • 17 Трън

    26 6 Отговор
    Радев искаше да купим Грипени и сега щяхме да имаме 10 бр. Всички гракнаха, лобист бил. Сега ще си пазим небето с чертежи.

    Коментиран от #18

  • 18 ГРИПЕН БГ

    11 9 Отговор

    До коментар #17 от "Трън":

    КАК ШЕ КУПИШ НЕЩО, КОЕТО НЕ Е ПРОИЗВЕДЕНО

    Коментиран от #21

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 РАДЕВ

    3 9 Отговор
    ЩЕ ХВРЪКНА И АЗ С МОЯ МИГ
  • 21 Сър Пичук

    12 4 Отговор

    До коментар #18 от "ГРИПЕН БГ":

    Няма военни самолети на склад, които да чакат само някой да ги вземе. Дори Грипени. Всичко е Build To Order - работа по поръчка.
  • 22 Roze може

    13 3 Отговор
    Как от къде,пиле градус ще ги произведе, тиквата ще финансира...
  • 23 Незнам

    15 4 Отговор
    Радев откъде ще извади самолети но знам теб точно от къде те извадиха корпоративно удобно човече
  • 24 ДРАКОН

    15 3 Отговор
    ИМАХМЕ някога БНА вече не

    Коментиран от #36

  • 25 Кирчо лелин

    11 2 Отговор
    Този цайс не знае ли,че цецо плати 3 милиарда наши пари,за да не го закачат.
  • 26 Панчугов, ние умаме 4-5 изправни

    12 5 Отговор
    Самолета и още 7-8 с отремонтирани двигатели, които ще бъдат при нас монтирани!! Така, че ще съберат една ескадрила годни за летене самолети!!Но ти си Панчугов, за разлика от теб Президента е наясно с тази техника, а ти си Лаик!!
  • 27 Швепс

    10 1 Отговор
    Ще чакаме руснаците на маса, самолети не ни трябват!
  • 28 Швепс

    14 3 Отговор
    Като гледам сега нашия "елит" незнам какъв е бил по време на ВСВ. И то в цяла Европа.

    Тази война не е наша!
    Тази война е на американците , ползвайки чужди ръце.
    Да си натоварят на самолети своите хора и да ги свалят в Украйна, щом се чувстват застрашени.
    Ние не сме застрашени от Русия.

    Турция запава неутралитет, ние си играем на ястреби!
  • 29 костас

    10 2 Отговор
    Здравейте, еха, още един световно известен специалист по глобални проблеми. Не русия а америка създава несигурност и напрежение в целия свят и в конкретния случай в европа. Тя превзе европа и особено източноевропейските страни като вкара своите либерални идеи и ценности които разяждат обществата отвътре. Това е особено опасно за обществата които приемат всичко с отворени обятия и затворени очи без да отсяват нормалното от ненормалното. Америка продължава да разполага военни контингенти в европа без местните правителство да питат собствените си народи за това. Стара европа и европейския съюз се превърнаха във марионетки и васали на англия и америка. Америка никога не е искала самостоятелното политико икономическо развитие на европа, още по малко силното развитие на икономическия съюз между европейските държави. И тя се постара да торпилира всички тези процеси на европейското развитие. Част от тези усилия бяха чрез локални военни конфликти да се насочват мигрантски потоци към европа. С една дума да създава кризи. Апотеоза на американската политика е кризата в украйна. Безапелационното разширяване на нато на изток и насърчаването ,подкрепянето и финансирането на неонацистките изблици на кликата на зеленски, затваряйки си очите за техните безчинства доведе до тази криза. От една страна провокациите на зеленски към европейските страни и нато и продължаващите доставки на оръжие за групировката зеленски обрича европа към продължаване на кризата. А що се каса
  • 30 777

    9 4 Отговор
    Глупак си Панчугов.Колкото имаме,толкова.Не случайно,Турция,чиято армия е съизмерима с тази на Русия,пази пълен неутралитет,дори затвори Проливите за всички военни кораби.Защото,Панчугов,след войната идва диплопамацията.И Украйна и Русия са еднакво важни за нас и за да бъдем в добри позиции,когато дипломацията е на ход,е много важно как се дърйим сега.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Мнение

    1 5 Отговор
    Някакъв политолог, задава въпрос, който е държавна тайна.
    Ти руски шпионин ли си, г-н пан чуг?
  • 33 ГЕРБ=ДПС=ВМРО=БСП=Израждане

    6 3 Отговор
    "изказване на Румен Радев от вчера, според когото само български самолети и пилоти трябва да защитават въздушното ни пространство, но откъде ще ги извади"

    Русофила льотчик Румен Радев няма качества(интелект) нито за генерал, нито за президент. И никога няма да има. Спечели втори президентски мандат, само защо конкуренцията беше слаба и защото е московски лакей. Това, че може да управлява самолет и да прави по 20 лицеви опори, не го прави генерал и ръководител. За генерал са нужни други качества. Един генерал трябва да е организатор, да може да работи с хора, да има комплексен поглед върху ситуацията, да може да пжведе хората. Да може да планира месеци и години напред. Пък и работата на президента, е да е едно чучело, което представлява държавата на разни форуми в чужбина. България е парламентарна държава, управлява се от Народно събрание, а не от президент, нито пък от премиер. Но за съжаление нито народните представители у нас го осъзнават, нито президента, нито пък премиерите ни. А най-лошото е, че избирателите и депутатите също не го осъзнават. Народа постоянно си търси господар, който "да ги оправи". И си намира все крадци и некадърници. България е пропаднала държава, защото начело на държавата от 75 са слагани некадърници и крадци, но на вече чуждестранни лакеи като Тодор Живков, Сергей Станишев, Пламен Орешарски, Бойко Борисов.
  • 34 Ами самия

    3 1 Отговор
    Мунчо ще предвожда ескадрилата от всичките две ,три руски кошници.И успешно ще громи врага.
  • 35 Павел пенев

    1 2 Отговор
    От завода в Енина ще ги вземем самолетите бе мухльо.
  • 36 ГЕРБ=ДПС=ВМРО=БСП=Израждане

    5 1 Отговор

    До коментар #24 от "ДРАКОН":

    "ИМАХМЕ някога БНА"

    Никога след 1944 - 45 година не сме имали армия. Така както не сме имали държава, защото сме били ту московски, ту вашингтонски васали. А сервилните ни върхушк са ту московски, ту вашингтонски лакей.

    Всики, който е бил в казарма, знае какви алкохолици, простаци, некадърници, шкембелии и посмешище бяха 2/3 от бг офицерите и 95% от старшините и сержантите(тогавашните професионални войници).
  • 37 сноу

    2 0 Отговор
    У-уф ..от толкова много политолози ,политиката взе да пилича на дойна крава без виме
  • 38 РАДЕВ КАТО КАЧИ БОЙКО НА КОЛЕНЕ И БОЙНИЯ

    1 0 Отговор
    ХЕЛИКОПТЕР Е ГОТОВ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол