Last news in Fakti

22 Март, 2022 19:41 2 106 15

Йорданова: В Брюксел обсъдихме механизъм за разследване на главния прокурор

  • надежда йорданова-
  • главен прокурор-
  • вера йоурова

Друга важна тема е за подготовката на изменение в законодателството на несъстоятелността и по-точно даването на възможност, на втори шанс на предприемачите

Йорданова: В Брюксел обсъдихме механизъм за разследване на главния прокурор - 1
Снимка: БГНЕС

Министърът на правосъдието Надежда Йорданова разговаря днес в Европейската комисия в Брюксел с българския еврокомисар Мария Габриел. Двете са обсъдили юридическото образование у нас. Йорданова трябваше да се срещне и с комисар Вера Йоурова, която се занимава с върховенството на закона, но срещата не се осъществи заради карантина на комисар Йоурова. Министър Йорданова обсъди съдебната реформа и критиките на Брюксел към София с евродепутати от Комисията за граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи.

"Няколко въпроса обсъдихме с комисар Габриел. Една от темите беше юридическото образование, необходимостта от неговото модернизиране и по-практична насоченост за това как българските университети да се включат в европейските алианси на университетите и това да спомогне за интегрирането и модернизирането им", обясни Йорданова пред БНТ.

"Друга важна тема е за подготовката на изменение в законодателството на несъстоятелността и по-точно даването на възможност, на втори шанс на предприемачите. Знаем, че в някои иновативни бизнеси например, имаш идея, стартираш бизнес, той може да се развие, но може и да не сполучи по една или друга причина. Тези предприемачи трябва да могат да имат втори шанс и да развиват своите иновативни бизнес идеи", обясни министърът.

Третата обсъждана тема е т.нар. пакет за електронни доказателства - въпрос, който започна българското председателство преди няколко години и който все още не е приключен.

"Аз тези два дни говоря с председателя на ЛИБЕ, с евродепутати от всички политически семейства и еврокомисари, за да може в рамките на френското председателство този въпрос да бъде затворен. С председателя на комисията ЛИБЕ коментирахме няколко въпроса - темата за върховенството на правото, мерките, които сме предвидили в Плана за възстановяване и устойчивост, ефективният механизъм за търсене и разследване на отговорността на главния прокурор, темата за домашното насилие. Също така коментирахме и други различни аспекти, включително и електронните доказателства, защото именно законодателният пакет е в компетенциите на Европейския парламент. Аз се обърнах с молба представителите на комисията ЛИБЕ да разглеждат предложенията по отворени ключови, трудни въпроси", допълни правосъдният министър.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 69 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И какъв

    18 6 Отговор
    е механизма ?
  • 2 егати

    19 5 Отговор
    С усмивка на наградена комбайнерка.Втория етаж с тотална липса на мебелировка.Но такива са най удобни а държавата ще го кара на фантазия.
  • 3 мечо

    16 8 Отговор
    и за тес превратаджии идва вазмездие гешев да се даржи ощте макло много секс ги чака фсичките щте са пасивни принцеси по затворите

    Коментиран от #7

  • 4 крад крад демокрад

    20 12 Отговор
    абе моме проста кой ти даде поста?
  • 5 Мара

    9 2 Отговор
    е голям капацитет !
  • 6 Лейка

    11 12 Отговор
    Успехи и стройте още затвори! Няма да има къде са се съберат горките от Герб и хунтата. Като нищо ще бъдат едно 20 хиляди - и кметове вътре и все сган от Герб.
  • 7 Иван

    10 10 Отговор

    До коментар #3 от "мечо":

    За герб ли говориш, че искат преврат? Първо ще минат през затвора до животен. После да правят преврат.

    Коментиран от #9

  • 8 Истината

    6 4 Отговор
    Русия няма полза от договаряния, каквито и да са те!?! Русия трябва да върви до край до пълна и безпрекословно капитулация на фашизма!!!
  • 9 мечо

    6 7 Отговор

    До коментар #7 от "Иван":

    не за герб а за промияната на просто киро
  • 10 незнайко

    5 3 Отговор
    ЧУХТЕ ЛИ НОВИНАТА ТОКУ ЩО ??? НЕ МОЖЕМ ДА ОЧАКВАМЕ F16 ПО РАНО ОТ 2030 ГОДИНА !!! Това го каза ПРЕЗИДЕНТА !!! Продължавайте да вярвате на САЩ !!!
  • 11 ЕДГАР КЕЙСИ

    6 3 Отговор
    МУНЧО ЛИ ТИ КАЗА.....ИЛИ ЧАШКО ДАМАДЖАНОВ ?
  • 12 Иванова

    4 0 Отговор
    Какви коментари! И от кого?! Ама, пишат, изказват се. Е, част от българското население. Той, бате Бойко му беше направил комплимента - "материал". Много важно нещо е обсъдено даже, това за модернизиране на обучението за специалност "Право" в България. Откога още трябваше да се случи, ехеее... То трябва да е на европейско ниво и не различно за държава на ЕС. А то си е такова. Затова във всичките подразделения на българското законодателство, работата е куц кон. Мастити адвокати, прокурори и т.н. си карат според школата им, тези хора нямат нужната подготовка за независимост, което е задължително за тази система. Те всички са пришити към партия(симпатизанти), към действащата политика и т.н. Въобще не е употребима за тях думата "безпристрастност". Не случайно, български юристи, искащи да работят в западни държави, трябва да учат още "едно право".
  • 13 Попов

    7 2 Отговор
    Йорданова, много си некомпетентна! Едно си знаеш, едно си баеш.Аз вдче си мисля, че имаш любовни чувства към г-н Гешев.Само за него говориш, под път и над път!Свърши някаква работа, за какво си на този пост?Внимавай да не свършиш като Мая ,и тя преследваше Бойко , но виж до къде стигна?Омръзнахте на всички- тъпа коалиция!
  • 14 Велев

    4 2 Отговор
    Байде,получи поканатаот г-нГешев,ззщо не сеявяваш на дебат? Всички знаем ззщо.
  • 15 hahaha

    2 1 Отговор
    тази женичка е обсебена от борбата с гешев друго не я интересува
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове