Last news in Fakti

25 Март, 2022 21:47 3 695 19

Горанов: Петков върна жеста на Гешев

  • владислав горанов-
  • кирил петков-
  • иван гешев

Зачеркнахме 30 години в един ден, в който партиите изведнъж се предадоха на улицата, заяви бившият финансов министър

Горанов: Петков върна жеста на Гешев - 1
Снимка: БГНЕС

"За нищо не ни разпитваха. Една тъжна история, която според мен е договорка между действащия главен прокурор и сегашното управление. Започвам така иронично и шеговито, защото тези хора, които преди година ни упрекваха за различни неща, успяха с един лековат ход да заличат всякакъв устрем за върховенство на правото".

Това заяви пред БНТ Владислав Горанов, бивш министър на финансите, който преди седмица беше задържан заедно с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и медийният му съветник Севдалина Арнаудова.

Когато арестуваш лидера на опозицията без законово основание, значи ти искаш да постигаш цели с нелегитимни основания, заяви Горанов.

Той отговори с категорично не на въпроса "Искали ли сте и получавали ли сте подкуп от Васил Божков под каквато и да е форма?".

Това, което наблюдаваме в последните 2 години и което по никакъв начин не дава основание за спешност и неотложност на действията, които предприеха хора от сегашното управление, дори ми е малко странно как да ги определя... Аз искам да започна от там как се допусна тази авантюра в нашата политика.

Той определи като "флашмоб" управлението начело с Кирил Петков. От 11 май започна с нарушенията на закона. Според мен, той върна жеста на Гешев затова, че Гешев не го преследва за документ с невярно съдържание, допълни Горанов.

Нито съм получавал, нито съм предавал някакви облаги. Това е драматургия от 2 години и тя ще продължи да се развива, каза бившият финансов министър.

Прокуратурата започна разпити по казуса "Божков": Как протича процедурата "в условията на взаимност"?

Аз претенции към свидетеля Петков нямам. Аз имам претенции към Христо Иванов, защото той, участвайки в тази авантюра успя да допусне министър-председател на стане човек, който категорично не зачита върховенството на правото, обясни Горанов.

Аз признавам, че има провал на Комисията по хазарта, но през цялото време в нея са работели и представители на ДАНС, БОП, институции, ангажирани с охраняване на правото, смята бившият финансов министър.

Според него, не е толкова драматично, че някой е изкарал 24 часа в ареста - драматичното е, че е било извън закона. Само законът може да ни даде свобода, завърши Горанов.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 48 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Доживотна

    53 11 Отговор
    и връщайте парите !
  • 2 Паисий е жив

    53 7 Отговор
    Зачерканхте 30 год. Вярное. Зачеркнахте вие и тези като вас 30 години от моя живот и от живота на останалите в държавата 5 млн българи. Зачеркнахте възможностите ни, зачеркнахте достойнството ни като нация, зачеркнахте 2 покололения българи. Ти, кумирът ти (определен от адвоката си в национален ефир за икона) и всички други, които унижавахте, мачкахте, лъгахте, крадяхте и сломявахте българите се молете на Бога да не стане с вас това, което иска улицата. Аз вярвам в Бога и ще се моля да не се случи това, защото е нередно. Но!!! Живеем в правова държава и в момента, в който лъвчето се отърси от веригите на корупцията не се очудвайте някой да дойде и да ви попита не КОЙ, а ЗАЩО!!!!
  • 3 Дядо ви КуРтИ от Село ПиПеРкОвО

    53 11 Отговор
    Вижте му сурата...Изпечен бандит от шайката на банкянския нерез ..
  • 4 💀💀💀💀 кошмара на тиквите

    47 8 Отговор
    ВлаТко стряскаш ли се на сън?
    Помниш ли докато прибираше пачките,как те снимах?

    Коментиран от #19

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Потресаващо!

    49 8 Отговор
    Горанов, колко точно си откраднал не знам, но знам че моето семейство те иска в килия. Ще стиснем зъби и ще доживеем да те видим в затвора. Бъди сигурен!
  • 7 Дамокъл

    37 7 Отговор
    Всеки петък ще има лоши новини за герб. Днес от ЕС прокуратурата започна удари по фирми, злоупотребили с евросредтва. Влади е най-добре да мълчи...
  • 8 Хм007

    36 8 Отговор
    Отричат,но никога не са казали,че Божков лъже.Това са реакции на хора,които се крият.Не са обедителни.
  • 9 Фактъ

    30 7 Отговор
    Този субект с гнилите зъби ще лежи за дълго в затвора .
  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    31 7 Отговор
    ГОРАНОВ ГЕШЕВ герб сте престъпници сводач БОЙКО БОРИСОВ
  • 11 Плужек

    30 7 Отговор
    Този плужек е най добре да затвори устата си, че стана за смях. Краде, живее в чужда дом без да плаща, кара крадена кола, сменя партиите за келепир, ощети държавата с половин милиард о много други знайни и незнайни кражби. Много е антипатичен и хлъзгав, но по добре да се приготви за килията. В скоро време ще философства зад решетките.
  • 12 Шумен

    21 7 Отговор
    Тоя Горанов го тествайте за наркотици ,личи му от километър че на кока
  • 13 хахаха😂

    16 3 Отговор
    Оправданията на Горанов са жалки и неаргументирани. По-добре да не говори нищо, отколкого да дрънка глупости и смешни оправдания. И тяхното време да отговарят пред народа дойде!
  • 14 тс668дс5к

    17 6 Отговор
    Всички от ГЕРБ се оядоха 12 години във властта. Твърде дълго се бяха вкопали там. Политиците трябва редовно да се сменят, за да не се самозабравят като Борисов и шайката му.
  • 15 Хъхъ

    16 4 Отговор
    Яяя как Горанов започна да пее песен че един вид Гешев е човек на Петков !
    Малееее от ГЕРБ са в паника, че Гешев ще бъде изгонен или принуден да ги посече и прати в затвора. Единственото което може да ги спаси е нови избори, но няма да го получат …
  • 16 6303

    15 4 Отговор
    Горанов каза , че е бил член на ГЕРБ -Възраждане . Някой знае ли каква е тази партия и различна ли е от Възраждане на Костадинов ? А може би ГЕРБ и Възраждане са едно и също нещо ?
  • 17 емигрант

    14 3 Отговор
    Горанов, ти ще влезнеш в затвора това е сигурно, колкото и да отричаш кражби, рекет и подкупи ти знаеш, че са истина и ще бъдеш наказан, това е справедливата ти съдба ! Ти заедно с Кирил Ананиев сте най-големите крадци от държавата и всичко което придобихте с престъпната си дейност ще върнете обратно на местото !
  • 18 Мнение

    7 3 Отговор
    Крадец си ти, Горанов! Крадец и мошеник. Такива сте цялата шайка на Буцито от Банкя.
  • 19 Една българка

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "💀💀💀💀 кошмара на тиквите":

    Много крайно жалки драскачи
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове