Last news in Fakti

30 Март, 2022 22:20 1 745 13

Христо Панчугов: Правителството да търси съюзници в средите на прокуратурата

  • христо панчугов-
  • прокуратура-
  • правителство

В момента наблюдаваме директна последица от независимостта на прокуратурата

Христо Панчугов: Правителството да търси съюзници в средите на прокуратурата - 1
Снимка: БГНЕС

„Правителството трябва да започне да търси съюзници в средите на самата прокуратура. Слагането на общ знаменател за всички знакови дела от последните години върху всички прокурори е грешка. На повърхността се чува размяна на внушения“.

Това каза пред БНР политологът Христо Панчугов. И посочи, че е важно да стане ясно как изпълнителната власт намира изход от институционалния блокаж.

„Трябва да се търси работа с тези прокурори, които имат желание да свършат такава, за да се подготвят обвиненията, така че да не се позволява да бъдат изхвърлени от системата. Трябва да видим целенасочено и добре организирано действие от страна на изпълнителната власт и от МВР“.
В предаването „Нещо повече“ политологът допълни:

„В момента наблюдаваме директна последица от независимостта на прокуратурата. Тя дотолкова е откъсната от възможността на която и да е институция да ѝ влияе, че неизменно става обект на външни интереси. Затова е необходимо да запазим независимостта на съдебната власт, но прокуратурата да не бъде част от нея“.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 42 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да бе

    12 1 Отговор
    Този откъде го изкопаха? Дава акъл по медиите. Севда ли му е ментор?
  • 2 истина е

    5 4 Отговор
    Ама там некорумпирани не ги допускат да работят !!!!!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 3 Отговор
    ПРОКУРАТУРА ПРАВОСЪДИЕ у нас няма има корупция мафията си имат ДЪРЖАВА
  • 5 Всичките сте

    4 1 Отговор
    Уникални тъпyнгери!!!
  • 6 бай Ставри

    2 2 Отговор
    Дойде от Пандизо-Пазържик белещка по време на сфижданията във СЦЗ със пулочател едно момче където бай Сатври е със него у килия където се се нарича Рудолф Пейчев, където я прочете защото б. Ставри е негръмотен, във която белещка пище където Президенто Румен Плевналиев е "помилвал" колегата кумпостатор Лютвиг Толумов. Със него бай Ставри се запознаха в Хасковски минерални бани през пролетта на 1986г. и заедно са се водили на щат у ОЦК Кърджалийски окръг като огуворката беше да се плаща на директорът една трета а пък бай Ставри го заведе у ТКЗС в село Труд, пловдивски или пазържишки окръг вече не помним. После чак у пандизо бай Ставри чу, къде колегата правил опицтва като каръл "има няри" да кажат къде за закопали откопаното и къде после им светявъл маслото да не го изпеят. Младият колега л.с. Рудолф Пейчев р. 1997г. предположи, къде е бил "преведен" от затворническа администрация към Пандизо-Пазържик във Следственио арест "М-р Векилски" за да "из нъсили" там г-н Бойко Борисов. Което не е верно, защото мунчето нема од каде да знае, че колегата Тулумов едва ли има "прилепизъм" защото бай Ставри не беше чувал за това зъболяване преди да му го открият.
  • 7 бай Ставри

    1 3 Отговор
    Тогава беше много трудно да го намериме директоро на АПК-то, защото тъкмо го беха сменили и ходихме по селата и гледаме как кумонистите по къра онищужаваха земеделската продукция защото искаха народо да остава гладен и даже беха докарали трудоваци защото селяните не искаха това да го правят. И му викам на Людовик ше им кажеш, където са ти збъркали паспорта и се казваш Лука и не искат да ти го сменят, да не си признаят къде са направили грешка. А той почва вече да се плащи докато обикаляме из селата да търсиме директоро и вече да разваляме ортаклъка да не съм от милицията, викам протегни се одзат на седалката вземи има едно шише ракия със реланиум за мадамите, опани му една глътка ама само една и ше ти мине шобето. И заспа. А то вече се стъмва. На другия ден го намерихме директоро на АПК-то и го взема. Вика ми тоя да не съм го видял повече, ти ще се разписваш за него и ша му носиш парите. А колегата вика, еми щом е така, карай ме у Кърджали да намериме директорът. Викам ти ще говориш със него, а пък аз ще се разписвам за тебе и нищо нема да ти давам и нема да те харчим бензин до Кърджали ами отиваме пак на баните да се повъртиме и да вземеме мадами. Парите от ОЦК ги взимаш ти, Той ме взема за абдал. Напихме се хубаво и на следващия ден намерихме мадами. От тогава знам, къде не го бива много. Нищо не направил и се исули като суек. Мадамата сутринта среща бай Ставри и вика какъв е тоз бря? Ич не го бива.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Отегчен

    2 0 Отговор
    Много политолози , стоматолози , медузи , толстолоби , постоянно облъчват хората с глупости , които не касаят битието им .
  • 11 Баба

    0 2 Отговор
    Този човек е плешив , с очила и брада , явно е много умен и ги разбира тези работи .
  • 12 АТРВБЖФГ

    2 0 Отговор
    Ай стига,бе,то се вижда ,че искат да я овладеят!Конкретно за спецправосъдието,да се закрива е продукт на бегълците мафиоти и напазарувано на политици без морал.Знаете кой ги пази в Сърбия и Дубай,от коя държава и това не е случайноТака че евентуалното закриване е в полза на руските служби които пазят нашите мафиоти,но след това трябва да се реваншират.А като виждаме как се продават лесно политици,няма да има правосъдие ни дявол.Имам предвид организираната престъпност и клиентелата олигарси на прехода.Какво ще спечели обществото от закон умишлено объркан за може делата да се прекратят.
  • 13 БГ фашагите

    0 0 Отговор
    са слаби и страхливи.Надяват се на азовците да влезнат у БГ и да променят Политиката в тяхна полза.И аз ги чакам.Но със съвсем друга настройка.Солнцепьок,майна..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове